Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
http://www.chronicpr...om/sitting.html
http://www.bicyclepa...pril05/bp10.htm
http://www.pulsus.co...Pdf/grun_ed.pdf
http://www.roadbiker...om/pbs_page.htm
http://www.selleroya...ano_2002-11.pdf
http://www.veloplus....00447164434.pdf

Most ezt a párat találtam, de majd még berakok pár linket.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
farkasamed nyomd már ide lécci a linket a nyeregtudományról plíííííz

(bocs a dupla postért)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Én is a Fizik Arione-t méregetem épp... Elég sok pénz... nagyon sok... de mivel legnemesebb részeimrõl van szó :)... talán megéri.

Az az igazság, h mostanában épp átértékelem néhány alapelvemet a kerékpárokkal kapcsolatban. eddig nagyon arra mentem rá, h a mozgó részek legyenek a legjobbak: agyak, középcsapágy, monoblokk - merthogy ezek tartják mozgásban a készüléket. Viszont amióta karbon vázat-villát-nyeregcsövet használok :) - azóta valahogy másképp gondolom, mert annyival más érzés ráülni...
Szóval a LEGJOBB nyergek többsége NEM kivágott és talán nem véletlenül, viszont valahoyg mégis meg van könnyítve az a rész. Nekem pl. van egy szintén elég jónak számító Selle san Marco Barracuda nyergem, ott a mûanyag ház maga egy nyelv-szerû bemetszést kapott alul, ami hasonló hatás, mit a kivágás, csak nem gyengíti meg a szerkezetet annyira. Hasonló megoldást láttam sok más helyen is.
MIndazonáltal ez a Fizik-féle WingFlex eléggé furfangos cucc...

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Ja igen, még valami: nemrég eszembe jutott, hogy ha már a boltok nem kínálnak próbanyereg lehetõséget, lehetne azt csinálni, hogy egymás között cserélgetjük a cuccot, így mindenki egyszer fizet mondjuk 20 ezret, és kipróbálhatna akár 5-6 másik hasonló árban lévõt, nem bukna rajta egybõl súlyos ezreket, amikor megpróbálja alig használtan eladni. Ha meg valakinek megtetszik valamelyik, azt megveszi és nem foglalkozik többet a nyereggel.

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Nekem van egy Arione-om. Országútin használtam, de nem volt az igazi, bár valószínûleg a bicaj egyéb beállításait nem sikerült kényelmesre belõnöm, mert próbáltam másik nyereggel is és ugyanolyan érzés volt (ülõgumók közti lágyrészekkel volt a gond). VAriáltam stucni magassággal, nyereg elõre hátra helyzettel, nyeregmagassággal, dõléssel,de semmi nem hatott. Az új országútimon sima titán Flite van mindenféle gél nélkül, ezt meg az ülõgumóim nem szeretik egyenlõre, de legaláb az érzékeny részeket már nem nyomja. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy nagyon keveset mentem eddig vele. Az Arione-t áttettem a montira, de még nem tudok nyilatkozni róla (egyébként ezen a bicajon is elöl nyomott minden nyereg). De az tuti, hogy nagyon sokat számít az, hogy mennyit mentél már az adott szezonban, mennyire erõs a hátad, hasad, lábaid karod, legalábbis szerintem.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Tegnap éjjel vagy 10-15 cikket tudományos cikket néztem át a neten a bicikli nyergekrõl. Meglepõ, hogy pár összehasonlító cikkben hátrányosan kerültek ki a kivágott (cut-off) nyergek, szemben a nem kivágott és géllel borított nyergekkel. Az általános eredmény lehangoló, mert tökéletes nyereg nincs, és a legjobb is "csak" 20%-kal csökkenti az artéria O2 szállítását. Mindenesetre a következmény sok helyen az volt, hogy ha a nyergek helyileg rontják is a vérkeringést és az ideg mûködését, maga a biciklizés nagyon sok elõnyös tulajdonsággal rendelkezik (szív- és érrendszer).
Sok jót írtak a Specialized BG (Body Geometry) és a Fizik nyergekrõl.
Valaki használ Fizik Arione-t? Talán ez a nyereg az, amiért adnék 20e magyar pengõt, a vélemények szerint.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Nekem van egy olyan gyanúm, h az Acor nyeregbõl kétféle is van, egy normál és egy titán sínes. A normál a 6900 pengõforint, a drágább meg a titán változat. De ez csak az én gyanúm.

10 rugót már sokallnék érte, ha nem titán sínes. Bár ki tudja...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Igen, vagy elnyomták vagy lejebbvitték nem tudom, de az biztos hogy most 6900ft.
Eddig bejött az Acor. A hétvégén beleraktam 180at összesen (70-55-55Km) és nem volt vele bajom. A jövõ héten valószínû benézek a Pelso 200ra egyet túrázni. Majd igazából ott derül ki mennyire jó.
Ha már itt vagyok: Jön még valaki olyan 26-28-30kmes átlagot a Pelson? Egyenlõre társaság kéne.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Én nagyon megkínlódtam a nyergeimmel az utóbbi idõben. Használtam egy Selle San Marco Aspide-ot, ami kicsit nyomott, ezért túladtam rajta. Gondoltam veszek egy középen formált nyerget, és kipróbáltam egy olcsó Selle Royalt. Ez úgy megnyomott, hogy 2 hetet ki kellett hagynom, és most a régi Bike+ is kínoz, amivel korábban nem volt bajom. Elhatároztam, hogy középen kivágott lágyrész kímélõ nyerget veszek, de igazából nem találok. Ez az Acor milyen?

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Kössz az infót! Én a mag-ban láttam a probike hirdetését, azon ha jól emléxem 9900-ért volt.Lehet hogy elnyomták?

Üdv:G.Pityu

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Így van. Én spec a Probikeban vettem 6900ért. Ott még láttam jópár darabot belõle, szóval elvileg még van is nekik. érdemes felhívni õket és eltetetni egyet ha kell.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Hali

tpresident: nekem is vannak hasonló nyereg-élményeim. Én ráadásul azt a döbbenetes tapasztalatot szereztem a napokban, hogy a nadrág többet számíthat, mint a nyereg! ugyanaz a nyereg, ami néhány napja kényelmes volt, ma egy másik nadrággal pocsék érzés volt!
Turbo_G.Pityu: azt az Acor nyerget a Mali forgalmazza, ami lévén az egyik lagnagyobb nagyker elvileg bármelyik jobb kereskedõvel kapcsolatban van.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Helló Potty!Hol osztják eztet az Acor nyerget?

Üdv:G.Pityu

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Tpres: 5900pénz a Fizik (Ride Bike Árkád) elvileg létezik Spec-bõl is, de én azt még nem találtam. Van feketébe meg egy undorító (szerintem) sárgában.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Mecsek: Ne foglalkozz vele, semmi gond nem lesz vele...

Potty: Mibe került a géles bandázs???

Nyereg ügyben a következõket tudom mondani:
Tél során vettem(téli akcióban) egy Selle Italia SLR XP nyerget. Feraktam a tél közepén(alapozás kezdetekor), és nem voltam megelégedve vele. Törte a seggemet, 2 óra után nem éreztem jól magam rajta. "ennyit a könnyû nyergekrõl" gondoltam. Vissza is raktam a jól bevált 230g-os Selle San Marco ERA-t. Aztán kb. 1 hónapja már-már el akartam adni az SLR-t, visszaraktam, és azóta tökéletes, mentem vele 280km-t egy nap és semmi gondom nem volt. A megoldás: az elsõ alkalommal nem voltam hozzászokva a kerékpározáshoz, majd kb. 2000km után már a seggem is hozzászokott a rendszeres kerekezéshez, így aztán semmi gondom nincs az SLR-el.
sokszor ennyi is elég!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
A vázméret - magasság arányokat elmondaná valamelyik rider ?
Felvilágosulnék. 180 cm vagyok. mekkora váz kell ?
kössz

Mecsekoutis

Mecsekoutis

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szevasztok!

Ma fölszereltük a jobbos rx-100-as fékváltókart. Sajnos a ballosra nem
volt manna, majd a jövõ hónapban. Eddig vázváltóm volt, zongorázni
lehet a különbséget. Végre jó az idõ, lehet tekerni, hajrá!!

UI:A racsni visszarakás után a légszélsõ fogaskeréknek van egy árnyalatnyi
holtjátéka. Amit csak akkor érzékelek, ha a lehúzóval mozgatom.
Vélemény?
CUM DEO
PRO PATRIA
ET LIBERTATE

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Na kicsit irogatok én is. Beszereztem pár cuccot a bicómhoz és meg kell hogy dicsérjem õket mert jók. Az egyik egy Gél betétes, pontosabban alátétes bandázs. Nagyon frankón elnyeli az apróbb rezgéseket, meg egy kicsit vastagít is a kormányomon, ami így nagyon kellemes fogást biztosít. Hátránya hogy +100g a normál bandázshoz képest (de hogy õszinte legyek szerintem simán megér ennyit). a másik hátránya az ára. Hát nem occso.
A másik cucc egy nyereg Acor és (elvileg) titánpálcás. Piszok könnyû 188g és ma gurultam vele egy hetvenest és nem volt velel gondom. Jövõ héten tesztelem 200on. A vicc az ára kemény 6900ft. Bár nem olyan a kidolgozása mint egy állat nyeregnek (amik 20enél kezdõdnek ebben a súlyban), de azért tûrhetõen néz ki. A hülyének is megéri, hátmég nekem!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

2125mm 23mm-es gumi esetén.

Ez precíz volt. Köszi.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Campa delta fék:

épp ma láttam a kedvenc bicayboltomban egy Basson amit szervizelni hoztak be.
érdekes de nem volt meg az eleye/a fedõlap..
ig y látszott a belsõ mechanizmus.... yo kis rendszer de tényleg nehéz.

Nekem a mugy egy Modolo Cronos deltafék az álmom.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066