Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
csak ugy! ebböl is lehetne bicot csinálni...

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Ez egy "motorváz", már ha így hívják... Szóval, hogy jön ide? :P

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
http://www.bombshell...0_products.html
kár hogy csak 6" a rugoutja ....... :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
attol fugg, hogyan van csillapitva a gep!
pl en a telos brinyoval nem tudok akkorat mint a merev cuccal.
mert ugye az sem jo mas terepen ha csak ugy seggbe ver a fara!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Tudok nyulazni, mintegy 20-30 centitg, mikor, hogy. Ja, kislust: Igazad volt! Kipróbáltam múltkorjában egy 20"-os kerekû Montana össztelóst( ;D) és sokkal jobb vele a bunny. :) Csak az volt a baj, hogy az egész bringa elöl hátul együtt nem mozgott annyit, mint a telóm. ;D ;D ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
köszönjük az építõ jellegû hozzászólást. ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hehe!
nyulazni ugy kell, hoyg megrantod oszt jon!
hatar a csillagos eg!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Félreértés ne essék! én 10 méterrõl legfeljebb lenézni tudnék másfél métewres korlát mellett... :P De azért ne térjünk el ennyire a témától.

Tényleg! Nem tudná valki e-mailen elküldeni, hogyan tudnék 25-30 centinél többet bunnizni :-))) Ja, és bocs lor a fehér írásért!!!

milyen fehér írás? piros ez! ;D

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Félreértés ne essék! én 10 méterrõl legfeljebb lenézni tudnék másfél métewres korlát mellett... :P De azért ne térjünk el ennyire a témától.

Tényleg! Nem tudná valki e-mailen elküldeni, hogyan tudnék 25-30 centinél többet bunnizni :-))) Ja, és bocs lor a fehér írásért!!!

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
szerintem ha lekoppantak a telók, és még mindig nagy erõ hat lefelé akkor jobb ha a karodat + a fulfacét kezded el félteni, mint a monoblokkot!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

bunny: Akkor csak sokat kel gyakorolni :)

ja!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
A monoblokkos dolgot valahogy úgy gondoltam, ahogy tamaskaa mondta. De ha csak közvetve kap terhelést, akkor mitõl törik egy monoblok? (Ez most biztos nagyon gáz kérdés volt :-[)

bunny: Akkor csak sokat kel gyakorolni :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
MudCow:én sem igazán értettem az okfejtést. Valszeg arra a pillanatra értõdött, amikor a teló és a rugóstag már kimozogta minden útját (éppen le vannak koppanva) és a csávó súlya nyomná tovább a pedált lefelé (tekintve hogy egy 10m-es letörésrõl beszélünk) (huhh, még jó hogy csak beszélünk, én lenézni nem merek 10m-rõl, namindegy), szóval akkor kap a monoblokk is közvetve terhelést. Minél magasabbról ugrasz, minél nehezebb vagy és minél "keményebb" talajra érkezel, annál nagyobbat.

kislust: Te meg csak rohadj meg. 8) ;D

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Most bizos én vagyok hülye de azért ideírom! :-[
már mi az hogy nem csillapítja a monoblokkot, az is mozog nem? mert akkor minek a hátsóteló? a keréken ülsz, mert az mozog?
és ami biztos: ha a hátsó ér le elõbb akkor nem terheli annyira a monoblokkot!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

... gyakorlni minél magasabbra bunny-zni...

Én valamiért sokkal jobban tudok bunnyzni a fullival, mint a merevvel.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Hát igen, pont az alkatrészgyilkolás vele a baj, de hát ugye a szeretett kis padok, beton 40 centi magasz north shore-ok elfeledhetõk össztelával.

Viszont mikor néztem Rampage képet/videót, tudod min gondolkoztam el? Hogy hát ugye mozog hát is, elõl is, és ugye csillapítja a becsapódást számodra. De itt jött a kérdés: Mekkora qrvanagy erõ tépi lefelé(illetve ki a vázból) egy 8-10 méteres letörés érkezésekor a monoblokkot, mert azt ott semmi nem csillapítja, és még a test súlya is rajta van... :o

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sokan járunk ugyanebben a cipõben. ;) Én azt mondtam, hogy kishazánkban nincs olyan hegy, amirõl ne lehetne lejönni merevvel, viszont telóssal tanulgatni ezeket a street-alapokat elég nehéz, úgyhogy jó ez a polarX. (jameg nincs is pénzem, de ez most ugye mellékes) A hiba csak ott van, hogy eg merev váz eléggé gylkolja az alkatrészeket (monoblokk, hajtókar, hátsó kerék stb), tehát lehet, hogy a telós váz többlet ára behozza magát hosszútávon.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
A merev váz ilyen nagyon alap szintû triálhoz lenne jó(értsd: Padra hülyülés, 30- centi körüli dolgokra felmászás, gyakorlni minél magasabbra bunny-zni), illetve ugrálni, mert azt hallottam, hogy elnyeli a ráhajtó lendületét a rugó, stb. ???

Viszont az össztelós ilyen 12-15 centi út körül jólesne lejtmenetben, és letörésugrásban.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Helló-belló!

Nem akartam új topicot nyitni, mert minimum 8 követkaptam volna a fejembe bizti. Szóval a nagy kérdés merül fel az esetemben: MEREV oder FULLOS? A merev kiszemelt nekem most leginkább a Giant Acid, szóval ez az ár kategória, de még várom a kona 2004-et, mert nem idén lesz a váz.

FreeRideFun

FreeRideFun

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Hali!

Az után cseretnék érdeklõdni felõletek, hogy egy 15"-os Mali Boa vázban hogy állna egy R500-as Mozo? Leginkább arra gondolok, hogy a villaszög nem lenne-e túl nagy?! Ergo chopperes.

Elõre is köszi minden választ!