Lor:Azért Boci gyerek jól leszopatott a Vegával > > >
MOst nincs biciklim > >
Palmertõl meg félek megvenni :
De lehet hogy kockáztatok.
Állitólag 1-2 hónap múlva megjönnek a jövõ évi modellek(Gyapi szerint).
Érdemes várnom?A Cseke belerõsitett telós vázakból de semmit sem szivárogtatnak ki >
Annyit tudok hogy lesz egy durva Dh meg lesz egy freeride váza.
Palmertõl megvegyem szerintetek?Ahogy néztem jól megvan erõsitve csakhát a felhasználó......
Ha még nem lehet kapni az umf-t akkor hogy lehet már 1 tucat embernek?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. július 28. - 14:47
Írta 2003. július 28. - 13:56
aha vagy inkabb illmatic vagy mi!
persze ugyanaz a vaz de fizethetsz erte ketszer annyit is!
nekem mindegy.
a vega az elment vadaszni!
vki kunn amerikaban rajott, hoyg van itten ilyen jo olcso vaz es berendelt egy jo meretu szalitmanyt.
amivel a cseke nem lehet verseny kepes mert a szaros 30 darab eltorpul melette.
meg a merida is gyorsabb lehetett egyes mende-mondak szerint.
persze ugyanaz a vaz de fizethetsz erte ketszer annyit is!
nekem mindegy.
a vega az elment vadaszni!
vki kunn amerikaban rajott, hoyg van itten ilyen jo olcso vaz es berendelt egy jo meretu szalitmanyt.
amivel a cseke nem lehet verseny kepes mert a szaros 30 darab eltorpul melette.
meg a merida is gyorsabb lehetett egyes mende-mondak szerint.
Írta 2003. július 28. - 13:35
http://www.freeweb.h...es/DSCF0114.htm
erre gonodolsz?!
miskolc!!!
jovore jon csak.
de van vmi vaz szett hmuvel meg lancvezeto meg kozepcsapagy rugos tag dolgokkal 220-ert.
ugyanez egyebkent
erre gonodolsz?!
miskolc!!!
jovore jon csak.
de van vmi vaz szett hmuvel meg lancvezeto meg kozepcsapagy rugos tag dolgokkal 220-ert.
ugyanez egyebkent
vendég__*
Írta 2003. július 28. - 13:23
Írta 2003. július 28. - 13:19
Érdekelne hogy lehet -e kapni azt a fajta umf vázat ami hasonlit a vegára?
És mennyibe kerül?
Sauhon volt egy dh-snak de neten nem találok róla semmit >
Köszike!
És mennyibe kerül?
Sauhon volt egy dh-snak de neten nem találok róla semmit >
Köszike!
Írta 2003. július 25. - 18:44
link=board=5;threadid=2275;start=1770#msg120520 date=1059148490]
Amennyibe az a váz kerül, annyiért veszel egy Stinkyt, és azzal nem kell pöcsölni...
Kösz a jó tanácsot, de ez a váz már megvan pár hónapja és nagyon elégedett vagyok vele, a rugóstag kivételével. Nem tudom miért nem lehetett bele alapból valami jobb rugóstagot beletenni. Van sokkal fullosabb olcsóbban is bár év végén így is negyvenezerrel olcsóbban tudtam megvenni a vázat. Meg a bikmakkban írt bemutatók alapján azért szerintem maga a váz jobb mint a Stinky (szerintem, tehát szubjektív).
Írta 2003. július 25. - 18:16
Érdeklõdnék!
Tud-e valaki árat mondani:
Trek 8000 Disk VÁZ v.
Trek 4900 Disk VÁZ
Újonnan
Vagy lehete kapni valahol vagy rendelni!
Köszi : SONÁJ
Tud-e valaki árat mondani:
Trek 8000 Disk VÁZ v.
Trek 4900 Disk VÁZ
Újonnan
Vagy lehete kapni valahol vagy rendelni!
Köszi : SONÁJ
Írta 2003. július 25. - 17:54
Amennyibe az a váz kerül, annyiért veszel egy Stinkyt, és azzal nem kell pöcsölni...
Írta 2003. július 25. - 17:53
Aha.
De a többit érted, ugye?
Ami meg a hosszat illeti: mivel az egy cc váz, és a 130 as villa az orcájában eléggé eldobja, ezért a nagy rugóstag csak "visszaállítja" a fejcsõszöget és a nyeregvázcsõszöget. Viszont ennek meg lesz az a ki nem küszöbölhetõ hátránya, hogy a monoblokkház magasra kerül. Ha szerencséd van, nem kezelhetetlenül magasra, ha nincs, akkor ~120 mm mozgáshoz lesz egy 400 mm magas monoblokkházad, ami nem is fr, inkább dh....
De a többit érted, ugye?
Ami meg a hosszat illeti: mivel az egy cc váz, és a 130 as villa az orcájában eléggé eldobja, ezért a nagy rugóstag csak "visszaállítja" a fejcsõszöget és a nyeregvázcsõszöget. Viszont ennek meg lesz az a ki nem küszöbölhetõ hátránya, hogy a monoblokkház magasra kerül. Ha szerencséd van, nem kezelhetetlenül magasra, ha nincs, akkor ~120 mm mozgáshoz lesz egy 400 mm magas monoblokkházad, ami nem is fr, inkább dh....
Írta 2003. július 25. - 17:49
Kösz a gyors választ, de sajnos gyárilag 165-ös SID van benne, amit mindenképpen le szeretnék cserélni, csak akkor egyúttal egy hosszabbat szeretnék a helyére és ez azért már 20-25 mm.
Írta 2003. július 25. - 17:42
Ki tudod számolni:
Veszed a lengõkaron azt a pontot, ahol a rugóstagot fogja, leméred a távolságát attól a ponttól, ami a vázon forog, majd a támvillát tartó ponttól ugyaneddig a pontig (a vázon levõ forgáspontig) a távolságot. (mindhárom pont a az angolul Linkage-nek nevezett bigyón van, nem kell mindenhol méricskélni.) A nagyobbat elosztod a kisebbel. Kijön egy érték. Összeszorzod azzal, amennyit a rugóstagod most mozog (megnézhetõ a neten, ha nem tudod), és voilá.
És a geometriát nem borítja meg nagyon, ha ugyanakkora tagot raksz bele mint az eredeti . Azt hiszem gyárilag 190-es SID van benne. Az az 5 mm (a 185ös és a 190es tag között) nem okoz észrevehetõ változást, max egy fél fok fejcsõszögben és nyeregvázcsõszögben, és kb 10 mm monoblokkház-magasságban.
Veszed a lengõkaron azt a pontot, ahol a rugóstagot fogja, leméred a távolságát attól a ponttól, ami a vázon forog, majd a támvillát tartó ponttól ugyaneddig a pontig (a vázon levõ forgáspontig) a távolságot. (mindhárom pont a az angolul Linkage-nek nevezett bigyón van, nem kell mindenhol méricskélni.) A nagyobbat elosztod a kisebbel. Kijön egy érték. Összeszorzod azzal, amennyit a rugóstagod most mozog (megnézhetõ a neten, ha nem tudod), és voilá.
És a geometriát nem borítja meg nagyon, ha ugyanakkora tagot raksz bele mint az eredeti . Azt hiszem gyárilag 190-es SID van benne. Az az 5 mm (a 185ös és a 190es tag között) nem okoz észrevehetõ változást, max egy fél fok fejcsõszögben és nyeregvázcsõszögben, és kb 10 mm monoblokkház-magasságban.
Írta 2003. július 25. - 17:31
Már máshol is kérdeztem, de nem válaszolt rá senki, úgyhogy felteszem kérdésemet mégeccer. Tudja valaki, mennyit mozog a Mongoose Fairlane hátulja, és hogy ez mennyire változna egy 185/48 v. 190/51-es Vector Pro beépítésével, meg nem rontaná-e el a geometriáját túlzottan (DJIII elõl)? Köszi a válaszokat.
Írta 2003. július 25. - 17:19
L.Cs. hirdeti sezlony régi Merida Stormbringerét. Igaz, csak egy forgáspontos, de szvsz király kis váz. És Shaun Palmer kollega is árulja a Vegáját.
Írta 2003. július 25. - 10:48
Kellene nekem segítség.
MIvel holnap eladom a vázam és amit szerettem volna helyette az nem jön össze sajna(Vega) valami vázat kéne ajánlani nekem.
Többforgáspontos,iparis forgopontokkal,túlfolyós-rugóstaggal,minimum 170mm rugóuttal,15-18 méretben,normál kerékbefogatással.
Ami tetszik:umf,big air dh,vega
Nem zárkozom el más márkáktól sem.
Köszike a segitséget.
MIvel holnap eladom a vázam és amit szerettem volna helyette az nem jön össze sajna(Vega) valami vázat kéne ajánlani nekem.
Többforgáspontos,iparis forgopontokkal,túlfolyós-rugóstaggal,minimum 170mm rugóuttal,15-18 méretben,normál kerékbefogatással.
Ami tetszik:umf,big air dh,vega
Nem zárkozom el más márkáktól sem.
Köszike a segitséget.
Írta 2003. július 23. - 21:54
ha nem sokat fizetett erte akkor nincs gond!
be foghatj a szajat!!!
akkor szoljon ha megvette a teljes aron es utana megy szet!
be foghatj a szajat!!!
akkor szoljon ha megvette a teljes aron es utana megy szet!
Írta 2003. július 23. - 21:28
Írta 2003. július 23. - 21:25
...
A gyári csapatnak nem biztos, hogy gondot jelent, ha egy szezonban 20 vázat használ el egy versenyzõ
...
Az nem gond egy nagy csapatnak. Akkor van gond, ha az emberünk fizetett a vázért. (Nem sokat, mert tagja a Velotrade Merida csapatnak.) Kicserélik neki a lengõkart, de hát akkor is... nincs egy hónapos a bringa.
Írta 2003. július 23. - 17:07
Írta 2003. július 23. - 14:35
Cippolini állítólag volt olyan szakasz hogy egy kopp új vázat széjjelhajtott a befutónál a sprintnél... mondjuk nem is csodálom sok outi vázat már 70 kiló felett sem ajánlott használni...
Írta 2003. július 23. - 14:16
Az a baj hogy a nézõ csak azt látja hogy végigmegy a versenyzõ egész évben "ugyanazzal" a vázzal de lehet, hogy már a sokadik vázat nyuzzza.Õ ebböl levonja a következtetést, hogy az a váz mindent kibir.Persze utána jön a kopp.