Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Szia :)

Korrekt :
rebound/propedal/lockout) = RPL
A sima pr 23 nál nincs lockolás, ami egy ösztelósban szerintem felesleges.

Ez minden vázban külömbözö, 2 vázban tekertem az RP 23 at, az ibisnél majdnem lockol a 3. fokozaton, a Zestyben pedig alig vehetök észre a változtatások (csökkentett kamra beállitás, egy tökéletesen müködö hátsó résznek nem kell "okos" tag)

én a sima 23 ast választanám, a Votec váz szerintem elég neutrálisan mozog.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Lenne egy kérdésem.

Valószínûleg a nagyon laikus lesz,de....

Volna valaki,aki röviden összefoglalná,hogy a FOX Float Rp23 Pro Pedal tag és a "sima" FOX Float RLP Pro Pedal tag között mekkora a különbség funkciók tekintetében?
Magyarul.
Mely esetben (körülmények között) nyújt pluszt az Rp23-as,vagy pedig több a meghibásodási lehetõsége és inkább az RLP?
A két tag azonos vételárban lenne.
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Tudna vki segíteni, hogy marzo roco tagnál hogyan lehet segíteni a kompresszión? Belsõ variálásra gondolok, hézagoló alátét sorrend átvariálás, ilyesmi...

Sikerült megoldanom a problémát, nem is hittem, hogy enyire egyszerû...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
melyik elerhetobb aru rugostag taviranyithato?

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Tudna vki segíteni, hogy marzo roco tagnál hogyan lehet segíteni a kompresszión? Belsõ variálásra gondolok, hézagoló alátét sorrend átvariálás, ilyesmi...

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Jobban dolgozik a High volume tag. Finomabb a megindulása és a vége finomabb. Szerintem csak 190/50- es és a feletti méretekben kapható. Van rp2-es is ,de csak OEM. AZ ebay-en ki lehet fogni néha.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

jó ötlet :) és ennek a high volume dolognak van valódi értelme, tényleg jobban dolgoznak azok a változatok? és rp2-bõl is létezik ilyen?

olyat nem próbáltam úgyhogy passz....

fox tagokbóül régi float rl, rp3, rp23 és dhx air (de az nam fér be a vázadba sztem) amiket próbáltam, azok közül magasan a dhx air volt a legjobb....lezárva nem pogozik (dawgban volt, szal pogozos váz) nyitva meg a legjobban mozgott .....tán az rp3 közelítette meg annka viszont pogomentes állapota nem volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

durch_die_rippen

durch_die_rippen

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

rp23 szten nem éri mg. én legalábbis biztos csak a legkeményebb pp-t használnám meg az opent....

de faktorban amúgy sztem össze tudják "butitani" akkorára a 190/50-est (fsr xc-ben is ekkora körüli van és megcsinálták)

jó ötlet :) és ennek a high volume dolognak van valódi értelme, tényleg jobban dolgoznak azok a változatok? és rp2-bõl is létezik ilyen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

2008-as, már 5"-os útja van. a mostani 7,25 (szemtõl szemig)*1,75 (becsúszó), az új 7,5*2-es lenne, valszeg rp23 v rp2. egyébként utóbbiból van high volume változat, vagy megéri mindenképp az rp23?

köszönöm!

rp23 szten nem éri mg. én legalábbis biztos csak a legkeményebb pp-t használnám meg az opent....

de faktorban amúgy sztem össze tudják "butitani" akkorára a 190/50-est (fsr xc-ben is ekkora körüli van és megcsinálták)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

durch_die_rippen

durch_die_rippen

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Milyen évjáratú Trance? Mekkora a mostani tag és mekkorát tennél bele? Nem biztos, hogy elfér egy nagyobb tag, vázkoccanás nélkül.

2008-as, már 5"-os útja van. a mostani 7,25 (szemtõl szemig)*1,75 (becsúszó), az új 7,5*2-es lenne, valszeg rp23 v rp2. egyébként utóbbiból van high volume változat, vagy megéri mindenképp az rp23?

köszönöm!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Milyen évjáratú Trance? Mekkora a mostani tag és mekkorát tennél bele? Nem biztos, hogy elfér egy nagyobb tag, vázkoccanás nélkül.

durch_die_rippen

durch_die_rippen

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy ha 1/4 coll-lal nagyobb fox tagot tennék a trance x vázba (a gyári giant tag nem túl jó, de a spéci méret miatt nem lehet foxot találni hozzá, max. újonnan, drágán), akkor a geometriában bekövetkezett változásokat tudom-e nagyobb beüléssel ellensúlyozni?

köszi elõre is. :)

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!
Progressive 5th element taghoz hol tudok tömítés készletet venni? Online külföldi bolt is jó lenne.
Üdv

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A Fox tagom is ezt csinálta. A tél elején eljátszotta ezt egyszer, aztán szétszedtem, kitakarítottam, kapott a belsejébe kenõolajat és azóta jó. Mondjuk ez számomra inkább azt jelenti, hogy apróbb tömítetlenség a nagy hidegben sokkal inkább okozhat nyomásvesztést.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
úgy néz ki a negatív és a pozitív kamra között vándorol a levegõ....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
13 centibõl 10-et beül? azért az huzos

lemértem a nyomást is

a nagyobbik kamrában 6-7 bar van, a másikban 11-12bar

a nagyobbikban olyan 4-4,5bart mértem mikor behoztam, a kissebbikben maradt a nyomás

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem feltétlenül ereszt, mindössze adott mennyiségû levegõnek alacsonyabb hõmérsékleten csökken a térfogata, így a teló/tag kamrájában levõ nyomás is esik.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mennyire gyakori h a levegõs tagok hidegben elengedik a luftot?

eddig melegben nem vettem észre h ereszt, olyan 15-17 fokbol vittem ki egy kis körre -7 fokba.....udvaron ugráltam rajta jobb idõben meg a pincében és ott nem tapasztaltam hogy engedett volna

egy Scott Equalizer tagról van szó

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok. Rugóstaggal lenne problémám. Progressive 5th element CVT. Tudom hogy egy az egyben ugyan az mint a Manitou Swinger 6 way. Vajon a tömítéskészletük is csereszabatos? Vagy Mo. hol árulnak felújító szettet Progressive-hez. Másik kérdésem: Milyen olaj való bele? Manitou szervízleírásban olvastam hogy az úszó dugattyút a túlfolyóban rögzíteni kell és úgy feltölteni. Erre egy sima menetes távtartót ajánl a leírás. Igazából sec perc alatt el tudnám készíteni csak nem tudom a méretét. Vagyis a tartály peremétõl mérve milyen "mélyen kell" a dugattyút kitámasztani 222-es tagnál.
Remélem tudtok segíteni. Üdv: Balázs

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
1 Kérdés: Egy rugóstagnál megnövelt túlfolyó tartály mérete miben befolyásolja a mozgást?