Rob, koszi az infot a Big Airrol. Nekem is feltunt a hasonlosag az uj Gepida Asgard fullyval (meg a Mongoose-szal). Nekem az ara tunt baratinak, es az amator freeride lehet tulzas volt (alapjaban kenyelmes fel-egynapos enyhe turakra gondoltam, nem a legdurvabb letoresekre ;D)
A negy forgaspontot azert emlitettem, mert angol lapokat olvasom gyakran, ok pedig ezt csak a Horst Linkre hasznaljak, es altalaban kulon ki is szoktak emelni, hogy pl. a Kona (vagy akar a Giant VT) nem four-link bar hanem linkage activated. Mindegy vegulis a Big Air araert nem varhat az ember Specialized szintu vazat.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2004. március 11. - 12:11
Írta 2004. március 11. - 10:51
vega: azt hiszem 179 ezer a hivatalos ára, a merida umf meg (ami uyganez, kicsit más elsõrésszel) 199 ezer.
és idénre ugyanazzal a szinnel jön, mint tavaly (ha hihetünk a katalógusnak, amit a cseke kiadott)
és idénre ugyanazzal a szinnel jön, mint tavaly (ha hihetünk a katalógusnak, amit a cseke kiadott)
Írta 2004. március 10. - 22:37
igen.
amit linektem az wega fr neven fut a cseke dolgozoi koreben.
az uj meg a wega dh neven.
szamozas itt a forumon, meg a bicos korokben szuletik, mivel van a piros, meg a vajda_féle.
es azon evente csak a szin valtozik, meg esetleg valami a papucson...
jo, meg evente szarabbnal szarabb tagot tesznek bele, es minden evben egyre dragabban adjak. de ezeket leszamitvan ninc skulonbseg....
es begnek telleg mag.fr-ja van.
http://kep.tar.hu/be.../pic3729655.jpg (bocs beg)
Írta 2004. március 10. - 21:12
Begbie-nek nem Vegaja van, hanem Magellan Freeride.
Az a ronda amit belinkeltetek, az a Vega 1.
Ami Vajdanak van az a Vega 2.
Ami a Racz Ferinek volt ( 2-3db van itthon osszesen) az a Vega 3.
Amit 2003-ban lehetett kapni az a Vega 4.
Es ha jon iden uj, amit nem tudok, de ha valtoztattak rajta akkor az lesz a Vega 5.
Igazabol ennyi, ezek a szamozasok leginkabb tolunk erednek, ha boltban kersz egy Vega 2-t akkor nem valoszinu hogy tudni fogjak mirol beszelsz. Nekik egyszeruen Vega, es mindig az aktualis evjaratu.
Az a ronda amit belinkeltetek, az a Vega 1.
Ami Vajdanak van az a Vega 2.
Ami a Racz Ferinek volt ( 2-3db van itthon osszesen) az a Vega 3.
Amit 2003-ban lehetett kapni az a Vega 4.
Es ha jon iden uj, amit nem tudok, de ha valtoztattak rajta akkor az lesz a Vega 5.
Igazabol ennyi, ezek a szamozasok leginkabb tolunk erednek, ha boltban kersz egy Vega 2-t akkor nem valoszinu hogy tudni fogjak mirol beszelsz. Nekik egyszeruen Vega, es mindig az aktualis evjaratu.
Írta 2004. március 10. - 20:04
abban begbie az illetekes. neki van olyanja. es ha megnezed a bikemagokat.
talan 99 korul, vagy mikor volt az a vaz, magellan freeride nevvel. (kek-sarga, RE:akcio kereteben volt megnyerheto, elofizetoknek) de mit varsz, akkor meg a kranked 1ben is full tescobike-vel ment mindeki....
magyarul: az nem vega.
talan 99 korul, vagy mikor volt az a vaz, magellan freeride nevvel. (kek-sarga, RE:akcio kereteben volt megnyerheto, elofizetoknek) de mit varsz, akkor meg a kranked 1ben is full tescobike-vel ment mindeki....
magyarul: az nem vega.
Írta 2004. március 10. - 19:53
ööö én valami másra emlékeztem. akkor ami így néz ki csak egy forgáspontos az mi?? amugy igen, ronda ronda, de ha nekem lenne ;D ronda és finom ;D
Írta 2004. március 10. - 19:46
ez az a "nagyon ronda" vega.
az '1'-es. http://kep.tar.hu/th.../pic3763016.jpg
ezek utan meg jott a szeria, ami a vik-nek van. talan 2002-es? vagy 03'as..
de vegulis mind1. ez az elso szeria. a piros, amit linkeltem. talan wega fr neven, ezt kovette a mostani wega szeria. es ebbol mar jon kifele iden a 3.ik.... elso: piros/sarga majd jott a kek, most meg nemtom en micsoda.
es nemtudom mi van, csak az eleje valtozott. miert lenne ronda? bezzeg ha neked lehetne....
ar: hasznaltan kaphatsz ilyen wegat kb 70 korul, nemtom milyen taggal, az ujat, (pl kisvajda illmaticja) meg 120e alatt nem kapod meg... neki is csak mazlija volt. de h mekkora... uj ara meg boltonkent valtakozva 200-230 kozott van... :-\
az '1'-es. http://kep.tar.hu/th.../pic3763016.jpg
ezek utan meg jott a szeria, ami a vik-nek van. talan 2002-es? vagy 03'as..
de vegulis mind1. ez az elso szeria. a piros, amit linkeltem. talan wega fr neven, ezt kovette a mostani wega szeria. es ebbol mar jon kifele iden a 3.ik.... elso: piros/sarga majd jott a kek, most meg nemtom en micsoda.
es nemtudom mi van, csak az eleje valtozott. miert lenne ronda? bezzeg ha neked lehetne....
ar: hasznaltan kaphatsz ilyen wegat kb 70 korul, nemtom milyen taggal, az ujat, (pl kisvajda illmaticja) meg 120e alatt nem kapod meg... neki is csak mazlija volt. de h mekkora... uj ara meg boltonkent valtakozva 200-230 kozott van... :-\
Írta 2004. március 10. - 19:36
Én vettem az új airborne-t, amikor mondtam csak tervecskék, "álmok", csak elképzelem mi lenne ha...
Írta 2004. március 10. - 19:07
de most vette. ööö -> vega?
hmm. a vega 1 az nem az amelyik egyforgáspontos és iszonyat ronda? az újabb már nem rossz. bár sztem még 60e is sok érte kár hogy nem az usai árak érvényesek itt is (a használt bicikli vázakra)
hmm. a vega 1 az nem az amelyik egyforgáspontos és iszonyat ronda? az újabb már nem rossz. bár sztem még 60e is sok érte kár hogy nem az usai árak érvényesek itt is (a használt bicikli vázakra)
Írta 2004. március 10. - 19:02
Írta 2004. március 10. - 19:02
vega 1et csak hasznaltan kapsz ~100ert taggal,
2es ritka /nem is tom van-e/
3as ?! hatoo..
a 4 meg most elvileg marciusba jon, ~170 korul telleg, de ki tidja mennyit hoznak.
sitty sutty megveszik.
2es ritka /nem is tom van-e/
3as ?! hatoo..
a 4 meg most elvileg marciusba jon, ~170 korul telleg, de ki tidja mennyit hoznak.
sitty sutty megveszik.
Írta 2004. március 10. - 18:50
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyiért is lehet kapni a Wega-kat (1,2,3...). Ugyanis itt az adattárban azt olvastam, hogy 60-80e Ft körül. A helyi bringás boltban meg azt mondták, hogy 170e Ft körül van. Azért érdekelne ennyire, mert a nyári munkát már most le kell foglalni, és jó lenne tudni mennyi pénzt kéne összesednem. Ja és hol találok valami részletes leírást, képekkel az összes Wegáról?
Írta 2004. március 10. - 13:54
a vázad rugóútját a hátsó agy tengelyétõl mérik, tökmindegy, mekkora kerék van benne....
és milyen egyel hosszabb rugó???
és milyen egyel hosszabb rugó???
Írta 2004. március 10. - 13:18
HI!
nem is tudom ilyet hová írjak hát ide írom:
a mostani bikkmakkban volt 24-es kerekekrõl cikk.
na most ha nekem 26-os van egy össztelósban,
és ki akarnám cserélni, akkor a sugár csökken ugye és a rugó rövidebb lesz mint kéne?
vagy rosszul gondolom?
tehát ha csak a 26 2.3-ról nem 24 3.0-ra váltok akkor 1-el hosszabb rugó kell?
t
nem is tudom ilyet hová írjak hát ide írom:
a mostani bikkmakkban volt 24-es kerekekrõl cikk.
na most ha nekem 26-os van egy össztelósban,
és ki akarnám cserélni, akkor a sugár csökken ugye és a rugó rövidebb lesz mint kéne?
vagy rosszul gondolom?
tehát ha csak a 26 2.3-ról nem 24 3.0-ra váltok akkor 1-el hosszabb rugó kell?
t
Írta 2004. március 10. - 12:54
azt a merida vázat csekély módosítással gepida, mongoose, és még egy halom néven lehet kapni magyaroroszágon is.
mivel 90 mm-t mozog, nem hiszem, hogy valami nagy freeride gépet lehetne belõle csinálni.
egyszer én is kísérleteztem azzal, hoyg cc vázból freeride vázat csináljak, vettem egy merida big airt, a 2001-eset, és egy 200-as sw-dh tagot tettem bele. elméletileg 135 mm-t mozgott. és beletoltam az orcájába egy 130 mm-eres marzo drop-offot. erre a monoblokkháza 395 mm magas lett, a fejcsõszög kb 67 fok. szóval nem lehet. vagyis lehet, csak semmi értelme nem lesz.
az a váz is max. 100 mm-ig tûri a villákat buta geometria deformáció nélkül.
és attól 4 forgáspontos, hogy nem horst-linkes. magyarban nincs rá két jól elkülönült szó. úgyhogy mindenki 4 forgáspontosnak hiv mindent, aminek tényleg 4 forgáspontja van, attól függetlenül, hogy az a láncvillán, vagy a támvillán van.
mivel 90 mm-t mozog, nem hiszem, hogy valami nagy freeride gépet lehetne belõle csinálni.
egyszer én is kísérleteztem azzal, hoyg cc vázból freeride vázat csináljak, vettem egy merida big airt, a 2001-eset, és egy 200-as sw-dh tagot tettem bele. elméletileg 135 mm-t mozgott. és beletoltam az orcájába egy 130 mm-eres marzo drop-offot. erre a monoblokkháza 395 mm magas lett, a fejcsõszög kb 67 fok. szóval nem lehet. vagyis lehet, csak semmi értelme nem lesz.
az a váz is max. 100 mm-ig tûri a villákat buta geometria deformáció nélkül.
és attól 4 forgáspontos, hogy nem horst-linkes. magyarban nincs rá két jól elkülönült szó. úgyhogy mindenki 4 forgáspontosnak hiv mindent, aminek tényleg 4 forgáspontja van, attól függetlenül, hogy az a láncvillán, vagy a támvillán van.
Írta 2004. március 10. - 12:23
Tudom, hogy teljesen ide tartozna, de 2004es Merida Big Air (a piros, linkage-activated, amit pimaszul negyforgaspontosnak neveznek, bar nem Horst linekes) vazrol van valakinek tapasztalata, kommentarja? Arban igen kedvezo, es egy jobb taggal amator enduro/enyhe freeridera kellene. Koszi
Írta 2004. március 10. - 01:58
SC Super 8 egy darab van az országban, a büszke tulajdonos heavycools néven van regisztrálva a fórumon, mailcíme: lotharides@axelero.hu.
Írta 2004. március 09. - 22:13
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy Magyarországon kinek van Santa Cruz S8-asa? Fontos lenne. Esetleg valaki tudna adni linket a geometriai adatairól? Ja és kinek van Zoom USD villája, arról is inkább csak geo. adatok kellenének.
Írta 2004. március 09. - 20:21
street: '02 px '00 marzo z1 x-fly qr20, oszt csá. beszt ever.
Igen ez elég jó 8) A telóhoz meg nagyon ragaszkodom, mert eltunyult városi gyerök vagyok ;D Merev villával alig bírok bunnyzni :-X
Írta 2004. március 09. - 17:41
en meg azt mondom hogy mongoose tullios psyloval.
nekem nagyon bejovos az a mongi ;D
telot meg csak ha nagyon ragaszkodsz..
en szvsz hagynam igy ahogy van.
lehet h veszek is egyet 8)
nekem nagyon bejovos az a mongi ;D
telot meg csak ha nagyon ragaszkodsz..
en szvsz hagynam igy ahogy van.
lehet h veszek is egyet 8)