Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az Elan nem ma kezdte, ez igaz, hanem egy fél éve kábé. oké, hogy sílécek, meg sznóbordok, meg istennyila, de vázakat eddig nem csinált. És nem sajnálom én a santacruzt, miért kellene, csak arra próbáltam rávilágítni, hogy mikor te megveszed az Elan Able vázat, akkor kifizettetik veled a KF/tervezés/ecetera költségeit is, ami nekik nulla dollárba került. És nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lenne, mint egy gemini, vagy egy bulit. Mert ugye a név kötelez.

És ne mondd nekem, hogy összedobálni autókedbe egy normális vázat, amit ha megvalósítanál, és összeszerelnél azt mondanád rá, hogy: na ez fasza, el van találva, az 20 perc munka a számitógép elõtt... mert akkor te egy hatalmas nagy zseni vagy. de komolyan. Amig embereket ezért fizetnek meg nagy cégek, addig ne gondoljuk már, hogy mi is bármikor meg tudnánk csinálni.

és ok, sok hasonló váz van a piacon, például ott a kona-féle négyforgáspontos rendszer, amelyik vázformával dunát lehet rekeszteni, de mond az nektek valamit, hogy trust link? vagy hogy chumba wumba? soroljam?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mitakarsz nekem a numerikus modszerekkel kene megkuzdenem.
de nem megy.
valahogy nincs hangulatom a 'perbutált egyenletrendszerek esetén adja meg a relatív reziduális hiba egy felõ korlátjára vonatkozó tételt.'
szintu kerdesekhez

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Mondjuk gravitáció. Azt biztos sikerül meghazudtolni.

Paff.

ennek semmi értelme. Megártott az analízis.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
igy van!

mert csak a tv-ben szokott elofordulni amikor mondjak, hogy:
"a fizika torvenyeit megahzudtolva..."
ja persze!
melyiket?

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Nahát, hisz mindegyik bicikli a fizika úgyan azon egyszerû törvényei közt mûködik. Talán nem is annyira érdekes, hogy ugyan arra a problémára hasonló megoldások születtek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jah!

annak idejen amikor elkezdtem rajzolgatni/tervezgetni egy vazat.
mondom legyen egyszeru eygforgaspontos...
aztan ne nagyon pogozzon...
es az mi lenne ha arra jonne akkor azzal nem lenne gond.
aaa mondom de jo dolog.
kesz
ranezek es ja ez egy gemini/bullit.
hmm
nocsak nocsak.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
1. az Elan nem ma kezdte és elég komoly cég, gyártanak pl vitorlázórepülõt, meg tán még vitorláshajót meg még iskolai sportszereket és... síléceket és nem is rosszakat.

2. Hû! és ha: Bullit elsõrészt, adjunk hozzá egy Gemini hátsórészt, és kapunk belõle egy Elan able vázat? Az mér rosz? Talán sajnáljátok a SC-t? Nem hiszem, hogy aki Bullitot akart venni, az majd beéri egy Elan-nal legfeljebb, ha egyébként sem akart egy Bullit-nyi pénzt kiadni vázra.

Ez BICIKLI emberek! Nem kell túlmisztifikálni!
3. Kutatás, fejlesztés? Kizárt dolognak tartom, hogy olyan nagy fejlesztés lenne összehozni egy ilyen egyszerû egyforgáspontos vázat, hogy ahhoz oly' nagy tapasztalat, meg háttér kellene. És ez szerintem nagyon így is van.
Ezek a vázak két csövekbõl összeheggesztett háromszögekbõl állnak és ez nem sok és nem bonyolult.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
nemtom nekem black 100/120 van ugyanabban a vazban es egeszen jol elvagyok...nekem tok jol bejon. sztem nincs semmi gaz vele

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
ööö
2004es rs megy majd bele, ami 63 és 108 között állítható (U-Turn rlz 8)). Telót csak újonnan veszek, eldöntöttem. Nézegettem bele anno nyáron EXR Compot, arról lebeszéltek, m zsiros és nincs benne csili... de ez már teló topic :)

De köszönöm a választ, ezexerint alkalmas ccre az én lelkem :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nagyon jó váz a Magellan,csak lehet,a Duke egy kicsit nagy teló lesz bele.... (70-80 körül az ideális)
ha nem gond,h mondjuk nincs csillapítás,akkor alsó kategóriából érdemes egy kevesebbet mozgó darabot választani,vagy egy régebbire rástartolni az apróban...mondjuk itt volt Zed Z2-ese,kemény 15e Ft:D

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Ave

Van nekem egy Magelan Polaris 2000es vázam, az a bordó-fekete.
Lehet ezzel keményebb terepekre menni, v inkább gyûjtögessek vmi másra?
Teló 04 RS DukeXC Ut lesz, 100kila környékén mozgok, és nem zúzok anniyra.
Kösze
m

Alloc

Alloc

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Üdvözlet!

2003-as Caprine Team és Revenge vázakról van valakinek tapasztalata?

CC-re, városba és túrára is szeretném használni, a kettõ közül melyik felel meg ennek a célnak jobban ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
aztat hogykell? nekem már az is feladat volt, hogy lementettem, meg feltöltöttem, meg belinkeltem ide a képeket. (sõt még át is méreteztem). még a galériámat se tudom használni... segítesz?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Csinájj belõle flesst! Tök jól nézne ki. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hamár hasonlóságról beszélünk, tesóm fedezte fel ezt az aprócska formai játszadozást, avagy vegyünk egy Bullit elsõrészt, adjunk hozzá egy Gemini hátsórészt, és kapunk belõle egy Elan able vázat. Innováció, meg kutatás/fejlesztés, mi?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ZSirosM: rosszul tudjuk, mert a Thommey azt mondta, hogy a Mátriksz vázal saját tervezés eredményei.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a gemini ugy jott ide, hoyg ha mar a matrix meg bulla
alu-alu egy forgas pont-egy foragspont
alapjan van ahasonlitva akko
az is jon...

de nekem mindegy

Butchman

Butchman

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Tam: ezt a nyeregvázcsõ -><- támvilla dolgot kb 2 oldallal ezelõtt én is felvetettem, csak én nem fejtettem ki eléggé ezek szerint! Remélem rád hallgatnak, ha a vidéki kiccsákóra már nem... :(

ájfinkdöszrétpájpizbetördenádörsz!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Hogy ki jött-e volna a SC vagy nem egy hasonló vázzal a Mátrix után... KB nem. Egyébként a Bullit már nem egy-két éves konstrukció és a lényeg az lett volna, hogy sok cég gyárt hasonló vázakat és nem csak Neuzer szintû cégek. Egyébkéntmeg, mint az tudjuk nem maguk tervezik ezeket a vázakat sem a Magellánosok (vega) sem a Neuzeresek, hanem katalógusból választanak, ugye?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a Matrix North Shore (nevezzük már nevén a gyereket) vázzal nem az a baj, hogy hasonlit a SC Bullitra, hanem, hogy elb*szták az összerakáskor. Aki látott már ilyet élõben, az tudja, hogy a támvillák kb 2-3mm-re vannak a nyeregvázcsõtõl. nomost a hátsórész viszonylagos hosszúsága miatt ugy fog csavarodni a dolog mint a huzat, és folyton bele fog érni a nyeregvázcsõbe. Ez pedig nem hiszem, hogy hosszútávon jóra fog vezetni. :-\ Persze ne nekem legyen igazam, de sokan vannak ezen a véleményen... :-X

Amugy mióta láttam tesóm Bullitját, azóta szerintem nem hasonlít rá a Matrix NS. :P az S-esnek egyenes a felsõcsöve, a nagyobbaknak már hajlított. Jameg a 2001-esek közül még mindegyik egyenes felsõcsõvû volt. A gemini meg hogy jött ide?