Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11273 replies to this topic

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Jankó,a gépállat rendben volt?

Sok minden furcsa még... A Kulának a hátulját is teljesen "éreztem", ennek a segge meg önálló életet él. Folyamatosan "defektem van hátul" érzésem van, és mintha oldalirányban is mozogna. Illetve ha betonon megyek, akkor furcsa hangokat/ rezgéseket észlelek. Forgáspontok? Tárcsa? Mittomén...

Az biztos, hogy hatalmas különbség van a merev és a fully bringázás között. Ekkorára azért nem számítottam. Teljesen más élmény. Lemértem a tengelytávokat, a merev 18'-as Kuláé 4 cm-rel rövidebb, mint a 19'-es Four-é. Az persze nem világos, hogy a menettulajdonságbeli változások ennek a négy centinek tudhatók be inkább, vagy a rugós seggnek, esetleg a szkandi váznak.

Egyértelmû, hogy a fully-val sokkal jobb mászni, lefelé pedig nem is érdemes hasonlítgatni, annyival jobb a Four. Meglett családapa létemre hangosan rikogattam az örömtõl a Síriuson, mikor már meg mertem ereszteni a gépet egy-egy zúzósabb lejtõn:bananadan. De ezek ellenére is nehéz egyértelmûen letenni a voksot bármelyik mellett. Azért asszem, maradok a Fully-nál:).

Csak vérzik a szívem, ha a Kulára nézek, és arra gondolok, hogy el kell adni...

A forgáspontokat amúgy kell kenni valamivel? (Olaj, zsír, WD 40, TF 2, etc...) Az normális, hogy a seggét mászáskor néha oldalirányban is rugalmasnak érzem (olyan sodródásfélének)?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Valamit ki kell találnom! Ha a futás nem segít akkor valamit
a kajálással kell kezdeni!:(
A táj, környezet nagyon szép volt! Csak attól a kevés
tekeréstõl is totál kikészültem! Ha ott Tésen megiszom azt,
amit ti, tuti megfekszem lefelé! Pedig az a jó hosszú DH-s
rész is nagyon szép környéken volt! Csak akkor már a legkisebb
akadály is felhúzott!:(

Szerintem bicajozz,pulzuskontrollal,meg spinningezz.Ez a két dolog ami leginkább állóképességet ad a bicajozáshoz.A futástól kikészül a térded.
Tésrõl lefelé érdekes volt lejönni,nem csak a pia miatt,hamem mert csak sötét lencsét hoztam a szemügembe,és elég keveset láttam,de talán épp így volt az igazi.:)De estére piszokul elfáradtam.Most jött ki rajtam,hogy pénteken csak pár órát aludtam.

Mostanában mintha nem akarna összeállni neked ez az after-party mosatás...:) (Sörözni meg mennyivel egyszerûbb!;))

Hát nem nagyon.Vennem kell egy saját benzinkutat.:)
Jankó,a gépállat rendben volt?

Szeretném még egyszer megköszönni a segítséget. Remélem jövõre lesz Palotán kemény montis mag akik a pályát biztosítják, és akkor Ti is indulhattok.
Utólag visszagondolva, nem is baj hogy most kimaradt a Baglyas.

Részemrõl a szerencse.Ha jövõre jobb formában leszek,talán bevállaloma hosszútávot.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Szeretném még egyszer megköszönni a segítséget. Remélem jövõre lesz Palotán kemény montis mag akik a pályát biztosítják, és akkor Ti is indulhattok.
Utólag visszagondolva, nem is baj hogy most kimaradt a Baglyas. Az orvosi háttér megszervezése elég hiányos volt.. Kislányom lenyomta a rövidet és Ákos is jól érezte magát az Õ fontos munkakörében. Talán már fellélegezhetünk egy kicsit. MEGCSINÁLTUK!!!!! Az említett összeröffenéssel kapcsolatban még jelentkezem..:)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

:)Hazafelé Mattival elmentünk a Teccsó kúthoz bicajt mosni,de nem mûködött a mosó.

Mostanában mintha nem akarna összeállni neked ez az after-party mosatás...:) (Sörözni meg mennyivel egyszerûbb!;))

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Valamit ki kell találnom! Ha a futás nem segít akkor valamit
a kajálással kell kezdeni!:(
A táj, környezet nagyon szép volt! Csak attól a kevés
tekeréstõl is totál kikészültem! Ha ott Tésen megiszom azt,
amit ti, tuti megfekszem lefelé! Pedig az a jó hosszú DH-s
rész is nagyon szép környéken volt! Csak akkor már a legkisebb
akadály is felhúzott!:(

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ahogy elnézem,csupa jó vélemeényeket írtak a maraton topicjába.
Személy szerint én is jól éreztem magam,fõleg az elfogyasztott sör és Jagermaister után:)Aztán a célterületen a barna sört már nem mertem mind meginni,mert így is eléggé kész voltam.:)Hazafelé Mattival elmentünk a Teccsó kúthoz bicajt mosni,de nem mûködött a mosó.Innen már kellett volna a lámpa,de megúsztam,a szondázást is.:)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ott még sosem voltam... Szép? Izomszaggató? Hány óra kell rá?

Szép. mondjuk a Hajagnál kellemesebb.:) Ha bringával jössz kb1,5 óra, kocsival csak 30 perc:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Kab-hegyen jártál már idén?:)

Ott még sosem voltam... Szép? Izomszaggató? Hány óra kell rá?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Dózer
szóljatok, ha erre jöttök, csatlakoznék!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ma kirándultunk egyet a Csobáncon.Én már voltam ott párszor bringával is,de újra megfogalmazódott bennem egy bicajos túra ötlete a Csobáncra.Nem az a kimondottan bicajos terep,de aki erõs az fel tud tekerni.Lefelé meg ÁÁÁÁLAT!!!:D Esetleg érdekelne valakit egy ilyen túra?Vonattal Badacsonyig el lehetne menni,és még a Szent György hegy is beleférne,meg talán a Badacsony is.
holnap fél 8-kor ott leszek a Vasútállomáson.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Úgy néz ki tudok menni!

Bocs srácok, de sajnos mégsem megyek! :(
A vírusok úgy kicsináltak, hogy szerintem nem bírnék 20 km-t sem letekerni.
Lehet, hogy nézõként azért kocsival felugrok a Római-fürdõhöz.

Mindenkinek jó tekerést/biztosítást holnapra!
www.magicteam.hu

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Szerda már necces lehet, de kedden még jó idõt mondanak. Szívesen kihasználnám én is. Persze terepen, az új fully-val:). Valszeg 10-14 óra között érek csak rá (szokásos ovi és bölcsi körök...).

Kab-hegyen jártál már idén?:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

empty! jövõ héten szabin leszek és szerdáig várhatóan remek idõ lesz. Mehetnénk egy országúti kört valamerre mit szólsz?

Szerda már necces lehet, de kedden még jó idõt mondanak. Szívesen kihasználnám én is. Persze terepen, az új fully-val:). Valszeg 10-14 óra között érek csak rá (szokásos ovi és bölcsi körök...).

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

empty! jövõ héten szabin leszek és szerdáig várhatóan
remek idõ lesz. Mehetnénk egy országúti kört valamerre mit szólsz?

Jó neked!!!
Én sajna nem leszek szabin!:(
Még megvan az állásom. A régi új.:(

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
empty! jövõ héten szabin leszek és szerdáig várhatóan remek idõ lesz. Mehetnénk egy országúti kört valamerre mit szólsz?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Csak, hogy elõre tudjam!:)

Távban mennyit kell sprintelnünk az eligazítás után a
helyünkre?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Annyira nem gáz szerintem hogy alul megy a fékcsõ.Az új Epic vajon mikor lesz alu verzioban is?

A 2009-es epicnél már nem lesz gáz, de régin nagyon(!) gáz.
A brain útban van, plusz le kell varázsolni a fékcsövet a brain és tárcsa mellett, ezt még fûszerezi, hogy ahány fék annyiféle fékcsõkivezetés. Ha esetleg reggelve vagy az mtbr.com-on akkor a specialized topikban van egy hosszú altopik jó pár képpel, van ott minden...
Mi még megúsztuk :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,303 posts
Jankó:
kösz az infót. ez (lehet alaptalan) csalódás számomra a trekkel kapcsolatban. eddig kimondottan tetszett a fuel ex. :(

/a konán elvileg a támvilla/láncvilla kapcsolódósnál van siklócsapágy, de lehet h. régiek az ismereteim./

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Empty: Úgy terveztem, de volt némi alvásrestanciám (az éjszakázásból adódóan), és ötkor, amikor indulni szoktam bicajjal, egyszerûen elájultam a fáradtságtól. Aztán negyed hétkor a nejem felkeltett, és lerongyoltam Almádiba kocsival. De talán a Siriuson megnézheted:). Addigra már lehet, hogy rajta lesz az új (rövidebb) Race Face stucni is. Tegnap éjjel rendeltem, remélem holnapra már ott lesz a Factor spot partnernél.

Ok! Nekem az is megfelel! Legalább látom rendes mûködés közben!:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Elõször is nagy-nagy köszönet Mattinak és Laciklonnak a munkáért, a türelemért, az idõért, a maróért, az ötletekért, stb...:clap:

Kisherceg: Tiggerrel beszéltünk telefonon a fully vásárlásom kapcsán. Õ említette, hogy azon a Treken amit látott, perselyek voltak. Erre bementem a veszprémi Trek kereskedõhöz, és ha már rákérdeztem a Fuel EX 7 árára és várható érkezési idõpontjára, akkor megérdeklõdtem a persely-ügyet is. A kereskedõ felhívta az importõrt, aki mondott egy kb árat, valamint azt, hogy egyeltalán nincsen csapágyazott forgáspont a gépen. Perselyes mindegyik. Hogy ez minden más modelljükre is vonatkozik-e, azt nem tudom. De az info autentikus forrásból származik. A Konánál nem tudom. Egyelõre nem akarom szétszedni...:)

apr: Látom idõközben már tisztázódott, de én is elmondom, hogy a Reconnal volt a baj, nem a Konával. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy kicsit vastag volt a festék. Combosan bele kellett marni az anyagba az egyik oldalon, míg vele szemben a felületet sem érte a marófej... Elég meglepõ, az biztos (Ugyanígy megdöbbentõ lett volna, ha a Storker Trail-lel van gond. Annál mégis jobb, mintha a Konában kellett volna csalódnom.:) De a hátsó féknél (ahol a Kona a felelõs) minden tökéletes volt már az elsõ perctõl. Arra rá sem kellett nézni.

Empty: Úgy terveztem, de volt némi alvásrestanciám (az éjszakázásból adódóan), és ötkor, amikor indulni szoktam bicajjal, egyszerûen elájultam a fáradtságtól. Aztán negyed hétkor a nejem felkeltett, és lerongyoltam Almádiba kocsival. De talán a Siriuson megnézheted:). Addigra már lehet, hogy rajta lesz az új (rövidebb) Race Face stucni is. Tegnap éjjel rendeltem, remélem holnapra már ott lesz a Factor spot partnernél.