én csak azt mondtam, hogy 3 féle bighit van. hogy milyen évjárat, no azt nem
ha használtan akar venni, ezekkel futhat össze. nem igaz?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2004. October 24. - 19:26
Posted 2004. October 24. - 19:23
ja, es bocs betmen,de rossz infokat nyujtasz.az altalad belinkelt comp egy 2002es cucc.tavalytol ugyanazt a vazat kapja az expert es a comp is.csak felszereltsegben masok.
Posted 2004. October 24. - 19:20
Specializedben eleg jo vagyok,mert azt akarok venni.
2005re mar csak egy Fsr felfuggesztesu bighit marad.Neve Bighit Fsr.Manitou stance kingpin,hayes,hussefelt, vanilla r.
ara idekint 2200$ (440ezer Ft !).a vaz annyiban valtozott a tavalyihoz kepest,hogy atutotengelyt kapott hatul.
http://www.specializ...6frbtfc2.j27008
viszont idei bighit expertet mar lehet kapni 1500 dolcsiert (300ezer ft!!!) az ebayen.zsir ujat.raadasul az ideinek jobb a felszereltsege.bolti ara 2800$
meg en sem tudom,hogy melyiket valasszam...
2005re mar csak egy Fsr felfuggesztesu bighit marad.Neve Bighit Fsr.Manitou stance kingpin,hayes,hussefelt, vanilla r.
ara idekint 2200$ (440ezer Ft !).a vaz annyiban valtozott a tavalyihoz kepest,hogy atutotengelyt kapott hatul.
viszont idei bighit expertet mar lehet kapni 1500 dolcsiert (300ezer ft!!!) az ebayen.zsir ujat.raadasul az ideinek jobb a felszereltsege.bolti ara 2800$
meg en sem tudom,hogy melyiket valasszam...
Posted 2004. October 24. - 18:32
wow köszönöm a részletes választ, ha még lesz kérdésem akkor írok köszönöm minden válaszadónak
Posted 2004. October 24. - 17:08
3 különbözõ bighit van.
van a spec. ami nem is "igazi" bighit, hiszen egyforgáspontos. spec.
van a bighit comp, ami egy expert/dh váz kisebb rugóstaggal és más himbakarral, igy néz ki: comp
és van az expert/dh modell, csak a nevül más és a festés, igy néznek ki: expert ez 6.2-7.5 inch mozgással van. (6 inch =150 mm)
ha jól megfigyeled, a comp és a dh között a himbakar elég erõs eltérése látszik.
a spec. egy nagyon olcsó váz, de nem igen kapni kanadán kívül máshol, ahonnan nem éri meg igazán behozatni.
a comp meg a dh között elég nagy az árkülönbözet, a link és a rugóstag megnyomja az árat.
a comp csak 6.2 inchet mozog, vagy 5.5-öt.
a spec. nem állítható, és 5.5"-et (140 mm) mozog. gyárilag olcsó cuccokkal szerelték (x-fusion tag, mozo x5.5)
van a spec. ami nem is "igazi" bighit, hiszen egyforgáspontos. spec.
van a bighit comp, ami egy expert/dh váz kisebb rugóstaggal és más himbakarral, igy néz ki: comp
és van az expert/dh modell, csak a nevül más és a festés, igy néznek ki: expert ez 6.2-7.5 inch mozgással van. (6 inch =150 mm)
ha jól megfigyeled, a comp és a dh között a himbakar elég erõs eltérése látszik.
a spec. egy nagyon olcsó váz, de nem igen kapni kanadán kívül máshol, ahonnan nem éri meg igazán behozatni.
a comp meg a dh között elég nagy az árkülönbözet, a link és a rugóstag megnyomja az árat.
a comp csak 6.2 inchet mozog, vagy 5.5-öt.
a spec. nem állítható, és 5.5"-et (140 mm) mozog. gyárilag olcsó cuccokkal szerelték (x-fusion tag, mozo x5.5)
Posted 2004. October 24. - 15:53
A Bighit lenyegesen tobb mint 130e.
Amugy a Bighitek kozt a rugostagban es a himbakarban van kulonbseg.
Amugy a Bighitek kozt a rugostagban es a himbakarban van kulonbseg.
Posted 2004. October 24. - 15:48
Posted 2004. October 24. - 15:37
Giant ac....szerintem..hát az a bajom, hogy mivel mind a kettõ dolog érdekel az fr, és a dh is, nem tudtok, valami köztes gépet mondani, amit mind a két helyen lehetne hasznáélni? 130 ezer ft között van, és több mint 15 cm-t mozog?
Remélem ez már elég konkrét
az apróban tams hirdett egyet,egész jó állapotban van.
szerintem ha le kp-zod neki a 130at,akkor odaadja.
Posted 2004. October 24. - 15:23
na a big hit rõl azt írják, hogy mindeféle montis fajtában megfelel, mármint dh fr xc ez elég jó szerintetek? amint láttam a bighitbõl vannak különbözõ fajták sport ,comp , dh.....stb ezek között mi a különbség?vagyis jó szerintetek a big hit? meg az ára mennyiben lehet? mert jól érzem, hogy 130 nál több ugye? :-\
Posted 2004. October 24. - 15:01
hát az a bajom, hogy mivel mind a kettõ dolog érdekel az fr, és a dh is, nem tudtok, valami köztes gépet mondani, amit mind a két helyen lehetne hasznáélni? 130 ezer ft között van, és több mint 15 cm-t mozog?
Posted 2004. October 24. - 14:56
Posted 2004. October 24. - 14:48
okok persze, hogy nem írtam még konkrétan, mert még nincs is olyan nagy elképzelésem, bár a stinky érdekel, meg a specialized-tõl a bighit ,meg az fsr team dh, tehát nekem ilyenek kellenének, a magellán vegával sem lenne semmmi bajom, csak hát netudom, nem hallottam róla jókat bocsi a pöcsölésem miadt, mostantól célorientált leszek
Posted 2004. October 24. - 14:46
Little, ha mondasz konkret dolgot hogy mi erdekel, vagy keretosszeget, akkor tudok mondani par vazat, es valogathatsz.
Posted 2004. October 24. - 14:43
Nem lebaszni akartalak, csak leírtam mi van..
És az a baj hogy megint nem írtad le hogy konkrétan mit szeretnél mennyi mozogjon milyen villával mennyire dh inkább freeride?stbstb
Ajánlom ezt az oldalt www.mtbr.com ha tudsz angolul konyhanyelven nem lesz probléma
meg a www.pinkbike.com/modules/buysell itt nézz vázakat és nézd meg az mtbr-en miket írnak róla..vagy kérdezz konkrétabban..
És az a baj hogy megint nem írtad le hogy konkrétan mit szeretnél mennyi mozogjon milyen villával mennyire dh inkább freeride?stbstb
Ajánlom ezt az oldalt www.mtbr.com ha tudsz angolul konyhanyelven nem lesz probléma
meg a www.pinkbike.com/modules/buysell itt nézz vázakat és nézd meg az mtbr-en miket írnak róla..vagy kérdezz konkrétabban..
Posted 2004. October 24. - 14:37
értem értem,namármost, az én helyzetem egészen más, nekem van már igy is pénzem, csak nem elég, tehát nálam tényleg a mostani télre vonatkozik a vásárlásom, ezért érdeklõdöm ennyire, a másik a koromból kifolyólag is nem vagyok már kis tizenéves kis .... aki azt mondja, hogy megyek déházni, és egy merev biciklivel legurul a jánoson levõ aszfaltúton,azért én egy kicsit komolyabban gondolom, a sport az én életemben az elsõ 3-ban van, és ezért tényleg korrekt potenciális vásárló leszek !
Posted 2004. October 24. - 14:17
Miért ne lehetne?
Egy baj van ezzel hogy jönnek ide zsákszámra a srácok hogy mi a vélemény errõl meg arról hogy törik vagy nem..És majd meg akarják venni 2007-ben talán..
És semmi konkrétum nincs csak izé meg bigyó..
ez a gáz..
Egy baj van ezzel hogy jönnek ide zsákszámra a srácok hogy mi a vélemény errõl meg arról hogy törik vagy nem..És majd meg akarják venni 2007-ben talán..
És semmi konkrétum nincs csak izé meg bigyó..
ez a gáz..
Posted 2004. October 24. - 14:08
ok ok sorry, akkor ha lesz pénz, akkor kérdezõsködöm, de addig kérdezhetek a vázakról véleményt nem? :'( : ???
Posted 2004. October 24. - 13:26
láttad milyen állapotban van?
nem?
akkor mért sajnálod?
100ért én is láttam annó vegát.
vega+dnm vagy hasonlo. az annyiért egész reális is volt.
de itt vagy a váz van elcsûrve vagy a tag. meikkel jársz jobban? döntsd el. és elég ennyi szvsz
hogy is volt? ha nincs pénz, akkor nem kérdezösködünk, mert csak több száz oldal telik meg....
mind1. nem szóltam.
(u.i.: itt nem a keresõ használata után feltett "milyen a ...?" kérdésekre gondoltam, hanem a "megvegyem-e x ft-ért a következö vázat.."-ra.)
nem?
akkor mért sajnálod?
100ért én is láttam annó vegát.
vega+dnm vagy hasonlo. az annyiért egész reális is volt.
de itt vagy a váz van elcsûrve vagy a tag. meikkel jársz jobban? döntsd el. és elég ennyi szvsz
hogy is volt? ha nincs pénz, akkor nem kérdezösködünk, mert csak több száz oldal telik meg....
mind1. nem szóltam.
(u.i.: itt nem a keresõ használata után feltett "milyen a ...?" kérdésekre gondoltam, hanem a "megvegyem-e x ft-ért a következö vázat.."-ra.)