Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Szerintem nem kérdés, hogy egy 5-6"-es gép lehet-e 14, vagy 12,9 kiló. Lehet. A kérdés, hogy érdemes-e. A Reign 2-n lehet még faragni, nem is keveset, de ha én amellett döntenék, valószínûleg nem könnyítenék rajta, sõt épp ellenkezõleg.
Amiatt fontos a súly, hogy gyors legyél felfelé? Akkor fontosabb, hogy milyen az üléspozíció, és hogy te milyen erõs vagy. Egy XC géppel egy enduro felfelé úgysem veszi fel a versenyt, tehát nem mindegy, mennyivel lassabb?
Vagy azért jó, hogy könnyû, mert jobban kezelhetõ zúzáskor és a levegõben? Ez alapból lényegtelen, mert egy 12,9 kilós enduróval, ami pehelykönnyû XC alkatrészekkel van szerelve úgysem lehet úgy engedni. Mert hiába merev és erõs a váz, ha minden más rugalmas és csak limitált ideig bírja.

hogy Robnak mért fontos azt majd elmondja Õ, magam részérõl 1ébként sem igazán enduro géprõl beszéltem, sokkal inkább ilyen lájtos AM (legalábbis a mostanában divatos kategorizálás szeint) .....amúgy nekem azért van "kényszerem" :) a könnyitésre mert egyrészt 1 biciklit szeretnék csak (bár ebbõl úgyse lesz semmi :) ) ....másrészt azért alapvetõen szeretek mászni, aminél azért számít az a jó 2 kiló amivel a mostaninál könnyebb lesz, viszont csirke (én se vagyok az az alkat) cc-gépet nem szeretnék, az én stilusom meg felhasználásom (vitrin) mellett + úgysem fog törni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Rob:

Cannondale Jekyll?

most jött egy Komlóra, kompletten megállt 450ben. igaz,csak headshok-kal, nem leftyvel, de ennyiért az is megoldható. bõven 14kg alatt.
egyébként meg a próféta is megállhat 400 alatt:
http://bigshark.com/...g=39&sort=Price

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Szerintem nem kérdés, hogy egy 5-6"-es gép lehet-e 14, vagy 12,9 kiló. Lehet. A kérdés, hogy érdemes-e. A Reign 2-n lehet még faragni, nem is keveset, de ha én amellett döntenék, valószínûleg nem könnyítenék rajta, sõt épp ellenkezõleg.
Amiatt fontos a súly, hogy gyors legyél felfelé? Akkor fontosabb, hogy milyen az üléspozíció, és hogy te milyen erõs vagy. Egy XC géppel egy enduro felfelé úgysem veszi fel a versenyt, tehát nem mindegy, mennyivel lassabb?
Vagy azért jó, hogy könnyû, mert jobban kezelhetõ zúzáskor és a levegõben? Ez alapból lényegtelen, mert egy 12,9 kilós enduróval, ami pehelykönnyû XC alkatrészekkel van szerelve úgysem lehet úgy engedni. Mert hiába merev és erõs a váz, ha minden más rugalmas és csak limitált ideig bírja.
Ausztria, Kenguruk földje!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
+ 300 gramm zsír

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
bár nem a grammos topik de kb ilesmi
Váz 3500
Teló 2100
K.csapágy 80
Stucni 170
Kormány 230
Váltókar 270
Elsõ váltó 180
Hátsó váltó 260
Fék 900
Felni 980
Küllõ kb400
Agyak kb600
Belsõ kb350
Külsõ 1250
Nyeregcsõ 280
Nyereg kb320
Fogas sor kb350
Lánc 320
Hajtómû 925
Pedál 450
Gyorszsz,bowd kb150

14045
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mégegyszer a Reign2-est 14.7 kilónak mérte az MBA...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Azaz, hamajd belátom, hogy nem kéne a DH-t erõltetnem akkor jöhet egy pink Yeti 575 karbon elemekkel és M-axle-val ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
pedig az a suly annyi.

a Yeti 575bol Fox teloval meg xt cumokkal 13kilo alatti verdat hoztak ki. [jo, a karbon lancvillas, papirsulyu vazbol :matrix:]

de sztem ez a 14 alatti suly teljesen realis.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Most akkor csak én látom rosszul, hogy a Reign2 átszámolva ~640ezer forintocska lenne most, ha lehetne kapni.
Az kicsit messze van a 4k-tól, de ha 4k-ért tud valaki szerezni, akkor nekem is egyet legyen szíves.

Arról nem is beszélve, hogy a gyári adatokkal mindenki hazudik, mint a vízfolyás és nyilván pedál nélkül értik.

Így a Reign2 valós súlya, lódítás nélkül 640ezerért, pedállal lesz 15 kiló......de ne legyen igazam :D

Az meg hogy ki milyen könnyû bringát tud összerakni magának tök mindegy, azért írtam GYÁRI CC gépre a 12-13 kilót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

A gyari adat aztan igazan mervado ;)
Raadasul a Reign nem epp a 200e -es kategoria :)

de a súly kb reális......sztem.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A gyari adat aztan igazan mervado ;)
Raadasul a Reign nem epp a 200e -es kategoria :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a reign 2 kereken 14 kiló, elöl nixon elite, hátul 150 mm-t tud 3way air-rel.

Frame: 6013 Aluxx SL Fluid Formed aluminium with 6" of rear wheel travel.
Frame Weight: 3.5Kg (7.7lb) inc. Manitou Swinger 3 Way
Forks: Manitou Nixon Elite 145mm RTWD
Rear Derailleur: Shimano XT
Front Derailleur: Shimano LX
Shifters: Shimano LX 27 speed
Chainset: Race Face Evolve X-Type
Bottom Bracket: Race Face Evolve X-Type
Freewheel: SRAM PG 950
Headset: FSA intergrated
Stem: Race Face Evolve
Handlebars: Race Face Evolve Low Rise
Front Brake: Hayes HFX-9
Rear Brake: Hayes HFX-9
Brake Levers: Hayes
Rims: Alex DP 20
Front Hub: DT Swiss Cerit
Rear Hub: DT Swiss Cerit
Spokes: Stainless Steel
Tyres: Hutchinson Bulldog 2.3" Folding
Saddle: WTB Speed V
Seatpost: Race Face Evolve
Pedals: Time ATAC Alium
Miscellaneous: Weight: 14Kg (30.8lb)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
nekem az elõl hátul 5" t mozgó cucc lesz olyan 12,9 kg, kõnehéz telóval, és kõnehéz vázzal......de 3200 grammos váz van 6"-t mozgó is szal sztem megoldható.......igaz nem 4kilóból.....

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ilyen súlyban CC gép 160-ból van nekem. És nem XT-s!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

már kíváncsian várom, hogy van e ilyen gép (ami azt tudja, amit szeretnél). ;)
eszméletlen elvárásaitok vannak néha.
ilyen súlyban a 200-250ezer Ft körüli, elöl 100-at mozgó, XT-s, merevfarú gyári CC gépek vannak. :D

sztem lassan békélj meg a 15,5 kilóval lelkileg ;)

röhögsz, de van. persze ha 13.5 kg lesz még ne dõlök a kardomba, de azért csak ne legyen már 15.5 kiló....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
durvulni azt nem lehet vele. Nemarra való. XC, maratonra találták ki.
Amugy egy tökéletes váz.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ps1k3

ps1k3

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
na szóval magellean crux antique hoz mit szóltok lehet e vele durvulni
végül is cr-mo
MIKLOS BIKERS3

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hol olvasható ez a teszt?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mondani is akartam hogy a súly az nem annyi lesz a 6/6-nál amit rob szeretne
MBA trailbike megateszt alapján Prophet800 gyári setuppal 30.9 font a reign2 meg32.5
Egyébként a giant lett a tesztgyõztes a C-dale a harmadik a második egy marin a negyedik a egy kona utna fisher és gt..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

16 kiló az éppen 3 kilóval nehezebb, mint amilyet építeni/venni akarok :D
12.5-13 kg körül kell nekem valami.

már kíváncsian várom, hogy van e ilyen gép (ami azt tudja, amit szeretnél). ;)
eszméletlen elvárásaitok vannak néha.
ilyen súlyban a 200-250ezer Ft körüli, elöl 100-at mozgó, XT-s, merevfarú gyári CC gépek vannak. :D

sztem lassan békélj meg a 15,5 kilóval lelkileg ;)