Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sztem mutassatok egy vázat ami nem tajvanban készül...
Az összes merida, magellan, stb mint bambuszkunyhós termék, mellesleg kétlem hogy kézzel csinálnák!!!

mutatok
tavalyi Kona Cinder Cone, Fire mountain, Lanai

ezek Vietnamban készültek...:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Sztem mutassatok egy vázat ami nem tajvanban készül...
Az összes merida, magellan, stb mint bambuszkunyhós termék, mellesleg kétlem hogy kézzel csinálnák!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
üdv

na sztem ezt a ki hogy hegeszt - taknyol kérdést kicsit túltárgyaltuk...a lényeg hogy az a Kraft 1 állat jó cuucnak látszik, ha 1 szer már sikerül rendes húszezreseket nyomtatnom, akkor a Kona The King, RM Slayer Hotrod, és a Specialized stumpjumper mellé veszek egy ilyen Diablo-t is ....:)
addig viszont én nyugodt vagyok a tojváni vázammal is, sztem több garnitura forgáspont csapágy és rúgostag élettartámát túléli a váz....:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
én meg igen. nézd meg a magellan polarX-et. a régit. soha semmi baj nem volt vele. pedig olcsó. és tajvani. meg még ezer ilyen példa van.

ezt az idõ-dolgot meg ugye te se gondoltad komolyan?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

ezt a hegesztõrobot dolgot sztem egy kicsit nem jól kezeljük. általában nem robottal hegesztenek, hanem kézzel. csak ha jürgent vagy johnt kell kifizetni az még mindig több, mintha kifizeted hu jin jüangmüangot és elhajózod onnan.

Na ja, de Hoang barátunknak 1 perce jut egy vázz összehegesztésére, ha 1.5 percet vacakol vele, akkor hamar kirúgják. Jürgen és John viszont jóval kevesebb vázat hegeszt, és inkább megcsinálja rendesen, mert ha eltörik, akkor úgyis neki kell kijavítani:)
Mondjuk szerencsétlen Hoang akkor is repül ha szarul dolgozik, de én akkor sem hiszek a "gyorsan-olcsón-jót" termelésben.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

ezt a hegesztõrobot dolgot sztem egy kicsit nem jól kezeljük. általában nem robottal hegesztenek, hanem kézzel. csak ha jürgent vagy johnt kell kifizetni az még mindig több, mintha kifizeted hu jin jüangmüangot és elhajózod onnan.

egy öttengelyes CNC robot, gyönyörûen meghegeszt bármilyen vázat. Nem elterjedt, mert marha drága egy ilyen gyártósort felszerelni és üzemeltetni, de ha nagy tömeggyártás kell, jó minõségben, akkor nincs más lehetõség

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
tuttommal csak a merida hegeszti a vázait(mármint az összeset) robottal

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
jó hát én amikor beírtam h 2004 canyon nerve akkor kiadott valamit de nem volt MR-6 közte.
ha berírtam mellé h MR-6 úgyse talált tesztet. az van. leg jobb teszt ha ráülök és megyek vele 1 karikát.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mint akár a Nicolai is... ;)

Bizony!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Halihhóóó!!Bocsi,hogy ezt ide írom,tudom hogy nem ide kellene,de ezt olvassák a legtöbben,nos,egy kérdésem lenne hozzátok.Mégpedig ez:Szerintetek egy bicót le lehet e mosni nagynyomsú-val,vagy nem?:)Hülye kérdés,de gondoltam ti jobban tudjátok,mert a haverjaim között néhány azt mondják hogy lehet,néhányan meg azt hogy nem.Válaszotokat köszönöm!

Lemoshatod, de ésszel. Figyelj a csapágyakra és a csapágyazott alkatrészeidre. Száradás után pedig kenés mindenhol, ahol az szükséges. Ha egyedül nem tudod megcsinálni, keress egy tisztességes szervizt, ahol megcsinálják.

orangebiker

orangebiker

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Halihhóóó!!Bocsi,hogy ezt ide írom,tudom hogy nem ide kellene,de ezt olvassák a legtöbben,nos,egy kérdésem lenne hozzátok.Mégpedig ez:Szerintetek egy bicót le lehet e mosni nagynyomsú-val,vagy nem?:)Hülye kérdés,de gondoltam ti jobban tudjátok,mert a haverjaim között néhány azt mondják hogy lehet,néhányan meg azt hogy nem.Válaszotokat köszönöm!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Részben igazad van, de én ebben az esetben nem az árképzéses dologra gondoltam, hanem arra, hogy azért még vannak olyan cégek (akár Európában, akár a tengerentúlon), melyek saját manufaktúrájukban készítik a "paripákat" és nem bérmunkában gyártatják.

Mint akár a Nicolai is... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
váltótartó fül:
ha meg van még az eredeti akkor lehet róla másolatot tsinálni> CP foglalkozik vele,gondolom még sokan mások...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És a Bergwerk-nek hogy is van az árképzése ?!

Részben igazad van, de én ebben az esetben nem az árképzéses dologra gondoltam, hanem arra, hogy azért még vannak olyan cégek (akár Európában, akár a tengerentúlon), melyek saját manufaktúrájukban készítik a "paripákat" és nem bérmunkában gyártatják.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mind a három zsír új,boltból lenne.Még akkor is állnak az elõbb elhangzottak?

a kona sztem akkor is drága, nem hiszem hogy 02 óta annyit változtattak a geometrián , legfeljebb akkor még az összes merevvázast 7000 es aluból csinálták, sza szerintem nagyjából ugyanezt más névvel meg tudod venni 50 körül

és RM bõl nem hiszem hogy sok lenne az országban

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nem kezeltem negatívan, csak nehezen tudom elképzelni, hogy ez így kihozható ennyibõl...s mint jóval feljebb írtam ha nem lennék ilyen "konabuzi" akkor lehet erõsen elgodolkodnék egy ilyen cuccon (pláne ha adják csak vázként is).....de pault semmiképp nem beszélném le hogy megvegye, csak egyszer adja oda kipóbálni :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

mind a három zsír új,boltból lenne.Még akkor is állnak az elõbb elhangzottak?

Igen. A Scott elavult, fõleg a villája, a Kona meg felülárazott ahhoz képest.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Nem kellene ennyire negatívan kezelni ezt a kérdést. Tavaly volt szerencsém többször is nézni a német NDR csatornát. Az egyik nap volt egy szabadidõs tevékenységekrõl szóló mûsor, melyben meglátogattak egy német kerékpárgyártó céget (nem esküszöm meg, de ha jól emlékszem, a Bergwerk volt). Nos a filmben bemutatták a gyártás teljes menetét a csõkiválasztástól a végszerelésig. Mindent helyben végeztek, és nem nullszériás mennyiséget készítettek. Szinte minden kézi munkával készült, csak ott használtak gépi beavatkozást, ahol az szükséges volt (hajlítás, festés elõkészítés, és hasonlók). Az tény, hogy nem tömegtermelésre dolgoztak, és az alkatrészeknél XT volt minimális konfiguráció. Ja igen, hardtail CC és maraton gépeket csináltak.

És a Bergwerk-nek hogy is van az árképzése ?!

Mer' egy állat vagyok !

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Kék egy kis segedelem valami váz szakitól.
Van egy Peugeot Cross Lite vázam, és ahhoz kellene váltótartó, akik forgalmazták a Peugeot bringákat azok nem tudnak szerezni, mert állítólag tavaly megszûnt a Peugeot bringák gyártása. Tud esetleg valaki olyan helyet ahol le lehet gyártatni ilyet, v. esetleg venni?