Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Grimus ja vannak ott szép bringák. A Carbon Coppi vázzas Dura Ace-val szerelt bringát láttad benn a falon ?

Szerintem a Mali-val járnál a legjobban mert elég olcsó. Egyébkét a Pesti úton a Pap kerékpár régen csinált vázakat, vagy csináltatott cro-mo-t nekem is van egy onnan. Azt használom télinek.

Én nem vennék használt vázat mert nem lehet tudni, hogy buktak-e vele vagy volt e javítva szólva az a bizt, ha újonan veszed.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Coyote: Gondolom, hogy nincs különbség, csak odairtam tájékoztatásul, hátha v.mi számomra ismeretlen eltérést hordoz ez a széria :)

Ha én most újra kezdeném az outizást, biztos, hogy jó állapotú használt bringát keresnék vagy CrMo vázzal, vagy egyszerûbb Mali v. Schwinn vázzal! Schwinn Adrenalin(outi!) villával 20k!

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Ma voltam a Népfürdõ utcában, és megtaláltam azt a boltot, tényleg sok szép országúti van, csak hát jó drágák, legalább is nekem.
És nem tetszenek az alu vázak! Van egy-kettõ, ami igen, fõleg a tulaj? scott váza :-)
Szóval jobban szeretnék egy cromo vázat, lehet használt is, tud ebben valaki segíteni? A többit pedig rápakolom,azzal már nem lesz gond, de kéne egy váz. 56-os, mint ma megtudtam.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Egyébként ha bemész a Népfürdõ u. 19-ben lévõ bringaboltva...

Az most nyitva van? Úgy olvastam a honlapon, hogy elköltöznek.

www.mali.hu

A Népfürdi 19-ben nem a mali van !!! hanem egy masik bolt nem tom mi a neve de ott van a lakótelepen.

A mali asszem az 1-be volt !

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Egyébként ha bemész a Népfürdõ u. 19-ben lévõ bringaboltva...

Az most nyitva van? Úgy olvastam a honlapon, hogy elköltöznek.

www.mali.hu

Egyébként köszi a segítséget. A váltókar mindegy? Tehát lehet olyan, ami a vázon van? Az 600 forint :-)
Ha jól láttam, és nem 20000.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Nem tudjátok véletlen mekkora a shimano 7es (105-ös) kazattatestjének hosszúsága?

Nekem van egy HG50-es 7-es shimano-m az ugyanakkora nem ?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Grimus !

A merida 850-et ajánlom 80körül ez shimano 2200-vel van szerelve, de késöbb vehetsz hozzá Sora fékváltókart.

Ha rászánsz egy kicsit több pénzt akkor 175e ért vehetsz Campagnolo Mirage 9-es szettel Mali bringát ez már elég jó.

Vagy rakhatsz össze bringát olcsóbb kifutó cuccokból. pl Shimano Rsx Rx100 meg ilyenek (esetleg egy két jó minõségû használt cuccal)

Egyébként ha bemész a Népfürdõ u. 19-ben lévõ bringaboltva vázolod az elképzeléseidet, meg, hogy mennyi pénzed van rá akkor bizti segítenek, hogy a legjobb ár/érték arányú bringát rakják össze neked. (lehet, hogy a többi boltban is, de nekem velük kapcsolatba van pozitív tapasztalatom)

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
MTB-m van, de nagyon megtetszett a oúti biciklizés. A levelekbe beleböngészve azt látom, hogy nem én vagyok az elsõ megtért :-)
Túl sok pénzem nincs, ezért a montimat eladom, hogy tudjak venni egy másikat. Ez 80000 plusz pénzt jelent nekem. Ebbõl milyen gépet lehet összerakni?
Nem értek hozzá, de ilyeneken lehet spórolni, hogy vék váltókar helyett csak fékkar, a váltó pedig a vázon? Vagy ez "régi" rendszer? Mi a régi és mi változott? Kompatibilitás, tudjátok. Gondolom, érdemes a felnikre, és az agyakra költeni, nekem elég egy 8-as, vagy 7-es rendszer. Mi a különbség? Hajtókar? Monoblokk? Néztem a Mali honlapján már 5900-ért árulnak vas trekk vázat, ez mitõl más, mint egy verseny? Kormányok, stucnik? Ami az eszetekbe jut, azt írjátok le, nagyon fogok örülni! Köszönöm, üdv!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Nem tudjátok véletlen mekkora a shimano 7es (105-ös) kazattatestjének hosszúsága?

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Igazad van télleg nem országúti ... de azért rokonságban vannak (elég közeliben) de ha körül kéne írni akkor nem tudnám máshogy megfogalmazni a dolgot, persze ez lehet, hogy az én hibám. ;D

De a fittness bringát is országútra enyhe terepre tervezték. Egyébként a gumit el tudnám képzelni a téli bringámban ami országúti de igaz inkább trekking a dolog. Szóval akkor a fittness átmenet az országúti és a trekking között. Így jó vagy még csiszoljak rajta ?! ::)

mexicano

mexicano

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Bocs, hogy belepofázok :-)), de nekem pont Merida Speeder T2-m van, így asszem, ismerem is az effajta "fitnesz"-kerékpárt. No, valóban egyenes kormánya van, de ettõl még nem országúti egyenes kormánnyal. Miért? Mert egyrészt sem a kerék (felni+külsõ) nem országúti, másrészt meg a geometria sem. Lehet, hogy ezek nem olyan fontos kérdések, de az én szememet kicsit bántotta, mint büszke M.S.T2 tulajt...
Félre ne értsd, sztem marha jó ötleteket+tanácsokat adtál Hengernek, szupi a hozzászólás, csak így tovább!
BTW a canga kurvajó, 150ért nehéz jobbat találni, mondjuk én nem is kerestem, mert beléptem az üzlet ajtaján, szemeztünk 5 percet, és megvettem. :-):-)

Képzeld, milyen lenne, ha vennék egy Suzuki GSXR1000-est?

Különben az évi 2000 kilométeredhez lehet melyet aszfalton teszetl meg lehet, hogy elég lenne egy ma oly divatos "fittness kerékpár" mely annyit jelent hogy országúti egyenes kormánnyal , esetleg hármas hajtómûvel.

ilyenek pl
Caprine Speed max 1000 ennek az árát nem tom de bármelyik boltba megmondjak ha felhívod õket(pl némethéknél is)
Merida Speeder T2 ára kb 150e

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Túl tárgyaltuk :)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
ja ! én sem állítottam mást csak azt mondtam hogy a 9-es tányér 10-es láncal az probléma lenne... ::)

de egyébként rámegy a 10-es lánc a tányérra csak tönkreteszi azt meg a láncot is szóval ha valaki nem hónapokra/évekre tervez akkor az is müxik....

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
10lánc + 9es tányér persze nem müxik, hiszen a tányér széllesebb mint ami a lánchoz kell. Azért irtam a 7es példát, hogy az a kisebb probléma ha a lánc szélesebb és keskenyebbhez való tányért hajt.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
de itt 10es tányéron 9es rendszerrõl volt szó ::)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szia ! FSA carbon hajtókarokkal tapasztalat, hogy az a menetes rész ahová a pedált tekered, be van ragasztva és egy idõ után már nem marad a helyén! már két ilyet is láttam ebbõl az egyiket tapasztaltam... (1 szezont bírt) szerintem a campa is ilyen de ha már választani kéne inkább fsa mivel a campa belekerül egy chorus szett árába.... szerintem meg annyival nem jobb... persze ha mindegy lenne az ár akkor campa ;D

Balu úgy persze hogy mûxik hogy 9-es tányér 7-es láncal... de mondjuk egy 9-es tányéron 10-es lánc már a tányért is tönkreteszi...

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
9es Mirage-t hajtok 7es láccal és fogsorral és rendesen müxik, a 10es record is menni fog 9es lánccal és fogsorral!

(Sajna nem tapasztalat, csak józan paraszti logika...)

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hát, szóval én országúti bringára szeretnék minél jobb hajtókart, az ár nemis nagyon számít, de 9-es rendszerhez...
- A Campa Record Carbon ugyebár 10-es. Ezzel meg lehet csinálni, hogy leszedem a gyári lánctányárokat és mondjuk FSA lánctányérokat teszek rá amik jó 9-es rendszerhez? Korábbi hozzászólásokban olvastam ilyeneket, hogy nincs nagy különbség 8-as és 9-es rendszer között..."Szóval bent a boltban lemértük ma a különbséget digitális tolómérõvel a Deore és valamilyen Shimano 8-as hmû között. Mármint a lánctányérok közötti távolságok különbségét és a lánckerekek vastagságának különbségét. Kb egy tized mm volt a vastagságban nemtommelyik javára, de ez a adódhatott a mérés pontatlanságából is..."
Igaz a Campa honlapján ezt olvasom róla: "composite/light alloy crankarms - light alloy fixing bolts and nuts - 4-pointed crankspider - Ultra·Drive chainrings - requires b.b. with 102 mm axle" ez azt jelenti, hogy csak 4 helyen kapcsolódik a hajtókar a lánctényérhoz? Lehet, hogy "spéci" lánctányér kell hozzá?
Na mind1, van még más lehetõség is...
- Ugyanezt megcsinálni majd a 2004-es Shimano Dura-ace hajtókarnál? Merthogy ott is az a baj, hogy 10-es lesz..., de legalább talán normális 5-ös felfogatással. Tudtok róla valamit, hogy milyen is lesz?
- Vélemény az FSA Carbon Pro Team Issue, vagy FSA Carbon Superlight hajtókarokról?
http://www.fullspeedahead.com/
- Van még egy ami baromira tetszik.
Profile Elite Pro Road
Igaz erre nem várhatom, hogy tömegével írtok majd tapasztalatokat...
http://www.profile-d...anks_elite.html

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Bitecus: Próbáld meg a Ridebike-ot illetve a Kerékvárat, náluk szokott lenni.