Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
akkor szokott E típusú váltó kelleni amikor a váz forgáspontjai/csövei ugy vannak alakitva/hajlitva esetelg vastag a nyváz csõ hogy egy 31,9körüli átdobó nem meg rá!
nekem eddigi ösztelósaimon(2db)minden középrészhez rakható váltó volt.
tökéletesn mûködik,kissé merevebb mint a sííma.

Bár a scottnak a lengõkarnál a merevítések kissé megnehezítik a beállítását.
de ha boltam veszd õket akkor mond szereljék föl,állítsák be.

meg még a monoblokk hoszra figyelj mert ha a hmûvet nem anyira "áll ki"akkor lehet nagytányérra nem tudsz váltan(nálam most ez van.)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Ja, egyébként valaki valamelyik topicban azt mondta, nem létezik, hogy ez a váz 49 ezerbe kerül rugóstaggal. Pedig több üzletben megerõsítették. Gondolom, nem egy RS tag az a rebound, de a célnak kezdetben biztos megfelel.
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
A Speedmetal-osok azt mondták, hogy nekik gondjuk volt ezzel a vázzal, mert az elsõ váltót csak a monoblokkra szerelt változatban tudták rendesen beállítani. Mi okozza azt, hogy nem lehet egy normál átdobót felszerelni és beállítani ezen a vázon? túl nagy a csõ átmérõje? Mondjuk egy új átdobót még kipréselek a pénztárcámból, ha kell, de azért érdekelne a dolog.
Let's Rock!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amit én mondtam, az 2001 körüli bigair-re vonatkozik. ezzel biztos nem lesz gond.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát nem lesz tökéletes, de talán kibírod.
én egy act használok most kis blackel, de nem olyan rossz, lehet állítgatni a rugóstagnál valamennyit. persze azzal más is változik, de ha szerencséd van, akkor nem lesz olyan rosz addig, amig jobb villára nem cserélsz.

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Gyáriag Manitou Axel Comp, 100 mm telóval jön a bicó, a Gila TL ugyebár 80mm-mozog, nem tudom a hosszuk milyen arányban van, de remélem, hogy nem fog az új vázzal elõrefelé bukni a 'design' az esetleg rövidebb villa miatt?
Let's Rock!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nem lesz gond.
amugy meg bármikor lehet bármilyen villanyakat hosszabítani, rövidíteni, meg a kormánycsapágy/stucni méretével is lehet variálni, de abba a vázba amúgy is illik valami jobb villa, elõbb utóbb, akkor meg tudsz erre figyelni.

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Kösz Rob, a 2005-ös modell lenne a kiválasztott. Egyébként a villaszár hossza nem lehet problémás? jelenleg a homlokcsövem rövidebb, mint a Big Air '05-é, de két alátét is van alatta, ergó azt gondolnám a hosszabb csõbe alátét nélkül biztos passzol. Vélemény?
Let's Rock!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem tudom, melyik big air, nekem volt egyféle, és az simán ment elsõváltóval. igaz, néha bemozgásnál nem mindig optimális szögben állt, de egyszer sem dobta le a láncot, vagy ilyesmi. ha a régi villád 1.1/8" és ahead, akkor nem lesz baj a beépítéssel.
ellenben a big air-ek törtek, volt egy rossz széria (az enyém is darabokban végezte) érdemes megnézni a monoblokkház mögött a forgáspont vázon levõ részeit, a nyeregvázcsõ hegesztéseit, és a fejcsõ alatti hegesztést is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Hali!

Lehet hogy OFF, de tanácsokra volna szükségem a következõ témában:
Van nekem egy Merida Kalahari 590 SX bicóm, és szeretném az idén a vázat össztelósra - konkrétan Big Air Comp - cserélni. Melyek azok a problémás pontok, amire figyelnem kell? Pl. RST Gila TL teló lenne továbbra is, az átmérõn és a fejcsõ hosszán kívül mi lehet még a gond, ami az új vázba való beépítést meggátolná? Illetve az elsõ váltó állítólag csak a középcsapágyra szerelt verzió lehet, mert a sima váltókat nem lehet rá felszerelni... Valakinek van ezzel tapasztalata?

Elõre is köszi minden infót!
Let's Rock!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
akkor azért alakul a dolog!!
szóval nem reménytelen...

de azz meg vicces hogy majd uanyi az rc mint az "okostag"

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
bazz.914 dolcsin allt az utolso 10 mpig.ratettem 1010et,de sansun 1050nel volt rajta.pedig jo vetel lett volna.
ja,tudom,hogy szar a hatulja,de ha megtetszik a bicaj,akkor majd veszek egy ujabbat,ami csotengelyes hatul is.
visszairtak a push-tol,hogy van nekik meg par vanilla rc-juk elado.most irtam nekik a meretet,imadkozom holnapig,hogy legyen 200*57es.
egyebkent talaltam par netes boltot,ahol meg lehet kapni,de meg mindig 350dolcsit kernek erte,ami eleg vicces ahhoz kepest,hogy a dhx5 399 volt.
canecreektol is visszairtak,hogy majd csak 30 nap mulva lesz aruk a tagra.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha te vagy sansun77 akkor te nyertél 1050 dolcsival :)

romicot mondod, hogy nem jó, mert nincs szerviz, de a canecreek jó :) persze én is megbízom az öhlinsben, de ennyi erõvel a romicban is lehet bizni.

másik golog, hogy a németek szidták a 900-as geminit, mert annyira csavarodott a hátsórész, hogy a vanilla rc-ben elfolyt az olaj. (a sárga kilencszázasokat azzal szerelték, meg másfeles 150-es sermannal)
stratos helix pro/expert-et nem néztél? nem rossz téma. vagy avy?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
St. Louis, Missouri
csak nem lesznek olyan szorosszivuek...
a geminit meg majd meglatom.ha ad ra kolcson penzt faterom,akkor megveszem.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
aham...
akkor nem lenne jobb megvárbni mire találsz egy rct!?
az nem lehet hogy nincs!!
merre vagy pontosan!?

na majd jóól kimoderálnak minket ...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
valoszinuleg elmenne 200 korul.
montival meg nem tekertem itt kint,mert meg nincs kesz.
orszagutival tekerek,amikor tudok.csak az a gaz,hogy itt nincsenek nagy hegyek.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
citromsárga?!?!!?
az nem széép...
a polir feka az szebb...
biztos jó befektetés ez igy!?
kint menniyt tudsz tekerni?!
van aki venne egy geminit itthon!?
a srác is már jóideje árulja szintén 200 körül....

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
polir,fekete h.villaval.nem tul szep.nem gazdag,de ez kb. 1200 dolcsiert fog elmenni kompletten. ami ugye kb. 200e Ft... otthon csak a vazat tobbert tudnam eladni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szegény gazdagok ;)
de ez téleg szép.. a tiéd milyenis? ilyen szürkés ugye?

edit: ez az ár érte tényleg vicc.. :(

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
marcius vegen.
vegigkerdeztem az osszeset,de nincs senkinek.viszont most nezek egy geminit az ebayen:
http://cgi.ebay.com/...ssPageName=WDVW

meg 4 ora van vissza.lehet,hogy megveszem.ennek szebb szine van,mint az enyemnek.ja,es van benne rc.azt meg eladom otthon.