Szerintem nem kérdés, hogy egy 5-6"-es gép lehet-e 14, vagy 12,9 kiló. Lehet. A kérdés, hogy érdemes-e. A Reign 2-n lehet még faragni, nem is keveset, de ha én amellett döntenék, valószínûleg nem könnyítenék rajta, sõt épp ellenkezõleg.
Amiatt fontos a súly, hogy gyors legyél felfelé? Akkor fontosabb, hogy milyen az üléspozíció, és hogy te milyen erõs vagy. Egy XC géppel egy enduro felfelé úgysem veszi fel a versenyt, tehát nem mindegy, mennyivel lassabb?
Vagy azért jó, hogy könnyû, mert jobban kezelhetõ zúzáskor és a levegõben? Ez alapból lényegtelen, mert egy 12,9 kilós enduróval, ami pehelykönnyû XC alkatrészekkel van szerelve úgysem lehet úgy engedni. Mert hiába merev és erõs a váz, ha minden más rugalmas és csak limitált ideig bírja.
hogy Robnak mért fontos azt majd elmondja Õ, magam részérõl 1ébként sem igazán enduro géprõl beszéltem, sokkal inkább ilyen lájtos AM (legalábbis a mostanában divatos kategorizálás szeint) .....amúgy nekem azért van "kényszerem" a könnyitésre mert egyrészt 1 biciklit szeretnék csak (bár ebbõl úgyse lesz semmi ) ....másrészt azért alapvetõen szeretek mászni, aminél azért számít az a jó 2 kiló amivel a mostaninál könnyebb lesz, viszont csirke (én se vagyok az az alkat) cc-gépet nem szeretnék, az én stilusom meg felhasználásom (vitrin) mellett + úgysem fog törni.....