Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Következõ héten hétfõn (március 1.) fogom leadni a rendelésem!
Ha valaki más is szeretne rajtam kívül költekezni az vasárnap estig
szóljon nekem!

Tudsz egy linket lõni,ahol meglehet nézni a kínálatot?Hátha találok valamit.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Következõ héten hétfõn (március 1.) fogom leadni a rendelésem!
Ha valaki más is szeretne rajtam kívül költekezni az vasárnap estig
szóljon nekem!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az Author csúcs crossgépei karbonból készülnek. Itt van pl a tavalyi Synergy - nekem nagyon bejövõs!

A váza külön is kapható, mindössze 145 ezer fabatkáért...

Ami a gumit illeti: Author Rolling Stone Cross 700 x 42c-t használok, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon pozitív csalódás volt, mert a monti gumik után jelentõsen kevesebb tapadást és irányíthatóságot vártam. Egyébként Panaracer a kicsike, csak special edition for Author :-))) Szal nem lehetett ráírni, hogy Pana..

ja authort tudom, csak nagyon rövidek. (meg most kb összesen anniba (145) kell beférni váz, teló, kerekek, nyeregcsõ kombónak) (még a ktm-nek van, ami itthon is kapható)
tán a 20-as lenne elég hosszú, (merthogy eff felsõcsõhosszt nem adnak meg, szal csak sacc) de inkább kisebbet akarok. még meridából is gondolkodom a 46-oson az is csak 1 centivel rövidebb mint a 48-as. geóban az igazi a speci lenne (43-as 590-es eff felsõcsõ) csakhát azt vázként kb nem lehet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
2010. március 5-6-án (pénteken és szombaton is) megyek fel a BringaExpora.
Indulás: 7.30 kor Veszprémbõl
Haza: ~18.00 kor Exporól

Amennyiben összejön mindkét napra a 3-3 fõ, akkor kocsival megyek (benzinköltség szétosztással).
Ha nem, akkor buszozok.

Lenne rá igény?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

P+F Kriszta

P+F Kriszta

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A Balaton-átúszás július vége felé lesz... (a tavalyi tapasztalatok alapján-halaszották egy hetet) Vagy elõtte, vagy utána lenne aktuális. Mi mindenképpen megyünk! (P+F Team)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
90% hogy rendelek cuccot a CRC-rõl!
Alapból nem lesz postaköltség, ha meg úgy döntök, hogy sûrgõs
a dolog, akkor azt meg én állom! A részleteket még megbeszélhetjük,
mivel márc. elején tervezem a dolgot! Csak szólok idõben!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ha lesz vmi jó geójú karbon vagy szkandium cross váz akkor arra benevezek...

Az Author csúcs crossgépei karbonból készülnek. Itt van pl a tavalyi Synergy - nekem nagyon bejövõs!

A váza külön is kapható, mindössze 145 ezer fabatkáért...

Ami a gumit illeti: Author Rolling Stone Cross 700 x 42c-t használok, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon pozitív csalódás volt, mert a monti gumik után jelentõsen kevesebb tapadást és irányíthatóságot vártam. Egyébként Panaracer a kicsike, csak special edition for Author :-))) Szal nem lehetett ráírni, hogy Pana..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

:):):) Már tervezem egy ideje, hogy papírra vetem ezzel kapcsolatban a gondolataimat. (Tiszteletpéldányt természetesen küldök.)

Addig is: Nekem nagyon bejött! A Merida is tudja, sõt meghaladja azt, amit eddig a Kona, Trek, Speci, Cube, stb nyújtott. Az pedig, hogy itthonra crossgép való, már régi fixa ideám. Más az érzés, jobban hajaz arra a bringázásra, amibe kölyökkoromban beleszerettem. Egyszerûség, fürgeség, robbanékonyság, könnyedebb és gyorsabb haladás.

Nem a gyári gumival használom, hanem az elérhetõ legcombosabbal. Így olyan, mint egy nagyon könnyû, vékonykerekû 29-er. (Eltekintve a rugóúttól, ami most asszem 6 cm - távirányítva.) Technikás lejtõkön természetesen lassabb vagyok, mint a Four-ral, de az aszfaltos és murvás szakaszokon bõséges a kárpótlás.

A Gázlót és a Retro Gázlót ezzel toltam tavaly, és egyértelmûen gyorsabb voltam, mint montival szoktam lenni. A bringázás élvezete ugyanúgy megvan, de más, mint a montinál. Kinek a pap, kinek a papné...

Amire tapasztalataim szerint nem árt figyelni:
- Meredek mászáskor könnybben hátsó kerékre áll, és a mögötted jövõ arcában landolhat a segged.
- Homokos/ laza talajú ösvényen könnyebben besüllyed a vékonyabb kerék, aminek pofára esés lehet a vége. (Sárban ez a probléma nem merült fel.)
- Néha be kell várni a társakat :-)))

Összességében úgy érzem, jó döntést hoztam, mikor montiról cross-ra váltottam. Ehhez persze tisztában kell lennie az embernek azzal, hogy pontosan mire van igénye. (Szerintem ez neked nem okoz már gondot.) Annak idején próblkoztam a Kona Dew-val, ami egy igazán szeretnivaló gép volt, de sajnos nem tudta helyettesíteni a montit. Ez a Merida tudja!
(Kár, hogy nem volt már olajzöld vázzal, mert akkor az esztétikai érzékem is maximálisan ki lenne elégítve.) Cross ügyben egyébként az Author és a Kellys háza táján bogarásztam még. Vannak vonzó dolgaik...

köszönöm

igazából úgy lesz azért hogy lesz ez (ja kelliz is tetszik de az egyrészt nincs vázként, másrészt a meridában jobban bízom ) meg majd újjáépül a stumpi fsr is. aztán ezzel a 2 vel el leszek 5-6 évig csak kopó alkatrészt cserélve (na ja :) persze ha lesz vmi jó geójú karbon vagy szkandium cross váz akkor arra benevezek, - fõ a komfort :) ))guminak most 35-ös racig ralphot kap. gondoltam rá hogy rakok bele egy 29-es telót, de azért asszem attól nagyon hanyatt dõlne.

ja az a zöld váz nekem is nagyon bejött, de jó lesz a fekete is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Jankó, crossway hogy vált be eddig ?

úgy néz ki nálam is befigyel egy hamarost.

:):):) Már tervezem egy ideje, hogy papírra vetem ezzel kapcsolatban a gondolataimat. (Tiszteletpéldányt természetesen küldök.)

Addig is: Nekem nagyon bejött! A Merida is tudja, sõt meghaladja azt, amit eddig a Kona, Trek, Speci, Cube, stb nyújtott. Az pedig, hogy itthonra crossgép való, már régi fixa ideám. Más az érzés, jobban hajaz arra a bringázásra, amibe kölyökkoromban beleszerettem. Egyszerûség, fürgeség, robbanékonyság, könnyedebb és gyorsabb haladás.

Nem a gyári gumival használom, hanem az elérhetõ legcombosabbal. Így olyan, mint egy nagyon könnyû, vékonykerekû 29-er. (Eltekintve a rugóúttól, ami most asszem 6 cm - távirányítva.) Technikás lejtõkön természetesen lassabb vagyok, mint a Four-ral, de az aszfaltos és murvás szakaszokon bõséges a kárpótlás.

A Gázlót és a Retro Gázlót ezzel toltam tavaly, és egyértelmûen gyorsabb voltam, mint montival szoktam lenni. A bringázás élvezete ugyanúgy megvan, de más, mint a montinál. Kinek a pap, kinek a papné...

Amire tapasztalataim szerint nem árt figyelni:
- Meredek mászáskor könnybben hátsó kerékre áll, és a mögötted jövõ arcában landolhat a segged.
- Homokos/ laza talajú ösvényen könnyebben besüllyed a vékonyabb kerék, aminek pofára esés lehet a vége. (Sárban ez a probléma nem merült fel.)
- Néha be kell várni a társakat :-)))

Összességében úgy érzem, jó döntést hoztam, mikor montiról cross-ra váltottam. Ehhez persze tisztában kell lennie az embernek azzal, hogy pontosan mire van igénye. (Szerintem ez neked nem okoz már gondot.) Annak idején próblkoztam a Kona Dew-val, ami egy igazán szeretnivaló gép volt, de sajnos nem tudta helyettesíteni a montit. Ez a Merida tudja!
(Kár, hogy nem volt már olajzöld vázzal, mert akkor az esztétikai érzékem is maximálisan ki lenne elégítve.) Cross ügyben egyébként az Author és a Kellys háza táján bogarásztam még. Vannak vonzó dolgaik...

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

A Gyógy téren (a szívkórház elõtt) folyik! Igaz, hogy csak a lenti, mélyrehajolós. A fiam ivott is belõle. Én meg hazafelé megálltam Csopakon a pincészetnél, és ott tankoltam fel...

azt vágom hogy a szívkorháznál állandó,de nem tudtam hogy a körforgalomnál elzárták:(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A Gyógy téren (a szívkórház elõtt) folyik! Igaz, hogy csak a lenti, mélyrehajolós. A fiam ivott is belõle. Én meg hazafelé megálltam Csopakon a pincészetnél, és ott tankoltam fel...

Jankó, crossway hogy vált be eddig ?

úgy néz ki nálam is befigyel egy hamarost.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
akkor viszont kapják be,mert 2 hete mikor kicsit jobb idõ volt akkor meg ott töltögették a flakonokat!!!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
akkor mégis igaz,hogy elzárják.Köszi hogy megnézted!Akkor várom a tavaszt,és addig nem iszom vizet.:):beer:

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Dózer:
nem szokás elzárni,folyik:)

Lent voltam, megnéztem, NEM FOLYIK!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Szervizesek mit aszondanak?X Factor javítja?
Az aláírásod szerintem ki kéne javítani,-soha többé Foxot-ra.:)
Elvégre nem konkrétan a Trek holmik a hibásak.

Lehet hogy a régebbi szériák jobb minõségûek,vagy úgy jártál,mint
Bagaméri:"...meg vagyok átkozva..."Vedd le a rontást!:)

A szervizesek még nem mondtak semmi konkrétat!
Pontosabban bent a boltban nem mondták, hogy mi volt vele
a gond, ha volt! Csak annyit, hogy kapott egy full szervizt!
De lehet, hogy ha kezemben a munkalap írok nekik a részletekért!

Az tutti, hogy a régebbi szériák jobbak voltak! Zolival is pont ezt
tárgyaltuk ki! Valamit nagyon elkúrtak az újaknál! :(

Az aláírásomat javítom! :) A rontás ellen meg szerzek egy voodoo papot!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Részemrõl OK. Bár Déenes elképzelése, hogy a Retro Gázló júli. 31-én legyen, így kilövõdik. Bármi lesz is a döntés, jó lenne mielõbb biztosat tudni.

És ha már amúgy is közvéleményt kutatunk: Továbbra is dédelgetem magamban egy pár napos soproni happening tervét. (Mondjuk egy hosszú hétvége csillagtúrákkal, bázis a Lõvér kempingben.) Ki az, akit komolyan
érdekel a dolog, és milyen idõpontot tart ideálisnak?

engem érdekelne!
idõpont tekintetében rugalmas vagyok, csak idõben el kell kezdenem puhítani szabadnapért a fatert.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ezeken a hétvégéken nincs maraton itthon, nem ütközne egyik maratonnal sem.
Mondjuk néha az az érzésem amikor a szervezõ írásait olvasom, hogy inkább csökkenteni akarja létszámot, mert olyan stílusban válaszolgat, hogy elkergeti a túrázókat.

Csak annyit tudok az idõpont kitûzésrõl,hogy a Balaton átúszással nem szeretné ütköztetni,mivel az sokkal inkább elviszi az embereket,mint egy maraton.És az átúszásnál két hétvégét is számításba kell venni,mivel azt gyakran halasztják.Nem tudom a többi maratonmentes hétvége miért nem jó Gázló idõpontnak,de ezer oka lehet.
A stílusáról meg...Van neki. El kell viselni.:D De végül is,a túra a lényeg,nem a szervezõ személye.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Végül is mindegy,mert aki egyikre megy,az a másikra nem valószínû,még ha az egyik szombaton,a másik vasárnap kerül megrendezésre.

Ezeken a hétvégéken nincs maraton itthon, nem ütközne egyik maratonnal sem.
Mondjuk néha az az érzésem amikor a szervezõ írásait olvasom, hogy inkább csökkenteni akarja létszámot, mert olyan stílusban válaszolgat, hogy elkergeti a túrázókat.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Dózer:
nem szokás elzárni,folyik:)

Valahol olvastam,hogy november tájékán a 4 db kifolyóból csak kettõt szoktak hagyni mûködni.Ez így is történt.És hogy a fagyok beálltával el szokták zárni a maradék kettõt is.Mondjuk logikus,mert a mínusz 10 fokokban úgysem lenne értelme.Szóval folyik,mármint a kemping melletti kút.

A Bükk Maraton aug. 1. vasárnap lesz.
Július 10-11, 17-18, augusztus 7-8, 14-15, 21-22 szabad a versenynaptárban. Ezek közül válogasson.

Végül is mindegy,mert aki egyikre megy,az a másikra nem valószínû,még ha az egyik szombaton,a másik vasárnap kerül megrendezésre.

A bekopást nem a szervizesek mondták!
)

Szervizesek mit aszondanak?X Factor javítja?
Az aláírásod szerintem ki kéne javítani,-soha többé Foxot-ra.:)Elvégre nem konkrétan a Trek holmik a hibásak.

Mi meg döntünk, hogy egy verseny a fontosabb, vagy egy ttt.

Én is hamar eldöntöttem:)A versenyekbõl végleg kiábrándított a tavalyi malõr.Bár az csak az i-re volt a pont.
Pár évig elég sok versenyre elmentem,megnyertem mindent már,és elfogyott a motiváció.Na jó,ez nem teljesen igaz.:D

Szerencsés állatidomár! :D

Lehet hogy a régebbi szériák jobb minõségûek,vagy úgy jártál,mint Bagaméri:"...meg vagyok átkozva..."Vedd le a rontást!:)