Én elég értelmes ember vagyok de nem hiszem, hogy bármit is össze tudnék hegeszteni.
jaja ez igaz.
viszont akkor mivel is jobb az amcsi cucc?
ok gazdagabb a munkás, dzsippel jár dolgozni, de ezen felül
Én elég értelmes ember vagyok de nem hiszem, hogy bármit is össze tudnék hegeszteni.
Én is a "fanatikusok" táborát gyarapítom, és most tessék "utálni" engem is a képem miatt: http://pix.bikemag.hu/mybike/100_0943 És én erre a bringára vágytam mióta komolyabban montizom.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Elõször is bocs, hogy beleugatok, de nem bírom megállni szó nélkül.
Ez a made in USA ajnározás nagyon megragadt a kelet-európai gondolkodásban. Ami amerikai az jóóóó....
Nem attól lesz jó valami, hogy hol gyártják, hanem a tervezéstõl, a felhasznált anyagoktól, az összeszerelés minõségétõl, a technológiától. MInden más parasztvakítás. Amerikában szerintetek kik dolgoznak a gyárakban? Mexikóiak, feketék, sárgák...wow igazi USA életérzés. A tömegtermelés már nem a finom részletekrõl és a maximális odafigyelésrõl szól. A pénz, a haszon diktál. Aki meg akar élni ezen túlzsúfolt piacon az nem engedheti meg magának, hogy az USA-ban tömegtermeljen. És nem elsõsorban a bérekre gondolok, mert Juan és Alvarez ott sem kapna sokat, de a nyersanyag, energia árak, adó, biztosítás, elõírások betartása stb. megsokszorozza a tömegtermelés költségeit. És hát ugye a legtöbbünk számára elérhetõ usa márkák (santa cruz, cannondale, yeti, gt stb..) mind tömegtermékek.
Dig említette a gitártémát. Már a PRS is rég nem handmade (jó vannak egyedi modelljei, de a sorozatban gyártott gitárok nem azok), a Gibson sem handmade gitár, sõt egyes hírek szerint a Samick is készít nekik testeket. A fender-rõl már nem is beszélve. Azért jobbak ezek a gitárok, mert jobb anyagból kélszülnek, szebben kidolgozottak, de ennek semmi köze a made in usa felirathoz, hanem mert más árkategória, más célcsoport számára készültek, jobb technológiával, szigorúbb minõség biztosítással, mint egy Epiphone, vagy egy Squire.
Ha valaki hisz a made in USA varázsában, az sikeresen megette a marketingesek szövegeit. A mikulásbnam is lehet hinni, csak feleseleges egy bizonyos kor felett:)
jahh ha nem lenne tiszta, a fentiek kizárólag a tömegtermelésre vonatkoznak. A kis manufaktúráknál más a helyzet, de most nem errõl szól a téma.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Aktuális civil
. Lehessen vele fittizni...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Úgyis az lesz hogy a legtöbb cucc kivéve a kis manufaktúrák, taiwanon fognak gyártatni de ha fizetsz kétszer annyi pénz akkor usa cuccot kapsz(elvileg)
Aktuális civil
de azért te is szereted a yetit...
Nincs jobban összerakva, az istenített Evil bikes-nál pl. óriási a selejtarány, mert közröhely szinten hegesztenek a hegesztõik, ha gép csinálná mindenki jobban járna !
Rob, Te még hiszel az "american spirit"-ben és abban, hogy a gépnek lelke van, de sajnos ennek tényleg vége van, a $ diktál semmi más. Aki USA-ban gyárt az vagy tönkremegy vagy megmarad kisszériás unikumnak csillagászati árral.
Mer' egy állat vagyok !
RAUH-Welt
B E G R I F F
Mer' egy állat vagyok !