Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2006. december 12. - 13:01

Írta 2006. december 12. - 12:57

normál felfogatásos, vagy olyan, ami a GT LTS-ekbe vót?
Normál felfogatásos.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2006. december 12. - 12:43

Írta 2006. december 12. - 12:29

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. december 12. - 12:28

[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2006. december 07. - 13:36

Sziasztok!
Nah most komolyan.Engem iszonyat módon érdekel a Marzocchi Roco RC rugóstag.El is kezdtem gyûjteni rá és szerezni is tudnék de még mindíg nemtudom hogy mennyire lenne ez sikeres akció.Az a baj hogy nem találok róla értelmes dolgokat lehet hogy kevesen használnak ilyet magyaron vagy nemtom (vagy biztos baszott jó és mindenki hallagat nehogy mindenki ilyennel rohangáljon).Jelenleg Manitou Swinger 4 em van ezt szeretném kideríteni hogy ahoz viszonyítva miben jobb miben rosszabb illetve tud e valami propedalhoz hasonló funkciót vagy ilyesmi.Szal szerintetek megérné beleugrani egy ilyenbe vagy fölös ebben gondolkodni?Nekem nagyon szimpi fõleg azért mert eddig minden villám Marzó volt és soha nem csalódtam egyikbe sem.Szal kéne valami mert semit nem találok róla és megy a vajúdás hogy érdemes vagy nem szal írjon már róla légyszi valaki egy pár sort aki használ/használt vagy esetleg a környezetében használnak Rocot me megõrülök hogy nem tudok róla szinte semmit!
Dhx 5.0

ne különcködj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. december 07. - 13:13

Köszönöm.lyukkör: a kamra felõli oldalon 10mm-es csap van benne gyárilag, a becsúszó felõl pedig 12mm.
a befogó fej szélessége: a kamra felõli oldalon 14mm, a becsúszó felõli oldalon pedig 14,3mm.
Nem hittem volna, hogy válaszolni fog erre valaki, de mégis.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. december 05. - 17:09

A rs sid tag méreteit(mekkora a lyukkör átmérõ és milyen széles a tag) valaki meg tudná mondani akinek ilyen van, a távtartókhoz kellene, hogy megtudjam csináltatni mire megjön a tag.
lyukkör: a kamra felõli oldalon 10mm-es csap van benne gyárilag, a becsúszó felõl pedig 12mm.
a befogó fej szélessége: a kamra felõli oldalon 14mm, a becsúszó felõli oldalon pedig 14,3mm.
Írta 2006. december 05. - 16:32

A sebesség mindent megold.
Írta 2006. december 04. - 20:22

Nah most komolyan.Engem iszonyat módon érdekel a Marzocchi Roco RC rugóstag.El is kezdtem gyûjteni rá és szerezni is tudnék de még mindíg nemtudom hogy mennyire lenne ez sikeres akció.Az a baj hogy nem találok róla értelmes dolgokat lehet hogy kevesen használnak ilyet magyaron vagy nemtom (vagy biztos baszott jó és mindenki hallagat nehogy mindenki ilyennel rohangáljon

Írta 2006. december 03. - 13:14

Sziasztok!
Marha nagy bajba vagyok (bár remélem nincs komoly gond csak én hajlamos vagyok tele pakolni a gatyám).Az történt hogy leszedtem a Swinger 4 esemrõl a rugót és kiakartam szedni belõle a kis távtartókat ugyanis más állásba akartom berakni a tagot a gépbe!Ez idáig ok de vélelenül összenoymtam a tagot rugó nélkül és nem akar szétjönni!Segítsetek légyszi mit csináljak most me feszegetni nem akarom biztos van erre is valami trükk?!Remélem nem vágtam kukára a tagot bár ezzel gondolom nem nagyon lehet.Nah mind1 rendesen bevagyok szarva valaki nyugtasson meg pls!
fújj az SPV kamrába max nyomást, attól elvileg kikúszik, ha úgy sem, akkor erõszakkal húzd szét
nincs semmi baja, csak a manitu ilyen (ezért mozog alapból nehezen)
Írta 2006. december 02. - 21:50

'gondolom' a keresõvel már probáltad?
http://forum.bikemag...7&postcount=789
eltaláltad.. és ez az hogy annyit találtam róla hogy "jó". Valakinek bõvebb véleménye esetleg? (x fusion glyde rl -rõl)
Írta 2006. december 02. - 15:02

Írta 2006. december 02. - 14:57

Marha nagy bajba vagyok (bár remélem nincs komoly gond csak én hajlamos vagyok tele pakolni a gatyám).Az történt hogy leszedtem a Swinger 4 esemrõl a rugót és kiakartam szedni belõle a kis távtartókat ugyanis más állásba akartom berakni a tagot a gépbe!Ez idáig ok de vélelenül összenoymtam a tagot rugó nélkül és nem akar szétjönni!Segítsetek légyszi mit csináljak most me feszegetni nem akarom biztos van erre is valami trükk?!Remélem nem vágtam kukára a tagot bár ezzel gondolom nem nagyon lehet.Nah mind1 rendesen bevagyok szarva valaki nyugtasson meg pls!
Írta 2006. november 30. - 21:42

látod Lesli, ha a szomszédban lennél, mondanám hogy gyere át, dobjuk bele a levegõs tagot a dawgból, próbáld ki azzal, dehát Pécsre most nem megyek....propedalos és vanilla is..
hm..

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 30. - 21:12

Nekem is ugyanez volt a gondom egy Kona Dawggal. Rázósabb utakon állandóan zörgött, kotyogott a bicikli hátulja. Eleinte csak ritkán volt ez a jelenség, majd pár hét után már az volt a ritka, hogy csendben van. Nagyobb mozgások közben semmi hangja nem volt. Egy idõ után már annyira idegesített, hogy a teljes hátsó részt szétkaptam, hogy megnézzem, mitõl lehet, gondoltam mindenre: csapágy, nincs megszorítva valami, bowden, vagy fékcsõ zörög, stb. Aztán a nagy nehezen kiderült, hogy a rugóstagból jön a hang. Így aztán a rugóstag cseréje lett a megoldás.ehm. nemár..
állóhelyzetben megemelve semmi kottyanást nem érzek.
meg ma, egy kicsit hosszabban használva: ha mondjuk egy "lehajtósítottpadkáról" megyek le (szép szó) akkor nincs ez az érzés
de akár már a legkisebb betongyûrödésnél is van.
Egyébként sok-sok fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy Vanilla rugóstagoknál igen gyakori jelenség ez.
Írta 2006. november 30. - 21:07

hm..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. november 30. - 21:04

Írta 2006. november 30. - 20:48

simán lehet hogy a tagban nincs benne a kellõ nyomás vagy olaj vagy ilyenek.
ehm. nemár..
állóhelyzetben megemelve semmi kottyanást nem érzek.
meg ma, egy kicsit hosszabban használva: ha mondjuk egy "lehajtósítottpadkáról" megyek le (szép szó) akkor nincs ez az érzés
de akár már a legkisebb betongyûrödésnél is van.
viszont az is ma jutott eszembe, hogy nem-e anynira szokatlan, hogy mozog hátul, + a lánc, ahogy koppan egyet-egyet a láncfeszítõn, nem-e az érzés + a hang sugallja ezt nekem

(nemröhög)
majd egyiknap megprobálok összefutni, egy fullys ismerõssel...
kala: probáltam úgy ahogy mondtad érintés + 3 tekerés.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. november 30. - 20:47

Bajban vagyok ugyanis nem tudok sehonnan szerezni Manitou rugót.A tagomat gyárilag 600 assal adták ami marhára nemjó nekem.Mindenhol megkérdeztem ahol csak tudtam de mindenhol azt mondták februárig nincs rugó.Öszz vissz egy 400 ast tudnék szerezni és itt jön a kérdés!400 as rugó az nagyon gyenge lenne az én 70 kilómhoz?Köszi elõre is a segítségeteket!