Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
mind a három zsír új,boltból lenne.Még akkor is állnak az elõbb elhangzottak?
fanatiX mtbc

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hehe tudod a marketingben és a politikában nem mindig kötelezõ igazat mondani..
végülis a nullszériát lehet itt gyártják :)
de komolyan nem nagyon tudom elképzelni hogy jó anyagból,( márpedig biztos jó anyag mert brutál jó súlyuk van a vázaknak (legalábbis a fullyknak)) itt gyártva igen jó felszereltséggel tudják ennyiért adni..

(feltéve ha a súlyokat rugóstaggal együtt adják meg --ezt nem néztem..

Nem kellene ennyire negatívan kezelni ezt a kérdést. Tavaly volt szerencsém többször is nézni a német NDR csatornát. Az egyik nap volt egy szabadidõs tevékenységekrõl szóló mûsor, melyben meglátogattak egy német kerékpárgyártó céget (nem esküszöm meg, de ha jól emlékszem, a Bergwerk volt). Nos a filmben bemutatták a gyártás teljes menetét a csõkiválasztástól a végszerelésig. Mindent helyben végeztek, és nem nullszériás mennyiséget készítettek. Szinte minden kézi munkával készült, csak ott használtak gépi beavatkozást, ahol az szükséges volt (hajlítás, festés elõkészítés, és hasonlók). Az tény, hogy nem tömegtermelésre dolgoztak, és az alkatrészeknél XT volt minimális konfiguráció. Ja igen, hardtail CC és maraton gépeket csináltak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ja a diablóra gondolom meg azért kell a 203-as tárcsa ,mert a 69' -os fejcsõszög meg a 150 mili rugóút már inkább enduró mint cc szerintem , bár shimano fékbõl én a erevfarú cc gépre is nagytárcsát tennék a 90 kilóm alá :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

végülis a nullszériát lehet itt gyártják :)...

Ugye most csak idegesíteni akarsz?:)
Az ár tényleg meglepõen baráti, de a cuccok adottak, a váz 7005ös alu (a fullyk súlya sztem tuti rugóstaggal együtt értendõ, a hardtail vázakból kiindulva), a 10 év gari meg magáért beszél.
Mostmár csak találnom kell az utcán féll millát, és mehetek is ki egy bikeért:)
Ja, a ghostok is hasonló kaliberûek, olcsóbbak is valamivel asszem (de a vázat nemtom hol csinálják), és az se átverés
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
végülis a nullszériát lehet itt gyártják :)
de komolyan nem nagyon tudom elképzelni hogy jó anyagból,( márpedig biztos jó anyag mert brutál jó súlyuk van a vázaknak (legalábbis a fullyknak)) itt gyártva igen jó felszereltséggel tudják ennyiért adni..

(feltéve ha a súlyokat rugóstaggal együtt adják meg --ezt nem néztem..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Na jó, akkor idézek:
"Unsere Rohrahmen werden zusammen mit unseren Rahmenherstellern in Fernost entwickelt und getestet." Szal vagy az én némettudásom van a béka s#gge alatt, vagy hazudik a cég. De mind1 egyébként, az se zavar ha rizsek heggesztik, az alapanyag úgyis ált. onnan van

Jah a Diablo ûberbrutál, talán a geometriája is CCsebb, mint a többi XC gépé. Bár akkor meg mit keres rajta 203as tárcsa elöl-hátul?!

Na, ez a heggesztés úgy tûnik a vesszõparipám, úgyhogy kaptok képeket is:Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Így nézne ki egy tajvani gyár?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
azér ha télleg ott hegesztenék a szériát akkor sztem a vázat adnák (legalább) 2200 euroért..de az sztem ne agasszon, a tojváni hegesztõrobot kevesebbet tud tévedni mint Hans Jürgen..:)
attól független nekem is tetszik...(fõleg az a diablo vagy mien nevû)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

ebben se lennék én olyan nagyon biztos...

A honlapukon azt írják, hogy ott heggesztik össze õket, ezen a képen épp Klaus munkálkodik a vázon...
Biztos én vagyok naív, de a honlap, a "10 Jahre Garantie", és az hogy pl egy xt-s gépet komlett xt szettel szerelnek, meggyõzött arról hogy nem egy újabb tescobike-márkáról van itt szó.

Bikertigger: thx hogy utánanéztél!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

tanácsra lenne szükségem...vázvásárlás elõtt állok ,s nem tudom eldönteni, hogy mi legyen.eddig ezeket nézegettem:
2002 kona chute-72000
2004 rocky mountain flow-90000
2000 scott octane ds+rs judy xl-90000(errõl ha valaki tud infot,akkor azt szívesen veszem)
tehát melyik?Esetleg valami javaslat,ötlet,egyebek?

l

rocky mountain...
a kona sztem irreálisan drága annyiért
5 év meg a scottnak is 5 év hacsak nem vitrinben tartották :) de tán vmi lyesmi
http://www.schlickju...s/forum_423.htm

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
RM vagy Kona a Scott már õsrégi.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
tanácsra lenne szükségem...vázvásárlás elõtt állok ,s nem tudom eldönteni, hogy mi legyen.eddig ezeket nézegettem:
2002 kona chute-72000
2004 rocky mountain flow-90000
2000 scott octane ds+rs judy xl-90000(errõl ha valaki tud infot,akkor azt szívesen veszem)
tehát melyik?Esetleg valami javaslat,ötlet,egyebek?

l
fanatiX mtbc

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
példa: beütöd a google-ba, hogy "2002 canyon nerve" és láss csodát:
http://www.mtb-news....suspension.html ez az elsõ oldal, amit kiad......
na most ezek után ne mondjatok semmit, oké? :P
ugyanigy lehet 2003-masra, 2001-esre, stb keresni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
ha az utfg nekem szólt akkor a mfg se talál semmit régebbi bicajról!
de motoroznék mer összes haver motorozik. de a legjobb lenne mind a kettõ. nagyon teccik ez a bicaj. ilyen mint a 2004-es csak Duke-al.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ne motorozzá, bringázni sokkal jobb, a motorostársadalom felhígult, tele van divatmajommal, ....én is eladtam a yamahát :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hát az a jelenlegi felálláy h ha venének bicajt akkor nekem az kéne. de vagy kapok egy motort amiért már kb 3 éve rinyálok vagy ha nem megtróbálom a bicajt és akkor mennék maratonozni. 5 kilóm alá sokáig jó lenne még egyetem alatt is azt hajtanám mer most 3._os vok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
az is egy megoldás, ha valaki nem tud eltájékozódni egy weblapon :)

golya Te meg gyözködjed Öseidet mert ha nincs szétütve az a cucc akko elég jó vétel annyiért...mondjuk gyárilag manitou black volt benne meg magura marta sl volt a fék (ha tavalyi nerve mr 6 ahogy írtad) 11,5 kg nehéz :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
utfg

use the fuckin' google.

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

én is ismerem az oldalt de régebbi bicajról sehol nme találok infót:(

a tavalyiakat meg tudod nézni a honlapon service menüpont downloads, 2004 bikes pdf-ben letölthetõ...
régebbieket nem tudom én se
esetleg régi újságok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
van a canyonnak egy outi gépe 3,8 kg-os összsúllyal.....állítólag használható..mondjuk én nem tenném rá a 90 kilómat, de nem is arra van tervezve :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,362 posts
Mi 3.8 kg?