Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
hat eleg oskovuleteknek hatnak... de az nem baj ;)

Ahogy olvastam a laser tünik a legnormalisabbnak ugyan a stucnija neked kicsit rövid lesz de egy-két apróságot ugyus at kell alakítani egy hasznalt bringán, hogy jó legyen.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Van egy Veszprémi kontaktom, aki elad pár biciklit, ide másolom õket:
Puch(1):Columbus SLX váz 58x57, pedál nincsen,
105-ös szett, DURE-ACE stucni 110-es,
14 sebességes, CAMPAGNOLO felnik, DT küllõk

Puch(2): CR-MO váz 55x55, 90-es stucni,
COMPAGNOLO szett, 14 sebességes, nem pozícionált,
kerékagyak régi 105-ös, DT küllõk, pedál nincs
MAVIC, WEINMANN felnik

Puch(3):501-es Reynolds váz 55x55,Shimano 600-as szett,
12 sebességes, de váltókar 7-es,
WEINMANN felnik, DT küllõk, stucni 60-as, pedál nincs

Roadtech:osztrák márkájú bicikli saját szettel,
pozícionált, 12 sebességes, 57x56 váz, stucni 80-as, pedál van

Giant:4130-as CR-MO váz 57x55,12 sebességes, Shimano váltórendszer,
stucni 85-ös, pedál van,ARAYA felnik

Dino Delloni:Shimano váltórendszer,12 sebsséges,pozícionált,
stucni 80-as,RIGIDA felnik,DT küllõk,régi 105-ös agyak,pedál van

Laser:Columbus Aelle váz 52x57,Ambrosio felnik, DT küllõk, pedál van,
14 sebességes,Shimano szett, stucni 100-as

+ 2 db Continental 25x700 c új gumit is adok.

27-35 között adja õket. Nem tudom, honnan van neki 7 biciklije, és miért adja ilyen olcsón?

Ebben tudtok segíteni???

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

182 és 90 kiló ;D ;D ;D ;D
Na jó, az utóbbin még lehet változtatni.

akkor szerintem labhossztol fuggoen olyan 56-os 58-as vaz kene. En 174 vagyok és 53-assal járok. a 90kg meg majd az outizas valtoztat ;)

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
182 és 90 kiló ;D ;D ;D ;D
Na jó, az utóbbin még lehet változtatni.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

... homályosíts már fel hogyan javítod a tufót mondjuk összefagyott kézzel esetleg esõben? ... addig amíg nem jön mindenki után egy szervízkocsi szerelt kerekekkel.

Szóval télen Én sem tufot használok de esõben már volt szerencsém cserélni és meg lehet úszni a dolgot tiszta kézzel, mivel: a gumit megfogod a szélén kipattintgatod a perembõl fogod a tartalék tufodat ami tiszta és felrakod a kerekedre.
Ha apró lyuk van benn akkor utánna otthon öntök bele javító trutyit és elhasználom edzésre a gumit, ha szétvágta valami akkor kuka. Ennyi a trükk.

Egyébként nem egyszer szereltem már télen szétfagyott kézzel defektet (külsö-belsõn) és az sem üdítõ érzés, a tufo szerelése miért lenne az ?

GRIMUS: milyen magas vagy ?
egyébként arra kell ügyelni, hogy a kormány magassága és a gyereg magassága között legyen jó 10-12 centi meg jól ki legyen húzva a nyeregcsõ...

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
És itt jön az újabb kérdésem: Bicikli méretek! Több méretet is meg szoktak adni, kilehet számolni a nekem megfelelõt, vagy próba szerencse?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
hát egyáltalán nem mindegy milyen a váltókarod ha hobbizni akarsz akkor szerintem nem lényeg fvkar. viszont ha tényleg komolyan szeretnéd nyomni akkor sajnos áldozni kell rá mert annyival jobb. sok sok tíz húsz és harminc ezer forintokat csak erre az egy alkatrészre. ha visszaolvasol ott volt szó már mindenféle mixelésrõl az ár és teljesítmény függvényében

vegyél malit szerintem mert ha nehezebb az egyéniséged az sem lesz túl kényelmetlen viszont nem is pille, de nem is törik olyan könnyen.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
A montiknál ismerem a méreteket, én cc-hez 21"-ost használtam, DH-hoz ennél is szélesebb kell(azt már nem csináltam).
Mi a helyzet az országúton? Sportos gumik, esõ gumik, túra gumik, meséljetek! :)

A másik:
Van egy Veszprémi kontaktom, aki elad pár biciklit, ide másolom õket:
Puch(1):Columbus SLX váz 58x57, pedál nincsen,
105-ös szett, DURE-ACE stucni 110-es,
14 sebességes, CAMPAGNOLO felnik, DT küllõk

Puch(2): CR-MO váz 55x55, 90-es stucni,
COMPAGNOLO szett, 14 sebességes, nem pozícionált,
kerékagyak régi 105-ös, DT küllõk, pedál nincs
MAVIC, WEINMANN felnik

Puch(3):501-es Reynolds váz 55x55,Shimano 600-as szett,
12 sebességes, de váltókar 7-es,
WEINMANN felnik, DT küllõk, stucni 60-as, pedál nincs

Roadtech:osztrák márkájú bicikli saját szettel,
pozícionált, 12 sebességes, 57x56 váz, stucni 80-as, pedál van

Giant:4130-as CR-MO váz 57x55,12 sebességes, Shimano váltórendszer,
stucni 85-ös, pedál van,ARAYA felnik

Dino Delloni:Shimano váltórendszer,12 sebsséges,pozícionált,
stucni 80-as,RIGIDA felnik,DT küllõk,régi 105-ös agyak,pedál van

Laser:Columbus Aelle váz 52x57,Ambrosio felnik, DT küllõk, pedál van,
14 sebességes,Shimano szett, stucni 100-as

+ 2 db Continental 25x700 c új gumit is adok.

27-35 között adja õket. Nem tudom, honnan van neki 7 biciklije, és miért adja ilyen olcsón?

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Köszi a segítséget, egyenlõre fogalmam sincs, mit vegyek.
Jó súlyban vagyok ;), akkor legyen Mali? És a Csepel?
A váltók függnek a váltó kartól: mindegy hogy fékváltóm van, vagy a vázon lévõ kallantyús?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
mávolt errõl szó de akkor homályosíts már fel hogyan javítod a tufót mondjuk összefagyott kézzel esetleg esõben? vagy úgy egyáltalán otthon?
külsõ belsõ párosítás az életképes addig amíg nem jön mindenki után egy szervízkocsi szerelt kerekekkel.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Lehet, hogy én rossz boltba járok (vagy inkább ti ;D)
De én 3000 Huf ért veszem a tufot és nem 6000-ért ::) ::)

egy kúlsõ is belekerül ennyibe és a tufot is csak az vágja szét ami a külsõdet! Van lehetõség a javításra.
Én régen is amíg még külsõ belsõztem is mindíg vittem tarcsi külsõt mert ha szétvágja valami akkor ugyanúgy nem tudsz hazajönni...

Egyébként csak említettem... nem kötelezõ ! ;)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A Rubena-t nem ajánlom, de a Tufot sem, külsõre érdemes 4e-t rákölteni, hogy tartós, biztonságos legyen, de nem is fel kiló. LEginkább Michelin-t ajánlom. (Tufo nagyon jó. de ha defektet kapsz bajba vagy ha csak nincs nálad egy másik 6e Ft-os gumid) Agyakkal és fûzéssel is vigyázni kell. Fûzni nem mindenhol tudnak jól, van ahol túl feszesre fûzik és végig kipereg, vagy ha rossz küllõsorba nyúlsz, szintén kitördösik (bár ekkor nem a fûzés hibájából).

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
azokra a tufo gumikra gondolsz? nekem ugy remlik, hogy vmi 6 rongy korul mozgott az aruk, bar lehet, azt egy parra lattam rairva nem darabra.
amugy joregg! :)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Gumit vehetsz olyat is aminél a külsõ meg belsõ egyben van és peremes. Ez olyan 3000-3500 HUF között van és 10-12bar ra fel lehet fújni és így nem tudod felütni vele a felnit. A szélessége meg 19,21,23 mm

Agyat csak akkor vegyél ha már eldöntötted, hogy milyen cuccot raksz rá. Amin tudsz spórolni az mondjuk a fék. pl nem veszed meg a drága shimano-t meg campagnolot hanem inkább zoggie vagy más utángyártottat veszel ez jóval olcsóbb és fékhatás kb ugyan akkora...
A másik ilyen a hajtókar abból is feltehetsz kisebb nevut jóval olcsóbban.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Kereket számolj úgy, hogy felnit kapsz 2.500 - 3.500 között (Mach1, Weinman, Wolber, Rigida)
Küllõk 40-50 között (DT, Mach1)
Agyak 2.000 - 3.500 (RSX, Xenon, Mirage)
Belsõ 500 - 1000 (Rubena - Michelin)
Külsõ 1.500 - 2.500 (Rubena)

Ezek persze nem a csúcs modellek, de pont jók arra, hogy elszánt kezdõ outis hosszan nyúzza õket! (Kivétel a Rubena, azt sûrûn kell cserélni...)

Felgumizva egy elsõ kerék 10k. körül jön ki. Ja és ne felejtsd el beleszámolni a fûzési költséget, mert van ahol piszok drágán csinálják, van ahol meg nem is kérnek érte pénzt, ha az alkatrészeket ott vetted.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
én a merida vázat választanám feltéve ha nem vagy "jó" súlyban mert akkor inkább a mali

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
De nincs rá annyi pénzem! Hidd el, ha lenne 2-300e-m, biztos tudnék biciklit venni, és nem bajlódnék itt veletek, de ez csak vicc! ;)

Menyibõl lehet egy minimál kereket kihozni? Milyen felnik, agyak vannak?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Grimus!

Érdemes megnézned a velotrade honlapján, hátha van még elfekvõben 903Extreme (2002-es), 2 hónapja vettem 160e-rt, agyak és fékek Sora, váltók, fékkarok Tiagra, Ritchey felnik, Maxxis Xenith gumik, kb 9kg, nekem jó vétel volt

Üdv

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Szóval ma nagy élmény volt a monti gumik után a vékonyka, szinte kézben porladó o-útis gumikat fogdosni. Milyen típusik vannak? És a szélesség? Írna errõl valaki, így , a tél s zimankó derekán?! Van hógumi? Köszi!

Vázak:
Már 3 esélyes van:
Schwinn+villa 20e (ti mondtátok)
Merida Road 850 CrMo 20e
Mali Ironman 23e

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Megnéztem a schwinn csepel honlapját, egész jópofa a váz, fõleg ha az árát is nézem :-)
Hol lehet csak vázat(és villát) kapni? Ha bemegyek a Csepel mûvekbe? Ott gyártják, jelentõs hányada a Schwinn Csepelé, nyár elején jártam arra, és igen elcsodálkoztam, hogy hol gyártják ezeket.