Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

mikor és mennyit mennétek? milyen tempóban?
nem magamnak, Nikinek. Egy trekinggel tudna csatlakozni, ha felér Vp-be. Pár óra múlva már ott is lesz szerintem.

Én nem mentem.Pápán voltunk strandon.Kb 50-60 km-t mentek Almádi,Füred környékén.Sajnos már nem voltam gép elõtt,nem tudtam idõben válaszolni.De ha feliratkozol az egyesületi levlistára,akkor idõben értesülsz a túrákról.Sajnos nem tudok linket a feliratkozáshoz.De a weblap üzenõfalra ha írsz,biztos adnak infót a levlistáról.

http://www.vkse.gportal.hu/

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Sziasztok!

Gyõrbõl vonattal indulva szeretnék a közeljövõben egy tavaszi elsõ kis kiruccanást csinálni montival. Hol találok jobb terepet, a Bakonyban (azon belül hol? Kõrishegy?), vagy Tatabánya felé a Gerecsébe (tudom, hogy OFFtopic..)? Olyan emelkedõk érdekelnek, amit amatõr montisok is meg tudnak mászni, és olyan lejtõk, amin ugyanilyen montisok képesek lejönni ;-).
Én elsõ sorban a Kõrishegyre gondoltam, az arról levezetõ ösvény pl. mennyire durva felfelé, és lefelé?
Köszi

Mindenképpen Bakony!!! A Cuha-szurdok sztem az ország egyik legszebb és legélvezetesebb montis terepe a maga gázlóival. (Bár ilyenkor még hideg a víz...:lol1:) A Gyõr-Veszprém között közlekedõ vonat pedig ott tesz le a tutiban! (És ezt akarják megszüntetni a seggfejek. Bármelyik civilizált nemzet Scenic Train-ként árulná a turistáknak sok pénzért...)

A Kõrisre feljuthatsz burkolt erdészeti úton Bakonybél felõl, és a Rézbükki úton Odvaskõ felõl. A Rézbükki lefelé igazán élvezetes, az egyik kedvencem. Nem túl technikás, de adrenalinfröccs azért akad... Felfelé sem izomszaggató, de viszonylag hosszú és szép is. Ha kevésnek bizonyulna egy Kõris-kör, simán bõvíthetõ egy Pápavár mászással, ami szintén egy látványos hurok, és elég hozzá közepes bicajkezelési technika is.

A fent említett helyek mindegyike a Gázló-útvonal része, talán nem véletlenül... (www.gazlo.hu)

Ha tudsz konkrét idõpontot és nagyjábol a távot, amit menni akarsz,
szerintem akad itt Veszprémben pár arc, aki szívesen elkalauzol.

én ismerõs vagyok mindkét hegységben ... emelkedõ és jó túristaút van mindkét helyen, de a Gerecsében sajna alig van a Bakonyhoz képest.

Nekem régebben volt egy jó edzõköröm Tatabányáról indulva át a Gerecsére és fel a tetejére (a nehezebbik szakaszon) ami nekem 50km és 3 órás edzõkör volt kb 1000-1500 szinttel (sajna fogalmam sincs hogy a tényleges szint mennyi :D) ... ezen kívül nem nagyon volt más emelkedõsebb túraútvonal ... talán 1-2 rövidebb szakasz ...

a Bakony ehhez képest bõség zavara a túraútvonalakban ... amiben azért emelkedõ is akad rendesen ... mindenképpen ajánlom én is a Jankó által leírt útvonalakat, mert valóban szép és edzõs szakaszokban is bõvelkedik rendesen, de simán teljesítheti egy picit is edzettebb montis :)
Mert tekerni jó!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ano: 5,8 literben állt meg a Seat (a fedélzeti computer szerint) egy fehérvári út után. Nem toltam neki, csak annyira, amennyire lehetett. (Nincs pénzem bírságra, elviszi a kocsirészlet... Meg amúgy is komplájent vagyok...;))

az faszás! reméljük a fedélzeti kompáter nem csal :D
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!

Gyõrbõl vonattal indulva szeretnék a közeljövõben egy tavaszi elsõ kis kiruccanást csinálni montival. Hol találok jobb terepet, a Bakonyban (azon belül hol? Kõrishegy?), vagy Tatabánya felé a Gerecsébe (tudom, hogy OFFtopic..)? Olyan emelkedõk érdekelnek, amit amatõr montisok is meg tudnak mászni, és olyan lejtõk, amin ugyanilyen montisok képesek lejönni ;-).
Én elsõ sorban a Kõrishegyre gondoltam, az arról levezetõ ösvény pl. mennyire durva felfelé, és lefelé?
Köszi

Mindenképpen Bakony!!! A Cuha-szurdok sztem az ország egyik legszebb és legélvezetesebb montis terepe a maga gázlóival. (Bár ilyenkor még hideg a víz...:lol1:) A Gyõr-Veszprém között közlekedõ vonat pedig ott tesz le a tutiban! (És ezt akarják megszüntetni a seggfejek. Bármelyik civilizált nemzet Scenic Train-ként árulná a turistáknak sok pénzért...)

A Kõrisre feljuthatsz burkolt erdészeti úton Bakonybél felõl, és a Rézbükki úton Odvaskõ felõl. A Rézbükki lefelé igazán élvezetes, az egyik kedvencem. Nem túl technikás, de adrenalinfröccs azért akad... Felfelé sem izomszaggató, de viszonylag hosszú és szép is. Ha kevésnek bizonyulna egy Kõris-kör, simán bõvíthetõ egy Pápavár mászással, ami szintén egy látványos hurok, és elég hozzá közepes bicajkezelési technika is.

A fent említett helyek mindegyike a Gázló-útvonal része, talán nem véletlenül... (www.gazlo.hu)

Ha tudsz konkrét idõpontot és nagyjábol a távot, amit menni akarsz,
szerintem akad itt Veszprémben pár arc, aki szívesen elkalauzol.

sutam

sutam

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

Köszi

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
A nap negatív csalódása: Reggel azt vettem észre, hogy a közelmúltban vásárolt Selle Italia XO Trans Am nyergem, amit a görgõs bicajomra vettem, két darabban van... A hátul/alul lévõ szürke müa akármi egyszerûen átbújt az õt rögzítõ csavarokon, és lecsoffadt. Mindössze egy órát használtam, azt is szobában.

A nap pozitív csalódása: A nyerget a budaörsi Decathlonban vásároltam, de valahogy nem volt "kedvem" kétszázvalahány kilométert autózni, hogy a garanciát érvényesíthessem. Némi szkepticizmussal, de azért felhívtam a fehérvári Dekát. És láss csodát, simán cserélték Fehérváron a nyerget!:)

Persze megint nem tudtam úgy hazajönni, hogy ne vásároljak valamit...: http://www.decathlon...44775-26855992/

Ano: 5,8 literben állt meg a Seat (a fedélzeti computer szerint) egy fehérvári út után. Nem toltam neki, csak annyira, amennyire lehetett. (Nincs pénzem bírságra, elviszi a kocsirészlet... Meg amúgy is komplájent vagyok...;))

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Holnap bringázik valaki?Lesz egyesületi megmozdulás is.

mikor és mennyit mennétek? milyen tempóban?
nem magamnak, Nikinek. Egy trekinggel tudna csatlakozni, ha felér Vp-be. Pár óra múlva már ott is lesz szerintem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Igazad van, tényleg pár méterrel arrébb van:)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

De van: http://wikimapia.org...eleki-Kollégium

De nincs!:D
Ott voltam én is koleszos,akkor még Schönherc Zoltán (vagy hogy kell írni) volt a neve.Csakhogy az nem az említett utcák sarkán van.Na ki fontoskodtam magam mára.:air:
Holnap bringázik valaki?Lesz egyesületi megmozdulás is.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Laciklon: A BAKKER-féle tavaszi teljesítménytúra 5 km-es távja érdekelne. (Ez most nem vicc!) A Bendit szeretném elindítani rajta, de õ még csak támkerekes bringával tud menni, az pedig a terepen rendszeresen elpörög. (Aminek általában dühroham a vége...:ogien:) Én meg megkedveltetni, és nem megutáltatni szeretném vele a bringázást.

Szóval milyen burkolatú az 5 kilós táv?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

nekem meggyõzõdésem, bár nem tudom a többiek errõl hogy vélekednek. :D

Jó a fotód a háttérben :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nekem meggyõzõdésem, bár nem tudom a többiek errõl hogy vélekednek. :D

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
De jó van kolesz ott is örüljünk és vigadjunk :D :D
egy biztos nem lehet olyan rossz hely hisz Andrásunk ott él és bringázik :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Wartha-Stadion sarkán nincs kolesz.

De van: http://wikimapia.org...eleki-Kollégium

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Wartha-Stadion sarkán nincs kolesz.:)Majd rád kiabálok,biztos többször láttalak már erre,mivel én meg itt lakom.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Stadion utcában van a kolim, pont ott a Wartha Vince sarkánál. mindennap ott közlekedek, minden ügyben - suliba, kajálni, csopitársakhoz vagy tekerni :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

de, fehér országútival szoktam a városban (is) mászkálni.
délután láttál, amikor a Stadiontól a Cholnoky felé mentem ki a Toyota szalonhoz ill. vissza? :)

a Stadion épülete elõtt láttalak gurulni,a Wartha Vince utcában.Azt már nem tudom hogy délelõtt vagy délután.Sisak nem volt rajtad arra emlékszem.(ejnye):)

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Tengerparti bicikli :afro: :
http://forums.mtbr.c...ghlight=pugsley

A Rába Steiger kutya füle ehhez képest.
FELAHEGYRE! :scared:

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
de, fehér országútival szoktam a városban (is) mászkálni.
délután láttál, amikor a Stadiontól a Cholnoky felé mentem ki a Toyota szalonhoz ill. vissza? :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

óh, bocs, ha félreérthetõ voltam. a szerdai 3 óra, az kinn volt.
azért ad be linket, mert linkeltem az útvonalat :)
hazahozattam haverral az utazótatyót, így simán tudtam bringázni, marhajó! :)

Ja közben már rájöttem a linkes dologra.:)
Tegnap elõtt nem bringáztál Veszprémben,egy Wenson paripán?