Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Helló mindenki!

Lenne egy kérdésem:
Miért baj,ha egy váz monoblokkja magasan van? Konkrétan a Mali War Horse vázról lenne szó. Nem csak jó,hogy nem akad bele a földi dolgokba, kövekbe ilyesmi? Vagy megváltoztatja az egyensúlyomat? Vagy miért rossz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
geometria, kis villa
nagyobb váznál nem a monoblokk lesz mélyen, hanem a nyereg magasabban.

gery11

gery11

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszi,

Csak azért mert a minap futottam össze egyel, mely 18"-as volt és a hajtómû közelebb volt (kb2-3cm) a földhöz mint a nagy átlagé!
Ez vajon a marton vázgeometria miatt van?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ööö
a hajtómû nincs távolabb a földtöl, attól mert nagyobb a váz.

a hajtómû (középcsapágy maagsság függhet még attól, hogy milyen villával fogod használni)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

gery11

gery11

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy maraton 18" és egy 19"-es váz között mi a különbség? Annyit tudok hogy a hajtómû és a nyeregccsõ szorítója közötti (majdnem) függõleges csõ hossza 1"-al hoszabb. A hajtómû viszont itt távolabb van a földtõl mint a 18"-nál?

Lehetséges az hogy a maraton-okon alacsonyabra rakják a hajtómûvet mint az azonos méretû vagy egyéb (cc,xc,stb...) vázaknál?

Köszi elõre is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintem alkat fuggo. Neked rovidebbek a labaid :-) Amugy meg be kell menni es raulni. Bergusonban van egyben 18-as pyxis. Be kell menni, megnezni es ha jo akkor venni csak vazat. Amugy en a 200gr miatt nem cserelnem le a crux-om, annyira tecc, hogy nagyon es eleg egyedi a formaja, annak ellenere, hogy katalogus vaz.

de látod Neked jó a 18-as és Te magasabb vagy...1ébként az hogy rövid az ember csülke, nem igazán befolyásolja hogy a felsõ részed elég hosszú-e a felsõcsõhöz..a magellan meg hosszú
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem alkat fuggo. Neked rovidebbek a labaid :-) Amugy meg be kell menni es raulni. Bergusonban van egyben 18-as pyxis. Be kell menni, megnezni es ha jo akkor venni csak vazat. Amugy en a 200gr miatt nem cserelnem le a crux-om, annyira tecc, hogy nagyon es eleg egyedi a formaja, annak ellenere, hogy katalogus vaz.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Otvenbol a pixys team is kijon. 1.6kg es bazi jo vaz! En a helyedben azt vennem es jo abbol is a 18-as neked.

azér az próba mindenképp...mer nekem hosszú volt a 18as pixys...16os meg kicsi...na...aztán lehet csak finnyás vok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

üdvözlet a Rájdereknek!

srácok a segítségetekre lenne szükségem.
épen váz vásárlás elött állok.van rá 50pénzem.cc-re használnám.178cm magas vagyok.75 kg.milyen vázat kéne vennem és milyen méretben,hogy az adott fizikai adottságokkal hosszúéletû legyen?
ajánlottak kona caldera vázat 18"-ban nem túl nagy az nekem?talán egy magellan pyxis lenne a nyerõ?merida kizárt...

elõre is köszi...

Én is 178 cm vagyok, és 18"-as Caprine Highlander vázat használok - ennek a vízszintes felsõcsõhossza 59 cm. Nekem viszont viszonylag hosszabbak a lábaim és rövidebb a felsõtestem, így rendesen ki van húzva a 400-as nyeregcsõ (3 cm a max-ig), és 90-es stucnit használok, szóval valószínû jó lenne 19"-es váz is. Tehát nem minden a magasság adatPosted Image
A legjobb az lenne, ha ki tudnál próbálni a kiszemelt vázakkal szerelt bringákat. Így látatlanban 18"-as váz jó neked, nem hiszem, hogy nagy lenne. A pyxisrõl meg eddig csak jót hallottam.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Otvenbol a pixys team is kijon. 1.6kg es bazi jo vaz! En a helyedben azt vennem es jo abbol is a 18-as neked.

üdvözlet a Rájdereknek!

épen váz vásárlás elött állok.van rá 50pénzem.cc-re használnám.178cm magas vagyok.75 kg.milyen vázat kéne vennem és milyen méretben,hogy az adott fizikai adottságokkal hosszúéletû legyen?
ajánlottak kona caldera vázat 18"-ban nem túl nagy az nekem?talán egy magellan pyxis lenne a nyerõ?merida kizárt...

elõre is köszi...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

üdvözlet a Rájdereknek!

elõre is köszi...

határeset de sztem konából jó a 18-as Neked, (én 176 vok, 17est használok, de jó a 18as is)de ha ki tudsz próbálni egy pixist azt vegyél, csak az viszont lehet nagy lesz ,mert ha jók az emlékeim hosszab mint a cona..vagy 90-es stucnit használsz hozzá...konát meg akkor vedd meg ha max 30ért +kapod...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
üdvözlet a Rájdereknek!

elõre is köszi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
legolcsóbb kazettás hátsóagyas, duplafalú szegecselt felnis, bontható hajtókaros, ahead-es, teleszkópos bicikli jelen pillanatban a magellan kinálatában van, az ujonnan, maradék alkatrészekbõl összepakolt polaris. 79.900 huf.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat a cangával kapcsolatban, tovább nem keresem, ha valami "special edition".
Szerintem se egy komoly gép az összeállítás: Ha tényleg 160 az ára, akkor lehetna rajta pl. kazettás racsni, meg valami teleszkópnak nevezhetõ rugózó cucc..........
Végülis nekem a váz formája tetszik, én úgyis csak városban használom, nem hinném, hogy attól eltörne. Bár Budapesten közlekedni néha már komoly terepezés.:)
Valszeg használom egy 3 évig, amig leütöm a festéket vagy 30 helyen aztán kap egy valamire való fényezést: Az elülsõ "háromszög" ( alsó- ,felsõ vázcsõ+nyeregcsõcuccos ) kívûl fekete, belül arany színû, és átmenettel, a hátsó háromszög (hátsó villák+nyeregcsõcuccos) belül fekete, és kívül arany színû. Meg valami "Ízirájder" felirat:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A 2004-es Athen-i olimpiára adta ki az Olimpia Kft. az Olimpia Athens 2004-es gépeket, amolyan speciel edition-ként. Ami inkább lol, de mindegy.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tavalyi olimpia vázaknak volt olimpiai városokról kölcsönvett nevük.
nálunk van/volt egy a boltban, kb 40 ezres setup-pal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Na bumm

A belépés elött regisztrálni kéne...ok kitöltögteme a szarokat, és jön az e-mail a "jelszóval", csakhogy nem jelszó volt benne, hanem "Internal server error"...
Ennyit errõl:mad:
Na én süppedek, mert úgy néz ki reggelig se találok ilyen cangát a neten.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
olimpia.hu
és ottvan
a licit résznél tutira, de lehet h máshol is
Autist Team:)

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Végre valami:)

Szerencsére nem is DH-ra kell nekem...csak kellett már egy váz, és most vett egy csávó egy ilyen cangát, csak mikor kiherélte magát a felsõ vázcsõvel, rájött, ohgy túl alacsony a vázhoz, és vett egy Merida vázat, ez meg leesett nekem 10 rugóért egy logan telóvel, meg egy gepida hajtómûvel meg a vázban lévõ monoblockal. Ha megszabadulok a hajtómûtõl, meg a telótól akkor még olcsóbban vettem!:lick: :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=46191

Szóval olyan nagy dolgok azért nem elvárhatók tõle.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda