Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Word.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

útállak titetket.
lehet hogy nyikoláj is orosz. vagy inkább ukrán. :D

tudod mit?engem nem érdekelne ha a nicolai ukrán lenne;)
Mert látszik rajta hogy én nem tetszem soha az életben tönkre.
Na errõl ennyit;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
útállak titetket.
lehet hogy nyikoláj is orosz. vagy inkább ukrán. :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A Made in USA matricának vannak kritériumai, ha ezek teljesülnek akkor mehet rá a matrica, és a kritériumokban nincs benne az, hogy ténylegesen USA-ban kell gyártani, elég ha ott festik, stb.
Az SC általában Kinesis csöveket használ, amit pl. a Magellán is.
Amúgymeg: az AS-X tajvani és drágább mint a Bullit ami _elvileg_ made in USA, na ezt elég nehéz megmagyarázni.

Ott a gyártósor ? És ? Mit gyártanak ott ? VALAMIT !

Igazából nem merem kijelnteni 100-ra, hogy nem amcsi a Bullit, de azt se hogy az ! Egyébként nem mind1 ? Hype az amcsi zászló de ettõl még a szar szar marad (nem a Bullit szar!) ! Pl olyat is lehetett olvasni, hogy négyszögesített csövet USA-ban képtelenek gyártani, ami olyan az mind tajvani !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mesélj mit hozott össze, de figyelmeztetlek geci mód háklis vagyok az ilyen "hallottam dolgokra";)
Tényleg érdekel mit mondott.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a ridemonkey-n volt egy eladó srác, még amikor csak venni akartam bullitot, a szülei ott laknak abban az utcában santa cruz városkában, ahol a gyártósor van. csak egy L-es vázat árult, nem M-eset :) valami miatt hihetõbb sztorit hozott össze.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Picit higgadtan;)
Szóval, épp azért van ráírva hogy Made In Usa mert ott festik és szerelik össze állítják be.(feltéve ha komplett a kerékpár)
És ez már elég.
Elég sok gyártó teszi ezt mert jó kis reklámfogás.
És persze ezt csak hallottam de végülis nem kell elhinni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de a vázgyártás bizonyos munkafázisait nem éri meg hurcolászni ide-oda, max. a kerékpárépítés fázisait. nekem bõven elég az, ha a vázamat nem ferdeszemûek hegesztették. hogy aztán hol lesz belõle egész bicikli, az ki a f*szt érdekel? ugyis csak vázat veszek legközelebb is.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nekem valami olyasmit mondott, hogy bizonyos százalékának kell amerikában készülnie ahhoz, hogy törvényesen rárakhassák ezt a matricát.
szal bizonyos munkafázisokat így taiwanban végeznek el, hisz így olcsóbb, de még rárakhatják hogy made in usa.
ha jól értettem
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dig légyszi fejtsd már ki, hogy ha ez van
Feltöltött kép
a vázamra matricázva, és a gyár tényleg ott van californiában santa cruz városkában, akkor miért hangoztatod nagy kacsintások közepette, hogy a santacruz nme amerikában készül??
geci mód háklis vagyok az ilyen "hallottam-dolgokra"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
utsó OFF

a buzi az, akinek féke van ÉS használja ;)

ON
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.356 hozzászólás

nem az a rossz aki rosszra gondol, hanem az aki arra gondol, hogy a másik rosszra gondol, és az a b.zi aki hagyja...

ON:

Tévedsz az a b.zi akinek féke van...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nem az a rossz aki rosszra gondol, hanem az aki arra gondol, hogy a másik rosszra gondol, és az a b.zi aki hagyja...

ON:
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Rossz az aki rosszra gondol ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Én sem úgy gondoltam a rosszat

bptitans.hu

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ez a szó, hogy rossz, fel se merült. Tekintve, hogy a beszélgetés a nem igazán létezõkrõl szólt... :D

Aktuális civil

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
senki nem mondta, hogy rosszak, csak valakinek a klasszikus megjelenésforma tetszik jobban.
Ez persze nem jelnti azt, hogy megveti, elítéli azokat a vázakat amelyek nem ezen szempontok alapján készülnek, csak annyit tesz, hogy az Õ szemében kedvesebbek...

Itt megjegyezném, hogy nekem sem igazán tetszenek a rendhagyó formákat képviselõ fullyk (like RM Slayer).

bptitans.hu

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
"Az is érdekes, hogy akik igazán jó freeride/downhill vázakat csinálnak, általában nem vagy alig merészkednek át a többi stílusba, csak erre koncentrálnak.

én a példák közül inkább kivenném a yeti-t és a nikolai-t, mert õk szerintem az én véleményemet igazolják.

Azt meg nem állítottam, hogy a jó cégek nem csinálnak DH/CC vázat

A Yeti azért volt jó példa..."

Ezekután nem is volt nehéz félreérteni. Nagyjából értem mit akart, de szerintem neki sem volt teljesen világos, csak inkább valami halvány gondolat.
Oké, jól túlmagyaráztuk.
Bringázni akarok máááár!!

Aktuális civil

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Azért mert nem tetszik valakinek egy fully cc váz és valamennyire hasonlít a nagy dh géphez(bár ezt egyáltalán nem mondanám) attól az még nem rossz sõt.
Nekem a szemem csak a merev vázaknál hajlandó elviselni ezt a klasszikus dizájnt.
És az XCnél sem hátrány ha pl könnyen átléphetõ a felsõcsõ vagy akármi hasonló dolog.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Köszönöm az úgymond támogató szavakat. Tökéletesen fogalmaztad meg az elmúlt 24 óra történéseit. Innen azt hiszem már mindannyian egyenesben leszünk.