Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Lehet kapni frankó adaptert párszázért ami ugy néz ki hogy egy kis hengeres baszás ami kismunkahengerhez hasonlit.Rátekered a szelepre jó szorosan a másik végére meg a pumpát.A pumpa felöli részét befelé meglehet tolni ami benyomja a szelepet.Pumpálsz oszt visszakihuzod igy simán letekerheted anélkül hogy levegõ szökkene el.

Lcs.: bazz nem akarom szétbaszni de nem szelep formálya van :-[

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Jorus!
Természetesen telópumpával próbáltam,de hiába fújok bele,mert a letekerésnél elveszti a nyomás kb felét... :( Lehet,hogy gyakorolnom kellene.. ::)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
próbáld meg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hol lehet fujni a fusionba? mert ott ahol aszelep van ott egy müanyag baszás van nem szelep.Vagy azt le kö pattintani?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hege23:

ha puha lenne a rugó majd, akkor szólj, mert van egy 850-esem SW DH-ba (pont egy smoke-ból vettük ki).

sala:

vagy fújj a tartályba még, vagy sûrûbb olaj bele, vagy mindkettõ.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A Shock Works-szel kompatibilis a Fusion mérete? Ha igen, akkor Faktor, vagy Hajdú. Ha nem, akkor a Fusion értékesítõ helyein célszerû érdeklõdni, bár ilyen 1000-es rugó azért elég ritka. A nagy áttétel miatt kell neked keményebb rugó. Én pölö 450-700-as rugóval mentem az SW-vel is, és a Manitou-ban is 450-es van, igaz nekem csak 2,98 az áttétel, és az egyforgáspontos vázak rendszerint progresszívek, a négyesek meg linárisak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Akkor inkább rugó ;)
Honnan lehet beszerezni?Net?
Nekem ollyan kéne hogy 700-950/58 vagy 750-1000/58

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sala: progresszív rugó vagy állítható karakterisztikájú tag.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sala: Bocikának Manitouja van, neked meg X-Fusion. Nem kompatibilis a rugójuk.

FreeStyler: telópumpával próbáltad?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem cak 20%os a sag az gond? Viszont igy is néha lekoppan.Az a baj nem keményedik fel a vége felé hanem inkább puhul:progressive rugó megoldás lenne?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hege: azt nem írtad, hogy a 600-as rugó puha-e neked. Ha az út közel felét beüli, ha ráülsz, akkor puha. DH-ra 35% körüli beülést javasolnak (SAG). SW rugó, ha kapsz valahol 5 ropi körül van.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

link=board=5;threadid=4198;start=210#msg168903 date=1078919332]
egy profi himbakar csapágyazva 20-30 ezerben is lehet.....

Így igaz, pl. a DangerBoy upgrade Stinky-hez vagy Transition Dirtbag-hez 159$ !

hege23

hege23

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
hi all

egy olyan kédésem lenne hogy napalm smoke vázban lévõ sw dh taghoz (és a 90 kg-omhoz :-D ) mekkora rugó kellene, vagy pontosabban mi lenne optimális? nem mutogatni vettem a bicót(most kezdtem el öxerakni) hanem szeretnék (sõt fogok is) vele durvulni, olyanokat beadni amit merevvel már nem feltétlen mernék (féltem a bicót a súlyom miatt).tehát mekkora rugó lenne xerintetek megfelelõ nekem (600as van benne alapból,ha minden igaz). jah és milyen árban kapható?
elõre is thanx és remélem érthetõ a kérdés :-D
peace további yo hétvégét.

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Hi!

Valaki fújt már levegõt spv-s swinger 4way-be? Felfújom pl 4bar-ra,de mire lecsavarom a pumpát,elengedi a levegõt. Nem vagyok varázsló,gyorsabban nem lehet szétcsavarni!
Speckó pumpa kell????

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Milyen kemény rugód van benne most?Nekem lenne egy új 650/56mm es olcsóért....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a rugót úgy értem, hogy keményebb kell. nem rugóstag kell másik, hanem rugó.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
hi!

persze, tudom nem DH váz.
freeridera tervezték ugye, meg nem is azért adtam ki 500 ropit rá mert nem ez kell, ne érts félre.
freeride bicót akartam ami könnyû és jó a felszereltsége is.
csak a lehetõség miatt, elvileg tudnék esztergáltatni hozzá himbakart acélból, lehet aluminiumból is, és ha több furat lesz benne, akkor elvileg a mostani 95/135 mellé lehetne esetleg 165 vagy 175 is, és akkor csak imbuszkulcs kérdése elvileg.
a rugóstag elég jópofa benne, a váz is a legerõsebb aluból van, bírnia kell.
a rugót hogy érted?ha új rugóstag lesz? mert a mostanit biztos nem cserélem ki, a swinger 4 way csak jó lesz. lehet a levegõ nyomással keményíteni a beutat, talán az is segít annyit, bár a csekély mázsa fölötti teherrel?

t

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
plusz 50 mm?
a jenny nem dh váz......

amúgy igen, elég, ha a himbakart módosítod úgy, hogy az áttétel nagyobb legyen, ami azáltal nõ, ha a hátsóagy felõli része nõ, vagy ha a másik része csökken.
általában aluból csinálják, de nem olcsó mulatság egy szépet összehozni. egy rondát persze az, de az kinek jó?
acélból is lehet, egy kicsit rugalmasabb lesz a váz, de még olcsóbb.

egy profi himbakar csapágyazva 20-30 ezerben is lehet.....

a hátsóváltót, ha az hosszúkanalas, nem igen fogja befolyásoni. csak növeldd meg a láncod hosszát is.

ellenben már egy inch = 25 mm rugóút növeléshez is keményebb rugó kell. (ha eddig 600-as volt, most 700-as kell majd)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
hi!

a bikkmakkban láttam az a mongúz ferlént ami meg volt tuningolva. tök állat!
na most amiért írok, az annyi, hogy ezt a himbakart hogy érdemes variálni?
jó az ha a himbakar kerék felé nézõ részét meghosszabítom? illetve milyen fémet ajánlanátok ehhez?
plussz kérdésem, hogy a hátsó váltót mennyire fogja az esetleges 5 cm+rúgóút befolyásolni?

t

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
áááá

nem kell valakinek az 5th-m? ;)

joda: elméletileg, mondom ELMÉLETILEG fel lett újítva teljesen, mielõtt megkaptam. (gyárilag)
szóval várjak és használjam.

okés. végre egy jó hír. :)

azért meg kell nézned, azokkal a tetves csavarokkal nem vagyok kibékülve.