Ja és fontos kitétel, hogy inkább fordulékony legyen, mintsem stabil, sokat vagyok ugyanis õsgyepen, turistautakon (hirtelen fordulás nem lesz gáz a duplavállasal? sajnos még csak úgy 15-20km-t mentem vele, amíg kölcsönkaptam egy átütõs kereket, nincs vele túl sok tapasztalatom), lefelé meg úgysem megyek százzal, szóval nem kell 10km-es limuzintengelytáv, bár ha jól láttam ilyen szempontból a northshore és a caprine is rendben van.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2004. January 13. - 22:12
Posted 2004. January 13. - 22:05
Sziasztok! A helyzet a következõ: adott egy all-mountain - enduro stílusban küzdõ, magányos, világ elõl eltekerõs, egész napot végigspulnizós remeteharcos, aki úgy érzi, hogy elérkezett az ideje egy össztelós gép összelapátolásának. Ez volnék én. A dilemma: egy kevesebbet mozgó (kb. elöl-hátul 130-130), AC gépre - mondjuk egy Coiler-re - hajazó cuccot összeterelni patentpedállal, kormányszarvval és egyéb vadCC-s nyalánkságokkal, vagy inkább egy disznóbb, frontban s popóban 150-160-as konfiggal és duplavállas villával megáldott, átütõs- platformpedálos- launchpados- dhszörny kategóriát alulról csapkodó, mondjuk úgy poor man's Stinky-t összedobni, ami többet mozog, nehezebb, jobban bírja a baszást, de felfelé picit húzósabb vele mászni? Ja igen, annyira nem gond ha nehéz vagy pogózik, mert világéletemben kõnehéz bringákon spulniztam (igaz 11kg volt a legalja, de az meg is döglött nagyon hamar), így van lábam elég sok mindenhez, csak ugye lassan haladok Olyan 16kg-ig el tudok menni (XT szettel, Truvativ hajtáslánccal, szoft-FR-súlyú kiegészítõkkel). A gond, hogy nincs túl sok pénzem A variációk: Caprine DH-t lebutítani 150-160-as hátsó útra. Ez egyáltalán lehetséges-e (teljesen gyík vagyok a fullykhoz!!!), ha igen érdemes-e ebben gondolkodni, vagy csak egy szétbarmolt geometriájú DH-gépet kapnék, amivel aztán se fel, se le? Ja igen, a duplavállasom ahhoz képest, hogy duplás, meglepõen rövid (Tatanka). A Caprine DH váz súlyban jó lenne (3 kg, a villa monnyuk 4kg, hááááát talán beférne a komplett gép a 16-ba), árban pláne.
A másik lehetõség: gyûjtsek tovább pl. egy Bullit-kopi, 140-et pöfögõ Matrix North Shore-ra, esetleg egy használt Smoke-ra (ami állítólag kefélgeti a tagot) és tegyek bele egy szimplavállas, 130-at mozgó villát, ami viszont majdnem ugyanolyan hosszú, mint a Tatanka (bár ez a szmókba csõd)? Egyébként is jobb lenne a Tatkó, mert totálra orrnehéz gépet kapnék, ami nem járatná nekem fel a pofáját az égbe a vadabb emelkedõkön. Kipróbáltam merevfarúban, egészen kellemes volt mászni vele a paramétereihez képest. Gondoltam még arra is, hogy veszek valami egészen szoftos, CC gépmadarat, ilyet hogy Tuareg, netalán Matrix Thunder FS vagy idei Gepida Asgard (bár a baromarc olimpiáék nem adnak külön vázat), és beleszúrni egy 100-at mozgó villát az orrába, de akkor meg nem sokkal vagyok elõrébb, mint a merevfarúmmal, no meg szét is hullana alattam. Szóval nehéz helyzetben vagyok, igazából még csak fajtiszta DH-masinát, no meg tescobringát volt szerencsém megtesztelni az össztelósok mezõnyébõl. Az a DH-masinka mozgott elöl-hátul 20-at, volt rajta chaindog, chaincat, USDvilla, meg mindenféle, az én szememnek már horror alkatrész. No arra már nekem nincs szükségem. Nem azért, mert lehetetlen hajtani, hanem mert soha nem használnám ki azt a 20 cmt és az a szolid 22 kilócska is megfeküdné a combomat. Viszont, mint már rögzítettem volt, egy mezei CC-összes gépen megint csak nem akarok filózni, mert a hardtail úgyis megmarad, no meg nem is igazán szeretik ezek a lájtos gépek a viszonylag nagy súlyomat, már két CCváz is elmurdált alattam, pedig imádtam õket, dehát istenem, õk meg én nem lehetünk egymáséi. Láttam - képen csak - Merida Transmissiont, szerelem elsõ látásra, de arra - egyelõre - nincs pénzem. No mi legyen? "Vedd meg a vázamat" típusú hozzászólásokkal óvatosan ;-) Egyébként a Matrix North Shore végülis mennyi a boltokban és lehet egyáltalán kapni vagy ez is olyan, mint a PolarX FS, amire "csöppet" még várni kellett a bejelentés után?
Na elnézést, ha kicsit hosszú voltam, de ha én egyszer elkezdek gépelni... ;-)
A másik lehetõség: gyûjtsek tovább pl. egy Bullit-kopi, 140-et pöfögõ Matrix North Shore-ra, esetleg egy használt Smoke-ra (ami állítólag kefélgeti a tagot) és tegyek bele egy szimplavállas, 130-at mozgó villát, ami viszont majdnem ugyanolyan hosszú, mint a Tatanka (bár ez a szmókba csõd)? Egyébként is jobb lenne a Tatkó, mert totálra orrnehéz gépet kapnék, ami nem járatná nekem fel a pofáját az égbe a vadabb emelkedõkön. Kipróbáltam merevfarúban, egészen kellemes volt mászni vele a paramétereihez képest. Gondoltam még arra is, hogy veszek valami egészen szoftos, CC gépmadarat, ilyet hogy Tuareg, netalán Matrix Thunder FS vagy idei Gepida Asgard (bár a baromarc olimpiáék nem adnak külön vázat), és beleszúrni egy 100-at mozgó villát az orrába, de akkor meg nem sokkal vagyok elõrébb, mint a merevfarúmmal, no meg szét is hullana alattam. Szóval nehéz helyzetben vagyok, igazából még csak fajtiszta DH-masinát, no meg tescobringát volt szerencsém megtesztelni az össztelósok mezõnyébõl. Az a DH-masinka mozgott elöl-hátul 20-at, volt rajta chaindog, chaincat, USDvilla, meg mindenféle, az én szememnek már horror alkatrész. No arra már nekem nincs szükségem. Nem azért, mert lehetetlen hajtani, hanem mert soha nem használnám ki azt a 20 cmt és az a szolid 22 kilócska is megfeküdné a combomat. Viszont, mint már rögzítettem volt, egy mezei CC-összes gépen megint csak nem akarok filózni, mert a hardtail úgyis megmarad, no meg nem is igazán szeretik ezek a lájtos gépek a viszonylag nagy súlyomat, már két CCváz is elmurdált alattam, pedig imádtam õket, dehát istenem, õk meg én nem lehetünk egymáséi. Láttam - képen csak - Merida Transmissiont, szerelem elsõ látásra, de arra - egyelõre - nincs pénzem. No mi legyen? "Vedd meg a vázamat" típusú hozzászólásokkal óvatosan ;-) Egyébként a Matrix North Shore végülis mennyi a boltokban és lehet egyáltalán kapni vagy ez is olyan, mint a PolarX FS, amire "csöppet" még várni kellett a bejelentés után?
Na elnézést, ha kicsit hosszú voltam, de ha én egyszer elkezdek gépelni... ;-)
Posted 2004. January 13. - 21:04
Posted 2004. January 13. - 16:04
És, hogy Dzsítí is örüljön:
http://www.pinkbike....ew&image=102488
Ezzel valami nem kóser, azon kívül, hogy 2 helyen átlõtték:)
http://www.pinkbike....ew&image=102488
Ezzel valami nem kóser, azon kívül, hogy 2 helyen átlõtték:)
Posted 2004. January 13. - 15:58
Csobi kérdezte feljebb, hogy mennyi az ájdrájv rukusz és ha jól rémlik $2800 volt a válasz.
Mikor a vázamat vettem akkor gondolkodóban voltam egy GT felé, mert hasonló áron jött volna ki (be) mint az FSR.
Pont akkor hírdettek két szinte vadi új (2hónapos) 1.0-s vázat rugóstaggal, hátsóaggyal, 160 körül jött volna ki.
De találtam egyet most 1000CAD ért, 165E HUF
http://www.pinkbike....0000&category=5
Mikor a vázamat vettem akkor gondolkodóban voltam egy GT felé, mert hasonló áron jött volna ki (be) mint az FSR.
Pont akkor hírdettek két szinte vadi új (2hónapos) 1.0-s vázat rugóstaggal, hátsóaggyal, 160 körül jött volna ki.
De találtam egyet most 1000CAD ért, 165E HUF
http://www.pinkbike....0000&category=5
Posted 2004. January 13. - 12:55
de jo is!
es nagyresze csapja is neki.
;-)
bar itt is vannak ilyen diszlovagok.
csak annyira nem jellemzo mert csajozni nem lehet vele.
es ez komoly.
egy odival vagy bomossel sokkal 'menobb' az ember, mint egy fickos wrx-el vagy gt-vel.
es nagyresze csapja is neki.
;-)
bar itt is vannak ilyen diszlovagok.
csak annyira nem jellemzo mert csajozni nem lehet vele.
es ez komoly.
egy odival vagy bomossel sokkal 'menobb' az ember, mint egy fickos wrx-el vagy gt-vel.
Posted 2004. January 13. - 10:01
Posted 2004. January 12. - 23:32
nemzetközi eredmények.Ehhez már szponzor kell.
Állni kell a szállást,az alkatrész elhasználódást,szállítást,meg ilyenek.
Mivel M.o. csak arra van,hogy a termékeket árulják,sz*rnak bele,hogy mit tudnak az itteni biciklisek.Itt az eladás a lényeg.én így gondolom.
Állni kell a szállást,az alkatrész elhasználódást,szállítást,meg ilyenek.
Mivel M.o. csak arra van,hogy a termékeket árulják,sz*rnak bele,hogy mit tudnak az itteni biciklisek.Itt az eladás a lényeg.én így gondolom.
Posted 2004. January 12. - 23:29
Szerintem szép gép igényes alkatrészekkel. RF, Hügi, Azonic. Nyamm-nyamm.
Csak kérdem én nem csak tõled hanem nagy általánosságban mindenkitõl.
Egyre szaporodnak kis hazánkban a nezetközileg elismert mínõségû kerékpárok, alkatrészek. (Itt nem a forgalmazásra gondolok hanem a használatukra)
Én valahogy a nezetközi eredményeket hiányolom mellõlük. (Tudom hogy vannak: BMX, 4X......telj. igénye nélkül) De mégis keveslem.
Csak kérdem én nem csak tõled hanem nagy általánosságban mindenkitõl.
Egyre szaporodnak kis hazánkban a nezetközileg elismert mínõségû kerékpárok, alkatrészek. (Itt nem a forgalmazásra gondolok hanem a használatukra)
Én valahogy a nezetközi eredményeket hiányolom mellõlük. (Tudom hogy vannak: BMX, 4X......telj. igénye nélkül) De mégis keveslem.
Posted 2004. January 12. - 23:11
)
Bradát már kérdeztem a stinkirõl.
Amúgy most nem nézz ki hülyén a bicóm?Egy picit.Mert túra váz.És még nem tört el.Csodálom ezért.Felrakok egy-két képek a bicómról.
Én szeretnék versenyezni a biciklimmel,nem mutogatni szeretném!
Sikeresen elindultam versenyeken,és ugyanazzal a lendülettel ki is estem!Most reménykedek az új configban,hogy megállja a helyét.De eddig nagyon tetszik.És nem azért rakom fel a képeket,hogy villogjak vele,csak Thez kért egyet:)
lett belõle egy pár.A bicikliben lévõ JudyC eladó
http://hagymaspuding.uw.hu/01.jpg
http://hagymaspuding.uw.hu/02.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/03.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/04.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/05.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/06.JPG
Bradát már kérdeztem a stinkirõl.
Amúgy most nem nézz ki hülyén a bicóm?Egy picit.Mert túra váz.És még nem tört el.Csodálom ezért.Felrakok egy-két képek a bicómról.
Én szeretnék versenyezni a biciklimmel,nem mutogatni szeretném!
Sikeresen elindultam versenyeken,és ugyanazzal a lendülettel ki is estem!Most reménykedek az új configban,hogy megállja a helyét.De eddig nagyon tetszik.És nem azért rakom fel a képeket,hogy villogjak vele,csak Thez kért egyet:)
lett belõle egy pár.A bicikliben lévõ JudyC eladó
http://hagymaspuding.uw.hu/01.jpg
http://hagymaspuding.uw.hu/02.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/03.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/04.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/05.JPG
http://hagymaspuding.uw.hu/06.JPG
Posted 2004. January 12. - 22:54
az a nev, h csa'k mond valamit?
most nem mondok rola tobbet, de kurva jo gepe van.
megsem vagyok ra irigy, pedig nekem nincs olyan. sokkal inkabb lenezem, mert csak azert vette, hogy a fogasnal odaadja a "kivaltsagosoknak" probalgatni....
szal te ne akarj ilyen lenni lecci.... minden mas ember ARC, de az ilyenek... :-X
most nem mondok rola tobbet, de kurva jo gepe van.
megsem vagyok ra irigy, pedig nekem nincs olyan. sokkal inkabb lenezem, mert csak azert vette, hogy a fogasnal odaadja a "kivaltsagosoknak" probalgatni....
szal te ne akarj ilyen lenni lecci.... minden mas ember ARC, de az ilyenek... :-X
Posted 2004. January 12. - 22:51
Hali!
Nekem kell nagyon fikázni:)
Nekem is volt olyan soxor,hogy jobb vázam volt ,mint alkatrészeim
pl:Karakoram váz,c10-A20 cuccal
pl:Cannondale M400,alivioval,merevillával.
Ezek késõbb fejlõdtek,mert volt mire építeni.Viszont az is igaz,hogy azok nem változtatták meg a geometriát.De ezen mindenki túlesik szerintem.
Nekem kell nagyon fikázni:)
Nekem is volt olyan soxor,hogy jobb vázam volt ,mint alkatrészeim
pl:Karakoram váz,c10-A20 cuccal
pl:Cannondale M400,alivioval,merevillával.
Ezek késõbb fejlõdtek,mert volt mire építeni.Viszont az is igaz,hogy azok nem változtatták meg a geometriát.De ezen mindenki túlesik szerintem.
Posted 2004. January 12. - 22:33
jo, juhi effektus. egy srac azt mondta, hogy egy masik azt mondta, hogy kicsavarja a csavarokat.
ennek ugy lehet ellent tenni, hogy NEM hiszed el, vagy BECSAVAROD a csavarokat.
mutathatnal mar egy kepet a bicodrol
vagy kerdezd pl Brothert a stinky-rol, o nem csak vitrinbicozasra hasznalta...ize, szal hasznalta is neha....
no mind1.
ha majd bejossz a gt-vel es a psyloval, akko majd mosolyogni fogok jo, es majd jjoooool megcsodalom, h hu de szep, de ki hasznalja....
no mind1. nem feltetlenul a legdragagg DOLOG-ot kell megvenni, mert viccesen fog meg az a bico kinezni.....
ennek ugy lehet ellent tenni, hogy NEM hiszed el, vagy BECSAVAROD a csavarokat.
mutathatnal mar egy kepet a bicodrol
vagy kerdezd pl Brothert a stinky-rol, o nem csak vitrinbicozasra hasznalta...ize, szal hasznalta is neha....
no mind1.
ha majd bejossz a gt-vel es a psyloval, akko majd mosolyogni fogok jo, es majd jjoooool megcsodalom, h hu de szep, de ki hasznalja....
no mind1. nem feltetlenul a legdragagg DOLOG-ot kell megvenni, mert viccesen fog meg az a bico kinezni.....
Posted 2004. January 12. - 22:26
thez!
Most egy shimano deore 525 van.elöl-hátul.
Elöl kevés a DH-hoz,meg a 2 kilós kerekemhez.
Úgyhogy valószínüleg eladom.
Vole!
Te hogy építenél DH bringát?
Eladod a narkót,leakasztasz egy milát,és veszel egy komplett biciklit? Abban mi a szép?
Ez egy evolúció ;D
Különben a felszerelés maradna....nem azért mondom,de sokan irigyelhetnék a mostani bike configomat.
Néztem a stinkykek...jó pofák ;D
Egy sárc azt mondta nekem,hogy túl merev a hátulja,és kicsavarja a csavarokat.
NEm kell kommentet írni erre,mert nem én mondtam,nekem mondták.Amúgy a zöld-fekete váz nagyon tetszik.
Most egy shimano deore 525 van.elöl-hátul.
Elöl kevés a DH-hoz,meg a 2 kilós kerekemhez.
Úgyhogy valószínüleg eladom.
Vole!
Te hogy építenél DH bringát?
Eladod a narkót,leakasztasz egy milát,és veszel egy komplett biciklit? Abban mi a szép?
Ez egy evolúció ;D
Különben a felszerelés maradna....nem azért mondom,de sokan irigyelhetnék a mostani bike configomat.
Néztem a stinkykek...jó pofák ;D
Egy sárc azt mondta nekem,hogy túl merev a hátulja,és kicsavarja a csavarokat.
NEm kell kommentet írni erre,mert nem én mondtam,nekem mondták.Amúgy a zöld-fekete váz nagyon tetszik.
Posted 2004. January 12. - 22:10
Nos, ebbol tenyleg a DHI + Grand Rock lesz... asszem akkor nem te fogsz rohogcselni hanem mindenki rajtad...
Valahogy kompenzalni kell azt hogy nem tudsz bringazni? Igy legalabb a kis csirkek korberajonganak a vaz miatt igaz?
Sebaj, ujabb bohoc a fogasnal... kezdem megszokni az ilyet..
Valahogy kompenzalni kell azt hogy nem tudsz bringazni? Igy legalabb a kis csirkek korberajonganak a vaz miatt igaz?
Sebaj, ujabb bohoc a fogasnal... kezdem megszokni az ilyet..
Posted 2004. January 12. - 22:07
ok, akkor kotozkodok.
ellovod a penzed a vazra, es tobbb nem marad. milyen telod lesz bele?
a spylo nemjo. es hogy a busban fogsz megallni? mert vhogy ugy erzem h a gt-ken nem sok v-fekszem van...
vagy bowdenes alivio? ;D
ellovod a penzed a vazra, es tobbb nem marad. milyen telod lesz bele?
a spylo nemjo. es hogy a busban fogsz megallni? mert vhogy ugy erzem h a gt-ken nem sok v-fekszem van...
vagy bowdenes alivio? ;D
Posted 2004. January 12. - 21:57
)
Jót nevettem ezeken a hozzászólásokon ;D ;D
Magyarországi forglamazó: Iljics
Eddig csak 2 vázról kérdeztem...:ruckus I-drive meg DHi...
A pénzes dologhoz meg annyit,hogy most van egy kis zsém (kicsi ??? ;D-értitek:) ),amit ellõhetnék egy marha jó tárcsafékre.
De kiszámoltam,hogy ha most ezt elköltöm,akkor nem lesz pénzem vázra...ezért kérdeztem meg a DHi-t a psyloval,hogy számoljak rá,vagy sem...nem tudom,hogy Ti hogy csináljátok,ezeket jobb elõre tervezni.És itt írta thezolee,hogy RMX van valakinek?
meeee majd ha lesz penzem, szeretnek venni. tapasztalat esetleg????? én nem azt mondtam,hogy ha lesz pénzem,hanem azt,hogy lesz pénzem nyár elejére!!!!
Különben anyukám nem magellán párti,mert akkor már rég vegám lenne
kész-pasz 8)
Várom a hozzászólásokat,hadd nevessek ;D
Jót nevettem ezeken a hozzászólásokon ;D ;D
Magyarországi forglamazó: Iljics
Eddig csak 2 vázról kérdeztem...:ruckus I-drive meg DHi...
A pénzes dologhoz meg annyit,hogy most van egy kis zsém (kicsi ??? ;D-értitek:) ),amit ellõhetnék egy marha jó tárcsafékre.
De kiszámoltam,hogy ha most ezt elköltöm,akkor nem lesz pénzem vázra...ezért kérdeztem meg a DHi-t a psyloval,hogy számoljak rá,vagy sem...nem tudom,hogy Ti hogy csináljátok,ezeket jobb elõre tervezni.És itt írta thezolee,hogy RMX van valakinek?
meeee majd ha lesz penzem, szeretnek venni. tapasztalat esetleg????? én nem azt mondtam,hogy ha lesz pénzem,hanem azt,hogy lesz pénzem nyár elejére!!!!
Különben anyukám nem magellán párti,mert akkor már rég vegám lenne
kész-pasz 8)
Várom a hozzászólásokat,hadd nevessek ;D
Posted 2004. January 12. - 21:18
Miért lenne ilyesztõ? Ez nem egy olyan bicikli, hogy anyuadjmárxpénztmertláttamegysrácotilyenszépbiciklivelésnekemiskell gép, hanem igazi versenyparipa. A WRC-k se annyiba kerülnek mint a Lada VFTS-ek
Posted 2004. January 12. - 20:45
itt vannak vélemények:
http://www.mtbreview...ct_121253.shtml
bár azért az a 4300$ (full bringa) kicsit ijesztõ...
http://www.mtbreview...ct_121253.shtml
bár azért az a 4300$ (full bringa) kicsit ijesztõ...
Posted 2004. January 12. - 20:22
telleg ;D akkor en meg rokimonten_rider ;D msot meg magellan_rider ;D
najo, ne izeljunk mááááá ;D de azt megmondhatjuk GT:
1. magyarorszagon eddig nem sok van, ha van az az illeto tud bicozni(mivel gt nem olyan nev, h sznobok megvennek, az inakbb a sc, rm, stb)
szal tud az illeto, de olyan meg nem forumozik :-\
3. magyarorszagon nem igazan van forgalmazo, ebbol kifolyolag az arakat sem tudjuk.... :-\
szal itt kerdezhetsz, mi is csak azt tudjuk rola, amit hallottunk, vagy lattunk esetleges bicosfilmeken, kulfoldi forumokon..., ill amit ki tudunk otleni rola, igy otthon, de ezt te is ki tudod talalni....
najo, ne izeljunk mááááá ;D de azt megmondhatjuk GT:
1. magyarorszagon eddig nem sok van, ha van az az illeto tud bicozni(mivel gt nem olyan nev, h sznobok megvennek, az inakbb a sc, rm, stb)
szal tud az illeto, de olyan meg nem forumozik :-\
3. magyarorszagon nem igazan van forgalmazo, ebbol kifolyolag az arakat sem tudjuk.... :-\
szal itt kerdezhetsz, mi is csak azt tudjuk rola, amit hallottunk, vagy lattunk esetleges bicosfilmeken, kulfoldi forumokon..., ill amit ki tudunk otleni rola, igy otthon, de ezt te is ki tudod talalni....