Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Inni a legfontosabb. Régebben mindíg azt mondták, hogy ne igyál meg hogy minél kevesebbet. Egyszer elbeszélgettem errõl Hóbor Lajossal és õ azt mondta, hogy az az optimális ha kb 15 percenként megiszol kb 1dl vizet, hiába nem vagy szomjas. Egyre fáradtabbnak érzed magad ha nem iszol surun... ez attól van, hogy kizzadod magad viszont az inger a bevitelre(szomjusag) csak kesobb jelentkezik.

Remelem sikerult ertelmesen tovabbadnom a dolgot...

Igaz. Azt olvastam, hogy a vizet sokkal több ideig tart a szervezetnek feldolgozni, mint leadni. Tehát mindig kicsivel töltsük magunkat túl, hogy legyen tartalékunk, így a szervezetünk folyamatosan tudja feldolgozni a folyadékkal az egyéb anyagokat.
Nna, ezt jól megaszontam ;D

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Inni a legfontosabb. Régebben mindíg azt mondták, hogy ne igyál meg hogy minél kevesebbet. Egyszer elbeszélgettem errõl Hóbor Lajossal és õ azt mondta, hogy az az optimális ha kb 15 percenként megiszol kb 1dl vizet, hiába nem vagy szomjas. Egyre fáradtabbnak érzed magad ha nem iszol surun... ez attól van, hogy kizzadod magad viszont az inger a bevitelre(szomjusag) csak kesobb jelentkezik.

Remelem sikerult ertelmesen tovabbadnom a dolgot...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Eddig olyan kis távokon mentem (~30km), hogy nem volt értelme ennivalót magammal cipelnem. Utána meg telezabáltam magam, hogy hû, de milyen sokat mozogtam :P .Ez egészségetelen, inkább átálltam a hosszabb táv- gyakori frissítésre.
Lovasberényben olyan 25 kilométerenként ettem egy müzliszeletet, 20 kilométerenként pár deci víz. 2,5 liter fogyott összesen, meg 4 cerbonaszerû izé.
Powergelt, meg hasonlókat nem próbáltam, energiaitalokat sem.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
én bár mindig viszek magammal cerbona energiaszeletet, többet is ha 50km fölé megyek, de már lassan 2 hónapja, hogy nem ettem útközben
valahogy nem bírok
szerintem minden ilyen mû kajának egy idõ után bár én sem ettem sokat, kellemetlenül rossz izû emléke lesz
én bringázás elõtt szoktam enni, banánt , joghurtot, csokit, és 3-4 dl vizet
ez 100 km re elég is, csak 7 dl víz kelle még, ha nincs nagyon meleg
megállni viszont még annyira sem szeretek, engem nagyon kizokkent egy kényszerpihenõ, legyen az az én hibámból vagy máséból, ez a nagy elõnye az egyedül tekerésnek
csak te vagy és a gondolataid, ill a szervezeted, és a természet, frankó párbeszédek alakulhatnak ki így is
:)

most megíjedtetek, mi? :)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Vannak ennél extrémebb esetek is!

Milyen gyakran esztek? Nekem azt mondták a kerékpár vásárlásánál max 28 km-nél (? . ennyi) muszáj enni akár éhesnek érzem magam akár nem. Tudom ha már érzem akkor baj van!

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Én általában müzlit viszek magammal legtöbbször almásat mert azt szeretem. A nyár folyamán volt szerencsém kipróbálni a PowerBar szeletkéit (egy német o.-i bringaalkatrész vásárláskor 3kartonnal kaptunk ajándékba) nekem az is nagyon izlett csak sajnos az ára az ami nem tetszik :-[ :-[.
Ezenkívül a Xenofit-nak is finomak a szeletkéi és elég sokféle ízben van.
Versenyekre pedig PowerGel-t szoktam bepakolni.

Reszõ: Ha valaki a mobilja grammjaira kényes és ezért nem viszi magával akkor az jobban járna, ha ruha nélkül bringázna, mert az is milyen nehéz, meg mondjuk levágná a fülét és egyéb testrészét és akkor mennyivel könnyebb lenne... Nem hinném, hogy az a 90g valakinek számít ennyi erõvel esõkabátot se rakok a zsebembe mert az is milyen nehéz ;D ;D ;D ;D ;D

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Pécelen jártam úgy egyszer, hogy az érmés telefon fülkékbõl nem lehetett pestet hívni (nem teljesen értem miért.- a helyi szolgáltatónak ez a dilie) de kártyával igen...

Marad a saját mobil, ha nem érzékeny az ember a gr-ra.

Nekem a fitnesses müzli jött be a csoki helyett, a különféle energiaszeleteket megsem merem próbálni a termi tapasztalatok alapján.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szerintem viszont szép az a 105 szóval esztétikai szempontból és mert vágysz rá mindenképpen ;D ;D

Az én hajtõmûvem már 4 éves elõttem egy versenyzõ nyuzta szóval tuti, hogy több mint 60e km van benne és látszólag semmi baja :o

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Hi!

Szerintem ne cseréld még le.
A négyszöges Shimano monoblockok élettartalma elég hosszú, mivel tekinthetjük õket egy ipari csapágynak - kis csúsztatással - szerintem olyan 50000-100000km között lehet. A hajtómûvön a tányérok közül én a kicsit lényegesen többet használom, így az 18000 a nagy pedig 24000 körül szorul cserére. Célszerû várnod még 7-8000km-t és úgyis cserélned kéne a tányérokat. Akkor egyben cserélhetnéd a hajtómûvet és a középrészt. Az a szitu, hogy két tányért venni - olcsóbb hajtómû esetében (pl. Tiagra) - drágább, mint a komplett hajtómû. Ne dölj be a marketingtrükköknek, biztos merevebb az Octalink, de annyival nem, hogy kidobj miatta egy egyébként tök jó hajtómûvet.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
én az egyik kulacsban biztos ami biztos 2 pótbelsõt viszek, gumileszedõt és egy imbuszkulcskészletet
a mezben pedig mindig van pár csoki, bár már nagyon nem bírok enni kerékpározás közben, egyébként talán, ha már nincs nagyon meleg a threebit a legjobb szeirintem, kellõen édes ahhoz, hogy úgy érezd egy kicsi is elég, hogy hazajuss, ha nagy a baj és eléhezel

közületek ki hajt octalinkes rendszerrel?
mert igazándiból nem tudom, hogy valóban le kell e cserélnem a tiagra hajtómûmet és a középrészt.. (fekete 105 re) persze már van benne majd 10000 km, de mégiscak 50 e ft a tét...
tényleg nagy a különbség, megér ennyit az kis? merevség?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

+ 50 és 100 Ft-osok telefonálni, ha nem viszel telefont (mondjuk lakott területen kívül nem sokra mész vele), de vmi lakott hely mindig van pár km-n belül. (Mo már csak ilyen), egy készlet imbuszkulcs, általában az elég.

Pécelen jártam úgy egyszer, hogy az érmés telefon fülkékbõl nem lehetett pestet hívni (nem teljesen értem miért.- a helyi szolgáltatónak ez a dilie) de kártyával igen...

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
+ 50 és 100 Ft-osok telefonálni, ha nem viszel telefont (mondjuk lakott területen kívül nem sokra mész vele), de vmi lakott hely mindig van pár km-n belül. (Mo már csak ilyen), egy készlet imbuszkulcs, általában az elég.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a kerékvárban is láttam caprine vázat.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ok, akármilyen furcsán hangzik, voltak (hogy ezéven hogy van nem tudom) ilyen "nehéz" vázak. Majdminden nagy nevû cégnek is van bevezetõ, edzõ váza. A Colnagonak pl. a legjobb vázai is 1300 gr. körül mozognak (titán, karbon), a legkönnyebb is 1200 gr. amikor már több váz 1000 gr., sõt azalatti. Persze a tömeg nem minden!! Nem kell hasra esni ezektõl a nagy nevektõl, mert nem biztos hogy tényleg a legjobbak, korszakhoz köthetõ, mikor volt jó egy adott cég. Arról nem is szólva, hogy sok váz esetében csak a felirat különbözik, "kézi gyártásúak" csak néhány van. Pl. volt egy német teszt és a Meridát nagyon jó helyen hozta ki megelõzve pl. a Treket is (noha a magnéziumos anyaggal gondok lehetnek). Persze objektív teszt valszeg nem létezik...

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
OK ! ne sértõdj meg , de amikor egy máli váz kb 1700-1800g körül van akkor hogy lehetne 2kg egy fondriest vagy egy colnago vagy egy pinarello vagy egy willier... Na mind egy lehet, hogy nekem túl alacsony az ingerküszöböm ;D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Már bocs Coyote, de tudom mit beszélek, nem találnék ki ilyen adatdolgot. A Fondriest akkori honlapjáról néztem, valahol most is megvan. Ha a Fondriest "ügynöke" lennél, megértem hogy kellemetlen, ha nem dicsérik mindenben.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Grimus Én amit magammal viszek: tarcsi külsõ -belsõ a nyerg alá rakva + pumpa a zsebbe(persze csak kicsi kizárólag életmentésre)+ néha ide is egy tarcsi belsõ + két csoki vagy valami hasonló + tb kártya + 1db 1000-Ft-os vészvésztartalék+esetleg telefon meg néha esõkabát, lábszár, ujj idõjárásnak megfelelõen. ennyi.

Lualua: bolyozásnál leginkább magadra kell figyelni meg a többiekre is ez a titka ;D + ne csinálj olyat, hogy a többiek átessenek rajtad, hirtelen fékezés keresztbe átmenés a bolyon, mert verseny után esetleg a túlélök megtalálnak és nemtetszésüket nyilvánítják ;D
Váltott vezetésnél a tempóra, hogy ne vidd le, + a kiállásra, hogy akkor se rántsd meg a sort meg, hogy a melletted lévõt ne nagyon lökd be az árokba, mondjuk õ úgyis kicsit lassabb de azért eleinte rre is figyelj .
A váltott vezetést legegyszerübb megtanulni akkor ha többen összeálltok és elõszõr egész lassan kb 30-al csak szépen forogtok egy páran. Késöbb már lehet gyorsabban is 50-60-al edzettség szerint.
A könyökléstõl meg nem kell megilyedni, nem kell hagyni , hogy kiszorítsanak és kész ezt is lehet próbálgatni haverral, hogy rádölsz aztán könyökkel vissza lököd magd meg õ is rád és vissza így könnyû rutint szerezni, hogy ne ijedj meg bolyban.

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
A pedalkiralyt ha erdekel ki tudom irni cdre, de franciaul van es nincs hozza feliratom. Ha erdekel dobj egy mailt. (Persze te is megvetted csak veletlenul torolted a kazit, ugye ;D)

Amugy a meglevo outi bringam epp most van atalkuloban fixive/single speed-esre, ezzel fogok majd a varosban nyomulni es most nezelodok valami uj vagy hasznalt outis utan amivel lehetne hosszab tavokat tekerni, turazgatni azt majd kesobb versenyezni. A hasznalt bringanal mire erdemes odafigyelni, illetve milyen kategoriajut erdemes venni?
A bolyozast milyen nehez megtanulni? (tudom, hogy eloszoris kene birni a tempot, de tegyuk fel, hogy ottvagyok) Lattam, hogy a TdF-on is volt egy par csunya bukas, meghat konyokkel is odatettek egymasnak a sracok ... ???

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Hi!
Hogy szoktatok tekerni? Mármint hosszabb távokon? Hova rakjátok a cuccokat, és mit visztek magatokkal?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Lehet kapni külön Caprine Speed max vázat az árát nem tudom pontosan én a Népfürdi-be a lakótelepen lévõ bringaboltba láttam egyet felakasztva!

Ha felhívod õket bizti megmondják!