Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hogy lehet nagykeres kártyát szerezni?vagy hogy tuggyak nagykerbõl cuccot szerezni?

értem én értem.
olyan is van amit itthon is lehet kapni?????
nincsenek nagyigényeim csak kellene egy olyan hép ami elbírja a kõ nehéz 55kg-omat és nme szarik be évenként. a verseny alatt maratonnok 50km-es távja lenne a cél mer most kezdenék versenyezni.(legalábbis szeretnék)

ez a canyon teccik nagyon is.
errõla márkáról még nme is hallottam. tök zsír.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
akkor gyûjtögess, mert új fully az drága, ha jót is akarsz. ez inkább alap cucc, fõleg a villa miatt. a rugóstagtól sem lennék elûjulva, a deore szettröl meg az a véleményem, hogy iszonyú kényes. 13 meg ennyiért nem sok, csak amugy ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
el lehet menni mindennel versenyre :)
ami nekem tetszik: bergamont four comp 1000 euró odakinnt.
vagy canyon-ok. canyon nerve xc3
bár kinnt vannak németországban :)
mindenesetre a ktm-en a cuccok akkor is alapszinûek. ha ennyi pénzt költesz, inkább merevet, és akkor jót.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
13 olyan sok???? mostani kalahari 590sx-em ami meev az 14.
szal még fully is nekem teccik de PLS mondjatok vmi konkrétat.
anyám olyan hõneki csak új kell(hülye felfogás de általában jól járok :bananadancer: )

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nekem jelen pillanaban ez csúcs.
ezzel egy versenyre mennyire lehet elmenni?
mostani bringám 100k volt + egy six került bele késõbb+23k full acerával.
van ittt a városban(miskolc) 1 sí bolt ahol szokott lenni használt bringa.
eccer volt egy full tárcsás xt-s GT 100K-ér. (nekem ezt mesélték el is vitték)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ez a bicikli legalább 13 kiló. vagy több is. 240-250 körül elég jó használtak vannak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem elég alapszintû felszereltség, a villa is kezdõ cucc...
nekem lenne 250-em komplett bicóra, én nem ezt venném
szerintem apróban keress komplett gépet, vagy be kell érned alap-felszereltséggel ebben az árkategóriában

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
néztem ilyet:
http://www.ktm-bikes...f/PRO XCA 2.htm
http://www.ktm-bikes.hu/mtb_sport.htm

vázilag vélemény????
felszereltségileg vélemény?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
gondolkodom h építkzek maj nyárra meg h elkezdek amatõr versenyezni csak hogy gép kell alám.
mindenképpen össztelósat kéne keríteni. láttam nyáron hsználtan 1 siplon vázat [L]http://www.simplon.com/conts/fsets/171c.htm[/L] ilyesmit csak ez nyár végén volt és akkor volt 1 éves jó állapotban rúgóstaggal(x-fusion asszem) és kicsit számoltam akkoriban egy fulLX szettel jött volna ki 250-270k körül.
valami hasonlót elfogadnék.
pls help adjatok linket

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
igen

nézz aprót, ott lehet találni jókat, volt xtr karbon 8E-ért

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Aha, ez az a cucc, ami szereti maga mellé szorítani a leesett láncot... Köszi a képet, lehet, hogy ilyet kell majd vennem. Ezt úgy hívják hivatalosan hogy E-típusú átdobó?
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Feltöltött kép

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

A mázlista.
A Hollowtech II csapágya annyira széles hogy ráfekszik a forgópont szélére. Sima középrésznél nincs baj. Ott van hely. Ahogy nézem a képet az E tipusú e.váltóról annál sem lesz baj. Így szemre.

Hol van kép errõl az E tip. váltóról? Köszi!
Let's Rock!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Megmértem, most 135-ös a vázam és a Big Air is 135-ös (már ha a dropout inner width ezt jelzi). Ezzel nem lesz gond. A középcsapis dolgot nem igazán értem, de még gondolgozom rajta....

A mázlista.
A Hollowtech II csapágya annyira széles hogy ráfekszik a forgópont szélére. Sima középrésznél nincs baj. Ott van hely. Ahogy nézem a képet az E tipusú e.váltóról annál sem lesz baj. Így szemre.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Nekem is Big Air-em van. 2002es.
Normál váltóval megy. Semmi baja. Azt tudom még, hogy az új simanó hajtómûvek középcsapija a forgópont szélére fekszik fel /1-2 mm/ nem a középcsapágyház szélére. Nem tudom az E tipusú e.váltók milyen szélesek de erre figyelj oda.
A másik. A Big Air-ek bizonyos tipusainak a hátsó tengelyszélessége 140mm. Tehát hagyományos h.aggyal vagy alátétet használsz vagy bízol benne hogy nem fárad ki és törik el a támvilla valahol a rúgóstag befogatása mellett.
A 49e-et én elhiszem. Nekem másfél éve 70e-es matrica volt téve a garis vázra.

Megmértem, most 135-ös a vázam és a Big Air is 135-ös (már ha a dropout inner width ezt jelzi). Ezzel nem lesz gond. A középcsapis dolgot nem igazán értem, de még gondolgozom rajta....

Egyébként 2004-es Deore nyégszög monoblokkom és Alivio (asszem MC20)hajtókarom van.
Let's Rock!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Megnéztem a váz tervrajzát (ugyebár sehol nem lehet még kézbe venni a vasat) és a kép alapján nem tûnik vastagnak a nyvázcsõ. Viszont a katalógus bringa fotóján a nyvázcsõ alsó része sokkal vastagabbnak tûnik, mint a felsõ része, ahova a nyereg csatlakozik. így szemre legalább 35 mm átmérõjû a csõ ahol a váltónak kell lennie. Persze ez csak találgatás, ki tudja méretarányos-e a kép....

Tegnap lemértem, a telóm utazómagassága pont annyi, mint az axel comp-é, szal nem lesz dragster beütése a bicónak.

A fejcsövem jelenlegi hossza azonos az új vázzal, csak most nem integrált a fejcsapágyam. Ez azt jelenti, hogy a villaszár egy kicsit hosszabb lesz a kelleténél, alátét, vagy fûrész segít?

34.9-es elsõváltó van. az a legnagyobb. úgyhogy nem kell aggódni.
a másik kérdésben én meg inkább alátéteznék, mint fürészelnék, ha nagyon rövid villanyak kell. Mert ha egyszer meg el akarod adni a villát, lehet hogy valakinek pont azért nem fog kelleni, mert tul rövid neki. Az alátétekkel különben is lehet játszadozni a kormánymagassággal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
Nekem is Big Air-em van. 2002es.
Normál váltóval megy. Semmi baja. Azt tudom még, hogy az új simanó hajtómûvek középcsapija a forgópont szélére fekszik fel /1-2 mm/ nem a középcsapágyház szélére. Nem tudom az E tipusú e.váltók milyen szélesek de erre figyelj oda.
A másik. A Big Air-ek bizonyos tipusainak a hátsó tengelyszélessége 140mm. Tehát hagyományos h.aggyal vagy alátétet használsz vagy bízol benne hogy nem fárad ki és törik el a támvilla valahol a rúgóstag befogatása mellett.
A 49e-et én elhiszem. Nekem másfél éve 70e-es matrica volt téve a garis vázra.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi,, szerintetek mennyivel kell jobban vigyázni, kímélni a vázakat a hideg miatt??
Mennyivel törik könnyebben ilyenkor??A garanciákban szerepel ilyesmi???vagy csak nem tudunk róla?
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Megnéztem a váz tervrajzát (ugyebár sehol nem lehet még kézbe venni a vasat) és a kép alapján nem tûnik vastagnak a nyvázcsõ. Viszont a katalógus bringa fotóján a nyvázcsõ alsó része sokkal vastagabbnak tûnik, mint a felsõ része, ahova a nyereg csatlakozik. így szemre legalább 35 mm átmérõjû a csõ ahol a váltónak kell lennie. Persze ez csak találgatás, ki tudja méretarányos-e a kép....

Tegnap lemértem, a telóm utazómagassága pont annyi, mint az axel comp-é, szal nem lesz dragster beütése a bicónak.

A fejcsövem jelenlegi hossza azonos az új vázzal, csak most nem integrált a fejcsapágyam. Ez azt jelenti, hogy a villaszár egy kicsit hosszabb lesz a kelleténél, alátét, vagy fûrész segít?
Let's Rock!

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Ja, egyébként valaki valamelyik topicban azt mondta, nem létezik, hogy ez a váz 49 ezerbe kerül rugóstaggal. Pedig több üzletben megerõsítették. l.

Pedig annyi:) De szerintem jobb bele az az AXEL comp;)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt