Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

bandQuake

bandQuake

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
helloztok csak megszeretnem kerdezni hogy jo es megeri a 2005-os rockm machine quakeFeltöltött kép

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Csak egy megjegyzés,mint hegesztõ.
Az,hogy valamit géppel hegesztenek az nem az miatt van,hogy mennyire remeg a keze az illetõnek, hanem a termelékenységnek köszönhetõ.
(és nem páka mert az forrasztás,hanem pisztoly vagy elektróda fogó)
Azis egy hatalmas téveszme,hogy a gépek nem hibáznak.
Ugyanugy hibázhatnak az autómaták is,vizsgálják azokat a varratokat is amit a gépek nyomnak és akadnak benne hibák bõven.Bár azt,hogy a bringákon lévõ varratokak vizsgálják na azt nemtom.
És mindenhol van meo a megbízó cégtõl és ha gány a munka nem fogják átvenni,ergó nem kerül forgalomba,ha taiwani ha amcsi.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szertem meg mind1, csak handmade legyen. és nem feltétlen betépett nigger meg ferdeszemû heggeszti a vázat. itt se csak cigányok gyártják a suzukit... (pedig ha így lenne, még ezt is rájuk lehetne fogni :D )
de ha már handmade, akkor ritka a taiwani.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
1etértek azokkal,akik azt mondják,h ez az itt gyártunk/ott gyártunk tök lényegtelen
lényeg a precizitás,sztem
az,h handmade,megint nem jelent túl sokat,hiszen az egyszerûbb vázakat jobb,ha gépek készítik,hiszen nekik soha nem remeg a páka kezükben a cigitõl/KVtól/piától
1 bonyi össztelós az más tészta,de gondolom,azokat nem is lehetne géppel csinni (pl. Hot Chili (Lite Rage?)
persze,ha 1 Plexusról van szó,az más,hiszen az kult és gyönyörû :D
madeinusa-ra már csak azért sem lennék büszke,mert az amcsik nem éppen a precizitásukról híresek
van 1 német ismerõsöm 1 nemzetközi cégnél,aki az európai részleg vezetõje volt - eddig - most ültettek a nyakukra egy amcsi srátzot,aki lusta,nemtörõdöm és úgy általában véve is link alak
ájnó,általánosítás ==> de pont emiatt;miért kell annak jónak lennie,ami made in usa?:)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
de rob, attól még egy SC átadhatja neked ezt az életérzést, mert egy olyan cég terméke, akinek az alapítói ugyanezt érzik (és akkor mázlid van, ha ez így van és nem marketingfogás). De annak a világnak vége, hogy a heggesztõ neked aláírja a vázat...
Másrészt, hogy emberi áron tudjanak adni valami made in usa minden részletében-t, ahhoz máshol kell faragniuk a költséget. Egyébként szerintem jóval nagyobb cégnek kell lenni, mert jóval nagyobb tõkebefektetés kell egy távolkeleti gyárhoz, mint egy Usa sufnihoz.
(én kint Trek VRX gyártást láttam és milyen váz már az? egy kalap fos.)

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Rob: ezt hívják fanatizmusnak.
ami általában alapszik valamin... ami vagy igaz, vagy téveszme.
döntse el aki akarja.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.356 hozzászólás
Szegény rob:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezt nem fogjátok megmagyarázni nekem, hiszen amig egy amerikai váz emociókat vált ki belõlem, addig egy taiwani nem. ilyen egyszerû. páran akkor még nem is bicikliztek, amikor mindeki a cnc-zett és szinesre eloxált csodákat istenítette, együtt a feliratommal és a kisszériás gyártás örömeivel.
én egy olyan sráctól kaptam el a kerékpározás vírusát, aki ma is szentül hisz ezekben a dolgokban. olyan ez, mint hogy fater fradi drukker volt, akkor és csak nem leszek ujpest drukker. (m*csk*s lilák :))

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ez a faszom amerikai/taiwani vita...
Mér gondolod, hogy a szénné szívott nigger jobban heggeszt ugyanazzal a géppel, mint a ferdeszemû? Mér gondolod, hogy egy amerikai milliméter más, mint egy taiwani?
A gáz ott van, ha taiwaniak tervezik és ellenõrzik is a termékeket, úgy, hogy egyetlen szempont a lóvé.
Én jártam az USA-ban a TREK gyárban és hidd el, nem az a lényeg, kikkel van tele a gyár, hanem a TECHNOLÓGIA. És gondolom, hogy a YETI, meg azSC nem emailen intézte, hogy hol gyártsák a vázakat.
Már bocs, de ez kicsit olyan óvodás, hogy böböböö, az enyém amerikában készült!!! Mintha ott akkora faszaisten emberek élnének.

Bocs, ha kicsit paprikásra sikerült, de bosszant, meg más bajom is van. Na. Demár elküldöm... peace

Aktuális civil

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.356 hozzászólás

csak vannak olyan emberek (mint én) akik szeretnek olyan dolgokat látni, mint ez a zászló, és szeretnek HINNI dolgokban. és ezek az emberek szintén hisznek valamiben, amit egyesek presztizsnek, mások inkább sznobizmusnak hivnak.

AMERIKA.Ezt a hites dolgot lehet hogy nem kellett volna vele kapcsolatban leírni...zászló...basszus
Mint a gennyes amcsi filmek.;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de nem kína, hanem taiwan!

és nem értem ott miért dolgoznának rosszabbúl
nem egy márka kiemelkedõ, pedig taiwani.
olcsón dolgoznak, jól dolgoznak.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.356 hozzászólás

de csak pár bigott ember szemében!
nemtudom ott, az usában miért lenne jobb egy géppel hegesztett váz mikor ugyanaz a gép, ugyanaz az alapanyag, csak más földrész.
de lehet megint rosszul gondolkodom
legyen erõs, viselje el amire készült, mi kell több? úgyis homokfújás gyanús nem egy váz, akkor meg el is tünik az a csúnya amerikai zászló.
mellesleg taiwan!
:-)

De a MADE IN CHINA felirat a legfeelingesebb.:DAmúgy sztem ha egy márka gyártat Ázsiában az nem gáz, muszály felügyelni a minõségre ha adnak a hírnévre egy kicsit.Csak a kínaiboltos cuccok szintjének a minõsége szopás.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csak vannak olyan emberek (mint én) akik szeretnek olyan dolgokat látni, mint ez a zászló, és szeretnek HINNI dolgokban. és ezek az emberek szintén hisznek valamiben, amit egyesek presztizsnek, mások inkább sznobizmusnak hivnak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de csak pár bigott ember szemében!
nemtudom ott, az usában miért lenne jobb egy géppel hegesztett váz mikor ugyanaz a gép, ugyanaz az alapanyag, csak más földrész.
de lehet megint rosszul gondolkodom
legyen erõs, viselje el amire készült, mi kell több? úgyis homokfújás gyanús nem egy váz, akkor meg el is tünik az a csúnya amerikai zászló.
mellesleg taiwan!
:-)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.356 hozzászólás

nem gépek gyártják a vázakat amúgy?
lehet naív kérdés...
de ha így van nem tökmind1 hogy vágottszemû, vagy egy idióta(szociopata háta mögött egy személyes pszihológussal) ember nyomja meg a gombot?

Perzse, de mégis jobban cseng, hogy USA mint China és lehet hogy több pénzt is ér így.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem gépek gyártják a vázakat amúgy?
lehet naív kérdés...
de ha így van nem tökmind1 hogy vágottszemû, vagy egy idióta(szociopata háta mögött egy személyes pszihológussal) ember nyomja meg a gombot?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
meg a mozo usa se usában készült.. ;)
aki néz extrémet az tudja, hogy a bullitot ott festik le, de hogy hol készül azt nem, mert a klip elejét nem látta... :D

vá matt nyert.. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mert nem szeretem, ha egy imaget rombolnak le a szememben, amihez ragaszkodom(tam?)

a scottusa svájci cég, két német tervezõmérnökkel és taiwani gyártósorral.

edit: a mozo eredetileg usa cég, és voltak is made in usa mozo villák.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
(mozomra is rá van irva h made in usa...)

edit:kár h nem ír másodpercet h ki mikor küldte :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
sõt szerintem a scott usa is vajmi kevés köze a gyártásnak az usához...

de ezen mulik valami!??!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!