Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Én elég értelmes ember vagyok de nem hiszem, hogy bármit is össze tudnék hegeszteni.

jaja ez igaz.
viszont akkor mivel is jobb az amcsi cucc?
ok gazdagabb a munkás, dzsippel jár dolgozni, de ezen felül

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Én is a "fanatikusok" táborát gyarapítom, és most tessék "utálni" engem is a képem miatt: http://pix.bikemag.hu/mybike/100_0943 És én erre a bringára vágytam mióta komolyabban montizom.

Én is egy cannondale-re vágyok, de nem a handmade in the USA vagy a zászlócska miatt, hanem mert szeretem ezeknek a bringáknak az egyéni megoldásait, az egyediségüket, a kivitelezésüket, de ha romániában gyártanák az sem zavarna (na jó azért egy kicsit:D)

Mondjuk teljesen parttalan a vita, mert kétségtelen, hogy minden ember alapvetõen hiú, és szereti a presztizs cuccokat. Ilyenek vagyunk és kész. És a made in usa felirat bizony presztízs cikk lett. Nincs ezzel semmi baj, csak nem árt néha, mint pl. most a dolgok mögé nézni és beszélgetni róla.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mar bocs de milyen varratokrol beszelsz te? A Cannondale sajatossaga hogy a varratokat nem lehet latni. Talan rontgen szem? :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Én is a "fanatikusok" táborát gyarapítom, és most tessék "utálni" engem is a képem miatt: http://pix.bikemag.hu/mybike/100_0943 És én erre a bringára vágytam mióta komolyabban montizom. Minden van a bringám felsõcsövén, amirõl beszélünk: Handmade is USA, amcsi zászló….. és olyan hegesztési varratok, hogy csak na. Igaz "tajvanon" is csinálhatnának ilyet, mégsem teszik. Itthon viszont csinál Yasec, tehát ezzel is tisztában vagyok.
Mindegy hol gyártják? A Renault Thalia azért kerül annyiba amennyibe, mert Törökországban szerelik össze, és nem valamilyen normális szerelõszalagon. És egy nagy szar is az egész, hatalmas hézagokkal, és szétesõ belsõvel. Még a Logan is jobb nála.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Én elég értelmes ember vagyok de nem hiszem, hogy bármit is össze tudnék hegeszteni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem megnéznénk a taiwaniak és az amcsik átlag iq-ját, lehet a dagadt baseball-sapkások alulmaradnának...

azmeg egy vicc, hogy ha nem is "made in usa" akkor "designed in usa" meg hasonlók, és még ezzel is el lehet adni valamit.... agymosás....

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
USA-ban is van olyan váz amirõl mindneki beszél és pár embernek van csak, Foes, Nicolai, Brooklyn, Sinister, Yeti (azok amik USA-ban készülnek) jellemzõen a $2000+ kategóriáju vázak ezek.

Abban kell/lehet bízni, hogy aki most Tajvanon gyártat nem felejti el, hogy honnan jött és mi fontos a $ mellett !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Elõször is bocs, hogy beleugatok, de nem bírom megállni szó nélkül.
Ez a made in USA ajnározás nagyon megragadt a kelet-európai gondolkodásban. Ami amerikai az jóóóó....
Nem attól lesz jó valami, hogy hol gyártják, hanem a tervezéstõl, a felhasznált anyagoktól, az összeszerelés minõségétõl, a technológiától. MInden más parasztvakítás. Amerikában szerintetek kik dolgoznak a gyárakban? Mexikóiak, feketék, sárgák...wow igazi USA életérzés. A tömegtermelés már nem a finom részletekrõl és a maximális odafigyelésrõl szól. A pénz, a haszon diktál. Aki meg akar élni ezen túlzsúfolt piacon az nem engedheti meg magának, hogy az USA-ban tömegtermeljen. És nem elsõsorban a bérekre gondolok, mert Juan és Alvarez ott sem kapna sokat, de a nyersanyag, energia árak, adó, biztosítás, elõírások betartása stb. megsokszorozza a tömegtermelés költségeit. És hát ugye a legtöbbünk számára elérhetõ usa márkák (santa cruz, cannondale, yeti, gt stb..) mind tömegtermékek.

Dig említette a gitártémát. Már a PRS is rég nem handmade (jó vannak egyedi modelljei, de a sorozatban gyártott gitárok nem azok), a Gibson sem handmade gitár, sõt egyes hírek szerint a Samick is készít nekik testeket. A fender-rõl már nem is beszélve. Azért jobbak ezek a gitárok, mert jobb anyagból kélszülnek, szebben kidolgozottak, de ennek semmi köze a made in usa felirathoz, hanem mert más árkategória, más célcsoport számára készültek, jobb technológiával, szigorúbb minõség biztosítással, mint egy Epiphone, vagy egy Squire.

Ha valaki hisz a made in USA varázsában, az sikeresen megette a marketingesek szövegeit. A mikulásbnam is lehet hinni, csak feleseleges egy bizonyos kor felett:)

jahh ha nem lenne tiszta, a fentiek kizárólag a tömegtermelésre vonatkoznak. A kis manufaktúráknál más a helyzet, de most nem errõl szól a téma.

Az igaz hogy az usa életérzés a keleté leginkább de szerintem okkal;)
a gitárokról meg szívesen beszélnék csak itt nem lehet:D
Egyébként azokkal a gyárakkal nekem nincs bajom akik kis manufaktúrából nõtték ki magukat nagyobb céggé mert náluk ott van a lélek és hiába gyártatják taiwanon a vázaikat egy rakás ember felügyeli a gyártás minden folyamatát és többnyire nem adnak ki szart a kezeik közül..
Viszont az olyan matricagyártókat mint a Kona ki nem állhatom..akik régen sem voltak tuti gyártók de most meg hulladék anyagból csinálnak hulladék, nem fejlesztett vázakat.
Egyébként szerintem nem igaz hogy aki meg akar élni a piacon annak tömegtermelnie kell.
Illetve attól függ mit akarunk.
Ha szeretnénk hogy mindenki a mi bringákkal menjen akkor kompromisszumot kell kötni és lehet az árat faragni.
Ha viszont olyan vázakat akarunk amirõl mindenki beszél de nem sokan látták (ez itthonra vonatkozik)de mindenki ismeri és tudja hogy szuper minõség amibõl alíg tört pár darab vagy még egy sem.
Ezeket szokták baromi drágán adni viszont olyan életérzést képviselnek amit egy taiwani váz nem ad meg.Hiába jó konstrukció..
Valakinek kell a "mese" is a kerékpárhoz és csak akkor fogja magát igazán jól érzi a nyeregben.
Erre lehet azt mondani hogy bringázni lehet mindennel sõt.És igaz de más szemszögbõl is lehet nézni a dolgokat.
Mert nekem például sokkal jobb végigsimítanom a vázam és látni érezni hogy ott volt a tervezõ és végigkísérte a gáyrtás minden fázisát még valszeg heggesztette és némely részét.
van rá garancia, tulajdonosfüggetlen mert mindegy ki használja mert nem tömegtermék hanem egy kerékpár.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
zap: oké, a yeti tényleg isten, ebben nincs vita. de én továbbra is egy fusion whiplash-rõl álmodom. aki ismeri, tudja miért.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
rob: Nekem? egy taiwani bicikli alsócsöve! :D
amióta tudok a montik létezésérõl, a Yeti volt nekem a zisten bringatéren. most is az, függetlenül attól, hol gyártották. Másrészt, ha nem tetszett volna a felépítés, a geometria és a megvalósítás, nem vettem volna.. De végre valaki csinált egy olyan gépet, ami tökéletesen megfelel az elvárásaimnak. pont.

Aktuális civil

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Elõször is bocs, hogy beleugatok, de nem bírom megállni szó nélkül.
Ez a made in USA ajnározás nagyon megragadt a kelet-európai gondolkodásban. Ami amerikai az jóóóó....
Nem attól lesz jó valami, hogy hol gyártják, hanem a tervezéstõl, a felhasznált anyagoktól, az összeszerelés minõségétõl, a technológiától. MInden más parasztvakítás. Amerikában szerintetek kik dolgoznak a gyárakban? Mexikóiak, feketék, sárgák...wow igazi USA életérzés. A tömegtermelés már nem a finom részletekrõl és a maximális odafigyelésrõl szól. A pénz, a haszon diktál. Aki meg akar élni ezen túlzsúfolt piacon az nem engedheti meg magának, hogy az USA-ban tömegtermeljen. És nem elsõsorban a bérekre gondolok, mert Juan és Alvarez ott sem kapna sokat, de a nyersanyag, energia árak, adó, biztosítás, elõírások betartása stb. megsokszorozza a tömegtermelés költségeit. És hát ugye a legtöbbünk számára elérhetõ usa márkák (santa cruz, cannondale, yeti, gt stb..) mind tömegtermékek.

Dig említette a gitártémát. Már a PRS is rég nem handmade (jó vannak egyedi modelljei, de a sorozatban gyártott gitárok nem azok), a Gibson sem handmade gitár, sõt egyes hírek szerint a Samick is készít nekik testeket. A fender-rõl már nem is beszélve. Azért jobbak ezek a gitárok, mert jobb anyagból kélszülnek, szebben kidolgozottak, de ennek semmi köze a made in usa felirathoz, hanem mert más árkategória, más célcsoport számára készültek, jobb technológiával, szigorúbb minõség biztosítással, mint egy Epiphone, vagy egy Squire.

Ha valaki hisz a made in USA varázsában, az sikeresen megette a marketingesek szövegeit. A mikulásbnam is lehet hinni, csak feleseleges egy bizonyos kor felett:)

jahh ha nem lenne tiszta, a fentiek kizárólag a tömegtermelésre vonatkoznak. A kis manufaktúráknál más a helyzet, de most nem errõl szól a téma.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

. Lehessen vele fittizni...

és neked mi is van az avatarodban ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Úgyis az lesz hogy a legtöbb cucc kivéve a kis manufaktúrák, taiwanon fognak gyártatni de ha fizetsz kétszer annyi pénz akkor usa cuccot kapsz(elvileg)

1. már ez van
2. általában a csúcsmodelleket gyártják anyaországban, a presztizs, meg a rob miatt, ami valszínûleg épp ezért 2x annyi. De ez valahol szopatás szerintem. Dehát ez kell a csúcsra vágyó embereknek. Lehessen vele fittizni... Na, mindegy is.

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

de azért te is szereted a yetit... ;)

inkább az a lényeg hogy 1: értelmes ember találja ki az egész vázat
2: ne egy katalógusváz(bár ez sem hátrány, nehéz újat kitalálni) legyen agyonkönnyítve(ezzel mutatva, hogy ez már nem az a váz amirõl másolták) más festéssel
utána hogy hol, ki gyártja le... na az már tökmind1.
legyen jó és kész

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Nincs jobban összerakva, az istenített Evil bikes-nál pl. óriási a selejtarány, mert közröhely szinten hegesztenek a hegesztõik, ha gép csinálná mindenki jobban járna ! ;)

Rob, Te még hiszel az "american spirit"-ben és abban, hogy a gépnek lelke van, de sajnos ennek tényleg vége van, a $ diktál semmi más. Aki USA-ban gyárt az vagy tönkremegy vagy megmarad kisszériás unikumnak csillagászati árral.

Azt írtam hogy általában bár nekem a kisszériás unikum gyártók jönnek be leginkább.
Biztos az Evil-nél dolgoznak betépett fekák;)
Úgyis az lesz hogy a legtöbb cucc kivéve a kis manufaktúrák, taiwanon fognak gyártatni de ha fizetsz kétszer annyi pénz akkor usa cuccot kapsz(elvileg) már mondtam hogy a gitároknál is ez mûködik szinte minden gyártónál.Ott a keleti modellek maximum 1000 párszáz dollár, az usa meg 5000 körül, és tényleg jobban szól és szebben van kidolgozva jobb az anyaga a felszereltsége..
Szóval szerintem azért van abban valami hogy ami nem taiwanon készül az..
Ja a gitár vonalon maradva hozzáteszem hogy az usa modellek szinte kivétel nélkül handmade cuccok!
Én ha tehetem továbbra sem fogok taiwani vázat venni, hanem maradok a "pénznyelõknél";) csak pár gyártó akit lehet fikázni(Foes, Intense, Ellsworth) hát szóval értitek;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Szeretem, pedig made in Taiwan ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de azért te is szereted a yetit... ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nincs jobban összerakva, az istenített Evil bikes-nál pl. óriási a selejtarány, mert közröhely szinten hegesztenek a hegesztõik, ha gép csinálná mindenki jobban járna ! ;)

Rob, Te még hiszel az "american spirit"-ben és abban, hogy a gépnek lelke van, de sajnos ennek tényleg vége van, a $ diktál semmi más. Aki USA-ban gyárt az vagy tönkremegy vagy megmarad kisszériás unikumnak csillagászati árral.

Mer' egy állat vagyok !

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Palmi:Senki sem mondta hogy nem fog eltörni egy usa váz akár háromszor is ugyanott;)
Csak általában a kézzel készült vázaknál figyelnek apróságokra benne van a szíve lelke és jobban össze van rakva mint egy tömeggyártott cucc.
Meg ugye unikum.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Akkor az én vázam a mindentvívõ, Handmade in the United States és Designed by SUN microsystem

Mégis megrepedt a rohadék...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu