Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
az a bicikli kb olyan mint egy dragster. csak egy bizonyos speciális célra használható és másra nem nagyon. meg fagyizni.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Bender nem Dh-zik, ezert a pelda ertelmetlen.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Bender régi Karpiel vázán milyen magassan lehetett a középcsapágymagasság, ami 30 centit kimozogta? 450-550mm magassan?
:scared: Jó munkás emberek szövetsége :scared:
:cheers:
:doghouse:

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ajaj.en a felenel elvesztettem a fonalat.mikor lassitok,mikor bunnyzok?!
egyebkent en is feltem a geminitol,mert 2 centivel magasabban van a kcsapagy,mint a vegan volt.most 38.5.de nem erzem,hogy baj lenne.de a scott 42 centin volt,na az durva volt.

rob,csinalj masik adaptert a rugostaghoz.de asszem erre mar rajottel.en lehet,hogy hatrebb furom majd a lyukat a gemini lengokarjan.

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Egyébként nem mindenki olyan ügyes, hogy kapásból több lépcsõfoknyi magasságra felkapja a lelassúlt gépét, fõleg ha az a gép 20 kiló körüli és azért átgázolni valamin mégis könnyebb, mint átugrani.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
385 mm magas a bullit közepe, és azon vagyok, hogy lehetne alacsonyabbra venni :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Jaja
Én anno a Vega+boxxer konfiggal max 4 lépcsõfokot felbaniztam
Az meg már elég méretes farönk....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
1 szóval sem mondtam, hogy mennyire jó a magas köszéprész, csak azt mondtam, hogy én szeretem. Eléggé nyilvánvalóan írtam, hogy mindennek van elõnye és hátránya is. Elõny és hátrány mértéke minden dolognál más és más.
A Bunnyhoz kell lendület, a fatörzsön való átgázoláshoz meg nem kell akkora. Szóval képzeld el, hogy mész le a lejtõn és egy kanyar után rögtön ott 1 kidõlt fa. Bunny nem fog mûködni, de az átgázolás simán. Kanyarban úgysem tudsz olyan sebességgel menni, mint egyenes részen, fõleg, ha az a kanyar nem döntött, hanem sima, ilyennél meg úgyis lassítasz, fõleg, ha erõs a kanyar.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A magas kozepresz nem jo. Nincs elonye. Nem lehet vele kanyarodni, nagyon fent van a testsuly, ezert nehez helyezni, ugras kozben sokkal instabilabb. Ha pedig alacsony monoblokkal nem tudsz atmenni egy kidolt fan, akkor meg kell tanulni bunnyzni. Azert az ilyen alap dolgokat mindenkinek tudni kene ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Ehez volt egy Bender féle hatalmas nyereg, amit plusz cuccként lehetett hozzá venni, ha jól tudom.

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Annyit megjegyeznék, hogy én szeretem a magas középrésszel rendelkezõ vázakat, mert sokmindenen át lehet vele úgymond menni. Pl: kidõlt fa. Azt is hozzátenném még, hogy semmi sem egyértelmûen jó vagy rossz, mert tökéletes dolgok nem léteznek! Mindenben van valami jó és rossz is. Ami az egyiknek erény, az a másiknak hátrány! Szóval mindennek megvan a maga elõnye és hátránya. Kérdés, hogy kinek mi a jó, de ezt mindenki önmaga tudja csak, nem más.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
volt nekem is.egy hetig.szar.eltort.pecsen van egy,nem?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ilyen vázat én is akartam....
mind igaz ami elhangzott róla...

de nekem nagyon tetszik még most is
bár lett egy hasonló de azért jobb váztat találnom :)

ehez volt az a baromi nagy ülés ugye?!

jah ugy rémlik hogy Kedndének volt talán...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Egyébként érdekel pár váz, amit soha sem fogok venni valószínûleg, de azért érdekel technikai szempontból.

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
Egy szóval sem mondtam, hogy akarok venni FX DH-t, csak kérdezõsködtem pár tulajdonságáról és a benne rejlõ lehetõségekrõl! Ha valamire azt mondom, hogy veszek, akkor azt veszek is, amíg csak kérdezõsködök, addig csak beszélgetünk róla technikai szempontból. Ha felteszem a megéri-e venni vagy hasonló kérdést, akkor merül fel a vétel elsõ gondolata, addig nem.
1999-ben már volt 178mm-t mozgó Boxxer, ezt a Rock Shox katalógusból tudom (sõt, ha jól emlékszem már elötte is, valamikor '97-ben vagy '98-ban jöhetett ki az elsõ), piros vagy bordó színû volt! A Boxxer 151 a Giant ATX DH vázban volt gyárilag, többet nem nagyon tudok a Boxxer 151-rõl.
Endroo! Izlések és pofonok! Aki 8"-os tárcsát akar, az azt is fog használni, ha teheti, köztük én is (elõl-hátul 8"-os tárcsák a gépen)! Ahogy már itt a fórumon is elhangzott: Jó, ha van a gépben tartalék! A féknél meg soha sem baj, ha fog!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha jól emlékszem Cserkó az elsõ fxdh-jánál nem csak az agyból, hanem a támvillából is flexxelt egy kicsit (bár így belegondolva nem biztos, mert ez elég durva beavatkozás), de erröl kérdezzétek LCs-t...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

az fx dh-ba nme fér hátra 160-asnál nagyobb féktárcsa

Nem fér bele 160-as tárcsa sem alapból, csak max 140-es. Le kellet esztergálni az agyon a felfogatási helybõl, hogy beleférjen a 160-as, így is elég neccesen. A 200-ashoz nem tudom mit kellene csinálni vele. (most ne menjünk bele abba, hogy minek hátra 200-as tárcsa)
Feltöltött kép
Állati magasan van a középrész és általában az alsócsövön a kék csík fölött szokták megadni magukat (ez is csak már nem nálam). csomó dolgot lehet rajta állítani, de ha teheted inkább másik vázat nézz (hacsak nem nagyon olcsó)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha sufnizol és félrefûzöd a kereket valamint rax pár alátétet a tengelyre, akkor befér a 8" tárcsa is.
de ez már olyan elfajzott sufnizás, hogy nem ajánlom. keress egy új vázat. 99ben nem csak 151es volt a boxxer?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
amugy ez a jellemzö.
vegyünk szart, hegesszük összevissza, cseréljük le a hátsórészt, így kapunk egy "atomjó" minimum 200e értékü vázat, míg ennek az összegnek alig 3/4-éért már kaphatunk olyan vázat, ami ezeket(nem törik, belefér nagy fék is) tudja alapból, söt még rendes rugóstagja is van.
érdemesebb egyszer jót venni.....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olyan a hátsó kialakítás, hogy nem fér el. csak cserével.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.