Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
még tartott a kábulat,amikor kicsomagoltam a drótot.Elõször azt hittem már otthon vagyok,és küllõzöm a bicajom kerekét.:)2 mm átmérõjû,.mint egy rendes küllõ.A hajlított vége állt ki belõlem,nem is csoda hogy átbökött.Csak el volt csípve a vége,semmi lesorjázás,lereszelés,trehány lakatosok.:)
Igen,hazavihettem.

Déenes:http://forum.bikemag...read.php?t=2367

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Ma reggel titánmentesítettek.Ez volt bennem:
http://picasaweb.goo...920851777650178

Vaze, ez tényleg egy küllõ...
Terminátorból most már igazi biciklis lettél. Megünnepeljük! :)
Amúgy kösz a gratulációt a másik topikon!

Pár napig nem igazán voltam netközelben, úgyhogy most nem vagyok képben teljesen: akkor jövõ szombaton lesz "gázlóretró"?
www.magicteam.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Titán küllõ? :) Hazavihetted?

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ma reggel titánmentesítettek.Ez volt bennem:
http://picasaweb.goo...920851777650178
Az ébredés megint egész jó lebegõs volt.:D
Jankó,az én láncom valami olcsó Sram.Pontos típusát majd megnézem.Rohloff nekem azért nem jött be,mert rásül a láncra,hasonlóan mint az étolaj.Ja,egyébként a Rohloff is növényalapú olaj.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
egyébként én a roloff mellett használtam shimano-t is ami hígabb valamivel és 2szer annyi van benne mint a roloff-ban, bár árban kb egyformák ...

igazából a kettõt összekeverve kaptam egy szerintem jó láncolajat ...
Mert tekerni jó!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Empty: Keresztapa köszöni a fotókat, Damien igazán gyönyörû gyerek!!!

Matti (meg akit még érdekel...): Recsegés-ropogás megoldódott. A megoldás neve: Új lánc. (Illetve a régi-új HG73, aminek idõközben meglettek a tartalék szemei.) Szóval a "laboratóriumi tisztáságúra takarítás" részemrõl barokkos túlzásnak bizonyult. Köszönet neked a kulcsokért, Laciklonnak meg a segítségért!

Birizgálja a csõrömet a kérdés, hogy Dózeré miért nem, és az enyém miért igen? A körülmények (mint a homok mennyisége, sebesség, hõmérséklet, stb...) nagyjából egyformák voltak. Tehát a lánc vagy az olaj környékén keresgélem az okokat. Az én láncom HG53 volt (ugyanaz a modell, mint ami a Nosztori-erdõben atomjaira hullott), Dózer láncát már nem tudom, majd megkérdezem.

Én a láncot olajozás és átpörgetés után kívülrõl próbálom minél szárazabbra törölni, így nehezebben tapad rá a kosz.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Dózer láncán meg Makita láncfûrészolaj szolgál, ami jóval hígabb, meg persze arra tervezték, hogy szennyezõdésben gazdag körülmények (faforgács, fûrészpor, erdõben földre letevés...) teljesítsen. Mellesleg literje kerül annyiba, mint a Rohloff-ból egy mini flakon.

hmmm ... valóban elgondolkodtató!
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Empty: Keresztapa köszöni a fotókat, Damien igazán gyönyörû gyerek!!!

Matti (meg akit még érdekel...): Recsegés-ropogás megoldódott. A megoldás neve: Új lánc. (Illetve a régi-új HG73, aminek idõközben meglettek a tartalék szemei.) Szóval a "laboratóriumi tisztáságúra takarítás" részemrõl barokkos túlzásnak bizonyult. Köszönet neked a kulcsokért, Laciklonnak meg a segítségért!

Birizgálja a csõrömet a kérdés, hogy Dózeré miért nem, és az enyém miért igen? A körülmények (mint a homok mennyisége, sebesség, hõmérséklet, stb...) nagyjából egyformák voltak. Tehát a lánc vagy az olaj környékén keresgélem az okokat. Az én láncom HG53 volt (ugyanaz a modell, mint ami a Nosztori-erdõben atomjaira hullott), Dózer láncát már nem tudom, majd megkérdezem.

Olajból én Rohloff-ot használtam, amivel igazából nem volt idáig bajom, sõt szerettem, mert ott maradt, ahová tettem. De könnyen lehet, hogy a zselés-sûrû állaga most visszaütött. Dózer láncán meg Makita láncfûrészolaj szolgál, ami jóval hígabb, meg persze arra tervezték, hogy szennyezõdésben gazdag körülmények (faforgács, fûrészpor, erdõben földre letevés...) teljesítsen. Mellesleg literje kerül annyiba, mint a Rohloff-ból egy mini flakon.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

fúúúú de rondaaa :D

a fox telót nem adod nekem belõle? :)

viccet félre téve ... szép darab ... hány kg így mindenestül?

Telót nem kapsz! Nekem is kell! :)
Sacc./kb. 13 kg. Majd megpróbálom lemérni valahol!

Vegyél rá normális kulacstartót. És én a féket is cserélném:D
Amúgy tetszõs. Mennyit mozog/kimozogja már az útját?

A kulacstartó csak véletlenül maradt fent!
Nem képezi az alapfelszereltséget!:D
Mozogni mozog! Elõl 130, hátul 120-at. Elõl még be kell kopni
egy kicsit a szimeringeknek!:)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Keresztapának emlékbe és azoknak, akikkel nem mostanában
fogok találkozni és kíváncsiak a kicsikére!:D

http://emptytrash.pi...Fuel-EX-8-2009/

Vegyél rá normális kulacstartót. És én a féket is cserélném:D
Amúgy tetszõs. Mennyit mozog/kimozogja már az útját?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

fúúúú de rondaaa :D

a fox telót nem adod nekem belõle? :)

viccet félre téve ... szép darab ... hány kg így mindenestül?
Mert tekerni jó!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Uraim, az XO-utalások az éjszaka folyamán megjöttek. Köszönöm szépen, gyorsak voltatok, akárcsak a Royal Mail!:)

Dózer: Szorítunk ma neked!
A sztoriddal kapcsolatban: Már nekem is feltûnt, hogy elõszeretettel tartják bent az embert a kórházban akkor is, ha nem feltétlenül indokolt. Gondolom, a betegéjszakák után járó pénz miatt...

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

Matti: Laboratóriumi tisztaságúra takarítottam a hajtáslánc elemeit, és még mindig darált. A fülem azt mondta: hátulról jön. Kivettem a hátsó kereket.

Ha a fogaskoszorút megfogom a nagy tányérnál két ujjal egymással szemben, simán lehet billegetni/kotyogtatni. Közben a tengelyt figyelve jól látszik, hogy mozog is a körmös bizbasz a tengelyhet képest oda-vissza.

Ez lehet az ok? Ha igen, akkor nagyon megköszönném, ha tudnál hozni holnapra a boltba hozzá való szerszámot. Nem tom, hogy láncos kulcs kell-e, vagy olyan körmös lófaszkulcs, de te nyilván tudni fogod.

Köszi elõre is.

Hááát igen... viszem a cuccokat és megnézem ill. javítom :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Völgytalálka, avagy a
KAPOLCSI KÕLEVES
2009. július 22-26. Gyün váláki ide bringával ????????????? :bell::bell::bell:

Én lehet legurulok a 7végén.:D
Ha csak nem lesz a Dózer féle kab-hegy túra, mert akkor arra megyek idegenvezetõnek.-:) Meglátogathatnánk a négyszögletû kerek erdõt.-:D

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 posts
Völgytalálka, avagy a
KAPOLCSI KÕLEVES
2009. július 22-26. Gyün váláki ide bringával ????????????? :bell::bell::bell:

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Uraim, az Espresso NAGYON szép, és igencsak suhanós
érzés menni vele! Gratula, Matti!

Empty: Két nyerget leadtam Mattinál. Osszátok el testvériesen, és
használjátok egészséggel! (Egész seggel...) :)
(Priviben küldök számlaszámot, amire utalhatsz. Talán egyszerûbb lesz így,
mintha személyes találkozást próbálnánk lezsírozni. Hiszen Damient sem sikerült
még megismernem, pedig lassan serdülõkorba lép...)

1x!

Kösz a nyerget, ügyintézést! Már fel is pattant a Trek-re!
Szerencséd, hogy tanultam matekot és ismerem a számokat!:D
A pénz utalva! Lassan tényleg össze kellene hozni már valamit
mert a végén tényleg a gyermek keresztapja fogja látni a legkésõbb!
De nézd a jó oldalát! Legalább összekopnak az alkatrészek és a lehetõ
legoptimálisabb állapotában fogsz vele elõször találkozni!:)

A Matti KV-ja nekem is nagyon bejött! Ez az agyváltós
dolog kezdi bizergálni az agyamat! Lehet, hogy a Meridámat
még a tavasz elõtt átépítem!:D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Matti: Laboratóriumi tisztaságúra takarítottam a hajtáslánc elemeit, és még mindig darált. A fülem azt mondta: hátulról jön. Kivettem a hátsó kereket.

Ha a fogaskoszorút megfogom a nagy tányérnál két ujjal egymással szemben, simán lehet billegetni/kotyogtatni. Közben a tengelyt figyelve jól látszik, hogy mozog is a körmös bizbasz a tengelyhet képest oda-vissza.

Ez lehet az ok? Ha igen, akkor nagyon megköszönném, ha tudnál hozni holnapra a boltba hozzá való szerszámot. Nem tom, hogy láncos kulcs kell-e, vagy olyan körmös lófaszkulcs, de te nyilván tudni fogod.

Köszi elõre is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vasárnap mehetnénk egy Kab hegy és környékét.Remélem addigra bicikli képes leszek.
Bementem ma reggel a kórházba,de feleslegesen,mint ahogy feleslegesen éheztem szomjaztam délutánig.Nem mondták volna,ha nem kérdezem meg,hogy ma már nem mûtenek.De haza nem engedtek.Így szépen leléptem,hazasétáltam papucsban.:)Este visszamegyek.Ez a Veszprémi kórház...

Jankó,nagyon jók a viharvadászos képeid!
A Soproni kipurcanást most kihagynám,de jó az ötlet.

Vasárnap lesz a Balaton régió maraton. Ha jól tudom az is arra megy.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Vasárnap mehetnénk egy Kab hegy és környékét.Remélem addigra bicikli képes leszek.
Bementem ma reggel a kórházba,de feleslegesen,mint ahogy feleslegesen éheztem szomjaztam délutánig.Nem mondták volna,ha nem kérdezem meg,hogy ma már nem mûtenek.De haza nem engedtek.Így szépen leléptem,hazasétáltam papucsban.:)Este visszamegyek.Ez a Veszprémi kórház...

Jankó,nagyon jók a viharvadászos képeid!
A Soproni kipurcanást most kihagynám,de jó az ötlet.