Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Szerintem sem lehet összekeverni a vitamin, ásványisó-koncentrátumokat és a kokszot. Elõbbi nélkül intenzíven nem lehet sportolni, utóbbival pedig nem szabad! És mondhat sipi is akármit, ne koksszal akarjanak jobbak lenni, nagyon visszatetszõ amikor elfogadhatóvá akarják tenni és folyton védik a lebukó kokszos kerékpárosokat. Ez teljesen egyértelmû: elég az ásványi és természetes anyagok, koksz nélkül nem mennének 46-50-es átlagot csak 40-43-ast, és akkor mi van? Talán kiderülne hogy alig jobbak az amatõröktõl?
A hegy és a dombos terep tényleg egészen más, más felkészülést is igényel, de aki hegyen jó v. hegyre jól felkészült valszeg a domboson is elmegy, ha csak nem extrém a tempó. A hegyet fejben, kitartásban is bírni kell (bár minálunk alig van kemény hosszabb hegymenet).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Rezsõ
Látva, hasonló erõnlétedet, nézz ki egy 1km hosszú emelkedõt, és azon spirntelj. Teljes gázzal. Estleg az odavezetõ úton kisebb áttételen, pörgetve menj.
A HHH jó példa erre. Fenyõgyöngyéig végig 1-ben, aztán be 2-3-ba, és hajrá! A hullámig 2km. Visszagurulás, újra. A pulzusod ne legyen túl magas, inkább elõször fordulj vissza azonnal, és fokozatosan visszavett tempó, majd végig tekerés. 2-3 hét után látványos javulás lesz.

Vagy Dobogókõre fel. Ez elég hosszú több intervallumnak is. 1km-eket hajts meg, ha bírod. Ha nem, kevesebbet, és alkalmanként fokozatosan növelheted. De ez csak az én tanácsom!

LCS-nek igaza van. Koffein<>szteroid.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
NoFear: A) Ez igaz. De õk a legnagyobb kaliberek, egyikük másikuk az örök top 25 tagjai, afféle bérelt helyük van a Hall of Fame-ben.
C) A tavaly decemberi CycleSport címlapjára volt kihozva a cikk: "The Conspiracy Theory: US POstal Explodes the Heras Myth" ami arról szólt, hogy kerékpáros körökben elterjedt, hogy a US POstal direkt gyengébb csapattal állt Heras mellé, mert nem akarták, hogy a három nagy körversenybõl kettõt is az õ versenyzõjük nyerje, úgyhogy itt magyarázgatták többen is a csapat vezetõi közül, hogy ez nem is így van, stb. stb......
Rezsö: én azért erõs különbséget látok a Powerbar és sportitalok, és a szteroidokat tartalmazó tömegnövelõk között - az utóbbiakat épeszû ember valóban nem használja, vagy akkor számoljon a kockázatokkal. Gyorsulás: igen, intervallozni, fartlekezni kell. De nem szabad megfeledkezni a kitartás fokozásáról is - alapvetõen csak aerob sport a miénk, nem?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Teljes gázzal?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ez a sprint dolog arra lesz jó, hogy rövid, de combos emelkedõkre gyorsan felrohansz. De egy hosszabb lélegzetû emelkedõn el fog fogyni a szufla.
Inkább nézz ki egy hosszabb emelkedõt, és azon végighajtva, próbálj gyakorolni. Mondjuk Kolosy tér-Fenyõgyöngye, aztán fel a HHH-ra.

A mászást nekem is javítanom kell, hamar kifulladok, aztán beállok pörgetni. De ha nincs hova visszakapcsolni....

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
A rövid (2,5 havi) tapasztalatom szerint 20 km-t sem bírok ivás nélkül. (Plussz aktív), a csodaízéktõl azóta ódzkodom , mióta 6 éve az akkor 21 éves unokaöcsém 1,5 év alatt svájcinéger méretûre feltornázta magát és "mûszer" problémái lettek, egybõl abbahagyta és 1 év alatt kb-ra rendbe jött.
Más: hogyan lehet gyorsulni? (ifi koromban fociztam akkor hegynek felfele sprinteltünk, lefele kocogtunk, nagyon meredeken és kis távon, sokszor) ez itt is beválik?

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
A) Ez nem feltélenül igaz. Néhány ellenpélda: Armstrong 177cm/75kg, Ullrich 183/73, Vinokurov 175/72, Hamilton 172/67
B) Ebben lehet igazság
C) Összeesküvés elméletet szerintem nem lehet gyártani hiszen az útvonalat általában már 3/4 évvel hamarabb megtudják. Ha több elõnyt szerzett volna a hegyeken nem került volna bajba az idõfutamon (amúgy szerintem nála Botero effektus fog bekövetkezni)
D) Ahogy Sipi szokta idézni Eddy Merckx-et "Kenyéren és vízen nem lehet kibírni"
E) Ebben is igazad van, de ha tovább fejlesztik a mászó képességét nagyon jó összetett versenyzõ lehet belõle

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Na jó, akkor vitatkozzunk:
A) minden hegyimenõ kistermetû és -tömegû: Beloki, Virenque - de ez törvényszerû.
B)Az,hogy hogyan állítják össze a versenyt, mindig vitatható. Ugyebár, amikor Indurain uralkodott, öt(!) egyéni idõfutam volt a Tour de France-ban, merthogy neki ez feküdt a legjobban, aztán, amikor visszavnult,rögtön visszaálltak a kettõre - ez szerintem kicsit gyanús.
C) való igaz, ez a hegyi idõfutam kifejezeten kedvezett Herasnak, de a tavalyi vesztéséért ez lehetett a történelmi igazságtétel, mert ott nagyon sokáig vezetett, és az utolsó nap bukta el az idõfutamon. Egy biztos, nem erõssége az idõfutam megfõként a sprint. Tavaly komoly latolgatások voltak arról, vajon nem összeeslküvés volt-e Heras második helye.
D) szerintem az élsportban senki sem tiszta, csak mindenkinek megvan a taktikája, hogy hogya csinálja. Kicsit rabló-pandúr játék, mint avírusírók-víruskeresõk játszma. BTW Ullrich már bukott le kokszoláson, Armstrong még nem.
E) Nozal egyszerûen nem tart még ott, hogy megnyerjen egy ilyen kalibetû versenyt. Amikor nem volt mellette a világ legjobb csapata, akkor nulla volt. Ettõl függetlenül igéretes.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Úgy könnyû felfele menni, hogy nem vagyok 50 kg (Heras)!! Az az igazi, ha valaki normális súllyal megy felfele mintha lefele menne, ilyen is van: Ullrich, Armstrong + a koksz ;D Meg ha a körversenyt úgy alakítják, hogy bizonyos típusú versenyzõknek legyen jó, utolsó napokra: péntekre és szombatra hegyi etapot tettek.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hi

Nagyon jó volt a Vuelta, különösen, hogy Heras nyert :D
Azért látszott, mit jelent az erõ a rutinnal és taktikával kiegészülve... ahogy Heras felfelé megy, eléggé emberfeletti... szerintem, ha nem lenne a pártfegyelem, Armstrongot is lehagyná emelkedõn.
Vissza az evésre: való igaz, az ember hallgasson a saját testére, és ne dõljön be mindennek, de azért vannak objektív tények.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Itt a lényeg az 'edzésen' van.
Ha úgy szoko meg, hogy versenyek elõtt egy oldal szalonnával melegítesz, hozzácsapva egy kis körözöttet, lehet, hogy lealázod az egész mezõnyt! 8)
Mindenki, amit bír, és szeret, ki tudja tapasztalni 1, max. 2 hónap alatt. Nem kell túlmisztifikálni. Ha tudod, hogy mi következik, fel tudsz rá készülni. Az optimum kell.

(Mér', nem jó a Giant? ;D ;) )

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Van aki nem tudja, hogy az ONCE Giant-tel megy? ;D
Az táplálkozásról: ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni. Mert: minden igaz meg az ellentéte is. Inni kell, de az nem igaz, hogy negyedóráként és 1 dl akkor is ha nem vagy szomjas! A sok folyadék annyira meg képes terhelni a szervezetet, hogy hosszún légzési problémák is felléphetnek. A szomjúságérzet elég mutató, de van olyan is, amikor még ennek sem kell bedõlni, mert túl lehet inni magát az embernek. Az evés is egyéni, van aki bír enni közben van a ki nem, aki nem annak is enni kell de minél könnyebbet: gel, müzliszelet, banán. Hidegben igenis kell enni csokit és egyéb nehezet is, a müzli nem elég! Olyat is láttam, hogy az öregúr (72 év!) szalonna, kolbász paprikával erõsített verseny elõtt és semmi baja nem lett, keményen lenyomta a versenyt. NEm kell elhinni minden tudományos hülyeséget, semmi nem úgy van teljesen mint ahogy az "le van írva". Nyugodtan lehet enni verseny elõtt (1-2 órával) rendesen, normális kaját és utána is kb. 1-2 órával.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Persze, hogy lehet! :)
Tekerd fel a féket a maximumra, és garantáltan várod majd az elsõ 'lejtõt'.

A müzliszeletek szerintem finomak, nincs semmi bajom velük.

A Vueltát nem is láttam, ha jól belegondolok! :'(
De tegnap nagyon jó volt, az Once csapatfõnöke csinálta ott a showt! Már ezért megérte nézni.
(Az Once Eroski milyen bringákat használ? ;) )

Más:
Ma elmentem Döbröntére falunapra- 30km. Noszlop elõtt bõ kilométeren 40-50 között, kis dombon is bírtam 40-el, nem tagadom, fülig ért a szám! Csak úgy suhant a gép 8)

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 posts
Hali! De rég jártam erre...
Sokat apránként, nekem is igy tanitották... Az energiaitalokat nem annyira favorizálom, viszont az energiaszeletek jó dolgok, csak hát egy életre megútálod az izét...

Más téma: Lehet görgön emelkedõt szimulálni? (Nem a táj szobábavarázslásán fáradozok, hanme a mozgás érdekelne :) )

Vége a Vuelta-nak :) Nézzük amig még tart... :)

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Hali
Én szívem szerint nem állok meg 50km-enként. Annál is inkább, mert a sörértegy kicsit hosszabban is elidõzik az ember... meg lehet, hogy nem is 1 lesz belõle ;)
Meg igazából az alkoholmentes sör jobb a tekeréshez (vessetek meg, de én ezt pártolom, igaz, csak ilyenkor), az alkoholos túlságosan elnyom.
Nem véletlen, hogy külföldi maratonokon, teljesítménytúrákon bevett frissítõ azalkoholmentes sör.
A póverizék felragasztgatása??? Legalább egy kis ásványi anyaggal dúsítva lesz ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Miért nem inkább ISIS-ben gondolkodsz?

az octa van olyan merev mint az isis. legalábbis montinál, csak ugy elkeveredtem, aztán gondoltam végre valami érdekes ;)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Ez jó tipp!

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
50km-ként egy korsó sör :)

Üdv:G.Pityu

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
powerbarnal, meg egyeb ilyen ragacsos izeknal van, aki ugy csinalja, hogy eleve kibontja, radarabolja a stucnira es idonkent bekap belole egy falatkat :) es akkor nem kell a csomagolassal szenvedni.
a hatranya, hogy raragad az ut pora is, de azt amugy is beszippantod utkozben.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
HI
Én is a lassú adagolás híve vagyok - igyál és egyél folyamatosan, kortyolgatva, fél óra tekerés után kezdve. A baj az, ha már szomjas vagy,a kkor elszomjaztál. A sportitalok is jók tudnak lenni, ha nagyon sokat hajtasz, szerintem megéri, ill. akkor, ha már kicsit leamortizálódtál vagy elszomjaztál, gyorsabban regenerálódsz. A kaja hasonlóan, csak akkor ha már kibontottam egy szeletet, nemigen gyömöszölöm vissza, hanem benyomom egyben. ;D
Ami azt illeti, minden müzliszelet és minden csoki nagyon magas zsírtaltalmú - azaz alacsony GI és nehéz emészthetõség jár vele. Csakhát nemigen van más, csak roppant drágán >:(
Mostanában jelnet meg a Powerbartól a Fit'n'Lite szelet, ez olcsóbb, mint a nagy POwerbar, és kifejezetten aerob mozgásokhoz, kardiózáshoz való, L-carnitint is tartalmaz, érdemes kipróbálni. A DM- boltokban vannak mindenféle különleges szeletek, egyszer kipróbáltam egyet, és nagggyon jó volt.
A hajtómûcseréhez: szerintem se siesd el. Miért nem inkább ISIS-ben gondolkodsz?