sziasztok, trekking vázban gondolkodom, s pesten /pill nagyjából 4 versenyzõ fut. ti mit tanácsoltok?
1. legközelebb ez áll a szívemhez, de vannak gyanús dolgok: author statos - trimoly. ez azt jelenti, h csak a háromszög cro-moly, s a hátsó kettõ hi-ten?, mert akkor a boltos ezt jól letagadja. 25e huf.
2. ezt ajánlja ár/minõség szempontjából több boltos is: magellán cygnis, alu, 20e huf.
3. peugeot country. boltban történõ beismerés alapján csak a három fõ csõ cro-moly, s van rajta láncvédõ-rögzítõ, s még dinamo tartó is. kevésbé szép, mint az author, s 4evel több.
4. a szokásos mindenhol lévõ két merida alu 40ért, de igazán nincs kedvem meridát venni, s nem is értem tudhat-e a magellán alunál kétszer annyit.
köszi a tanácsokat.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. július 16. - 19:43
Írta 2003. július 15. - 12:59
Na voltam boltban. Átszereltetem az egészet 1 fehér A-Gang p.m.-re. Szép lesz Remélem még ma készen lesznek vele, és akkor este összetöröm magam jól 8)
lor:
Mit adsz érte, és hogyan adjam oda. Én Pécsen vagyok, Te meg még messzebb... Ragasszak rá bélyeget?
lor:
Mit adsz érte, és hogyan adjam oda. Én Pécsen vagyok, Te meg még messzebb... Ragasszak rá bélyeget?
Írta 2003. július 15. - 12:02
Írta 2003. július 15. - 11:34
Írta 2003. július 15. - 11:14
Megfordult ez is a fejemben, de hát az egy Chris King kormánycsapágy! Kiszolgálna néhány bringámat.Most eladnám kb. 18e-ért, de mikor lesz majd megint ilyenem???
Na elmegyek a boltba nézeldöni, hátha mondanak ök is okosakat...
Na elmegyek a boltba nézeldöni, hátha mondanak ök is okosakat...
Írta 2003. július 15. - 10:45
Írta 2003. július 15. - 09:55
Jajj,jajj! Kicsit gondban vagyok. Múlt héten észrevettem,hogy a vázam kicsit megrepedt. :'( Íme:
Ez a fejcsö, és az alsócsö találkozásánál van. Mindkét oldalon 3-3cm, és alul is egy pici.Ja amúgy ez egy CrMo Crux váz. Már megvan vagy 6 éves, szóval nem csoda, hogy baja lett. Föleg az utóbbi 2 év volt izgis...
Most kéne 1 új váz. Elöször a Polar-X-re gondoltam, de hétvégén rájöttem, hogy mivel annak 13cm a fejcsöve, a Crux-é meg 10cm, ezért nyakat is kéne cseréltetnem a telómban (2000-es Z.3 M80).Mondjuk most van bent két 2cm-nyi távtartó. Azokat kiszedve már csak 1cm hiányozna a tökéletességhez.
Vagy akkor legyen Author A-Gang p.m. váz. Az integrált kormánycsapágyas, és 12cm a fejcsöve. Viszont így mi lesz a Chris King csapágyammal ??? Bár még majd berakhatom az összel esedékes (vagy esetleg télen) össztelós gépembe...
Vagy hegesztessem meg ezt a vázat, és majd ha tényleg eltört akkor gondolkozzak?
Mit tegyek, jajj-jaj...
Ez a fejcsö, és az alsócsö találkozásánál van. Mindkét oldalon 3-3cm, és alul is egy pici.Ja amúgy ez egy CrMo Crux váz. Már megvan vagy 6 éves, szóval nem csoda, hogy baja lett. Föleg az utóbbi 2 év volt izgis...
Most kéne 1 új váz. Elöször a Polar-X-re gondoltam, de hétvégén rájöttem, hogy mivel annak 13cm a fejcsöve, a Crux-é meg 10cm, ezért nyakat is kéne cseréltetnem a telómban (2000-es Z.3 M80).Mondjuk most van bent két 2cm-nyi távtartó. Azokat kiszedve már csak 1cm hiányozna a tökéletességhez.
Vagy akkor legyen Author A-Gang p.m. váz. Az integrált kormánycsapágyas, és 12cm a fejcsöve. Viszont így mi lesz a Chris King csapágyammal ??? Bár még majd berakhatom az összel esedékes (vagy esetleg télen) össztelós gépembe...
Vagy hegesztessem meg ezt a vázat, és majd ha tényleg eltört akkor gondolkozzak?
Mit tegyek, jajj-jaj...
Írta 2003. július 14. - 19:00
Begbie: sirály!
Ami meg a vázat illeti: szín olyan van, amilyenre szinterezni lehet, az elox extralistás felár, de lehet. Matrica szintén extra, de kép alapján az is bármi. Jönnek a képek a sablonról, kész vázról nemsokára.
Elkészülési idõ darabonként kb egy hónap. Még folyik a prototípus tesztelése, nem véletlen lesz az élettartam gari Méret csak egy van, kb S-M között. Ára megegyezés szerint. Rugóstag fér bele 260-ig. A fejcsõ cserélhetõ, mint a Mongoose/Scott Octane vázak esetében.
Ami meg a vázat illeti: szín olyan van, amilyenre szinterezni lehet, az elox extralistás felár, de lehet. Matrica szintén extra, de kép alapján az is bármi. Jönnek a képek a sablonról, kész vázról nemsokára.
Elkészülési idõ darabonként kb egy hónap. Még folyik a prototípus tesztelése, nem véletlen lesz az élettartam gari Méret csak egy van, kb S-M között. Ára megegyezés szerint. Rugóstag fér bele 260-ig. A fejcsõ cserélhetõ, mint a Mongoose/Scott Octane vázak esetében.
Írta 2003. július 13. - 21:54
Írta 2003. július 13. - 20:18
Én is rugóra gondoltam.
Ezért kérdeztem,hogy milyen a Ruckus I-drive,mert jövõre azt vennék.......
Ezért kérdeztem,hogy milyen a Ruckus I-drive,mert jövõre azt vennék.......
Írta 2003. július 13. - 19:27
azt kikell tapasztalni,mert minden vázon más a rugozási áttétel és igy mindegyik vázba más fajta rugo valo neked, a régi vázamba 400 vagy 600-as volt, a mostaniba pedig 800-as kell.
amugy valszeg rugot fogsz találni magadhoz,de ha nem akkor V.I.G. vagy egy rugokészitöhöz kell elmenni.
amugy valszeg rugot fogsz találni magadhoz,de ha nem akkor V.I.G. vagy egy rugokészitöhöz kell elmenni.
Írta 2003. július 13. - 06:45
bamme .. nem a centitol fugg az te ..attol fugg mire kell es oda a megfelelo meretu tag megfelelo kemenysegu rugoval /vagy levegovel .. osz kesz
Írta 2003. július 12. - 21:29
Lenne egy fontos kérdésem:
Én egy elég nagydarab biciklis vagyok.legutobbi infóm:85 kiló.
Mennyire befolyásolja ez a hátsó teleszkópot?
Elég lesz nekem 16 cm hátul?
Azért nem a telós topicba írok,mert ez a váztól is függ!
Én egy elég nagydarab biciklis vagyok.legutobbi infóm:85 kiló.
Mennyire befolyásolja ez a hátsó teleszkópot?
Elég lesz nekem 16 cm hátul?
Azért nem a telós topicba írok,mert ez a váztól is függ!
Írta 2003. július 12. - 15:26
Írta 2003. július 11. - 21:50
Írta 2003. július 11. - 19:36
Esetleg érdekelne valakit igazi Made in Hungary sziklaugró DH váz örök élet garival? ~ 240-250 mm, 5.5 kg rugóstaggal. Ha elég jelentkezõt találunk, elindul a sorozat. képek késõbb.
Írta 2003. július 11. - 13:36
Írta 2003. július 11. - 12:05
Írta 2003. július 11. - 01:28
vendég__*
Írta 2003. július 10. - 19:18
nekem "cc gepem" van es mit mondjak eleg alacsony a monoblokkhaz. kicsit neha zavaro,de en azt mondom, hogy szepek meg jok ezek az elmeletek, de a kulonbseg nem nmagy vagy esetleg pont a masik veglet jon be cchez. egy probat meger...