Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

Lobmayer

Lobmayer

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Köszi!

Hát igen az úszáshoz kell egy tüdõ!
És ezt a bringánál válik hasznossá.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Ha van idõd mind2. Futás jó állóképesség fejlesztõ, úszás meg ellazít, fõleg ha szaunázol is.
One planet, one tribe...

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Cardio - szív,keringés
Respiratorikus - légzõrendszerrel kapcs.

Lobmayer

Lobmayer

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
cardiorespiratorikus rendszert terheli?

Lehet,hogy én vagyok tudatlan,de ez micsoda?:)
Egyébként melyiket tartjátok jobbnak,ha bringa mellé futok,vagy úszok,vagy mind2!?

A válaszokat elõre is köszi!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Spinning, mint téli edzés?! Én most próbáltam nemrég, de nekem nagyon bejött. És ott aztán tényleg biciklismozgást végzel! Ráadásul egy csomó jó csaj társaságában. Egy hátránya azért van, piszok drága!
Futásnál nekem is voltak boka és vádli problémáim. Aztán kicseréltem a futócipõmet és azóta megszünt. Meg az se árt ha nem betonon futsz.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Most jöttem meg a tekereésbõl, ami nagyon jól esett, bár a km órára rá sem mertem nézni. A lábfejeim viszont totál lefagytak, most igyekszem beléjük éleltet lehelni.
A futással tényleg óvatosan kell bánni. Nekem nem okoz egyelõre nagy gondot, mert mindig igyekszem jól bemelegíteni. Az én vádliaim is szoktak kicsit fájni, de ennek én csak örülök, mióta 2x is elszakadt a bal Achilles inam. Én legjobbnak az úszást tartom. Úszás és a bicaj is fõleg a cardiorespiratorikus rendszert terheli, nálam nagyon jól kiegészitik egymást!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
nekem is be szokott a futástól így télen durranni a vádlim. Van, hogy alig tudok utána járni, pedig nyújtok, melegvízben lazítok utána. Szerintem ilyen hidegben az izmok egyszerûen nem tudnak kilazulni, bemelegedni. Én 2 hete hagytam abba a téli futást, miután iszonyatosan érzékeny lett a térdem. Nem tudom mit csináljak, terembe nagyon nincs kedvem lemenni.

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
„Futás sem árt! Csak van olyan akinek az ízületeti nem engedik és abból sérülés lesz.”

Érdekes, hogy ezt írod, mert én pont ezt tapasztalom magamon. Eddig semmi gondom nem volt a futással, de amióta októberben abbahagytam a kerekezést, mindig egy valóságos tortúrát jelentenek azok a km-ek, amiket futva teszek meg. A térdeim iszonyat módon elkezdtek ropogni, és a vádlim mintha betonból lenne(nyújtok rendesen). A vádlimmal kapcsolatban ezt már nyáron is tapasztaltam, amikor úgy gondoltam, hogy tekerés helyett aznap inkább futok. Pár kilométer után úgy bedurrant a vádlim mintha vmi profi testépítõé lenne. Utána már csak vonszoltam magam.
Ennyire nem fér össze a kettõ?(triatlon?)
Ha éppen nem fáj semmim akkor egyébként megyek mint állat
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Futás sem árt! Csak van olyan akinek az ízületeti nem engedik és abból sérülés lesz. De egyébként a keringés szempontjából nagyon kiválló edzésforma.
A többiben egyetértek, de egy a legfontosabb:
(egy idézet egy mesteredzõ válasza egy riporternek)
"Hogy mi a kerékpársport legjobb kiegészítõje télen?"
"-a kerékpár"
nem kell kommenteznem szerintem

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Szia
Én tekerek ilyenkor is :-)
Nyilván nem annyit és nem úgy és fõleg nem annyival...
Nyugodtabban kell menni, egyenletesen és amennyit tudsz, de én nemigen tudok két óránál többet, mert megdermed a lábfejem... meg amúgyis hamarabb van sötét...
és olyan mínusz 5 alatt már ne menj ki, akármilyen cuccba is öltözöl
görgõzés: jó és kell is
futás: nem javaslom, sztem rosszabbul jársz, mintha tekernél
úszás: ez igen, csináld, ha van alakalmad
és javaslom a konditermet aerob és anaerob programot egyaránt.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok!

Ti hogyan edzetek télen? Jó lenne tavasszal úgy felülni a bicajra, hogy ne akkor keljen keményen elkezdeni gyûjteni a kilómétereket, hogy formába lendüljön az ember! Görgõzés, futás, úszás? Esetleg valami edzésprogram?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Köszi.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Nekem 1 éve van karbon vázam, dehát ez ugye még nem túl hosszú idõ.... de eddig tökéletes.
A hajtókar hossza persze csak ajánlás: ha valaki pörgetõsebben megy akkor kicsit rövidebb kell - kemény áttétel mellett nagyobb. És bár nem tûnik soknak 2.5 mm azért mégis számít.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
nem.
ez a gellérthegy alagutnál lévõ Vár kerékpár nevü.
a bicikli.lap.hu -n van a honlapyukra link.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Ha már a hajtókar méretrõl van szó én is kérdeznék valamit:
Az én bringámon 170-es van, viszont méretemhez 172,5-es kellene. Ezt a 2,5mm-ert meg lehet egyáltalán érezni?

yvorl: ez pontosan melyik bolt, a Corratec Kerékvár?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
szgabor

saynos én ugyan nem használok carbon vázat, de pl. láttam egy Merida o.uti carbon vázat 5-7 év körülit is iszonyuan megadta magát...
fõleg a középrésznél..már deformálodott az anyag...ráadásul ugye ezekbe a carbon vázakba nem hagyományos középrészméret van(legalábbis abban nem az volt) és az alu betét amibe belemegy a középrész , na az a gyenge pontya. elmozdult a betét abban amit én láttam....gyakorlatilag használhatatlan lett.

persze ez attol függ az a váz amit vennél miyen állapotban van...lehet más technologiaval készült....
az OCLVrõl még azt hallottam(és MTB vázban ismerõsöknek volt) hogy igen rövid életü 1-2 év...és minden második iyen váz megadta magát.
de ez kb.8-9 ével ezelötti tipusoknál volt.
azota lehet változott sokat a az oclv gyártástechnologia .

nemtudom.
nézd meg élõben , probáld ki+ kérdez tényleg oyanokat akik már leg. 2-3 éve haytanak carbon vázat.
szerintem ha pesti vagy akkor meny be a Vár kerékpárüzletbe...ott mindenki o.utis + egyik srác a Fradi szerelõye volt pár éve még....szoval tudnak tanácsot adni.

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, vázakkal kapcsolatban. Láttam az apróban egy Trek OCLV-t pont az én méretem, jó cuccokkal, nem is vészes az ára. De nem vagyok biztos benne, hogy érdemes megvenni egy 5 éves karbon vázat. Mennyire tartósak ezek? Jól járok ezzel a vétellel, használhatom mondjuk még 5 évig, vagy inkább vegyek egy bicajt újonnan ebben az árkategóriában (300 ezer környékén).

Elõre is köszönöm a segítséget.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A valóságban nem válogathatsz nagyon, mert van vagy 2-3 méret az országban, aztán kész. 175, 172.5 szokott lenni külön hajtómûvekben. Nem kifejezetten a magasságtól függ (de azért mondjuk 170cm alatti kerós ne akarjon 175mm fölöti hajtókart), inkább hajtási stílustól, versenyzéstõl etc.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
As a starting point, we often recommend 170mm cranks on 54cm C-T road frames and smaller, 170-172.5mm cranks on 55-61cm frames, and 172.5-175mm cranks on 62cm frames and larger.
Ez az elõzõ oldali link alapján.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Szevasztok!
Ha már megint elõjött a bicajméret, stb. probléma, kérdeznék egyet én is.
Hajtókarméret: ezt mi alapján kéne kiválasztani? Szinte minden gyári gépen 170-es van, kicsin, nagyon egyaránt. Magas (hosszú lábú) embernek nagyobb kéne?