Az én Malim már sosem hal meg,mert Ladtam egy srácnak,aki szity-trekkingbájkot csinált belõle
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2003. July 21. - 12:09
Posted 2003. July 21. - 11:35
Én a Mali viperem nyúztam fél évig, eladtam havernak, õ további fél évig, azaz most 1 éve használtuk ketten és csak õ nyomta vele keményebben. És eltört a láncvilla.
Posted 2003. July 21. - 11:13
Ha nem durvulsz, akkor egy Mali Mamba is kiszolgál. Az új tök szép festéssel jön. És igen, sokan mondják, hogy böeee, de én két évig adtam a szájának, de nem fájt neki.... Igaz, nem szereti a 130-as villát, csak 110-ig tûri, de egy jobbfajta régi Z1-es, vagy z3 coil 100 kiváló társa lesz. Ez már mondjuk nem éppen cc kategória, mert a váz is 2 kiló, és mindkét villa is az, amit mondtam, de legalább nem fáj nekik a kisebb városi zúzás. (persze nem az észnélküli csõrösök, és a két méterrõl az egyenes talajra letörések....)
Posted 2003. July 21. - 10:46
Nayo,ne kispályázzunk
http://www.ritcheylo...frameplexus.jpg
http://productcatalo...ZASKAR2_INT.jpg
http://www.k2bike.co...ed_team_lrg.jpg
http://www.bikemag.h...zdWeb.jpg<br />
http://www.bikemag.h...3_640.jpg<br />
Ezek mind bírják,EZER szépek,és mellé még márkásak is.
Fórumos kép az a Specialized,amire mindenki mondja,h milyen alacsony telóhoz van tervezve.Na,nekem az a halálom,csak rendes 3 tányéros meghajtás kéne rá,és azzal aludnék is...
http://www.ritcheylo...frameplexus.jpg
http://productcatalo...ZASKAR2_INT.jpg
http://www.k2bike.co...ed_team_lrg.jpg
http://www.bikemag.h...zdWeb.jpg<br />
http://www.bikemag.h...3_640.jpg<br />
Ezek mind bírják,EZER szépek,és mellé még márkásak is.
Fórumos kép az a Specialized,amire mindenki mondja,h milyen alacsony telóhoz van tervezve.Na,nekem az a halálom,csak rendes 3 tányéros meghajtás kéne rá,és azzal aludnék is...
Posted 2003. July 21. - 09:41
Mali? Böeeee!!! Az nem allround. Kona meg sörösdoboz. Mongi Deuce jó, mert cserélhetõ a fejcsöve, Ruckus jó, mert jó, és nagyon szép (sztem legszebb hardtail váz)
Posted 2003. July 20. - 22:52
Ruckus EZER jól néz ki,de hogy milyen,fingom nincs...Indián alatt látható,bár õ nem igazán CC-re fogja
A Mali olcsó nagyon,és bírja...Geomra is bejön,legalábbis nekem OK volt...
Kona...Blast?!??Blöeee...Van most leárazva az az EZERéves Kona,asszem Scab,vagy mi.Csak vfék,de nagyon királyos,az TÉLLEG allround...No meg ott van még a Scrap és társai.
Magellannak meg köze nincs az allroundhoz.A crux csak cc-re jó,a többibe meg nem lehet rendes telót rakni,csak 60mm "fér bele"
De ha van zséd,akkor 1értelmû a választás;MONGÚZ DEUCE! (arra csorog gyárilag a nyálam ) (vagy talán GT? : )
A Mali olcsó nagyon,és bírja...Geomra is bejön,legalábbis nekem OK volt...
Kona...Blast?!??Blöeee...Van most leárazva az az EZERéves Kona,asszem Scab,vagy mi.Csak vfék,de nagyon királyos,az TÉLLEG allround...No meg ott van még a Scrap és társai.
Magellannak meg köze nincs az allroundhoz.A crux csak cc-re jó,a többibe meg nem lehet rendes telót rakni,csak 60mm "fér bele"
De ha van zséd,akkor 1értelmû a választás;MONGÚZ DEUCE! (arra csorog gyárilag a nyálam ) (vagy talán GT? : )
vendég__*
Posted 2003. July 19. - 09:48
a ruckus nálam is befigyel, de sztem annyira nem olcsó persze ez nézõpont kérdése. szvsz az kicsit túl brutális... mennyire lehet vele mászni ? 8)
a kona blast meg nem rossz, sõt, csak egy kicsit az a hátsó háromszög az amitöl félek ??? megnézem mind a kettõt aztán meg jön a hosszú gondolkodás, ami alatt vhogy elõteremtem a monit :-\ thx
a kona blast meg nem rossz, sõt, csak egy kicsit az a hátsó háromszög az amitöl félek ??? megnézem mind a kettõt aztán meg jön a hosszú gondolkodás, ami alatt vhogy elõteremtem a monit :-\ thx
Posted 2003. July 18. - 22:31
...azon gondolkoztam, h van e olyan váz ami hobby cécére is jo, meg durvulásra is? ...
Talán Kona Blast ...? Én most szeretnék (1-2 héten belül fogok is) bringát építeni és szinte minden cuccot megterveztem már - kivéve a vázat és a telót.
Magellan-t nem igazán szeretnék, mert "olyan mindenkinek van", a Merida kissé drága, a Kona Blast jó árban lenne, csak nem tudom megszerezni nagyker.áron (Tudom, egyéni probléma, de vigyáznom kell a költségvetésemre. Szocpolitilag.)
Nekem inkább amatõr CityFreeRide-ra (=városi vandálkodásra) kell a bringa. Nem kell brutális duálváz, amin 1 kg erõsítõheggesztés van - sokkal inkább egy erõs CC váz. Talán "Allround" kategóriának lehetne leginkább titulálni. Vagy utópiának.
Posted 2003. July 18. - 19:44
Én is gondolkoztam Ruckus-on. Szerintem a legszebb, és legkönnyebb durvulós váz. És nem is drága.
Posted 2003. July 18. - 17:10
vendég__*
Posted 2003. July 18. - 10:22
azon gondolkoztam, h van e olyan váz ami hobby cécére is jo, meg durvulásra is? mert szeretek cczni, de nincs kedvem mindig felfelé izzadni, tehát néha elnézek a jancsihegyre is. de oda kevés a vázam (mag. crux cr mo). tehát nem tudtok valami olyasféle vázat, ami valamilen arany középutat képvisel? sokat gondolkodtam ezen, de nem sok jutott eszembe ...
henger: szerintem az "oútikrol mindent" topicban többet tudnak segíteni, én spec. nem értek hozzá ;D
henger: szerintem az "oútikrol mindent" topicban többet tudnak segíteni, én spec. nem értek hozzá ;D
Posted 2003. July 18. - 00:41
Szevasztok!
Még új vagyok itt, de van egy elég nehéz kérdésem: országúti vázat olcsón.. vagy ez nem megoldható? Igazából a használt is megfelel, és a csupasz csõ is utsó megoldásként, maximum 25-30-ért.
Neten néztem boltokat, de eléggé lehangoló a kép: kevés, de nem olcsó.
Várok mindenféle segítséget, tanácsot, köszi elõre is!
Még új vagyok itt, de van egy elég nehéz kérdésem: országúti vázat olcsón.. vagy ez nem megoldható? Igazából a használt is megfelel, és a csupasz csõ is utsó megoldásként, maximum 25-30-ért.
Neten néztem boltokat, de eléggé lehangoló a kép: kevés, de nem olcsó.
Várok mindenféle segítséget, tanácsot, köszi elõre is!
Posted 2003. July 18. - 00:06
vendég__*
Posted 2003. July 17. - 16:39
csak azért vagyok cr mo mániás, mert nem szeretem a vastag vázakat. amugy meg nehezebben törik, de erröl kérdezd Jorust szvsz próbáld ki õket ha tudod és úgy hozd meg a végleges döntést, ne az alapján, hogy miböl van.
Posted 2003. July 17. - 15:45
Posted 2003. July 17. - 14:55
Sziasztok
Tudnatok valami infot mondani Napalm vaz ugyben?Jo lenne egy link is, de en eddig nem talaltam, persze ez nem zarja ki, hogy nincs.Gyarto hanlapot meg veletlenul se lattam....
Elore is koszi
Tudnatok valami infot mondani Napalm vaz ugyben?Jo lenne egy link is, de en eddig nem talaltam, persze ez nem zarja ki, hogy nincs.Gyarto hanlapot meg veletlenul se lattam....
Elore is koszi
Posted 2003. July 17. - 14:16
Fruitfly: én cr mo mániás vagyok és a meridát sem szeretem, de az author szimpatikus!
miért vagy te cromo mániás?
a honlapon az van, h trimoly. ez mit jelent? a vázon magán a cro-mo felirat olvasható. a honlap szerint gyártattatnék hitent, sinmolyt (ezt sem értem), s kül alukat. az általam talán választható (ha van egyáltalán prágában) author stratos a vázkínálatban a legalsó, de a cross kategóriában a felsõ jó közép. írtam már, elsõre nagyon megdobogtatta a szívem, de a boltban, ahol majd átépíttetem, azt mondták, ha az észre hallgatok, akkor alu vázat veszek, ha meg a szívre, akkor alapos átvizsgálás után cro-molyt.
s hosszas rágódásaim, éjszakai forgolódások során még az is felmerült, h ha inkább a hétköznapibb magellánt választom, akkor azt talán kevésbé fogják ellopni pl amikor 8 órákat a könyvtár elõtt áll az utcán, még ha U lakattal is zárom. szóval nem inkább az elit luxus kategória az author? imázsépítés, meg egyéni kerékpár, ezt nyomatja a honlap. esetleg olvass bele itt helyben a márka topicjába.
közben még az is kiderült, h van egy 21"os caprine wheelman a németh kerékpárboltban.
így a 3 közül mit tanácsolnál:
caprine wheelman 6061 alu hagyományos villával 27e
magellán cygnis 7005 alu villa nélkül 20e
author strtatos trimoly, bármit is jelentsen, villa nélkül 25e
miközben van egy 19"oshoz levágott mozo elsõ telom, amit a magellánba ill az authorba vleg simán át tudok rakatni, a caprinebe imho nehezebben.
miért vagy te cromo mániás?
a honlapon az van, h trimoly. ez mit jelent? a vázon magán a cro-mo felirat olvasható. a honlap szerint gyártattatnék hitent, sinmolyt (ezt sem értem), s kül alukat. az általam talán választható (ha van egyáltalán prágában) author stratos a vázkínálatban a legalsó, de a cross kategóriában a felsõ jó közép. írtam már, elsõre nagyon megdobogtatta a szívem, de a boltban, ahol majd átépíttetem, azt mondták, ha az észre hallgatok, akkor alu vázat veszek, ha meg a szívre, akkor alapos átvizsgálás után cro-molyt.
s hosszas rágódásaim, éjszakai forgolódások során még az is felmerült, h ha inkább a hétköznapibb magellánt választom, akkor azt talán kevésbé fogják ellopni pl amikor 8 órákat a könyvtár elõtt áll az utcán, még ha U lakattal is zárom. szóval nem inkább az elit luxus kategória az author? imázsépítés, meg egyéni kerékpár, ezt nyomatja a honlap. esetleg olvass bele itt helyben a márka topicjába.
közben még az is kiderült, h van egy 21"os caprine wheelman a németh kerékpárboltban.
így a 3 közül mit tanácsolnál:
caprine wheelman 6061 alu hagyományos villával 27e
magellán cygnis 7005 alu villa nélkül 20e
author strtatos trimoly, bármit is jelentsen, villa nélkül 25e
miközben van egy 19"oshoz levágott mozo elsõ telom, amit a magellánba ill az authorba vleg simán át tudok rakatni, a caprinebe imho nehezebben.
vendég__*
Posted 2003. July 17. - 11:47
nem kell feltétlen ösztelós legyen, 1es béemikszek
sem teljesen cr mo bol vannak.
én cr mo mániás vagyok és a meridát sem szeretem, de az author szimpatikus! ;D
sem teljesen cr mo bol vannak.
én cr mo mániás vagyok és a meridát sem szeretem, de az author szimpatikus! ;D
Posted 2003. July 17. - 02:32
Posted 2003. July 17. - 00:51
mijaz hogy az eleje Cromo, a hátulja Hi-ten?? akkor ez egy össztelos nem??? akkor meg mitöl trekking?