Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Segítsen valaki ??? ??? ???
Strombranger VS Vega 1 (vanilla rc 200)

Melyik stormbringer a 99-es, vagy a 01/02-es zöld/kék?

Egyébként a Vega szépen mozog, de ahol csak lehet törik.
A '99-es Stormbringer nem törik sehol, pl van egy ilyen eladó tag nélkül 60ezer:
http://kep.tar.hu/be.../pic2655093.jpg

Az '01/'02-es gondjait meg lor írta.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem lattam, hoyg te is ital!...
kajaltam tehat soakig ultem felette.

ket nyomon jarnak alltalaban.
aztan egy himba ami alul van elkezd repedezni.
bar letortrol meg nem hallottam.
az uj nemtom javitott-e or not.
asszem ennyi...

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

szal az a strombringer ami felre van hegesztve gyarilag az jobb lenne?
es az ami kapsbol elreped az egyik billempatynal?

Mint mondottam, max. ennyit tudok hozzáfûzni saját szubjektív tapasztalataimból. De errõl a Strombringer félre-hegesztésrõl, meg repedésrõl írhatnál pár szót, ha megoldható.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szal az a strombringer ami felre van hegesztve gyarilag az jobb lenne?
es az ami kapsbol elreped az egyik billempatynal?

a vega szertem szebben mozog!
meg vannak akik uj hatso resszel nyomjak.
en inkabb a vegat vennem!
bar van egy sejtesem mindket bringaval kapcsolatban.

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

Haverom most vett használtan egy 2003-as Strombringert. Egyrészt szép, másrészt fasza. Szerintünk. :) A vega 1 ronda. Szerintünk. ;D És láttam egyet, ami reped már vagy hat helyen. Én csak ennyit tudok hozzáfûzni, azaz: "Semmi többet nem tudok elmondani. Kérem kapcsolja ki!"

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
sztem a storm ronda :-\igaz a vega1 se egy kifejlett szépség de szebb mint amerida és szerintem jobb is...és pár ezer ft-ért meghergelik ha tartasz a töréstõl, de nem hiszem hogy alattad törik..16 évesen gondolom nem vagy birkozo versenysulyu ;) ;D
meg a storm sztem full DH mig a vega 1et kombinálhatod 4xre, FR-re.... ;)

dirtboy

dirtboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 240 posts
hali segítsen nekem léccives valaki gyorsan...
A Vega 1 tényleg szar?? állítólag minden csavar benne elgörbül a hátulja eltörik stb... egy gyerek mondta neke a fórumon aki el ad egy strombranger-t és én egy vega-t akarok venni...
Segítsetek szerintetek csak le akar beszélni a vega-ról hogy az övét vegyem vagy tényleg sz*r az a vega??
Mi a helyzet a strombrangerrel?? az job?
Melyiket ajánljátok???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nem tört még el V10 ??!! Hmm.... SuperT már túl van a tizediken ha igazak a pletykák... :P
Jah, és Világkupán több is eltört már hol itt, hol ott...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nah, asszem elbúcsuzhatok a hitectöl, mert nme tudtam megnézni... közben meg rájöttem, hogy villa nélkül szar lenne és lor is akar mutatni valamit, szoval inkább várok és a villa az elsõ. már csak annyi kérdésem va lor tol, hogy a z1et akarod eladni?

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

mondjuk az ehhez hasonlo kepeket ne mutasd meg nekik!
http://freeride.uw.h...16_03_small.jpg

Azon a képen még a nyeregcsövem 410-es. Az tényleg hosszú. Akkor jött meg, és még nem volt levágva, csak beletoltuk és fényképeztünk. De azzal nem is futott a gép szinte semmit. Utána vágtuk 350-esre, és azzal kezdtem bicózni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mondjuk az ehhez hasonlo kepeket ne mutasd meg nekik!
http://freeride.uw.h...16_03_small.jpg

a masik meg ezen nincs mit csodalozni!
ha beleraksz egy nyeregcsovet ami kb 7-er hosszabb, mint a befogasi hossz.
hat ottan man van nyomatek!
szal
1-egy ekkora nyeregcsovet nem gondoltak ok ebbe!
2-egy olyan sarok pontot hagytak ami szinte kivanja a repedest.

:-/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hat szar ugy!
az meg, hoyg igy cserelik nem csoda! ezt fizeted meg bazze!
szerinted mi kerul benne ennyibe?

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
Hopp, csuklottam párat, benéztem, és tényleg ;D Csak hogy elejét vegyem mindennek ami nem valós, íme az igaz hírek:

A csuklóm nem tört el szerencsére, csak a hétvégére sikerült kiiktatnom magam, mert ráestem a kezemre, és jól befájdult a bal csuklóm, két napig nem tudtam megmarkolni sem a kormányt. De hétfõn már ment a bicó, azóta a napi 4-5 óra esti lámpás DH-t simán bírja, szóval az eltörésnek semmi jele. Jahh, és hogy látszódjon hogy "milyen brutálisan küldöm": négy-öt fokos, tök lapos lépcsõn nose wheelie-ben le, és a végén pofára, kézzel tompít, csukló szétmegy. Ennyi. ;D ;D

Ami kevésbé jó, az a váz. Az biza tényleg törött. De nem olyan brutál törés vagy ilyesmi, két kis repedésrõl van szó a nyeregcsõ részen. Oka? Nem úgy volt hogy segges aztán "bazz ez tört" (ez Jorus-nak szólt! ;) ;D ;D ). Éppen a szokásos pihenõ ücsörgés ment a fogas tetejénél, mikor véletlenül odatévedt a szemem a nyeregcsõ környékére, és akkor láttam meg. Aztán mondom szétnézek a másik oldalon, és ott is. És hiába kapartam nem jött le ;D

Képek itt: http://home.mit.bme..../v10_broken.htm

SC-ék odakinn kérték hogy csináljak már párat, ezért ezek születtek. Asszem jól látszik mirõl is van szó.
De hogy mitõl van? Elvileg e hét hétfõn ezen vitatkoztak a mérnökeik, de hogy mire jutottak, arról még nem tudok. De állítólag az Eurobike-on eléggé le voltak döbbenve. Eddig ugyanis még állításuk szerint nem volt törött V10, szóval ... hajrá Magyarország! ;D
A nyeregcsövem mindenesetre 35 cm hosszú volt, pont akkora, ami a SC DH kit-jében is van, és tökig be volt tolva. Szóval a hosszúságra nem lehet fogni. Bár azóta még jobban megnyestem, most már tuti nem törne el még egyszer. Szerintem egyszerûen csak nem gondolták át eléggé hogy egy L-es váz mekkora terhelést kap, és nem is az én kb 95 kilómmal számoltak, az biztos. Az eladott vázak nagy része nem is L-es, de akkor sem értem, hogy miért nem a Radek-nak jött ki elõbb!
Egyelõre várok arra hogy mit szólnak majd a dolgokhoz, mindenesetre a magyar forgalmazó elsõ szavai a telefonban a következõk voltak (rögtön, még a hegyrõl felhívtam): "Micsoda? Eltört? ... Cseréljük mint a szél!" - Asszem ehhez nem kell kommentár, nem ehhez vagyok szokva, kellemesen csalódtam. Remélem menni is fog minden ilyen simán.

Összefoglalva: nem csesztem oda a bicót, csak nagy a seggem ;D ;) Sõt eddig nem is volt szabad ütni, mert csak tegnap lett berakva az új rugó. Majd most! ;) ;D

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
madam: Hátnemtudom mit mondjak.A jövö évi stuffot én is nézegettem.A váz ára ugyebár 50.Gondolom csak váz kell.Na most a jövö évi stuff 10el olcsobb mint az idei scrap.

Ki is derült miért:gyengébb a hátsó háromszög egyébként meg semmi extra.De én nemtom mit mondjak a stuffra de az én 2003as scrapemet kb 2 hete törtem el...!És én sem küldöm olyan durván.
De egyébként garancia szempontjábol konáék eléggé fairek.

Jó az a váz sztem(még tetszik is) de nagyon nagy ugrásokat ne vállalj vele.streetelésnél meg végkép ne!Szal a betonraugrálást alapbol felejtsd el!Én ennyit tok.Azér egy stinky jobb lenne ;D ;D!

De a Stinkyt csak 20al emelték meg(a vázat).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
A wheelworld-ön utánaddobnak egy KHS Dominatrax-ot, vagy egy Azonic Elinimatort 800$-ért. Utálom. Miért nincs 200ruppóm?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Vinnie tényleg megrepesztette a v10-et, láttam, gratuláltam is neki.. :)

kislust

mit csinált véle? Vinnie ennyire brutálisan küldi vagy pedig ennyire nem ???

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Nemfáj: próbálok segíteni. A CC váz, az ugye olyan, hogy lehetõleg könnyû (2 kilónál nem árt, ha könnyebb,1500-1600gramm már sztem jónak számít) és hosszú (a felsõcsöve például), a monoblokkház alacsonyan van, és nem nagyon szereti az olyan villákat, amik 9-10centinél többet mozognak.

Az ugri-bugri, a FR, meg a dirt jump váz esetünkben, ha merev vázakról beszélünk akkor ugyanaz. Mondjuk egy PolarX váz lehet mindhárom. (nem mondom, hogy tökéletes DJ váz, de annak is elmegy, ha akarod). Nomost az ilyen vázak már általában nehezebbek kicsit, mint 2 kiló (kell az anyag bele), és nem teszi tönkre a geometriáját a gépnek, ha 12-13centit mozgó villát raksz bele.

És itt van a Ruckus, ami nem tudom hány gramm, csak azt, hogy könnyû, viszont barom erõs. Veszel agy Rock Shox Psylot, aminek álligatni lehet az utját 80-125mm között, és Tied a világ, mert van egy bringád, ami nincs déhá súlyban, de azért van benne potenciál, és mászni is, meg ugrálni/õrültködni is lehet vele.

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Véleményeket szertnék kérni 2004-es Kona Stuff-ról..
Kinéztem magamnak és az ára is feküdne jövõ márciusra. Tulajdonos véleményeknek nagyon tudnék örülni... Bár eredetileg egy Stinky-t néztem ki, csak hát az áremelés elég zúzósra sikeredett konáéknál. Fõleg light freeride-ra használnám, semmi alpesi háztetõrõl leugrálás, vagy ilyesmi.
Estleg késõbb vennék bele egy duplaváll telót (talán
boxxer race), szerintetek bírni fogja a váz::??

Megéri nézegetni ezt a kis KONÁT????

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az, hoyg egy plruckus vagy ... vaz nem jo cc-re ez azt jelenti, hoyg a metal felfeleken nem fogsz tudni feltekerni ahol mondjuk egy verbeli cc vazzal/bringaval felnyomnad!
tehat a szogek elterese nem azt jelenti, hoyg letepi a tokod ha felfele elkezded tekerni.

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
thez, stormbringer és a többiek.
Akkor, ha lehet itt ijjet kérni, mondjátok már meg, melyik a CC váz, melyik a freeride, és a dirtjump, meg az ugri-bugri. Mert nem igazán tudom. Na jó, az országútit és a triált megismerem nagyjából, de amit thez írt, hoyg freeride-osat CC-sre építeni, hát ehhez láma vagyok.
Szóval segítsetek a buta rókának..
És vajjon az össztelóst is elgyûrném? Olyannal ne is próbálkozzak? Vagy az azért jobban bírja?
Hol lehet eztetet megtudni? Köszönöm.