Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Meggondolom. Mit ajánlasz? Dobj egy mailt!

Cannondale-tõl lehet csak vázat rendelni? Tudja valaki?
Közben megkérdeztem Maliékat. Lehet. R500 vagy R700 milyen lehet? Eldöntöttem mindenképpen kell egy váz, mert az enyém csak 56cm-es s én 190cm vagyok.

lehet, de csak a jobb vázakat, vázszettként. de tõlem lehet rendelni:)

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Sziasztok!

A TREK 1500 és a FONDRIEST alu (most Megaplus) váza között van jelentõs minõségbeli különbség, vagy nyugodtan befolyásolhatja a választásomat az, hogy melyik varázsol el jobban? (Mindkettõ élettartam garanciás...)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
ok. köszi
én azért olcsobban fogom venni ,mert nekem sem ér többet ...hm..annál amit fizetek:)
ya és a stopli hozzá menyibe kerül??
tudni kell valamit ? mármint hogy pirosat vagy fehéret? meg iyesmi.
én most fogok elõször o.uti kötést használni és még nemvagyok elég képzett:)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Nem tudom mennyit érhet. Én spec max egy ötöst adnék érte. Többet biztos nem.
Egyébbként magával a rendszerrel meg vagyok elégedve, csak az esztétikum zavar.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
az az kell.
amugy használtan venném. és errõl is le van yöve oldalt a festék, viszont ez sem kotyog....
a dokkoló részen gondolom azért még érdemes megnéznem a kopást...
bár én csak SPD monti pedálokban voltam eddig otthon.
amugy szerinted használtan menyiért érdemes venni ezt a Shimano PD-6401
amug yaszem én is pont ezt a tipust szándékszom venni

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Yvorl: Én ezt használom
Shimano PD-6401.
Immáron belepakoltam kb. 10e kmt. Tapasztalatok: Szerintem jobb országútra piros stoplival mint az spd. Tartós a csapágyazása és jól tömített. Egyszer szedtem szét, aztán össze is raktam, mert még teljesen tiszta volt benne a zsír. Egy kicsit se lóg. A festése pocsék, teljesen lepattogott az oldaláról a festék, de ez a használatát nem befolyásolja csak az esztétikának nem tesz jót. Nehéz: 450gramm a pár.
Sokáig hû társad lesz az biztos.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Eddie: én mondjuk nem használok Campa pedált, de annyi biztos, jobb mint a Look, mivel ez utóbbinak jobban kopnak a stopliai. EGyébként nem a stoplit kellene csak kicserélned, ill. biztos, hogy a Campa pedálnál cserélhetõ az az acéllemez? Ezeket biztosra kell tudnod, hogy érdemes legyen idõ elõtt váltani, mert a look pedál eléggé strapabíró egyébként (hátránya: a stoplija nagyon kiáll a cipõbõl, + a tömege), a Campa meg eléggé drága és azért az sem örökéletû. De a minõsége jobb a Campának, hacsak nem Look Kéo karbon-titánt veszel :-)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
aha már látom...

Kérésem lennen:
Ki ismeri a régi shimano Look rendszerü pedálokat?
Ki használt ilyet? tapasztalatok?
mert most használtan gondolkodom egy shimano 600as megvételén, ezért kérdezem.
köszi

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Campagnolo féle Pro-Fit pedálról van tapasztalata valakinek? Look-al egy árban van a német oldalon.
Idén vettem egy használt Look-ot, de az már egy kicsit kopott volt akkor is. A vásárláskor nem fordítottam figyelmet, igaz nem is tudtam mit kéne rajta figyelni, a pedál és a mûanyag patent elem érintkezési felületére. Olyan szépen beledolgozta magát az aluba, hogy már lötyög a cipõ a pedálban. Ebbõl a szempontból jobbnak néz ki egy Campa féle pedál, mert ott simán cserélhetõ a kis acél lemez, amire támaszkodik a pedál. Ha a csapágyazás javítható és nem törik ketté az egész, akkor örök élet egy ilyen pedál.

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts

sziasztok
ti hol nézitek ezeket az árakat?? mármint ki akar enyit kapni eg yhasznált vázért.
Komplett bringa pl. terek 1500 sem kerülhetne 120-140 nél többe mondyuk 2-3 évesen.
meg tényleg vannak igen komoly vázakj uyonan 100ezer alatt..
vagy aKKOR VENNÉK KICSIVEL TÖBBÉRT KOMPLETT HASZNÁLT BICAYT. (bocs a caps lock-ért)

Csak ezért nem vettem eddig használt vázat. Pl ezért is http://apro.bikemag....hp?siteid=57681 100 ezret kérnek. (Váz+villa) Igazából úgy 50 ezrem van, amirõl nem tud a feleségem, ezért kezdtem el vázakat keresgélni. Aztán most már inkább úgy látom, hogy közelebb hozom a karácsonyt, és újat veszek. Kivéve, ha 1-2 napon belül valaki reális áron nem ad el valamit.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
yvorl-nak igaza van, csak szét kell nézni. Én a sok keresgélés, és mindenféle igények után találtam egy használt vázat, (villa nélkül) 20 eFt-ért (1710 g). Paul varázsolta a megálmodott színre és végre elkészült.
A stucni hosszát most próbálgatom, mi lenne igazán jó. Félve ültem fel a monti után egy ilyen vékony kerekû gépre, de nagy meglepetés volt. Emelkedõkön nem kell váltanom, meg könnyedén kiállok. És hamarabb beértem a munkába, mint az AUTHORral. Szóval nagy öröm!
Mindezzel azt akartam mondani, hogy érdemes keresgélni a használt vázak között. De a boltokban is állnak a vázak, amikrõl eladták az alkatrészeket.
Itt van az új szépségem: http://pix.bikemag.h...2_6947.JPG.html

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A használt vázakkal nagyon vigyázni kell, mert nem tudhatod milyen állapotban van, a használójától függ, meg a vázanyagtól, pld. karbonvázat használtan ne...
A márkákkal is van egy kis marketinges játék, mert néhány ismert márka kb. ugyanolyan, mint a jóval olcsóbb Author, vagy akár az Altrix. Az Authornak pld. van Airplane csövekbõl épített, karbon támvillás váza, ami karbon villával együtt sem éri el a 200e Ft-t (és kb. 1,8 kg együtt!) [persze önmagában ez sok, de csúcs alucsõszettel van]. A Fondriestet is túlárazzák, fõleg használtan, a Megalu ezévi ~változatát pld. 90e árulja a Biondó, használtan meg 70-80-ért akarják eladni..., sõt láttam régi, használt cro-mo (vagy acél?) Fondriestet, amit boltban 78e Ft kínáltak és kõnehéz volt.
Eddie: akkora különbség nincs a Chorus és a Centaur között, mint ami az árban mutatkozik, tömege kisebb a Chorusnak és nagyon kis mûködési finomság és talán a tartósság (mondják). Szóval ha van rá pénzed és komolyan akarsz versenyezni talán vedd meg a Chorust (csalódni nem fogsz benne), de különben nem érdemes, még a FTC betonsok is mixelik a kettõt... A Chorus karbonos változata mindenképpen meggondolandó, mert szerintem könnyen törhet, repedhet egy kisebb eldõlésnél is (hátsó váltó, fékváltó)
A Cannondale igazából kerékpárgyártó (volt?, megvették), és törekszik arra hogy egységben árulja a gépeket (pld. saját hajtómû fejlesztése van), de ha ad el vázat akkor ok., csak a szállítással kell "vigyázni", ahogy ismerem a postát. A 500, 700-as inkább az alsó kategória, de a felsõ vázai elég borsosak lehetnek. Ez kb. a Trek 1200, 1400-ának felelhet meg...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
sziasztok
ti hol nézitek ezeket az árakat?? mármint ki akar enyit kapni eg yhasznált vázért.
Komplett bringa pl. terek 1500 sem kerülhetne 120-140 nél többe mondyuk 2-3 évesen.
meg tényleg vannak igen komoly vázakj uyonan 100ezer alatt..
vagy aKKOR VENNÉK KICSIVEL TÖBBÉRT KOMPLETT HASZNÁLT BICAYT. (bocs a caps lock-ért)

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Megkerestem a TREK forgalmazót, és annyit mondtak, hogy az én méretemben van vázuk. Ebbõl gondolom, hogy nem egy darabos akció, illetve úgy rémlik, hogy már jó ideje ennyi az ára. Legalább is nyáron már ennyért adták. (Talán.) De pl. az AUTHOR vázak is elég komolyak, már az 5505 is Columbus csöves, és 81.000.- pénz az ára, carbon villástól. (Vajon mennyi lesz az 5506?) Ezért lep meg, hogy több szezonos használt vázakat drágábban kínálnak. (Elõször az "árat megdumáljuk" szöveg, aztán meg ha mondom mennyi az új, és ebbõl induljunk ki, akkor meg is szakad a kontraktus :-))

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Ez a Trek 1500-as váz csak egydarabos akció vagy lehet méreteket is kérni? Ha megnézzük, hogy ez a váz egy 400k+ kategóriájú bringa alapja, akkor nem lehet rossz vétel.

Cannondale vázra várom a mail-t. Majd este tudom otthon megnézni. Kértem árajánlatot az 500-as és 700-as vázra.

Ha a használt és az új ár is egyezik, akkor nem is kérdéses melyiket kell venni.

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Nem tudod véletlenül, hogy az 500-as Cannondale váz mennyi újonnan? (Én is vázcserén vagyok mostanában.)

Egyébként már kezdek kételkedni magamban, lehet hogy mégis bennem van a hiba. Eddig kétszer kaptam használt TREK 1500 vázra 100.000.- Ft körüli eladási árat, illetve 5 év körüli Cannondélre 80 pénzt. Azt tudom, hogy az új TREK (carbon villával, stucnival, bilincsekkel stb) 98.000.- Ft újonnan. Tehát hülye vagyok, ha a több éves használt helyett mégis ezt veszem? (Ez költõi kérdés volt...)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Meggondolom. Mit ajánlasz? Dobj egy mailt!

Cannondale-tõl lehet csak vázat rendelni? Tudja valaki?
Közben megkérdeztem Maliékat. Lehet. R500 vagy R700 milyen lehet? Eldöntöttem mindenképpen kell egy váz, mert az enyém csak 56cm-es s én 190cm vagyok.

Úgy néz ki, eladó lesz a cucc.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

Inkább veszek egy Centaur vagy Chorus szettet és kész a gép.

Akkor jo aron tudnek adni neked egy Centaur cuccokat, amik max 500 km-t mentek.

Merida CX500

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

SzuME: eléggé elméretezted az árat, MAgellán Capella újonnan sem ér ennyit, a Centaur szett jó, de egy ilyen vázra túlzás, szerintem külön eladva jobban jársz.

Azt tudom, hogy tulzas a szett egy ilyen vazra, de attol meg a vazon kivuli alkatreszek nem olcsok. Valoszinuleg bontva fogom eladni.

Merida CX500

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Köszönöm a válaszokat!

Kezdem én is úgy látni, hogy az olaszoknál elég komoly túlárazás van. Ár érték aránya nem túl jó. Itt az apróban is van egy egyéves Fondriest megalu váz 65k-ért, viszont az új ára 140k. Kicsit durva az a bukta, ami egy ilyen vázon van.
Inkább veszek egy Centaur vagy Chorus szettet és kész a gép. Ezek ára között is majdnem kétszeres a szorzó. Megér annyival többet a Chorus? Van errõl tapasztalat?

A másik gond is lehet egy ilyen géppel, hogy nagyon jól néz ki és ez bizonyos körökben csúnya gondolatokat ébreszthet.

CAAD5-ot az a srác mondta akitõl vettem a gépet. Lehet nem az, mert nem úgy néz ki mint a CAAD5 vázas gépek, most néztem utána. Lehet valamilyen háború elõtti cucc? Nem tudom.
Az enyém ilyen vázas:
Cannondale
Ha valaki tudja pontosan milyen váz ez, annak örülnék.

Üdv,
eddie

Úgy néz ki, nem mai a kicsike (nem CAAD5):
'92 Cannondale 3.0