Szasztok riderek. Nemrég szert tettem egy össztelós Napalmra és az a gondom vele,hogy ferdén áll benne a hátsó kerég. Bemértük és tényleg faszul van összerakva a lengövilla.A lengõvilla zsír új ezért nem értem.Garanciába lehet hogy el tudom intézni,de ha az is ferde akkor mi a f*szt csináljak vele?
Volt már valakinek ilyen váza? Ha volt mivel szopott be vele? 06203870625
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. október 18. - 10:45
Írta 2003. október 16. - 09:58
vendég__*
Írta 2003. október 15. - 20:04
sala: áll még a za kemping meg országúuti csere vegára? ;D
én benne lennék, csak a nyergemet tartanám meg ;D ;D
én benne lennék, csak a nyergemet tartanám meg ;D ;D
Írta 2003. október 15. - 16:57
szivesen. szivesen. Amúgy CC-re, túrázni biztosan jó lesz, de nézd meg alaposan, mert szerintem régi kicsit, nehogy repedés legyen rajta.
Írta 2003. október 15. - 16:52
tamaskaa
köszi, köszi. csõd nem fenyeget, ha beleszerelmesedek, mert 40 ropi az ára (váz+rugóstag), csak a méret jó legyen.
köszi, köszi. csõd nem fenyeget, ha beleszerelmesedek, mert 40 ropi az ára (váz+rugóstag), csak a méret jó legyen.
Írta 2003. október 15. - 15:35
lor
Igen, virtuális forgáspontja van a vázon, ez kimaradt. Szóval a sárga "Misi féle" PolarxFS is ilyen rendszerrel ment, aztán rájöttek közben gondolom, hogy nem kell bonyolítani...
Igen, virtuális forgáspontja van a vázon, ez kimaradt. Szóval a sárga "Misi féle" PolarxFS is ilyen rendszerrel ment, aztán rájöttek közben gondolom, hogy nem kell bonyolítani...
Írta 2003. október 15. - 15:23
szerintem alaposan nézd meg, de csak óvatosan, mert a cannondale-kbe könnyen bele tud szerelmesedni az emberfia. Ha csak a rugóstaggal akadhat probléma, akkor az nem gáz, nem drágán lehet cserélni. De arra vigyázz, hogy ha egsyszer ezt megveszed, akkor elég nehéz lesz megszabadulni tõle... :
Írta 2003. október 15. - 15:09
lécci lécci lécci!
érdemes a cannondale-el foglalkozni (super v 3000) vagy felejtsem el.
felhasználási terület: CC
érdemes a cannondale-el foglalkozni (super v 3000) vagy felejtsem el.
felhasználási terület: CC
Írta 2003. október 15. - 15:07
ja en errol nem tudtam!
bara zert annyit javitanek, hoyg ezealtal a vaz egy virtualis forgaspontot kap.
amire igaz az amiket irtal!
;-)
bara zert annyit javitanek, hoyg ezealtal a vaz egy virtualis forgaspontot kap.
amire igaz az amiket irtal!
;-)
Írta 2003. október 15. - 14:11
sala,
szép ez a bringa,
nem érdemesebb elõre a 2.7, hátra a vékonyabb ? már ha belefér a boxxerbe.
asszem inkább igy szokták. elöl fontosabb a nagyobb tapadás, nem ?
valaki javitson ki, ha tévedek!
szép ez a bringa,
nem érdemesebb elõre a 2.7, hátra a vékonyabb ? már ha belefér a boxxerbe.
asszem inkább igy szokták. elöl fontosabb a nagyobb tapadás, nem ?
valaki javitson ki, ha tévedek!
Írta 2003. október 15. - 14:10
Ad egy:
ggx nincs igazad. Mindenki arra büszke, amije van. Ha az egy 100.000-res Merida, akkor arra, ha félmilliós Rocky Mountain, akkor arra.
Ennyi.
Ad kettõ: lor
Az új Pyxis-es, ha jól számolom, 7 db forgáspont van. Mégpedig: vettek egy hagyományos négforgáspontos vázat (like Kona) és az alsó monoblokkháznál levõ forgáspontját kiváltották 4-gyel! Ennek van értelme, mégpedig: az ilyen vázak általában nem Horst-Linkesek (a láncvillán van a forgáspont, még a hátsóagy elõtt) hanem sima négyforgáspontosak (a 4-edik forgáspont a támvillán van, emiatt a tengely egy félkörívben mozdul el a monoblokkház mögött levõ forgásponthoz képest) <- ezt kiküszöbölendõ van ott egy helyett négy pont, ami miatt a tengely nem félköríven, hanem egy egyenesen mozdul el, de a váz rugózási karakterisztikáját nem befolyásolja a fékezés, mint a Horst-linkes vázakét.
Értem?
Ad három: bocika
Nem egyforma egy össztelós vázzal, és egy merevvel tekerni, de nem nehezebb egy cc-vel, csak más. Egy dh váznál más a helyzet, ott elég sok energiát elvesz a pogózás (more travel is better) de valamit valamiért. (persze ez csak általánosságban igaz, a speciális esetektõl eltekintve)
ggx nincs igazad. Mindenki arra büszke, amije van. Ha az egy 100.000-res Merida, akkor arra, ha félmilliós Rocky Mountain, akkor arra.
Ennyi.
Ad kettõ: lor
Az új Pyxis-es, ha jól számolom, 7 db forgáspont van. Mégpedig: vettek egy hagyományos négforgáspontos vázat (like Kona) és az alsó monoblokkháznál levõ forgáspontját kiváltották 4-gyel! Ennek van értelme, mégpedig: az ilyen vázak általában nem Horst-Linkesek (a láncvillán van a forgáspont, még a hátsóagy elõtt) hanem sima négyforgáspontosak (a 4-edik forgáspont a támvillán van, emiatt a tengely egy félkörívben mozdul el a monoblokkház mögött levõ forgásponthoz képest) <- ezt kiküszöbölendõ van ott egy helyett négy pont, ami miatt a tengely nem félköríven, hanem egy egyenesen mozdul el, de a váz rugózási karakterisztikáját nem befolyásolja a fékezés, mint a Horst-linkes vázakét.
Értem?
Ad három: bocika
Nem egyforma egy össztelós vázzal, és egy merevvel tekerni, de nem nehezebb egy cc-vel, csak más. Egy dh váznál más a helyzet, ott elég sok energiát elvesz a pogózás (more travel is better) de valamit valamiért. (persze ez csak általánosságban igaz, a speciális esetektõl eltekintve)
Írta 2003. október 15. - 11:44
ezt csak ti mondjatok!
itt senki sem mondta, hoyg csak iylen dolgokat akrunk latni!!!
itt senki sem mondta, hoyg csak iylen dolgokat akrunk latni!!!
Írta 2003. október 15. - 10:54
Egyetértek chester-el, miszerin itt már csak mega-brutál-DH-total vázak a gizdák, és égõ egy 100.000 Ft alatti vázról beszélni...
vendég_norbert78_*
Írta 2003. október 15. - 09:35
Mondja má meg valaki, hogy mennyivel nehezebb tekerni össztelóssal????
PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS
tamas
Nem nehezebb,csak más!!!Ez biztos nem seggített,de kényelmessebb, és ha CC-zel(PIXYS FULLTELÓSRA gondolok) súlyra sem vészesebb mint a merev,ill nem dobál a háta,könnyebb irányítani mert a rtag az úton tartja a hátát!
Ennyit tudtam segíteni,ki kell próbálni(kinek a pap...)!Én is most várom a PolarX FS-emet,így lesz egy kis merev(PolarX), és egy kis Fully(FS)!!! ;D ;D ;D
Írta 2003. október 15. - 09:24
Yessssssssssszzzzzzzzzzzzzzzzzz
Hát megszületett.3 hónap bicó nélkül ::)Tegnap éjfélig szereltem de megérte!
kép:
Ami cserélve lesz:Pazzaz dh stucni,elöl2.5,hátul2.7,egy jobb kormány.
Jahh "csak" 18kg ;D
Hát megszületett.3 hónap bicó nélkül ::)Tegnap éjfélig szereltem de megérte!
kép:
Ami cserélve lesz:Pazzaz dh stucni,elöl2.5,hátul2.7,egy jobb kormány.
Jahh "csak" 18kg ;D
Írta 2003. október 15. - 08:18
sziasztok,
mit tudtok a cannondale super v (3000)-rõl? van most egy ilyen eladó, de én nem igazán értek hozzá. cc-re használnám és jól jönne egy kis rugóút a hátuljába is.
fox alps5-ös tag van benne és jár hozzá egy rs coupedeluxe is olaj nélkül. az mtbreview-n egyikrõl sem írtak sok pozitívumot, de a vázat dícsérik.
szal hálás lennék ha hozzá tudnátok szólni.
köszi, tamás
mit tudtok a cannondale super v (3000)-rõl? van most egy ilyen eladó, de én nem igazán értek hozzá. cc-re használnám és jól jönne egy kis rugóút a hátuljába is.
fox alps5-ös tag van benne és jár hozzá egy rs coupedeluxe is olaj nélkül. az mtbreview-n egyikrõl sem írtak sok pozitívumot, de a vázat dícsérik.
szal hálás lennék ha hozzá tudnátok szólni.
köszi, tamás
Írta 2003. október 15. - 08:16
Mondja má meg valaki, hogy mennyivel nehezebb tekerni össztelóssal????
PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS PLS
tamas
tamas
Írta 2003. október 15. - 07:23
GerMan: a szviccs nagyon jól mozog, próbáltam iljicsét, én akár azonnal is vennék