Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

GOD

GOD

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Szerintem ebben a Merida Tmában leginkább rob-nak van igaza.Elõre bejelenteném hogy nem szeretem a Meridát és a vázait....viszont annak ellenére hogy a DH vázai(Strombringer,Big Air DH,UMF DH) gagyik és gyorsan,könnyen törnek a dual fun és az umf nem rossz vázak... nem egy Ruckus vagy A-gang esetleg KONA de sokan azt mondják hogy jobb a polar-x-nél. >:((Márpedig sokkal többen használnak polar-x-et mint umf-et tehát lehet hogy van benne valami).Régen én is így gondoltam de mostmár nem vagyok benne teljesen biztos.Nekem mindenesetre jobban bejön az umf mint a polar-x :-[

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

off

DH gumikkal meg egy lanctanyerral szenvedes maratonozni. Egy - ket hete kiprobaltam ;) Nyomtunk egy szazast.
Az ossztelo nem is lenne gaz, de konnyu kerek meg elsovalto azert jol johet, persze en sem akartam szerelni....
Ha mas nem a gumikat legalabb fujd fel 4,5barra, ne 1,5 llel menj, ulest normalisan allitsd be, aztan hajra!

ha az az egy lánctányér 38-as? meg van hátul 9 szpid akkoris? mert én gondolkodtam rajta, hogy idén el kellene menni valahova, a kerekeim alapbol nem nehezek, meg 2.3-asnál nagyobb gumit amugyse tennék fel. és még a nyeregcsövem is hosszu.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
merida: az, aki a világ egyik legnagyobb vázgyártója (nem számolva a kínai acél tömegtermelõket, most csak a márkatermékeknél maradunk) megengedheti magának, hogy ezt-azt ne maga fejlesszen, hanem más tegye ezt meg helyette, neadjisten leemeljen egyet a polcról (umf-dh). de legalább minden kategóriában jelen van, és ez komoly dolog.
az hogy a merev umf vagy a régi big air egy kalap szar, az meg nem sokakakt érdekel már, majd kijavítják a következõ modellnél.... nem muszály meridát venni, van még tenger más gyártó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
(fan, nem fun)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ja meg Strombringer! Egyszer valaki bement a Gyapihoz, aztán elkezdte mesélni, hogy mekkora sz*r, mert hogy eltörött alatta meg mittudomén.

Én ezzel nem fikázni akarom a Strombringert, de azért hogy a lengõkarja eltörik, azért az már jelent valamit. Egyébként nekem bejön.

Az UMF-eket meg nem kéne erõltetni!

De azért valóban korrekt vázakat gyártanak cc-re, csak én Magellan Fun vagyok.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nameg egy hosszú stucni sem ártana ám!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
off

DH gumikkal meg egy lanctanyerral szenvedes maratonozni. Egy - ket hete kiprobaltam ;) Nyomtunk egy szazast.
Az ossztelo nem is lenne gaz, de konnyu kerek meg elsovalto azert jol johet, persze en sem akartam szerelni....
Ha mas nem a gumikat legalabb fujd fel 4,5barra, ne 1,5 llel menj, ulest normalisan allitsd be, aztan hajra!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
Az túlzás,hogy gyártanak.Az össztelós umfeket csak leemelik tajvanban a szomszéd gyár polcáról,aztán nyomnak rá egy matricát.Az utolsó dh váz amit gyártottak (Stormbringer) elég nagy bukta volt.
Egyébként egy nagy baj van csak a meridával:hogy mindenkinek az van.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Meridát azé' osztják mert az UMF vázakat nem kéne erõltetniük. XC-re vannak reállva meg Enduro-ra, DH/Dirt gépeket csak muszályból gyártanak.
A gépeiknek amúgy szvsz korrekt ár/érték aránya van.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Vázakról szól a topic, csak jóval árnyaltabb módon:)
egyébként szerintem nem hiába trendi fikázni a meridát..ok hogy vannak korrekt cuccaik de azért annyit nem ér mint amennyiért adják..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Ha valakinek van tapasztalata:MERIDA Magnesium 2004-es vázzal kapcsolatban,kérem írjon pár sort a dologról.
Pl: súly,tartósság,vegyek-e vagy ne,stb
Elõre is köszi! :)

3 év gari, jó súlyban vannak, bár egy hagyományos verseny CC váznál nem sokkal könnyebbek. Kívül-belül le vannak festve a korrózióvédelem miatt, amitõl annyira nem kell besz.rni, hogy "vizes lesz ahol karcos és máris elporlad" mert azért a telólábak is megnéziumból vannak és elég karcosak szoktak lenni pl. Ráadásul a Merida sem hülye -csak trendi fikázni- ha ilyen könnyen elkorrodeálna a váz akkor nem érné meg gyártani !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Jó h nem külditek el a verseny elõtti nap pályát bejárni. :P

LOL !! ;D ;D

Szerk.: hihetetlen hogy megint mirõl szól a vázas topic... :(

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Pedig fogok menni, mert azért szeretném tudni hogy milyen remek kis mászásokban lesz részem ;)

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts
Jó h nem külditek el a verseny elõtti nap pályát bejárni. :P

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
na megerõsítettél abban hogy lehet ijen kategóriás géppel is maratonozni,merttervezem én is hogy elinduljak valahol,de pécsen nem sûrûn van,utazni meg elég macerás.
de :
SOK SIKERT!!
képet várom/juk!!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nem, valami könnyû távra gondoltam így elsõre, nem szeretnék rögtön meghalni:)
Képet még mindíg nem tudok mutatni, bár már van képem, de nincs a gépen de most már tényleg fel fogom tölteni valahová:)
Hát ott leszek egy nappal elõtte hogy tekergessek..

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
mega off
mien távon indulsz?remélem nem kamikáze módra... ;D
küdesz egy képet a bicódról!?
érdemes a maraton hejszinén tekerni egyet elõtte valameik nap...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nekem 3"-s külsõim vannak ;) elsõváltót nem teszek fel mert nem tudnék másik tányérra váltani és nem is szeretnék..ha így megy akkor megy, ha nem akkor meg tolom ;D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hát szerintem maratonra simán lehet menni dhgéppel,de nem észnélkül.elsõváltót (ha tudsz)tedd föl meg ne a 2'7es 2ply mobsterrel meny,vana kendának jó 2,1es gumija majd mont a ngyok,scak keskenyebb,de a minta azonos!
esetleg keményítessz a tagon azt r&r!!
mi is megyünk nagyobb túrákra és tök fílingje van a dhszörnyel tekerésnek...
ugye az érzés mindent megér...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Tudom és éppen ezért megyek én is, vagizni meg banánt enni ;D meg lenyomni pár srácot 8) de a lényeg hogy szeretnék egy maratonon résztvenni én is:)