Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

ja, ezt mondjuk el is felejtettem hozzátenni. mármint, hogy nálami is eléggé eltûnt a propedal :)

attól nem lehet baja, hogy kicsit nagyobbakat ugrok vele a kelleténél? (talán)

Semminek sem tesz jót ha nem arra használja az ember amire való. Úgy meg végkép nem jó ha nincsen benne már csillapítás!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nálam is hasonló problémák voltak, rp23as tag a karoknál kezdett engedni. elõször nem gondoltam semmi komolyra, aztán egyik napról a másikra eltûnt a propedal, meg a visszaútcsilli. el kellene küldeni robnak(?), vagy salának, de már van helyette dhx air. ugyanitt apró hibás tag eladó:D

ja, ezt mondjuk el is felejtettem hozzátenni. mármint, hogy nálami is eléggé eltûnt a propedal :)

attól nem lehet baja, hogy kicsit nagyobbakat ugrok vele a kelleténél? (talán)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Törõdés az van. Én azt hittem ezek típus hibák.

Nem típus hiba ez, csak annál a résznél elég sok finom apró mozgó rész van. És ha oda bejut a por, kosz sár.... akkor hamar megdöglik a szerkezet.
És az a baj h csak akkor lehet szétszedni kitisztítani ha a csillapítást is megbontja az ember.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Törõdés az van. Én azt hittem ezek típus hibák.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Az "remek", mert minden valamire való gépet ezzel szerelnek mostanában. :(

Már egy párszor le lett írva, hogy minél jobb, kifinomultabb gépeket hajt az ember, az annál több törõdést, karbantartást igényel.
Nem meglepõ h sárban hóban...... használja az ember, de nem tartja karban akkor be fog szarni!
És erre a legjobb példa a Fox. Mert talán ez kívánja leginkább a rendszeres "törõdést"!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

az elsõ fullym egy használt canyon volt, amit rp3as taggal vettem. úgy sejtem az elõzõ tulaj sem vitte túlzásba a tag karbantartását, énmeg aztán végképp nem. akkor még jóval kevesebb fogalmam volt ezekrõl a dolgokról(most sincs sok, de fejlõdök:)). tél, nyár, sár, hó, kapott mindent, és tette a dolgát. ez meg elfossa magát pár száz km után.. Tig rögeszméje, hogy mindenkinek rp2-t. és szerintem nem kevés igazság van ebben a rögeszmében.

Az "remek", mert minden valamire való gépet ezzel szerelnek mostanában. :(

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

majd meséld el mekkra különbséget érzel a két tag mozgásai közt. köszi

a roki álomszépen mozgott a vázhoz hangolt dhx 4-gyel. dobozból kiszedve, majd a kissé berágódott csapágyak átzsírozgatása/mozgatása után a tomac is finoman indul meg, de valahogy mégsem ugyan az. várom, hogy visszakapjam a villámat, aztán majd beszámolok, hogy érzek-e változást a másik taggal(remélem, mer azér gcidrágavót).

Jól látom, hogy ezekkel az RP23-asokkal elég sok a gond?

az elsõ fullym egy használt canyon volt, amit rp3as taggal vettem. úgy sejtem az elõzõ tulaj sem vitte túlzásba a tag karbantartását, énmeg aztán végképp nem. akkor még jóval kevesebb fogalmam volt ezekrõl a dolgokról(most sincs sok, de fejlõdök:)). tél, nyár, sár, hó, kapott mindent, és tette a dolgát. ez meg elfossa magát pár száz km után.. Tig rögeszméje, hogy mindenkinek rp2-t. és szerintem nem kevés igazság van ebben a rögeszmében.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Jól látom, hogy ezekkel az RP23-asokkal elég sok a gond?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
majd meséld el mekkra különbséget érzel a két tag mozgásai közt. köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

szerintem szervíz lesz ebbõl, nem piszkálom, rábízom a hozzáértõkre. köszönöm a segítséget!

nálam is hasonló problémák voltak, rp23as tag a karoknál kezdett engedni. elõször nem gondoltam semmi komolyra, aztán egyik napról a másikra eltûnt a propedal, meg a visszaútcsilli. el kellene küldeni robnak(?), vagy salának, de már van helyette dhx air. ugyanitt apró hibás tag eladó:D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
szerintem szervíz lesz ebbõl, nem piszkálom, rábízom a hozzáértõkre. köszönöm a segítséget!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ha jól értem akkor nem a szelepnél, hanem a kamránál folyik az olajod?
Akkor engedd le a levegõt a tagból, és óra járásával megegyezõn kezd el tekerni a kamrát. Lehet h csak fellazult, bár erre még nem láttam példát. Inkább a tömítés adta meg magát.
Ha ezek nem segítenek akkor már csak a kézrátételes gyógyítás marad, ergo személyes.

azon a részen van olaj, ahol a levegõt kell belefújni, nem a becsúszó felõl. nehéz így leírni, nem értek hozzá.

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

itt bejelöltem, hogy hol lesz nagyon olajos.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Esetleg ez segít:

Feltöltött kép

A "népszerûbb" folyási helyek megjelölve (bár az 1-esben nem vagyok biztos), + még van a szelep, amin keresztül feltöltöd a légkamrát.
...de komolyabb mennyiségû olaj a csillapításért felelõs részben van, onnan normális esetben nem kerül ki anyag. A légkamrában lévõ kevés, sûrû olaj inkább csak vékony filmként szokott megjelenni (és az is leginkább a becsúszón).

...na, elkéstem :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ez alatt azt érted h a becsúszó részen olaj folyás van?
Ez esetben egy levegõ oldali tömítés szett kell hozzá, ami még három hete 5 rongy volt a Factorban. De azóta ki tudja ? :S

azon a részen van olaj, ahol a levegõt kell belefújni, nem a becsúszó felõl. nehéz így leírni, nem értek hozzá.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

itt bejelöltem, hogy hol lesz nagyon olajos.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

sziasztok!

az lehetséges, hogy a fox rp2 rugóstagom köpi az olajat, és ha igen, mitõl lehet?

Ez alatt azt érted h a becsúszó részen olaj folyás van?
Ez esetben egy levegõ oldali tömítés szett kell hozzá, ami még három hete 5 rongy volt a Factorban. De azóta ki tudja ? :S

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

az lehetséges, hogy a fox rp2 rugóstagom köpi az olajat, és ha igen, mitõl lehet?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
gecc és tényleg :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ki törli ki a hozzászólasaimat????????????

senki, csak a fox topikban már válaszoltál ugyanerre.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ki törli ki a hozzászólasaimat????????????

57mm ut az 2.24 in, szóval a 2.31 es rugó épp nem koppan össze

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Taki_FR6

Taki_FR6

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Hali

AZ elsõ szám a rugó keménységét takarja, második inch-ben a rugó maximális útját jelenti. A Fox-ok esetén két fajta rugó méret van belsõ átmérõ tekintetében: a régebbi 32 mm illetve az újabb 35 mm. Neked csak és kizárólag a 35 mm es lesz jó.
Illetve ha a te esetedben 2,8 as rugó helyett 2,31 eset raksz be, nem lesz meg a teljes rugóútad, ugyanis idõ elõtt összefog koppani a rugó.

Szia

Hát pedig a hízás nem nagyon megy és ez a 450-es rugó szerintem kemény. Bár még csak most ismerkedek a taggal, friss szerzemény :)
Tehát akkor a most rajta található rugó 2.8 -> 71,12 mm -ert mozog. Maga a tag 200mm-es szemtávú és ha jól értesült vagyok, abból is a nagyobbik, tehát 57mm-ert mozgó ami jelen esetben 2.24in. Akkor elvileg a 2.31-es jó lenne bele, csak a belsõ átmérõ miatt mégsem, mert az meg ugye 35mm kell hogy legyen. Az átmérõ ekkora para?