Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

fikinc

fikinc

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szerintetek a 2004-es polar x mennyire bírja?
Erõsebb egy Kona Stuffnál? :o :o :o :o

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Egészen pontosan 2003-ban lett 1.5" a Switch ! ;)

Az SPV-s villákra szüség lett, mert a konkurenciának már volt ilyesmi cucca (FOX TALAS), a 5th Element piactarolását meg senki sem akarta tétlenül nézni.

Amit nem értek: a Curnutt villák/rugóstagok gigantikusak, nem lehet, hogy azok máshogy is müködnek ?! Pl. a Foes Fly-ban lévõ rugóstagban 2 légkamra van, viszont egyik tag se "6-way", 2-3 dolgot lehet csak állitani rajtuk !!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ami nekem új;a Switch is 1.5-ös lett!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ööö... hát engem sem zavarna, ha déháznék, és állatkodós freerideolnék. De nem. ;D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
háát az egy dolog..szerintem mindíg van mit tökéletesíteni..ha meg neked van igazad akkor azt mondom hogy dh-ra nem használnám..
lehet hogy a fox dhx más de abban sem bízom..
freeride-ra jó, ha sokat tekersz de egyébként õszintén tamas téged zavar ha pogózik viszont álom a mozgása?(most a dh, állatkodós fr területén értem)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az espévé nem kifejlõdõben van, a Curnutt már '98 óta csinálja nagyjából ugyanebben a formában. Nem azért lassú, mert nincs elég jól megcsinálva, hanem azért, mert ez ilyen.

szerintem ez tökegyszerü.

Feltöltött kép

szerintem.

eszter: (miért mindig edit legyen?) nekem akkorse gyerebe a Minute. Erre írták a nálam frappánsabban fogalmani tudók, hogy "merevségben hasonlít egy jól szituált lángoltkolbászhoz." finoman adagolt fékkel úgy 5-6 centit kileng elõlre-hátra. Érzésem szerint.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szerintem külön kell a két témát venni..
Van egy villa amiben egy viszonylag igencsak gyerekcipõben járó technológia dolgozik..ha ezt kivesszük mint ahogy atom tette egy zseniálisan finoman mozgó könnyû villát kapunk..
Szóval nem a manitouvan van a baj hanem azzal hogy én még három négy évet visszatartottam volna az spv-t csak ugye a piaci verseny..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Olvasok újságot és tudom mirõl beszélsz, csak kötözködöm... ;)

A Minute az MBA szerint benne van a 10 legjobb dologban...dehát "kicsit" más a Manitou villák megítélése itthon és tengerentúlon.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
öcsém ráérzett, azt tudtam, hogy atomé 150-es, és nonspv-s, de a minute-ot kitakarította, ha lvasol bikemagot, tudod mirõl beszélek ;)

triple crown: elsõ a felsõváll, második az alsóváll harmadik a fékhid. buta amerikaiaknak, hogy megkülönböztesség a double crown-tól (amit mi elõszeretettel hivunk usd-nek)

a 66 amugy meg 575 mm magas 150-es állásban, a többit meg képzeljétek el, ha 170-en áll. no comment.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
mér triple crown a duplavállas? triple 3 at jelent nem? vagya fékhidat is beleszámolják? :D akkor meg csak ashiver sc lehet single crown... nemértem ??? ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Atom a Minute-bõl szedte ki a SPV-t tessa arra gondolt. (tudom, érzem ;D)

Amugy a Marzo 66 szerintem (is) DH-ra is alkalmas villa. Meg sokak, akik nálam jobban értenek ehhez is ezt mondják.

Marzocchi 66
The most innovative and impressive new Marzocchi product is the 66 fork. It's a single crown coil fork with 170mm (7 inches) of travel and 35mm stanchions - essentially a single crown 888. And believe it or not, there seems to be no penalty for trading a triple-crown for a single crown fork with the new 66. For really steep, rocky downhill, where a slacker head angle and extra stiffness are really important, the 888 is probably still a better choice. But pretty much everyone agreed that for most downhill and freeriding, the new 66 is an excellent fork. It's all I wanted to ride and I'd happily replace the triple-crown I have on my current downhill bike with a 66. The 66 flat out kicks ass on Whistler's A-Line trail and most of the other terrain at the park.

There are three 66 models - the 66 RC, the 66 R, and the 66 VF. A lot of the features of the lighter forks are missing on the 66. That's because it's a freeride and downhill fork. If you want adjustable travel, lockout and other trail-riding features, the 66 isn't for you. It's got 35mm stanchions, a steel steerer tube, and weighs just over 6 pounds. Preload is controlled by air pressure and it's got springs in both fork legs. Compression and rebound damping are controlled with two 30-click adjusters. There's nothing fancy about the 66 fork except the way it rules on burly, technical, downhill terrain.

Amugy onepointfive váz a Sinistertõl. Hogy drága? valószínûleg. 8)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

link=board=5;threadid=2275;start=5850#msg211708 date=1097683061]
az a villa akkor is lassú. ki kell szedni belõle az spv-t, ahogy atom csinálta, akkor esetleg. (bagy úgy már ja, de nekem úgy se jó)

Atoméban soha az életben nem volt SPV mivel tavalyi a villa.

Egyébként nem vitatkozom.

A Cannondale világéletében szerette az oversize fejcsövet, a Lefty és Headshock villák se 1.1/8-osak.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szertem az 1.5 nem a duplavallasoik ellen van.
hanem a szimpla vallasok kiterjesztesere
a filing miatt.
biztos van benne vmi abbol is hogy fizess paraszt,
van benne egy kis divat is
meg meg kitudja mi minden.
de hat nah!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
egyetertek Vole-val.a 1.5 csak azert lett kitalalva,hogy ismet el lehessen adni valamit. szomoru,hogy a cannondale vallalta benne a legnagyobb szerepet.bar lehet,hogy ez huzta ki oket a szarbol. sok erv nem szol a 1.5 mellett, a hagyomanyos duplavallas villakkal szemben.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Na én elõre elhatárolódok a vitától mert szerintem freeride-ra király..dh-ra meg van egy rakás speciális dh villa..
Ennyi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Odaát többen ennek az ellenkezõjét gondolják !

Mar bocs, de egy szimplavallas villa alapbol nem lehet DH villa. Azert nem veletlenul vannak a duplavallasok. Merevebb, tartosabb, stb...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az a villa akkor is lassú. ki kell szedni belõle az spv-t, ahogy atom csinálta, akkor esetleg. (bagy úgy már ja, de nekem úgy se jó)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

bocika:Az egy dolog hogy te dh-ra használod de attól az még nem dh villa ;)

Odaát többen ennek az ellenkezõjét gondolják ! ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bocika: '04 turner dhr már az, '04 ironhorse sgs széria (piszok olcsóak!) meg miegymás. új másfeles vázról nem tudok, ami eddig csak 1.1/8 volt.
vag azt hiszem a weyless is az mostanra. supergo.com, go-ride.com, jensonusa.com lesni az akciókat.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
bocika:Az egy dolog hogy te dh-ra használod de attól az még nem dh villa ;)