Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Steve

Steve

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Rob, koszi az infot a Big Airrol. Nekem is feltunt a hasonlosag az uj Gepida Asgard fullyval (meg a Mongoose-szal). Nekem az ara tunt baratinak, es az amator freeride lehet tulzas volt (alapjaban kenyelmes fel-egynapos enyhe turakra gondoltam, nem a legdurvabb letoresekre ;D)
A negy forgaspontot azert emlitettem, mert angol lapokat olvasom gyakran, ok pedig ezt csak a Horst Linkre hasznaljak, es altalaban kulon ki is szoktak emelni, hogy pl. a Kona (vagy akar a Giant VT) nem four-link bar hanem linkage activated. Mindegy vegulis a Big Air araert nem varhat az ember Specialized szintu vazat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vega: azt hiszem 179 ezer a hivatalos ára, a merida umf meg (ami uyganez, kicsit más elsõrésszel) 199 ezer.
és idénre ugyanazzal a szinnel jön, mint tavaly (ha hihetünk a katalógusnak, amit a cseke kiadott)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
;)
igen.
amit linektem az wega fr neven fut a cseke dolgozoi koreben.
az uj meg a wega dh neven.
szamozas itt a forumon, meg a bicos korokben szuletik, mivel van a piros, meg a vajda_féle.
es azon evente csak a szin valtozik, meg esetleg valami a papucson...
jo, meg evente szarabbnal szarabb tagot tesznek bele, es minden evben egyre dragabban adjak. de ezeket leszamitvan ninc skulonbseg....
es begnek telleg mag.fr-ja van.
http://kep.tar.hu/be.../pic3729655.jpg (bocs beg) ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Begbie-nek nem Vegaja van, hanem Magellan Freeride.
Az a ronda amit belinkeltetek, az a Vega 1.
Ami Vajdanak van az a Vega 2.
Ami a Racz Ferinek volt ( 2-3db van itthon osszesen) az a Vega 3.
Amit 2003-ban lehetett kapni az a Vega 4.
Es ha jon iden uj, amit nem tudok, de ha valtoztattak rajta akkor az lesz a Vega 5.

Igazabol ennyi, ezek a szamozasok leginkabb tolunk erednek, ha boltban kersz egy Vega 2-t akkor nem valoszinu hogy tudni fogjak mirol beszelsz. Nekik egyszeruen Vega, es mindig az aktualis evjaratu.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
abban begbie az illetekes. neki van olyanja. es ha megnezed a bikemagokat.
talan 99 korul, vagy mikor volt az a vaz, magellan freeride nevvel. (kek-sarga, RE:akcio kereteben volt megnyerheto, elofizetoknek) de mit varsz, akkor meg a kranked 1ben is full tescobike-vel ment mindeki....
magyarul: az nem vega.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ööö én valami másra emlékeztem. akkor ami így néz ki csak egy forgáspontos az mi?? amugy igen, ronda ronda, de ha nekem lenne ;D ronda és finom ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ez az a "nagyon ronda" vega.
az '1'-es. http://kep.tar.hu/th.../pic3763016.jpg
ezek utan meg jott a szeria, ami a vik-nek van. talan 2002-es? vagy 03'as..
de vegulis mind1. ez az elso szeria. a piros, amit linkeltem. talan wega fr neven, ezt kovette a mostani wega szeria. es ebbol mar jon kifele iden a 3.ik.... elso: piros/sarga majd jott a kek, most meg nemtom en micsoda.
es nemtudom mi van, csak az eleje valtozott. miert lenne ronda? bezzeg ha neked lehetne....
ar: hasznaltan kaphatsz ilyen wegat kb 70 korul, nemtom milyen taggal, az ujat, (pl kisvajda illmaticja) meg 120e alatt nem kapod meg... neki is csak mazlija volt. de h mekkora... ;) uj ara meg boltonkent valtakozva 200-230 kozott van... :-\

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Én vettem az új airborne-t, amikor mondtam csak tervecskék, "álmok", csak elképzelem mi lenne ha...

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
de most vette. ööö -> vega?
hmm. a vega 1 az nem az amelyik egyforgáspontos és iszonyat ronda? az újabb már nem rossz. bár sztem még 60e is sok érte :) kár hogy nem az usai árak érvényesek itt is (a használt bicikli vázakra)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
te nem most vettél zsír új airborne-t egy hónapja?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
vega 1et csak hasznaltan kapsz ~100ert taggal,
2es ritka /nem is tom van-e/
3as ?! hatoo..
a 4 meg most elvileg marciusba jon, ~170 korul telleg, de ki tidja mennyit hoznak.
sitty sutty megveszik.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyiért is lehet kapni a Wega-kat (1,2,3...). Ugyanis itt az adattárban azt olvastam, hogy 60-80e Ft körül. A helyi bringás boltban meg azt mondták, hogy 170e Ft körül van. Azért érdekelne ennyire, mert a nyári munkát már most le kell foglalni, és jó lenne tudni mennyi pénzt kéne összesednem. Ja és hol találok valami részletes leírást, képekkel az összes Wegáról?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a vázad rugóútját a hátsó agy tengelyétõl mérik, tökmindegy, mekkora kerék van benne....

és milyen egyel hosszabb rugó???

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
HI!

nem is tudom ilyet hová írjak hát ide írom:
a mostani bikkmakkban volt 24-es kerekekrõl cikk.
na most ha nekem 26-os van egy össztelósban,
és ki akarnám cserélni, akkor a sugár csökken ugye és a rugó rövidebb lesz mint kéne?
vagy rosszul gondolom?
tehát ha csak a 26 2.3-ról nem 24 3.0-ra váltok akkor 1-el hosszabb rugó kell?

t

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt a merida vázat csekély módosítással gepida, mongoose, és még egy halom néven lehet kapni magyaroroszágon is.
mivel 90 mm-t mozog, nem hiszem, hogy valami nagy freeride gépet lehetne belõle csinálni.
egyszer én is kísérleteztem azzal, hoyg cc vázból freeride vázat csináljak, vettem egy merida big airt, a 2001-eset, és egy 200-as sw-dh tagot tettem bele. elméletileg 135 mm-t mozgott. és beletoltam az orcájába egy 130 mm-eres marzo drop-offot. erre a monoblokkháza 395 mm magas lett, a fejcsõszög kb 67 fok. szóval nem lehet. vagyis lehet, csak semmi értelme nem lesz.
az a váz is max. 100 mm-ig tûri a villákat buta geometria deformáció nélkül.
és attól 4 forgáspontos, hogy nem horst-linkes. ;) magyarban nincs rá két jól elkülönült szó. úgyhogy mindenki 4 forgáspontosnak hiv mindent, aminek tényleg 4 forgáspontja van, attól függetlenül, hogy az a láncvillán, vagy a támvillán van.

Steve

Steve

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Tudom, hogy teljesen ide tartozna, de 2004es Merida Big Air (a piros, linkage-activated, amit pimaszul negyforgaspontosnak neveznek, bar nem Horst linekes) vazrol van valakinek tapasztalata, kommentarja? Arban igen kedvezo, es egy jobb taggal amator enduro/enyhe freeridera kellene. Koszi

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
SC Super 8 egy darab van az országban, a büszke tulajdonos heavycools néven van regisztrálva a fórumon, mailcíme: lotharides@axelero.hu.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy Magyarországon kinek van Santa Cruz S8-asa? Fontos lenne. Esetleg valaki tudna adni linket a geometriai adatairól? Ja és kinek van Zoom USD villája, arról is inkább csak geo. adatok kellenének.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás

street: '02 px '00 marzo z1 x-fly qr20, oszt csá. beszt ever.

Igen ez elég jó 8) A telóhoz meg nagyon ragaszkodom, mert eltunyult városi gyerök vagyok ;D Merev villával alig bírok bunnyzni :-X

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
en meg azt mondom hogy mongoose tullios psyloval.
nekem nagyon bejovos az a mongi ;D
telot meg csak ha nagyon ragaszkodsz..
en szvsz hagynam igy ahogy van.
lehet h veszek is egyet 8)