Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2005. April 26. - 14:25

Tényleg serkentõleg hat, ugyanakkor a kiválasztást felgyorsítja vízhajtó tulajdonsága miatt. Emiatt én nem fogyasztok koffeint, mert elég a hajtás miatti vízveszteség, nem még a pisiléssel is szenvedni és folyadékot veszíteni...
it was my opinion:-))
Posted 2005. April 26. - 13:45

Posted 2005. April 26. - 13:40

Posted 2005. April 26. - 13:37

Én csináltam magamnak egy kis energia italt, ami sztem hatásos
Íme a recept, ha vkit érekel:
5 dl fekete tea
1-2 dl grapefruitlé
1-2 dl narancslé
1-2 dl citromlé
6 púpozott evõkanál étkezési szõlõcukor (por alakban)
Persze a folyadék mennyiségeken tetszés szerint lehet változtatni. Szerintem a szõlõcukor a lényeg.
Tekerés elõtt két órával már elkezdem bevinni a szõlõcukrot tabletta formába és bemelegítés képpen rohangálok egyet a lépcsõn, mert mindig fönt hagyok vmit, ami az útra kell

Posted 2005. April 26. - 13:26

Mindenki másképp csinálja...!

Posted 2005. April 26. - 13:25

Már én is kérdezni akartam, hogy ki milyen táplálékkal indul el edzeni.
Viszont inni csak vizet viszek és érzem, hogy ez hiba. Valaki nem tudja, hogy hol lehet Isostart por formájában venni, vagy bármilyen izotóniás italt?
Izo port, meg mindenféle ûrhajós kaját sztem bármelyik bringaboltban kapsz.
Én hosszabb tekerésekre müzliszeletet, almát, banánt szoktam vinni, esetleg cerbona energiaszeletet. Inni vizet iszom edzésen, versenyre bekeverek izot.
Tekerés elõtt legalább egy órával kajálok, úgy ebédnyi mennyiséget- tészta, tojás, rizs, szendvics, paradicsom, ilyesmiket. Ezzel simán végigmegyek egy Mátrakört is (2-2,5 óra), hogy közben nem kajálok, és nem éhezek el.
Posted 2005. April 26. - 13:05

Ha 140 km körül megyek(montival), akkor mind a 3 zsebem tele van kajával. Banánt általában viszek, müzliket szintén és lehet, hogy hülyeség, de én a gyõri édesre is leraktam a voksom. Sõt ha anyám süt, akkor a piskóta is bekerül az elfogyasztandók közé.

Posted 2005. April 26. - 12:36

Posted 2005. April 26. - 12:06

Bár nem vagyok oútis, de azért rendes tempóban tekerem a túrákat. Az lenne a kérdésem, hogy milyen kajákat szoktatok enni tekerés közben? Energia szeletek vagy zsömi+szalámi?

Én általában egy zacsi szõlõcukrot és 2.5 liter citromos vizet viszek magammal. Szõlõcukor 10-20 percenként 2 tabletta, de ha vmi húzós emelkedõ jön, akkor elõtte 3. Ivászat ugyanilyen sûrûséggel. Ez megfelelõ módszer vagy nagyon hülyén csinálom?
Posted 2005. April 26. - 12:05

Kicsit meglepetten olvasom, hogy veletek is ilyen sokszor elõfordul az eléhezés. A szervezetnek nem tesz jót ha eléhezik. Ez egy olyan állapot, amikor már az életfontosságú szervek ellátására fordítódik a legtöbb energia, és az is alternatív forrásokból (pl:ketontestek) jön. Az izmoknak már nem nagyon jut kakaó. Ez azzal is jár, hogy a szövetek inzulin érzékenysége ugyan megnõ, de egekbe emelkedik a vérinzulin szint, ami szintén nem jó, és nem kívánatos. Ha pedig sokszor elõfordul ilyen, akkor az rontja a szervezet ellenállóképességét.
Szóval, én biztos ezentúl valami cukros lével és valami harapnivalóval megyek el még 60kilcsire is.
Posted 2005. April 26. - 10:32

A profik is tényleg belekerülnek idõrõl idõre ebbe a hibába (lásd TdF: Indurain, Ullrich, Armstrong): mindegyiknek volt olyan éve, hogy elkészült ilyan miatt az erejével és csak a legnagyobbakat említettem.
Posted 2005. April 26. - 08:46

Az eléhezés kerékpáros mûhiba, ennek ellenére gyakori, múlt héten én is elkövettem, nem figyelembe véve a hirtelen lehûlést. De hallom, hogy a nagy profik is beleesnek ebbe a dologba. Farkasamed esetében a túlerõs kezdés lehetett a ludas, az a legjobb ha a végén lesz a gyors tempó, nem az elején. Speciális egy állapot, volt már olyan is, hogy azon gondolkodtam, hogy tudok leszállni a géprõl elzuhanás nélkül.
Posted 2005. April 26. - 00:34

Nagyon nem voltam még formában....a 2.körben a parton azt gondoltam? egyek valamit...á, nem eszek, majd a köv. körbe.
Erre a köv. körben, visszafordultunk a partra, kicsit kiment a fejembõl, gondoltam, majd a rövid emelkedõ után(emelkedõ elõtt nem jó enni) a Rév-ig. Addig már nem jutottam el. 35-36al ment elõttem 8-10ember, és mint a szög, úgy megáltam...nem bírtam velük menni. gyorsan kaja, felküzdöttem magam a kis emelkedõn, vissza aprtra, mire az apádsághoz felértem, már egyre jobban voltam(addig küzdöttem), jött még 1 döglött sor(5-6ember), azokkal mentem végig a parton már újra 35-36al.
De edzésen sokszor elõfordult már. én télen alapozáskor direkt el is játszom. mikor órákat mész 120-150es pulzussal, egész lassan éhezel el. Nekem néha 15percig eltart, ézrem,h egyre lassabban megyek ugyanazzal a pulzussal, emelkedõn hamarabb(alacsonyabb pulzusnál) már elsavasodik a lábam...általában egséz jól ki tudom számolni az evést hosszú alapozásokkor, többnyire 8-15km-el a hazaérkezés elõtt éhezem el....szépen biciklizek még 20-30percet zsírból(szigorúan 140es pulzus alatt megyek ilyenkor)...otthon meg fürdés, nagy kaja, alvás, kaja. Ilyenkor sikerül 100% ig lemeríteni a raktárakat...néha még álvezem is. :-)
Marchellonak is biztos ismerõs ez ?!
Posted 2005. April 25. - 23:08

Farkasamed: én igen, több éve õsszel amikor nem voltam már formában, de azért elindultam versenyen (monti). És minden jól ment egészen az utolsó 2km-ig, amikor annyira eléheztem, pedig már csak lefelé és sík volt hátra. Hogy ezen a részen közel 10 percet kaptam: síkon kistányér 1esben vánszorogtam (22/30) és az összemosodó képen amit láttam már a fák kérgeit nézegettem mint esetleges táplálékforrás... na ezt az állapotot nem ajánlom senkinek

Posted 2005. April 25. - 21:56

Hétvége tanúságos volt számomra. 65km-t tekertem és fél útig 39-40-es átlagot tekertem a jó kis hátszélnek köszönhetõen. Visszafelé jött a szembeszél és egy ideig 28-29-es tempóval jöttem. Aztán visszaesett a teljesítményem,pedig igyekeztem. 10km-rel a vége elõtt viszont úgy éreztem, hogy leesek a bicajról. Megittam a szokásos fél liter vizemet,de ennek ellenére totálisan ki voltam! Ekkor már csak arra figyeltem, hogy hazaérjek,alig tudtam 20-szal menni! Alig tudtam az útra figyelni,örültem,ha egyenesen megyek és nem megyek le a padkára.
Ilyen,ha leesik valakinek a vércukra! Pedig ettem rendesen elõtte. Elhatároztam,hogy még ekkora útra is viszek magammal valami cukor és ásványianyag tartalmú frissítõt, vagy kaját!
Járt már hasonlóan valaki?
Posted 2005. April 25. - 17:19

az elsot nem tudjuk. a hatsot igen

edit:
mikor tema volt ez, akkor elso agyat kaptam elo. hupp.
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Posted 2005. April 25. - 17:05

De tegnap tapasztaltam,h a Continental latex belsõk nem bírják a 10bar feletti nyomást. 2 is eldurrant(más helyen, másképpen) szerencsére még a rajtom elõtt. Beraktam a hagyományos belsõt, 11bar, semmi gond nem volt.
Nem olvastam róla sehol,h csak milyen értékhatárig mûködik, de ezek szerint a 11bart nem bírta. 8-8.5baron már fél éve "nyúzok" egy párat, azoknak semmi baja. Buktam ~1500Ft-ot.
Csak pár érdkesség: Egy csapattársam mesélte,h a Pétfürdõn az uutolsó 2km-en utolérte õt Szuromi Bence. Próbálta felvenni a ritmusát, ami sokerül is egy rövid idõre...az enyhe hátszélben, síkon 57-58al mentek!!!!! Én ott 47-48km/h-val haladtam....nem rossz. Van még hova fejlõdni. :-)))
Posted 2005. April 25. - 17:01

Szinuhe! Tprezident! Az AC hátsóagy szétszedéséhez szükséges szerszámot 17-es villáskulcsnak hívják. 2db kell belõle.Én nem szedem szét, speckó szerszám kell hozzá.
De szerencsére itt Tatabányán vagy jól felszerelt bolt(simano Service Center, Lánc-hálózat tag, meg minden).
Ott ért hozzá ember, és van hozzá szerszám.
Pétfürdõ?
Kinek hogy tetszett???
Sajnos én csalódott vagyok.
Minden rendben volt. Idõjárás, technika, alvás, evés-ivás...stb.
Ennek ellenére 33:12-es idõvel(38.07-esátl) valahol a 20on valahányadik helyen végeztem. Pedig jól ment végig. Úgyé reztem mindent kihoztam magamból.
Talán késõbb majd jobban megy?!
Üdv:G.Pityu
Posted 2005. April 25. - 16:13

yvorl: nem etettek, van ilyen ragasztó folyadék, elég sokáig bírja -- mondják--, mások szerint mihelyt hazaér az ember jól teszi ha kicseréli a szingót.