csak ugy! ebböl is lehetne bicot csinálni...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2003. June 21. - 22:01
Posted 2003. June 21. - 20:34
Posted 2003. June 21. - 20:11
Posted 2003. June 21. - 18:56
attol fugg, hogyan van csillapitva a gep!
pl en a telos brinyoval nem tudok akkorat mint a merev cuccal.
mert ugye az sem jo mas terepen ha csak ugy seggbe ver a fara!
pl en a telos brinyoval nem tudok akkorat mint a merev cuccal.
mert ugye az sem jo mas terepen ha csak ugy seggbe ver a fara!
Posted 2003. June 21. - 18:48
Tudok nyulazni, mintegy 20-30 centitg, mikor, hogy. Ja, kislust: Igazad volt! Kipróbáltam múltkorjában egy 20"-os kerekû Montana össztelóst( ;D) és sokkal jobb vele a bunny. Csak az volt a baj, hogy az egész bringa elöl hátul együtt nem mozgott annyit, mint a telóm. ;D ;D ;D
Posted 2003. June 21. - 18:19
Posted 2003. June 21. - 18:17
Posted 2003. June 21. - 16:04
Félreértés ne essék! én 10 méterrõl legfeljebb lenézni tudnék másfél métewres korlát mellett... De azért ne térjünk el ennyire a témától.
Tényleg! Nem tudná valki e-mailen elküldeni, hogyan tudnék 25-30 centinél többet bunnizni :-))) Ja, és bocs lor a fehér írásért!!!
milyen fehér írás? piros ez! ;D
Posted 2003. June 19. - 17:40
Félreértés ne essék! én 10 méterrõl legfeljebb lenézni tudnék másfél métewres korlát mellett... De azért ne térjünk el ennyire a témától.
Tényleg! Nem tudná valki e-mailen elküldeni, hogyan tudnék 25-30 centinél többet bunnizni :-))) Ja, és bocs lor a fehér írásért!!!
Posted 2003. June 19. - 14:06
szerintem ha lekoppantak a telók, és még mindig nagy erõ hat lefelé akkor jobb ha a karodat + a fulfacét kezded el félteni, mint a monoblokkot!
Posted 2003. June 19. - 13:45
Posted 2003. June 19. - 13:12
A monoblokkos dolgot valahogy úgy gondoltam, ahogy tamaskaa mondta. De ha csak közvetve kap terhelést, akkor mitõl törik egy monoblok? (Ez most biztos nagyon gáz kérdés volt :-[)
bunny: Akkor csak sokat kel gyakorolni
bunny: Akkor csak sokat kel gyakorolni
Posted 2003. June 19. - 11:10
MudCow:én sem igazán értettem az okfejtést. Valszeg arra a pillanatra értõdött, amikor a teló és a rugóstag már kimozogta minden útját (éppen le vannak koppanva) és a csávó súlya nyomná tovább a pedált lefelé (tekintve hogy egy 10m-es letörésrõl beszélünk) (huhh, még jó hogy csak beszélünk, én lenézni nem merek 10m-rõl, namindegy), szóval akkor kap a monoblokk is közvetve terhelést. Minél magasabbról ugrasz, minél nehezebb vagy és minél "keményebb" talajra érkezel, annál nagyobbat.
kislust: Te meg csak rohadj meg. 8) ;D
kislust: Te meg csak rohadj meg. 8) ;D
Posted 2003. June 19. - 09:11
Most bizos én vagyok hülye de azért ideírom! :-[
már mi az hogy nem csillapítja a monoblokkot, az is mozog nem? mert akkor minek a hátsóteló? a keréken ülsz, mert az mozog?
és ami biztos: ha a hátsó ér le elõbb akkor nem terheli annyira a monoblokkot!
már mi az hogy nem csillapítja a monoblokkot, az is mozog nem? mert akkor minek a hátsóteló? a keréken ülsz, mert az mozog?
és ami biztos: ha a hátsó ér le elõbb akkor nem terheli annyira a monoblokkot!
Posted 2003. June 19. - 09:02
... gyakorlni minél magasabbra bunny-zni...
Én valamiért sokkal jobban tudok bunnyzni a fullival, mint a merevvel.
Posted 2003. June 19. - 08:04
Hát igen, pont az alkatrészgyilkolás vele a baj, de hát ugye a szeretett kis padok, beton 40 centi magasz north shore-ok elfeledhetõk össztelával.
Viszont mikor néztem Rampage képet/videót, tudod min gondolkoztam el? Hogy hát ugye mozog hát is, elõl is, és ugye csillapítja a becsapódást számodra. De itt jött a kérdés: Mekkora qrvanagy erõ tépi lefelé(illetve ki a vázból) egy 8-10 méteres letörés érkezésekor a monoblokkot, mert azt ott semmi nem csillapítja, és még a test súlya is rajta van...
Viszont mikor néztem Rampage képet/videót, tudod min gondolkoztam el? Hogy hát ugye mozog hát is, elõl is, és ugye csillapítja a becsapódást számodra. De itt jött a kérdés: Mekkora qrvanagy erõ tépi lefelé(illetve ki a vázból) egy 8-10 méteres letörés érkezésekor a monoblokkot, mert azt ott semmi nem csillapítja, és még a test súlya is rajta van...
Posted 2003. June 18. - 20:15
sokan járunk ugyanebben a cipõben. Én azt mondtam, hogy kishazánkban nincs olyan hegy, amirõl ne lehetne lejönni merevvel, viszont telóssal tanulgatni ezeket a street-alapokat elég nehéz, úgyhogy jó ez a polarX. (jameg nincs is pénzem, de ez most ugye mellékes) A hiba csak ott van, hogy eg merev váz eléggé gylkolja az alkatrészeket (monoblokk, hajtókar, hátsó kerék stb), tehát lehet, hogy a telós váz többlet ára behozza magát hosszútávon.
Posted 2003. June 18. - 20:04
A merev váz ilyen nagyon alap szintû triálhoz lenne jó(értsd: Padra hülyülés, 30- centi körüli dolgokra felmászás, gyakorlni minél magasabbra bunny-zni), illetve ugrálni, mert azt hallottam, hogy elnyeli a ráhajtó lendületét a rugó, stb. ???
Viszont az össztelós ilyen 12-15 centi út körül jólesne lejtmenetben, és letörésugrásban.
Viszont az össztelós ilyen 12-15 centi út körül jólesne lejtmenetben, és letörésugrásban.
Posted 2003. June 18. - 19:00
Helló-belló!
Nem akartam új topicot nyitni, mert minimum 8 követkaptam volna a fejembe bizti. Szóval a nagy kérdés merül fel az esetemben: MEREV oder FULLOS? A merev kiszemelt nekem most leginkább a Giant Acid, szóval ez az ár kategória, de még várom a kona 2004-et, mert nem idén lesz a váz.
Nem akartam új topicot nyitni, mert minimum 8 követkaptam volna a fejembe bizti. Szóval a nagy kérdés merül fel az esetemben: MEREV oder FULLOS? A merev kiszemelt nekem most leginkább a Giant Acid, szóval ez az ár kategória, de még várom a kona 2004-et, mert nem idén lesz a váz.
Posted 2003. June 18. - 18:43
Hali!
Az után cseretnék érdeklõdni felõletek, hogy egy 15"-os Mali Boa vázban hogy állna egy R500-as Mozo? Leginkább arra gondolok, hogy a villaszög nem lenne-e túl nagy?! Ergo chopperes.
Elõre is köszi minden választ!
Az után cseretnék érdeklõdni felõletek, hogy egy 15"-os Mali Boa vázban hogy állna egy R500-as Mozo? Leginkább arra gondolok, hogy a villaszög nem lenne-e túl nagy?! Ergo chopperes.
Elõre is köszi minden választ!