Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

erre csak annyit hogy ez a duncon kicsit LOL...az rendben hogy a váz 75e,de kell hozzá a saját hátsó agya ami plusz 50e
mivel nem 10-es hanem 12-es tengely kell bele...szal nem szabvány...

Ezt egészen konkrétan hol olvastad?

porpaczit

porpaczit

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Beszéltem egy px essel (04' ese van) hátul hidrás tárcsával használja és azt mondta
hogy recseg a váz és csavargatjaa konzolt!!!
Helló ! Porpaczit

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
[quote name='MudCow']Akkor kicsit konkrétabban:
http://duncon.com/hungary/cock.html
A Cock váz érdekelne (képernyõ bal felsõ része).
Azt látom hogy a telósok nagyon LOL

A váz 75e ft! Annyit meg ér-e vagy sem!
Több mint 3 kiló szóval anyag van benne! A súlya meg nem érdekel úgy sem.
A hátsó papucs is normálisan néz ki szerintem (bár annyira nem értek hozzá)
Eléggé olyan evilimperial utánzat, az alsócsöve meg kicsit boa!
QUOTE]
erre csak annyit hogy ez a duncon kicsit LOL...az rendben hogy a váz 75e,de kell hozzá a saját hátsó agya ami plusz 50e
mivel nem 10-es hanem 12-es tengely kell bele...szal nem szabvány...

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

A px jól van megépítve és kész, ne tegyél bele duplavállas RST villát és még használni is tudod.

Hogy rátapintottál a lényegre...
A régi bírta úgy...
Ja hogy az utcsó rosszabb!

Nem tudom mit várok tõle. Csak ránézek és félek hogy eltörik...
Tudom hogy még nem láttatok törött polarxet és azért akarjátok hogy olyat vegyek ;)
De azt azért meg tanultam hogy egy alkatrészen nem éri meg spórolni, szóval -most majdnem azt mondtam hogy a pénz nem számít, pedig de- ha csak a pénz miatt mondjátok akkor inkább a duncon...
Hardtails are fun. They are more precise, much stronger, cheaper, and lighter then full suspension. They improve your riding skill and provide a greater challenge. Beat them like heck, that's what they're for!

porpaczit

porpaczit

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Csáó! Én próbáltam az elmúlt 3 év px-ét és szerintem nagyon jók, bár az utsó
nekem már nem nagyon tetszett!
Helló ! Porpaczit

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Mert sznob vagy és nem raksz olyan alkatrész a bringára ami nincs legalább eloxálva, de inkább titánium nitriddel bevonva. :)
Mellesleg nekem a két kerekem volt meg 40-bõl. Lehet, hogy akkor nem is kerék, hanem négyzet?

Nem is igaz;)
A régi kerekeim(sun sigle track double track, bike+ agy trinity agy duro külsõk) persze használtan 21 ezer forintból jöttek ki;)
Persze igazán nem is voltak jókmeg ha megpörgetted a hátsó kereket kb három mp alatt leállt:D
De aztért gurult meg centírozni sem nagyon kellett.

kamuflazsinyszki?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Tényleg olyan jó a PX?
Egyszer volt olyanom de annyira nem tûnt extrának. Mondjuk télleg nem tört el meg ilyesmi...

És mit vársz még egy extrém felhasználásra készült váztól? Kávét is fõzzön ? ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Most egy merevvázban milyen extrát keresel?
A px jól van megépítve és kész, ne tegyél bele duplavállas RST villát és még használni is tudod.
Ha extrát keresel írd rá hogy kakas meg fesd be sivatagi kamuflázs színûre;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Kinek szól?
egyébként nekem semmi bajom a régi cuccaiddal, egyébként egy hátsókereket simán ki lehet hozni negyven-bõl..
Más kérdés hogy az én hátsó kerekem pl 97 ezer forintba van.;)

Mert sznob vagy és nem raksz olyan alkatrész a bringára ami nincs legalább eloxálva, de inkább titánium nitriddel bevonva. :)
Mellesleg nekem a két kerekem volt meg 40-bõl. Lehet, hogy akkor nem is kerék, hanem négyzet?
Mud: 75 ropit a kialakításából és talán az egyedisége (mármint itthon) miatt megérhetne, minõségérõl meg szerintem kishazánkban max a forglamazó tudna mesélni. Csúszópapucsos villákból mondjuk nem dúskálunk, de 3.3 kiló? az össztelósuk is csak 3,9. :chin:
Vole: a kamuflázs az olyan mint iljics shermanja, csak lengyelül van :)

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Tényleg olyan jó a PX?
Egyszer volt olyanom de annyira nem tûnt extrának. Mondjuk télleg nem tört el meg ilyesmi...
Hardtails are fun. They are more precise, much stronger, cheaper, and lighter then full suspension. They improve your riding skill and provide a greater challenge. Beat them like heck, that's what they're for!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát akkor hajrá.
PX.

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

Kinek szól?

Neked! Csak elfelejtettem kiírni!

A lényeg hogy nagyából meg vagyok elégedve a cuccaimmal. És csak vázat akarok venni! De olyat ami nem fog eltörni vagy ilyesmi!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.563 hozzászólás

Ez így csalóka,mert gondolj arra,h ezekbõl a spéci cumókból sokkal kisebb választék áll rendelkezésre,sokkal nehezebben szervizelhetõek (még a szakszervíznek is gondja van vele) és emiatt a garanciát se nagyon tudod érvényesíteni.
A májerfaktort leszámítva ugyanolyan yók a hagyományos villák is,sõt!

Én itthon ismerem azt a szerelõt, aki nekem megcsinálja ha van valami, és alkatrészt is szerez bele Ausztriából kb. 1 hét alatt.

A májarfaktor nem játszott szerepet, anno kipróbáltam egy túrán egy Headshok-ok gépet, és "elaléltam" tõle..... azóta tart a szerelem.....féltékeny is a barátnõm

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Kinek szól?
egyébként nekem semmi bajom a régi cuccaiddal, egyébként egy hátsókereket simán ki lehet hozni negyven-bõl..
Más kérdés hogy az én hátsó kerekem pl 97 ezer forintba van.;)

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Mi bajod a régi cuccaimmal? Te láttad a "vegámat" kimilyenbringávalnyomultopik.
Amúgy 40-bõl egy hátsó kereket nem kapni...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
törölve

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

A Cannondalet ismerem, használom, ezért csak errõl tudok beszélni. Ez is handmade állítólag (errõl ne nyissunk vitát), de továbbra is azt mondom, hogy van hozzá olyan villa, melyet nem nagyon tudsz más gépbe beépíteni. Ezeknek az irányíthatósága, merevsége sokkal jobb mint egy „hagyományos” villának. És azért 250-300 pénzbe itt már benne van a villa is, és egyéb alkatrészek.

Ez így csalóka,mert gondolj arra,h ezekbõl a spéci cumókból sokkal kisebb választék áll rendelkezésre,sokkal nehezebben szervizelhetõek (még a szakszervíznek is gondja van vele) és emiatt a garanciát se nagyon tudod érvényesíteni.
A májerfaktort leszámítva ugyanolyan yók a hagyományos villák is,sõt!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

a deore mechanikus fékre azt mondják, hogyha jól be van állítva, akkor qtya jól fog..., én is próbáltam, és jobb volt mint a barátom hayes-a

"deore" LOL, jobban fog mint a hayes megaLOL ne legyél Vdani2 mert akkor kell venned egy smartot is :)

Ha a festés van megrepedve, akkor lehet, hogy a váz is. Dani cseréltesse ki gariban, utána vedd meg. Te nem érvényesíthated az 5 év vázgarit.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nem a handmade mivoltát vontam kérdõre akámelyik váznak is, csak azt hogy szerintem azok a gyártók akik nem adnak rendes garit a cuccaikra azok félnek, vagy nem merik bevállni az hogy extrém használat esetén a váz vagy akármilyen elkatrész tönkremegy..
A kocsi meg a tv nem jó példa mert nem bicikli egyik sem;)(mellesleg a sony-ról nekem megvan a véleményem;))
A nagy cégeknél lehet hogy marketing a garancia bár ezt is kétlem..

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.563 hozzászólás
A Cannondalet ismerem, használom, ezért csak errõl tudok beszélni. Ez is handmade állítólag (errõl ne nyissunk vitát), de továbbra is azt mondom, hogy van hozzá olyan villa, melyet nem nagyon tudsz más gépbe beépíteni. Ezeknek az irányíthatósága, merevsége sokkal jobb mint egy „hagyományos” villának. És azért 250-300 pénzbe itt már benne van a villa is, és egyéb alkatrészek.

Garancia: Mercedes, Sony tv 1 év gari, Nisssan, Hunday, Samsung, 3, 5 év gari. Egyben lévõ 15-20éves Merciket sokat látni, 10 éves Sony tv-ket is sokat látok (ebben dolgozom). Ugyan látok Nissanokat is öreg darabokat, de….. van Samsungból is öreg tv, de egy kicsit fakó képpel, mert a gari lejárta után el is szál benne valami. A legtöbb esetben ez csak marketing szerintem. Persze vannak kivételek biztosan….

És azért az is mutat valamit, hogy itthon egy 4-5 éves Cannondale váz + villa 130 körül van, és az ebayen sem kapod meg 80-90 alatt. És meg is veszik ezeket. Én a Cannondalet hosszú évekre vettem (drága vázat csak ebben az esetben éri meg venni), mert a 75 kilós 24 éves CC arcommal biztosan nem fogom eltörni a vázat.

Coldrock--->NRS: ennél jobbat nem fogsz találni az elkövetkezõ idõkben ennyiért: http://www.bikemag.h...hp?siteid=15465