Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
csáó!

Azt szeretném megtudni, hogy a giant mint cég és mint bringagyártó milyen országból származik? Gondolom taiwanban gyártják de cég francia, vagy mi?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
De ez a maverick tényleg nem mozog ha kiállsz a nyeregbõl. :chin:
De a villa az nyami.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van 140-150-et mozgó maverick is. idénre kb. amugy igen, erre gondolok. a rugóút csak áttétel kérdése amugy ;)

mali meg LOL, de a váz egy vega, és ennek örülni kell, olcsón kapsz jó vázat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

szerintem nem kellene leszólni az új mongoose fejlesztést, tekintve, hogy nem áll meszze a maverick váztól.... és az köztudottan jó.

Erre gondolsz?
Posted Image
De a maverick nem erõsen cc váz véletlenül? Legalábbi én még csak olyanokat láttam, de lehet hogy kijöttek extrém freeride vázzal is. És a Hungary-A Durango is hasonló konstrukció volt.

Mi az a Pangolin felirat a bringán?

Látod, még egy photoshopot sem tudtak keríteni, hogy legalább a feliratot átvéssék. :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
nem szólta le senki.

mester:
kiállításon ha voltál akkor ott tudtál volna szerezni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem nem kellene leszólni az új mongoose fejlesztést, tekintve, hogy nem áll meszze a maverick váztól.... és az köztudottan jó. (a monoblokk ott is egy forgó/mozgó darabon van)
én mindenesetre kipróbálnám, és tetszik is. biztosan nem átütõs a papucsa, a jónak tûnõ vázakat mindig ilyennel rontják el....
a mali amugy mindig is egy matricagyártó volt, miért vártok tõlük BÁRMI innovációt is? nem értem. a cseke legalább darabokból rakja össze a vázakat (ami nem mindig sikerül tökéletesre, lásd uj deneb) igy mondhatják azt, hogy "terveztek"

továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy ha megkapnám a 2005-ös taiwani alkatrészkatalógust, 2 nap alatt szebb ÉS jobb vázat csinálnék belõle.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
szerintem ezt is megrendelheted ingyen, ahogy eddig mindig. ugye?
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
és hol lehet találni 2005 -ös katagnógust??
Ezek mali-s srácok mindig kitalálnak valamit :) ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Lesz majd vastag fejcsöves verzió is és akkor már mehet bele a zoom gond nélkül.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
666dh? lol, hogy lehet ilyen nevet adni valaminek...
ergo sikerült lejebb vinni a vega árát újabb 40ezerrel

ez a dual ez meg... boa2, csak éppen ennek a láncvillája röhejesen vastag...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ez a mongi tényleg freeride váz, de az hogy extrém fr nem mondnám..bár kint is Black diamond kategóriába teszik de akkor is.
Viszont semmiképp sem vicces;)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
duál izé
Posted Image

ez is érdekes :) freedrive extrém váz :-))
Posted Image

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
arról a mali dualról(?) is tudnál csinálni egy képet légyszi? ha benn van a katalógban..
thx!

edit: kösz :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mi az a Pangolin felirat a bringán?:D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
pár érdekesség:
Mali 666DH
Posted Image
Mali BOXXER
Posted Image

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Szerintem kevered a szezont a f..ommal ;) A virtuális forgáspont meghatározás az én értelmezésemben azt takarja, hogy nincs egy jól meghatározható forgáspont (mint például az egy helyen csapágyazott rendszerek esetében pl: scott high octane), hanem a több forgáspont eredményeképp létrejön egy forgáspont aminek a konkrét helyét nem lehet "bejelölni" a vázon, hanem az összenyomódás függvényében vándorol (pl SC V10, VPFree, stb) de például ilyen az a lengyel csoda freeride váz is, ahol a láncvilla nem közvetlenül kapcsolódik az elsõ háromszöghöz, hanem egy forgásponton keresztül.
Ezt a képet nézve a mongoose is valami hasonlót alkotott és végeredményben nem a hátsó háromszögben van a monoblokk, tehát még az is elképzelhetõ, hogy rugózik nyeregbõl kiállva is, de akkor meg nem értem, hogy mi a fenéért kellett a monoblokkot egy forgásponttal ellátott szakaszba tenni, miért nincs jó helyen a vázon. Akárhogy is nézem a vázhoz kapcsolódó csapágy komoly terhelést kaphat.

Amire azt írtam(tuk) hogy csak nyeregben ülve rugózik az az a rendszer, ahol a monoblokkot a hátsó háromszögbe teszik (általában egyforgáspontos rendszernél) és kiállva tényleg nem pogózik viszont ilyenkor nem is rugózik, hiszen olyan mintha a hátsó tengelyen állnál.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Halihó, nemtudja valaki holtalálok caprine dual geometriai adatokat? 2004es érdekelne... caprine honlapján semmi sincs. Köfi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
biztos,h nem csak akkor mozog,ha ülsz rajta:)
és nem DH hanem freeride
leszámítva,h sztem nem túl merev az az alsó összekötõ rész,sztem finom gép
már,ha arról a mongiról beszélünk,amire gondolok

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.355 hozzászólás
Várjál lemaradtam, te most arra a virtuális forgáspont technológiára gondolsz ami ha jól értem csak akkor mozog ha ül az ember?Ha ez így van, akkor hogy mernek dh gépet ezzel kihozni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Jó akkor a buddyn túlestünk végre.:D

Azt Te csak hiszed, majd figyeljél ;)
Mali Dual: gondolom szokásos katalógusváz, de majd kiváncsi leszek a 12"-os verzióra. De a WarHorse meg a DH :D bár legalább relative olcsó. Mongoose meg nem tudom miért akar visszatérni ehhez a rendszerhez. Volt egy jó vázuk, a nevére már nem emlékszem, de Atom állandóan azt tuningolta 2 éve, erre most kihozzák ezt a ... ráadásul freeride kategóriában. Bár dignek jó, mert Õ úgyis ül a nyeregben lefelé is. :)