Jelentkezz be Regisztrálj
Bakony-Balaton riders
Posted 2009. January 10. - 20:15
Ez azt jelenti, hogy ne is számítsunk rád?
Empty: Maradtunk ketten? Fogalmam sincs merre menjünk, de én túl sokat nem akarok ilyen hidegben, s azt is lassan! Nem bánom, ha csak aszfaltozunk, de jöhet terep is. Ami gumim fent van, az jó mindenre, igazából meg semmire sem
Posted 2009. January 10. - 19:56
Hát van egy rossz hírem a hátsó féktest belsõ dugattyúja ereszti az olajat:( asszem nem tett neki jót a hidegben tekerések ez van ...generál lesz.
Matti: milyen féked is van neked?
Posted 2009. January 10. - 19:52
www.kannmatti.kepeim.hu
Posted 2009. January 10. - 18:30
Posted 2009. January 10. - 17:46
Matti!
520-as pedálhoz neked van szerszámod amivel szét
lehet bontani?
Vagy esetleg valakinek a környéken?
Mert ha van akkor kölcsön szeretném kérni!
Fa***m bele, hogy minden szarhoz külön szerszám kell!
jelentem van van cak meg kell keresni
www.kannmatti.kepeim.hu
Posted 2009. January 10. - 16:54
520-as pedálhoz neked van szerszámod amivel szét
lehet bontani?
Vagy esetleg valakinek a környéken?
Mert ha van akkor kölcsön szeretném kérni!
Fa***m bele, hogy minden szarhoz külön szerszám kell!
Posted 2009. January 10. - 16:35
A segged? Megint egy rotit fogtál, vagy csatlakoztál az aranyásókhoz?
sajna csak szimplán elszokásról beszélhetünk ... a tavalyi Gázlón ültem utoljára bringán és annyira elszokott tõle a seggem hogy eléggé érzékenyen érintette a görgõzési próbálkozásom ... mondhatni sztrájkolni kezdett
Posted 2009. January 10. - 16:23
Azt gondoltam, hogy vannak esetleg olyan edzéstervek, hogy nem ugyanazon tempó végig, hanem gyorsabb-lassabb, könnyebb-nehezebb szakaszok váltogatják egymást menet közben.
Biztosan vannak, mert olvastam ilyesmirõl a napokban. Csak már azt nem tudom, hogy hol. De valami más céllal (nem alapozás) csinálnak ilyeneket.
Jankó
Bár már a pulzusmérõs topikban íram neked, úgy tûnik nem olvastad. Az alapozás az állóképesség fejlesztésrõl szól legfõképpen. Nem alapozás után kell állóképességet fejleszteni... ...Ennél sokkal jobb módszer a laktát küszöbhöz belõni a zónákat.
Olvastam, és köszi a választ! Csak kicsit belekeveredtem a terminológiába.... Most módosítok: Február közepe felé nem az állóképesség fejlesztésének állok majd neki, hanem alacsony intenzitású aerob zónából átváltok magas intenzitású aerob zónába! (Jihááá vaze, milyen szép tudományosan mondtam!!!:bananadan)
Amúgy a laktát küszöb felett (ez azonos az anaerob zónával?) mire irányul az edzés? Sprint? Robbanékonyság?
Ha nincs kimérve rendesen a pulzustartományod az sem akkora probléma (bár tény hogy ha tudod pontosan azzal jobban lehet edzést tervezni) max beállítasz egy 110-130as tartományt ami 40-50 éves korig szinte mindenkinek megfelel ... ott tuti a zsírégetés
...rohadtul fáj a seggem
Én is úgy döntöttem, hogy nem megyek sport- vagy szívkórházba ezért az adatért, hiszen egészen idáig magasról lesz.rtam az egész pulzuskérdést. Egyébként magam is a 110-130 mellett döntöttem:).
A segged? Megint egy rotit fogtál, vagy csatlakoztál az aranyásókhoz?
Posted 2009. January 10. - 14:56
Nagyon halvány fogalmam volt már az edzéselméletrõl. Ehhez még áttanulmányoztam néhány hasznos linket, amit a Pulzusmérõk topikban ajánlanak a sporttársak.
Kiszámoltam a max. pulzusomat képlet alapján, kikalkuláltam nagyjából a zónákat is. A cél egyelõre az alacsony intenzitású aerob zónás zsírégetés (ami reményeim szerint egyben alapozás is). Minimum heti három alkalommal szeretnék tekerni minimum egy órát. (Ennél kevesebbtõl nem lehet fejlõdni.) Minden harmadik alakalmat megnyújtok fokozatosan. Ezeket már most hétvégére idõzítem. Ezekbõl nõnek majd ki a hétvégi túrák/maratonok. Február közepe körül meglátom, hogy mennyit fogytam, és talán nekikezdek az állóképesség-fejlesztésnek.
Cél a Salzkammergut Trophy 110-es távjára való felkészülés.
Amúgy ma délelõtt volt idõm elõször görgõzni. 20 fok, kellemes napsütés, zene, stb... Nem is olyan rossz ez!
Aha, értem. Tehát semmi extra, nagyjából ugyanazt a tempót tartod ugyanazzal a sebességgel, s így lövöd be azt a pulzustartományt, ami számodra a cél. Én nagyjából ugyanezt csinálom amikor futok. Azt meg, hogy milyen pulzustartományban szeretnék mozogni, már más tészta, hiszen többféleképpen lehet meghatározni, de azért nagyjából sejtem, hogy mi mennyi.
Azt gondoltam, hogy vannak esetleg olyan edzéstervek, hogy nem ugyanazon tempó végig, hanem gyorsabb-lassabb, könnyebb-nehezebb szakaszok váltogatják egymást menet közben.
AZ a Trophy jól hangzik, de én asszem célnak inkább a Gázló 130-at teszem magam elé. Az több szempontból is közelebb áll hozzám. Remélem sikerül összeszednem addigra magam!
Jankó
Bár már a pulzusmérõs topikban íram neked, úgy tûnik nem olvastad. Az alapozás az állóképesség fejlesztésrõl szól legfõképpen. Nem alapozás után kell állóképességet fejleszteni. A másik: annak, hogy mennyi plussz van rajtad, nincs szerepe az edzésben. Lehetsz 150 kilósan is nagyon fitt. A max pulzus-életkor szerint én 11 évvel fiatalabb vagyok, mint a valóság. Ennél sokkal jobb módszer a laktát küszöbhöz belõni a zónákat.
én is úgy tudom, hogy az alapozás (pl görgõzés) az elsõsorban az állóképességet növeli ... sajna görgõn nem nagyon lehet másra edzeni, mivel viszonylag kicsi az intenzitás változtatás lehetõsége (nekem pl a nagytányér-kónusz az alap terhelést jelent) ráadásul testesebb emberkéknek még az állvatekerés is kiesik ... arra inkább ajánlom a spinninget. Ha nincs kimérve rendesen a pulzustartományod az sem akkora probléma (bár tény hogy ha tudod pontosan azzal jobban lehet edzést tervezni) max beállítasz egy 110-130as tartományt ami 40-50 éves korig szinte mindenkinek megfelel ... ott tuti a zsírégetés
a célom nekem is majd a heti 3-4x1-1,5 óra görgõzés lesz, de egyenlõre örülök ha 40 percet kibírok a görgõn mert rohadtul fáj a seggem
Posted 2009. January 10. - 14:44
Bár már a pulzusmérõs topikban íram neked, úgy tûnik nem olvastad. Az alapozás az állóképesség fejlesztésrõl szól legfõképpen. Nem alapozás után kell állóképességet fejleszteni. A másik: annak, hogy mennyi plussz van rajtad, nincs szerepe az edzésben. Lehetsz 150 kilósan is nagyon fitt. A max pulzus-életkor szerint én 11 évvel fiatalabb vagyok, mint a valóság. Ennél sokkal jobb módszer a laktát küszöbhöz belõni a zónákat.
Posted 2009. January 10. - 14:06
AZ a Trophy jól hangzik, de én asszem célnak inkább a Gázló 130-at teszem magam elé. Az több szempontból is közelebb áll hozzám. Remélem sikerül összeszednem addigra magam!
Posted 2009. January 10. - 14:01
Jankó: A görgõs edzést hogy csinálod? Tekersz ahogy épp kedved erõd és idõd tartja, vagy valamilyen konkrétabb edzésterv alapján? Próbáltam keresni edzésterveket görgõzésre, vagy terembiciklire, de nem igazán találtam egyelõre!
Nagyon halvány fogalmam volt már az edzéselméletrõl. Ehhez még áttanulmányoztam néhány hasznos linket, amit a Pulzusmérõk topikban ajánlanak a sporttársak.
Kiszámoltam a max. pulzusomat képlet alapján, kikalkuláltam nagyjából a zónákat is. A cél egyelõre az alacsony intenzitású aerob zónás zsírégetés (ami reményeim szerint egyben alapozás is). Minimum heti három alkalommal szeretnék tekerni minimum egy órát. (Ennél kevesebbtõl nem lehet fejlõdni.) Minden harmadik alakalmat megnyújtok fokozatosan. Ezeket már most hétvégére idõzítem. Ezekbõl nõnek majd ki a hétvégi túrák/maratonok. Február közepe körül meglátom, hogy mennyit fogytam, és talán nekikezdek az állóképesség-fejlesztésnek.
Cél a Salzkammergut Trophy 110-es távjára való felkészülés.
Amúgy ma délelõtt volt idõm elõször görgõzni. 20 fok, kellemes napsütés, zene, stb... Nem is olyan rossz ez!
Posted 2009. January 10. - 12:43
www.kannmatti.kepeim.hu
Posted 2009. January 10. - 12:38
Ha már új kamáslit vett!Az urak nagyon akarják, hogy Matti tekerjen holnap.
Posted 2009. January 10. - 12:36
Posted 2009. January 10. - 12:33
Én mennék...Más nem jön???
Sajnos olyan szintû dögrováson vagyok, hogy nem engedi.
Pedig csábító lenne egy kis szögesgumizás a balaton jegén!
Van kölcsönbe a fentebb jelzett okból kifolyólag egy M-es méretû Stumpi Fsr.Van egy kis problema , a hátsó fékem összeszarta magát, ha sikerül megcsinálnom estig akkor megyek, ha nem akkor sorry
Akár szögesgumival is, ha van kedved rászerelni!
Ma is elviheted, csak üzenj (sms, mert a dögrov. miatt hangosbeszédképtelen vagyok)!
Posted 2009. January 10. - 12:18
Matti
kell az országútim?
ma 13 óra elõtt oda tudom adni, mert utána megy a buszom haza, addig meg nyelvvizsgázok :/
Köszönöm kedves vagy, de NEM, asszem nem állna jól
de értékelem a szándékod ezért tiszteletbeli tesová fogadlak...
www.kannmatti.kepeim.hu
Posted 2009. January 10. - 11:40
Posted 2009. January 10. - 10:35
Vagy Konás outijával! Azon mondjuk megnéznélek! Sõt, le is fényképeznélek!
Posted 2009. January 10. - 10:33
kell az országútim?
ma 13 óra elõtt oda tudom adni, mert utána megy a buszom haza, addig meg nyelvvizsgázok :/
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu