:)
Már tervezem egy ideje, hogy papírra vetem ezzel kapcsolatban a gondolataimat. (Tiszteletpéldányt természetesen küldök.)
Addig is: Nekem nagyon bejött! A Merida is tudja, sõt meghaladja azt, amit eddig a Kona, Trek, Speci, Cube, stb nyújtott. Az pedig, hogy itthonra crossgép való, már régi fixa ideám. Más az érzés, jobban hajaz arra a bringázásra, amibe kölyökkoromban beleszerettem. Egyszerûség, fürgeség, robbanékonyság, könnyedebb és gyorsabb haladás.
Nem a gyári gumival használom, hanem az elérhetõ legcombosabbal. Így olyan, mint egy nagyon könnyû, vékonykerekû 29-er. (Eltekintve a rugóúttól, ami most asszem 6 cm - távirányítva.) Technikás lejtõkön természetesen lassabb vagyok, mint a Four-ral, de az aszfaltos és murvás szakaszokon bõséges a kárpótlás.
A Gázlót és a Retro Gázlót ezzel toltam tavaly, és egyértelmûen gyorsabb voltam, mint montival szoktam lenni. A bringázás élvezete ugyanúgy megvan, de más, mint a montinál. Kinek a pap, kinek a papné...
Amire tapasztalataim szerint nem árt figyelni:
- Meredek mászáskor könnybben hátsó kerékre áll, és a mögötted jövõ arcában landolhat a segged.
- Homokos/ laza talajú ösvényen könnyebben besüllyed a vékonyabb kerék, aminek pofára esés lehet a vége. (Sárban ez a probléma nem merült fel.)
- Néha be kell várni a társakat :-)))
Összességében úgy érzem, jó döntést hoztam, mikor montiról cross-ra váltottam. Ehhez persze tisztában kell lennie az embernek azzal, hogy pontosan mire van igénye. (Szerintem ez neked nem okoz már gondot.) Annak idején próblkoztam a Kona Dew-val, ami egy igazán szeretnivaló gép volt, de sajnos nem tudta helyettesíteni a montit. Ez a Merida tudja!
(Kár, hogy nem volt már olajzöld vázzal, mert akkor az esztétikai érzékem is maximálisan ki lenne elégítve.) Cross ügyben egyébként az Author és a Kellys háza táján bogarásztam még. Vannak vonzó dolgaik...
köszönöm
igazából úgy lesz azért hogy lesz ez (ja kelliz is tetszik de az egyrészt nincs vázként, másrészt a meridában jobban bízom ) meg majd újjáépül a stumpi fsr is. aztán ezzel a 2 vel el leszek 5-6 évig csak kopó alkatrészt cserélve (na ja

persze ha lesz vmi jó geójú karbon vagy szkandium cross váz akkor arra benevezek, - fõ a komfort

))guminak most 35-ös racig ralphot kap. gondoltam rá hogy rakok bele egy 29-es telót, de azért asszem attól nagyon hanyatt dõlne.
ja az a zöld váz nekem is nagyon bejött, de jó lesz a fekete is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való