Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem a féked lesz jobb, hanem a vázad fog ugyanúgy mozogni, mintha nem fékeznél. Ha lesz össztelósod, próbáld ki hogy mozog behúzott fékkel, és anélkül.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha a kerék nem tud elfordulni, a váz kevesebbet mozog. Ezzel az elmés kis szerkezettel fékezés közben is mozog a kerék, de csak a vázhoz és nem a nyereghez képest.

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Köszi vinni,de még mindig a m?ködését nem értem,mitôl lesz okébb a brékem ha van ilyen kütyüm? :-\

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás
Why floating brake?

A szemléltetõ ábra nem igazán tükröz semmit, de a demo szöveg része azért írja a lényeget.

telkan

telkan

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
sziasztok,
még mindig a cannondale super v 3000 megvételén vacillálok. megnéztem, sehol egy repedés csak a hátulját kéne lefesteni, mert kicsit össze van karmolva.
-szerintetek jobban megéri ez foxalps5-ös taggal, mint pl. egy hungary:a pillango akármilyen taggal. (összehasonlítás alapja, h egy árban vannak: 40 ropi)
-igaz-e, hogyha 10-11 barra fújom a rugóstagot, akkor síkon és felfelé elviselhetõ a pogózása?
-ha kicsit többet rászánnék (max 80-100) sokkal jobbat tudnék venni?
köszi

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Ezt nem értem skacok!!! :-[

Tudom még kezdô vok fully dologban,még csak most lesz az elsô(eddig merev),de attól hogy fékezek miért ne mozogna a váz??? ???

U.I.:Bocs a HÜLYE kérdésért! :-[

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Tényleg. Mi annak a rúdnak a neve, illetve mire való, ami a tárcsaféktõl a nyeregvázcsõig megy? Pár bicón lehet ilyet, olyan, mintha rögzítené valahogy a féket.

A lényege, hogy a váz mozgását nem befolyásolja a fékezés.

Feltöltött kép

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
frui ugy latom teged nagyon zavar ha vki a te brinyodrol barmit is mond.
...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Fruitfly:igazad van ;D ezt mondtam vegig ;D sajat velemeny...
ja, orange kicsit jo ;D foleg azzal a monstival ;D tok jol mozog meg minden ;D csak draga :'( :'(

kerdezd Vinnie-t mi a neve, o is birtokol/t egyet.
a funkcioja meg annyi, hogy blokkolt kerekkel is mozog a lengokar, tehat a fek nem a lengokarhoz kepest blokkol, hanem a kereket ehhez a rudhoz kepest fogja meg...

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Szombaton láttam egy fehér Orange 222-t. Aztaqrva be szép volt... :o

Tényleg. Mi annak a rúdnak a neve, illetve mire való, ami a tárcsaféktõl a nyeregvázcsõig megy? Pár bicón lehet ilyet, olyan, mintha rögzítené valahogy a féket.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én meg leszarom, hogy mi lehetne polarxem, de 20ér vettem dsr, annyiért még polarxet se kapnék... de tökmind1, nem a másikét kell szídni, mert azt mindenki tudja, egyszerûen csak arrol van szó, hogy nem birom felfogni, hogy miért kell belszeolni, meg kitalálgatni, hogy miért tetszik nekem a hegesztett papucs. mert nagyobb, meg jobban néz ki, de sztem mindenkinek -velem együtt- be kéne fogni a száját, mert senki nem tudja bizonyatani amit mondd, ergo az egész egy nagy faszság... :-X

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de ez megint relativ ;D neked jobban tetszik az agyonheggesztett papucs. nekem meg a polarx/tucana style igenytelen semmi.
nezzuk vazban.
akkor neked a v10 tetszik, ami ezer sok mutyurbol, mig ezzel szemben ottvan tegyuk fel egy egyforgaspontos 222.... vagy patriot. na, melyik birhatja jobban a terhelest? bizonyitva nincs, de az utobbi jobb, mert nem farad el es nem nyomorodik meg ;D
de ez csak velemeny, nem bizonyitas... de valamin minel kevesebb hegesztes van, annal jobb, es ellenallobb tud lenni...(megint csak nem bizonyitott)
najo, roviden szolva nekem meg nem jon be ez az agyonheggesztett papucs(+ a dsr vaza) ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
étrsd ahogy akardo, ha ennyire nehéz felfogni, ez az én véleményem és rohadtul nincs köze a tetszéshez!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
persze ezt senki sem bizonyitja, hoyg izmosabb a paucsa!
csak menobb mert jol nez ki tehat akkor jobb is erosebb is.
...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
csak még egy kis papucs:
mielõtt mindenki totál félreértelemzve nekem támadna: ezt szimpla tényként közöltem, a többi részt nem figyelembe véve, és nem azért, hogy a crux erõsebb lene a polarxnél, ezt egy szóval nem mondtam, csak azt, hogy izmosoabb a papucsa. ok?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ilyen nagy monstrumok eleg gazok no meg szertem folosleges is!
de egy kis junior t ami 130-150mm korul mozog az meg talan.
bar...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
;D ááá ;D
hat igen... nemtom mi veszi ra az embert egy merevvazba duplavallas telot rakni... (egy indokot tudok, ami ertheto is, h meglesz hamar egy fully)rosszat nem tesz neki, de naon nem szep ;D mondjuk a manitu dorado dh nem nagyobb mint egy merevvilla, de akkoris ;D nemszep egy merevgepben....
U.I.: van polarx-ben pazzaz dh, BigOne, sot monster is.. es mukodnek... csak hogy nez ki??? ???

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Annyira támogatja mindenki ezt a "duplavállastelót a merevváz fejcsövének" dolgot,hogy a végén még tényleg megveszem azt a Junior-T-t ;D 8)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

bazze, nézzétek meg a crux papucsát aztán beszéjjetek! ;D nagyot fogtok csodálkozni, sztem, mert kicsit izmosabb mint a polarxé. ;)

ki az izmosabb:
egy 120 kilós súlyemelõ vagy egy 45 kilós profi outikerékpáros?...

kb ugyanaz a kérdés ::) :-X

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a duplavallas merevebb ezert valszeg jobban elosztja a terhelest.
egyebkent meg a beepitesi magasagtol fugg minden.

a papucs temahoz: a papucs nem fogja meg menteni a vazat!
;-)