Lehet kapni frankó adaptert párszázért ami ugy néz ki hogy egy kis hengeres baszás ami kismunkahengerhez hasonlit.Rátekered a szelepre jó szorosan a másik végére meg a pumpát.A pumpa felöli részét befelé meglehet tolni ami benyomja a szelepet.Pumpálsz oszt visszakihuzod igy simán letekerheted anélkül hogy levegõ szökkene el.
Lcs.: bazz nem akarom szétbaszni de nem szelep formálya van :-[
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2004. március 13. - 22:35
Írta 2004. március 13. - 22:11
Jorus!
Természetesen telópumpával próbáltam,de hiába fújok bele,mert a letekerésnél elveszti a nyomás kb felét... Lehet,hogy gyakorolnom kellene.. :
Természetesen telópumpával próbáltam,de hiába fújok bele,mert a letekerésnél elveszti a nyomás kb felét... Lehet,hogy gyakorolnom kellene.. :
Írta 2004. március 13. - 21:24
Írta 2004. március 13. - 20:55
hol lehet fujni a fusionba? mert ott ahol aszelep van ott egy müanyag baszás van nem szelep.Vagy azt le kö pattintani?
Írta 2004. március 13. - 19:56
hege23:
ha puha lenne a rugó majd, akkor szólj, mert van egy 850-esem SW DH-ba (pont egy smoke-ból vettük ki).
sala:
vagy fújj a tartályba még, vagy sûrûbb olaj bele, vagy mindkettõ.
ha puha lenne a rugó majd, akkor szólj, mert van egy 850-esem SW DH-ba (pont egy smoke-ból vettük ki).
sala:
vagy fújj a tartályba még, vagy sûrûbb olaj bele, vagy mindkettõ.
Írta 2004. március 13. - 19:14
A Shock Works-szel kompatibilis a Fusion mérete? Ha igen, akkor Faktor, vagy Hajdú. Ha nem, akkor a Fusion értékesítõ helyein célszerû érdeklõdni, bár ilyen 1000-es rugó azért elég ritka. A nagy áttétel miatt kell neked keményebb rugó. Én pölö 450-700-as rugóval mentem az SW-vel is, és a Manitou-ban is 450-es van, igaz nekem csak 2,98 az áttétel, és az egyforgáspontos vázak rendszerint progresszívek, a négyesek meg linárisak.
Írta 2004. március 13. - 18:52
Akkor inkább rugó
Honnan lehet beszerezni?Net?
Nekem ollyan kéne hogy 700-950/58 vagy 750-1000/58
Honnan lehet beszerezni?Net?
Nekem ollyan kéne hogy 700-950/58 vagy 750-1000/58
Írta 2004. március 13. - 16:59
Írta 2004. március 13. - 16:58
Sala: Bocikának Manitouja van, neked meg X-Fusion. Nem kompatibilis a rugójuk.
FreeStyler: telópumpával próbáltad?
FreeStyler: telópumpával próbáltad?
Írta 2004. március 13. - 16:57
nekem cak 20%os a sag az gond? Viszont igy is néha lekoppan.Az a baj nem keményedik fel a vége felé hanem inkább puhul:progressive rugó megoldás lenne?
Írta 2004. március 13. - 16:55
Hege: azt nem írtad, hogy a 600-as rugó puha-e neked. Ha az út közel felét beüli, ha ráülsz, akkor puha. DH-ra 35% körüli beülést javasolnak (SAG). SW rugó, ha kapsz valahol 5 ropi körül van.
Írta 2004. március 13. - 14:32
link=board=5;threadid=4198;start=210#msg168903 date=1078919332]
egy profi himbakar csapágyazva 20-30 ezerben is lehet.....
Így igaz, pl. a DangerBoy upgrade Stinky-hez vagy Transition Dirtbag-hez 159$ !
Írta 2004. március 13. - 14:03
hi all
egy olyan kédésem lenne hogy napalm smoke vázban lévõ sw dh taghoz (és a 90 kg-omhoz :-D ) mekkora rugó kellene, vagy pontosabban mi lenne optimális? nem mutogatni vettem a bicót(most kezdtem el öxerakni) hanem szeretnék (sõt fogok is) vele durvulni, olyanokat beadni amit merevvel már nem feltétlen mernék (féltem a bicót a súlyom miatt).tehát mekkora rugó lenne xerintetek megfelelõ nekem (600as van benne alapból,ha minden igaz). jah és milyen árban kapható?
elõre is thanx és remélem érthetõ a kérdés :-D
peace további yo hétvégét.
egy olyan kédésem lenne hogy napalm smoke vázban lévõ sw dh taghoz (és a 90 kg-omhoz :-D ) mekkora rugó kellene, vagy pontosabban mi lenne optimális? nem mutogatni vettem a bicót(most kezdtem el öxerakni) hanem szeretnék (sõt fogok is) vele durvulni, olyanokat beadni amit merevvel már nem feltétlen mernék (féltem a bicót a súlyom miatt).tehát mekkora rugó lenne xerintetek megfelelõ nekem (600as van benne alapból,ha minden igaz). jah és milyen árban kapható?
elõre is thanx és remélem érthetõ a kérdés :-D
peace további yo hétvégét.
Írta 2004. március 13. - 13:23
Hi!
Valaki fújt már levegõt spv-s swinger 4way-be? Felfújom pl 4bar-ra,de mire lecsavarom a pumpát,elengedi a levegõt. Nem vagyok varázsló,gyorsabban nem lehet szétcsavarni!
Speckó pumpa kell????
Valaki fújt már levegõt spv-s swinger 4way-be? Felfújom pl 4bar-ra,de mire lecsavarom a pumpát,elengedi a levegõt. Nem vagyok varázsló,gyorsabban nem lehet szétcsavarni!
Speckó pumpa kell????
Írta 2004. március 12. - 18:38
Milyen kemény rugód van benne most?Nekem lenne egy új 650/56mm es olcsóért....
Írta 2004. március 10. - 17:30
a rugót úgy értem, hogy keményebb kell. nem rugóstag kell másik, hanem rugó.
Írta 2004. március 10. - 15:05
hi!
persze, tudom nem DH váz.
freeridera tervezték ugye, meg nem is azért adtam ki 500 ropit rá mert nem ez kell, ne érts félre.
freeride bicót akartam ami könnyû és jó a felszereltsége is.
csak a lehetõség miatt, elvileg tudnék esztergáltatni hozzá himbakart acélból, lehet aluminiumból is, és ha több furat lesz benne, akkor elvileg a mostani 95/135 mellé lehetne esetleg 165 vagy 175 is, és akkor csak imbuszkulcs kérdése elvileg.
a rugóstag elég jópofa benne, a váz is a legerõsebb aluból van, bírnia kell.
a rugót hogy érted?ha új rugóstag lesz? mert a mostanit biztos nem cserélem ki, a swinger 4 way csak jó lesz. lehet a levegõ nyomással keményíteni a beutat, talán az is segít annyit, bár a csekély mázsa fölötti teherrel?
t
persze, tudom nem DH váz.
freeridera tervezték ugye, meg nem is azért adtam ki 500 ropit rá mert nem ez kell, ne érts félre.
freeride bicót akartam ami könnyû és jó a felszereltsége is.
csak a lehetõség miatt, elvileg tudnék esztergáltatni hozzá himbakart acélból, lehet aluminiumból is, és ha több furat lesz benne, akkor elvileg a mostani 95/135 mellé lehetne esetleg 165 vagy 175 is, és akkor csak imbuszkulcs kérdése elvileg.
a rugóstag elég jópofa benne, a váz is a legerõsebb aluból van, bírnia kell.
a rugót hogy érted?ha új rugóstag lesz? mert a mostanit biztos nem cserélem ki, a swinger 4 way csak jó lesz. lehet a levegõ nyomással keményíteni a beutat, talán az is segít annyit, bár a csekély mázsa fölötti teherrel?
t
Írta 2004. március 10. - 13:48
plusz 50 mm?
a jenny nem dh váz......
amúgy igen, elég, ha a himbakart módosítod úgy, hogy az áttétel nagyobb legyen, ami azáltal nõ, ha a hátsóagy felõli része nõ, vagy ha a másik része csökken.
általában aluból csinálják, de nem olcsó mulatság egy szépet összehozni. egy rondát persze az, de az kinek jó?
acélból is lehet, egy kicsit rugalmasabb lesz a váz, de még olcsóbb.
a hátsóváltót, ha az hosszúkanalas, nem igen fogja befolyásoni. csak növeldd meg a láncod hosszát is.
ellenben már egy inch = 25 mm rugóút növeléshez is keményebb rugó kell. (ha eddig 600-as volt, most 700-as kell majd)
a jenny nem dh váz......
amúgy igen, elég, ha a himbakart módosítod úgy, hogy az áttétel nagyobb legyen, ami azáltal nõ, ha a hátsóagy felõli része nõ, vagy ha a másik része csökken.
általában aluból csinálják, de nem olcsó mulatság egy szépet összehozni. egy rondát persze az, de az kinek jó?
acélból is lehet, egy kicsit rugalmasabb lesz a váz, de még olcsóbb.
a hátsóváltót, ha az hosszúkanalas, nem igen fogja befolyásoni. csak növeldd meg a láncod hosszát is.
ellenben már egy inch = 25 mm rugóút növeléshez is keményebb rugó kell. (ha eddig 600-as volt, most 700-as kell majd)
Írta 2004. március 10. - 13:27
hi!
a bikkmakkban láttam az a mongúz ferlént ami meg volt tuningolva. tök állat!
na most amiért írok, az annyi, hogy ezt a himbakart hogy érdemes variálni?
jó az ha a himbakar kerék felé nézõ részét meghosszabítom? illetve milyen fémet ajánlanátok ehhez?
plussz kérdésem, hogy a hátsó váltót mennyire fogja az esetleges 5 cm+rúgóút befolyásolni?
t
a bikkmakkban láttam az a mongúz ferlént ami meg volt tuningolva. tök állat!
na most amiért írok, az annyi, hogy ezt a himbakart hogy érdemes variálni?
jó az ha a himbakar kerék felé nézõ részét meghosszabítom? illetve milyen fémet ajánlanátok ehhez?
plussz kérdésem, hogy a hátsó váltót mennyire fogja az esetleges 5 cm+rúgóút befolyásolni?
t
Írta 2004. február 23. - 10:40
áááá
nem kell valakinek az 5th-m?
joda: elméletileg, mondom ELMÉLETILEG fel lett újítva teljesen, mielõtt megkaptam. (gyárilag)
szóval várjak és használjam.
okés. végre egy jó hír.
azért meg kell nézned, azokkal a tetves csavarokkal nem vagyok kibékülve.
nem kell valakinek az 5th-m?
joda: elméletileg, mondom ELMÉLETILEG fel lett újítva teljesen, mielõtt megkaptam. (gyárilag)
szóval várjak és használjam.
okés. végre egy jó hír.
azért meg kell nézned, azokkal a tetves csavarokkal nem vagyok kibékülve.