Empty: Keresztapa köszöni a fotókat, Damien igazán gyönyörû gyerek!!!
Matti (meg akit még érdekel...): Recsegés-ropogás megoldódott. A megoldás neve: Új lánc. (Illetve a régi-új HG73, aminek idõközben meglettek a tartalék szemei.) Szóval a "laboratóriumi tisztáságúra takarítás" részemrõl barokkos túlzásnak bizonyult. Köszönet neked a kulcsokért, Laciklonnak meg a segítségért!
Birizgálja a csõrömet a kérdés, hogy Dózeré miért nem, és az enyém miért igen? A körülmények (mint a homok mennyisége, sebesség, hõmérséklet, stb...) nagyjából egyformák voltak. Tehát a lánc vagy az olaj környékén keresgélem az okokat. Az én láncom HG53 volt (ugyanaz a modell, mint ami a Nosztori-erdõben atomjaira hullott), Dózer láncát már nem tudom, majd megkérdezem.
Olajból én Rohloff-ot használtam, amivel igazából nem volt idáig bajom, sõt szerettem, mert ott maradt, ahová tettem. De könnyen lehet, hogy a zselés-sûrû állaga most visszaütött. Dózer láncán meg Makita láncfûrészolaj szolgál, ami jóval hígabb, meg persze arra tervezték, hogy szennyezõdésben gazdag körülmények (faforgács, fûrészpor, erdõben földre letevés...) teljesítsen. Mellesleg literje kerül annyiba, mint a Rohloff-ból egy mini flakon.