Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Bár nem igazán tartozik ide, de mit szóltok Heras-hoz?

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi, srácok, korábban volt egy 58as és nagynak éreztem, vagyis álló helyzetben a lábletételnél nagyon nyújtózkodnom kellett. Remélem egy 56os kényelmesebb lesz.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Én 174 vagyok, évekig 55-öst hajtottam, jó volt, most egy 52-esen ülök, és az is megfelel, de elég mélyre kell így hajolnom, valahol 54 cm körül lenne az optimum.

Más: nem tudom, figyelitek-e a Heras-ügyet. Le vagyok sújtva... porig...

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
Én 180cm vagyok, a régi vázam 58-as volt, az újat a boltban 57-re mértük ki.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

szisztok,

azt szeretném megtudni, hogy mekkora vázat érdemes hajtani 178cm magassággal,

köszi

Én is 178 vagyok, nekem 56-os van de jobb lenne egy 55-ös
Egyébként az alábbi link segítségével elég korrekt méretet kaphatsz:
http://www.wrenchsci...=cmp&anms=false
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A vázméretet nemcsak a magasság dönti el, hanem a váz geometriája, ill. a végtagjaid hossza. Más lehet egy kicsit a slopingos, a versenygeometriás váz esetén, ill. az is benne van, mit szeretsz: kisebb váz hosszabb nyeregcsõvel, vagy fordítva (ez a stabilitást is befolyásolja). Persze nagy variálás nem jó, szerintem neked a legjobb az 57-es lenne, de nem minden gyártó gyárt ilyet, tehát az elõttem szólokkal egyetéertve, vagy lejjebb mész eggyel, vagy följebb (+ néhány dkg-t jelent), többet már nem érdemes (tehát 55, v. 59-ben gondolkodni). Még valami a méretezésrõl: a mostani vázakat már nem a felsõcsõ és alsócsõ találkozásának feléig mérik (a középcsapágyház felétõl), hanem az ülõcsõ tetejéig.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.566 hozzászólás
vagy 58

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
56

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
szisztok,

azt szeretném megtudni, hogy mekkora vázat érdemes hajtani 178cm magassággal,

köszi

Alonso

Alonso

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy az RSX fékváltókar (7-es) a 105-ös hátsó váltóval (jobbakról nem is beszélve) kompatibilis-e? Vagy váltó csere esetén nincs mese, a fogsortól kezdve minden megy?

Tapasztalati úton mondhatom, hogy kompatibilis, amennyiben 7es kazettáról és 8as vagy 9es 105 hátsóváltóról van szó.

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
Köszi, ettõl tartottam én is. Csak muszály kiadmony egy valag pénzt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A 7-es a 9-esekkel nem kompatibilis (mindegy hogy 105-ös v. dura-ace), a jobb fékváltó biztos nem, a balt meg lehet próbálni, de valszeg a szélsõ helyzetben a lánc bele fog érni. Váltócsre esetén sajna minden megy, ha azt akarod, hogy jól mûködjön: váltókar, váltók, lánc, fogas, agy. A 7-es 8-as rendszereket lehet kicsit variálni.

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy az RSX fékváltókar (7-es) a 105-ös hátsó váltóval (jobbakról nem is beszélve) kompatibilis-e? Vagy váltó csere esetén nincs mese, a fogsortól kezdve minden megy?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

lehet, de csak a jobb vázakat, vázszettként. de tõlem lehet rendelni:)

Szia!
Én cannondale bringát szeretnék venni, nem csak vázat, hanem komplett bringát. Kinéztem pár boltot az usában de ha te is tudnál ajánlani valamit... A Maliban kicsit elborultak az árral!
Elõre is köszi!Feltöltött kép

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Végre sikerült rendberakni a hátsó váltómat és kiderült, hogy mégiscsak kompatíbilis a 9-es Dura h. váltó és az Ultegra fv. kar.
A bowden és a bowdenház miatt volt az egész hibajelenség. Vettem egy használt Ultegra váltót és mikor azzal is ugyanazt produkálta elkezdtem kérdezõsködni szervizekben. A Vár Kerékpárban kapásból a bowdenre gyanakodtak. Kicseréltem és most olyan mint az álom. Csak most lett egy felesleges Ultegra h. váltóm:).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nézd meg ezeket:
http://www.xerowheel.com/prod.asp?id=1

olcsó,de jó kerekek.én már a második párat használom tõlük.
nekem volt ultegra/open pro kerekem. könnyû és erõs kerék, de amit most használok :
http://www.xerowheel...1&id2=21&pid=24
az sokkal gyorsabb és csak minimálisan rugalmasabb. viszont sokkal szebb:)

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Feldobom itt is a kerék kérdésem:
Szeretnék egy új pár kereket. A régi elõregedett + kicsit hajlik is nekem, nem elég merev sprintnél és a kanyarban is izeg mozog.

Néztem gyárit, konkrétan ezeket: Bontrager Race Lite, Mavic Ksyrium Elite, Campa Proton.
És ami még szóba jöhet az a boltban fûzõtt: Ulterga (vagy valami ilyesmi) agypár, Mavic Open Pro és a küllõknéál vagy 2 mmes radiálisan, vagy 2-1,8-2mmes szintén radiálisan.
Szóval ezekhez várnék ötleteket, tapasztalatokat.
Milyen elõnyöm származik abból hogy gyári fûzõtt (drágább és macerásabb az alkatrész utánpótlás)? Vagy van egyáltalán valami elõny?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Stopli ára: 1700-2500ft között. Piros: enged némi játékok a lábnak (3-5 fokot?), a fekete: Teljesen fix, nincs holtjáték. Nekem a piros jött be jobban, annél kevésbé érzékeny a bokám és a beállítása is enged némi tévedést.

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
Köszi, úgy lesz!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mindkettõ jó márka, igaz ezen belül azért kicsit változó a minõség. Úgy emlékszem a Fondriestnél a MEgalu a belépõ szint, a Treknél az 1500-as a 3-4. felfelé az aluk közül. De ez önmagában nem mindig meghatározó. Szerintem közel hasonló minõség, talán az 1500-as Trek valamivel jobb (lehet a Fondriest hívõk mást mondanának). Szóval nem jársz rosszul egyikkel sem, hallgathatsz a szívedre, aztán szavazhatsz bármelyikre... :-)