Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

a véleményem továbbra is az, hogy '99-es. fõleg, hogy már a 2000-eseken sincs v-fékszem, akkor a '02-eseken meg van?

várjunk má'...NA!

ezen van:
http://www.pinkbike..../pbpic48884.jpg

de ezen már nincs:
http://www.bikemag.h...yplace/DSCN1323

(vagy csak én nem látom? nagyitgatom veszettül de......hmmm?...karakoram?)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a véleményem továbbra is az, hogy '99-es. fõleg, hogy már a 2000-eseken sincs v-fékszem, akkor a '02-eseken meg van? ha valami alap lenne oké, de team festéssel nem nagyon van alap gép még a cannondale-nél sem.

kimenni érte meg szerintem megéri. alkudni mindenütt lehet, fõleg igy télen. és fõleg a tavalyi modellekre. a cannondale nagyon nyomja le ilyenkor az árakat, inkább azért, mert elég "overpriced" ami az én véleményemet illeti. 7-8000 euró egy scalpelért? LOL

szóval amennyit mondasz (240 körül) megérhet ez a gép, bár a sram fék nagyjából felejtõs, de a mavic felnis tárcsás kerékszett okésnak tünik, új lx hajtókar, szóval rendben van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Igen ám, csak nem nagyon engednek a Cannondale árakból a kereskedõk, beszéltem 5-6 bécsi üzlettel is.

nem engednek? mi is kereskedönél vettük és élböl engedett...nem is kellett nagyon alkudozni.....

Azt azért hozzá kell tennem, hogy szerintem ezek az igazi Cannondalek. A mostaniak.......

ezen nem állnék le vitázni....ki mit nevez "igazi" cannondale-nal..... Feltöltött kép

Amit kint veszek bringát, azt meg össze is kell még raknom ugye a saját izlésem szerint...

szerintem pont ez a lényeg....ha bringát építesz magadnak akkor az olyan legyen ami az izlésednek, igényeidnek megfelel... ha ez a használt ilyen akkor szerencséd van....de az érzés nem lesz meg, hozzá, hogy "igen, ezt én raktam össze, és az utolsó csavarig az én izlésemet tükrözi"...

Vámot nem kellett fizetni, vagy kellett volna de a tetõcsomagtartón csak úgy áthoztátok?

Vámot, most, hogy EU van már nem kell fizetni...akkor kellett volna.....de bringázni voltunk....ki az aki ezt nem hiszi el?Feltöltött kép

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Igen ám, csak nem nagyon engednek a Cannondale árakból a kereskedõk, beszéltem 5-6 bécsi üzlettel is. Azt azért hozzá kell tennem, hogy szerintem ezek az igazi Cannondalek. A mostaniak......
Amit kint veszek bringát, azt meg össze is kell még raknom ugye a saját izlésem szerint...
Vámot nem kellett fizetni, vagy kellett volna de a tetõcsomagtartón csak úgy áthoztátok?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
komplett bringáért annyi jó. :)

persze sok ember irogat, köztük én is, de hozni nem hoznék! miért is tenném? ha kell, kimész érte...ahogy mi is kimentünk és a lista áron 1300euróra tartott bringát 1000euróért elhoztuk.....;)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
A komplett bringa. Igen nagyon sok ember írogat, hogy Cannondale ennyiért-annyiért, de senki nem tud hozni a végén. Akinek itthon van, az vagy sokat fizetett érte, vagy szintén sokat fizetett és ebay-rõl rendelt. Pl. a németrõl a 2002-es Team vázért (F3000SL) 1500 eurot, ugyan komplett bringaként, de szar cucokkal. A Furio vázas Bécsben 1300 eurotól van, csak vázként is. De ha tudsz valamit, akkor figyelek!! Itthon 389ropi a Furio F600.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Azért ott sem mindenkinek kínai a kerékpár......

ez nem is kérdéses...viszont a headshock-hoz nem értenek Feltöltött kép

Pontos ár még nincsen de 230-240 felé hajlik a dolog,

váz villa, vagy komplett bringa?..... mert ennyibõl új Furio vázast kapsz kompletten.....(nem akarom én senki üzletét rontani, de így van)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Azért ott sem mindenkinek kínai a kerékpár.....bár én csak a Bergusonba járok.
Pontos ár még nincsen de 230-240 felé hajlik a dolog, attól függ, hogy ér e annyit, hogy 2002-es, vagy 99-es. Aki eladja annak még mikor vette 2002-öt mondtak, egy nagyon megbízható bringaboltban.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Mali mint headshok szakszervíz. aham. LOL

Amugy jól néz ki nagyon. Megkérdhetem mennyiért vesztegetik a kis drágát?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

a Mali tudja szerelni a villát, és van alkatrészük is hébe-hoba.

ezt tapasztalatból mondod, vagy csak mondták?.....magas nekik mint tyúknak az ábécé'...s ez tapasztalat:(

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Nem a legjobb hely, de a Mali tudja szerelni a villát, és van alkatrészük is hébe-hoba.
Konkrétan itt a bringa, ennek megint más a matricázása: http://www.bikemag.h...yplace/DSCN1323

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

a 2000-res már kétszínû (team) .

valóban 200ben kétszinü...de az az F5000SL....ez:
Feltöltött kép

De viszont szintén 2000es az F2000SL ami egyszinü kék...ez:
Feltöltött kép

igaz ez tárcsafékes nem pedig V-fék konzolos........

-nem biztos, hogy jól rémlik (utána nézek) de mintha 2000 elött még nem ezt a vázmatricázást alkalmazták volna....-
*na tévedtem.... 99ben volt már ilyen matricázás.....
http://www.mtbr.com/...uct_19406.shtml

ami szerintem a leginkább kérdéses egy ilyen váz/villa kombóban az a Fatty...az ha rossz akkor irány Ausztria, ott a 88Aid meg is tudja csinálni (borsos áron).... itthon egy embert ismerek aki hozzá mer nyúlni, de ha alkatrész kell bele akkor...............

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Van egy eladó sorban lévõ ilyen bringa, ti meg mernétek venni? Csak a kora miatt kérdezem (alu anyagfáradás stb....). Látszólag teljesen jó állapotban van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ahogy nézegettem, '99-es, vagy '98-as, már csak az alkatrészekbõl itélve. a 2000-res már kétszínû (team) a 2001-esben meg már lefty van. szóval mindenképpen korábbi. caad 4 lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Tudja valaki, hogy ez a gyönyörûség milyen évjáratból való?
http://www.pinkbike..../pbpic48884.jpg
A Cannondale honlapján nem találtam, ott 2000-tõl minden fönt van elvileg, de azt nem hiszem, hogy ez a váz 2000 elõtti lenne.
Köszönöm, ha segít valaki!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Most már tényleg jó lenne ezt a dolgot a saját topikjában folytatni!!!!
Nem érzitek?Kicsit sem???

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Ezeken a számokon lehet érdeklõdni: http://www.vam.hu/da...ek/vaminfo.html
Itt a következõket mondták: 175 euroig nem kell fizetni, ezen felül ajándék esetén is vám + áfaköteles a dolog. Amerikából származó termékre 10% vám + 25% áfát kell fizetni. Bár mindenki, mindenhol mást mond, ezt hivatalos helyen mondták, igaz telefonon.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Jujj télleg. Ezt el is kerülte a figyelmem, hogy EU tagok lettünk.. Valahogy nem látszik.
Akkor kéretik figyelmen kívül hagyni a hozzászólásom.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
$45-re semmit se kell fizetni.

A 28-30e-res vámhatár 2004 május 1-jén megszünt, azóta $50-nyi euro a vámhatár.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
A vámmentes határ mindig változik, ugyanis Euro alapú. Olyan 28-30.000.- HUF körül van. A vám maga asszem 4%, a sok a 25% Áfa, amit a genyók rápakolnak, mert valamibõl kell a tüzijáték aug20.-án. De ha felhívsz egy vidéki vámhivatalt, készséggel elmondják.

Aktuális civil