;D, ez számomra is talány még
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2004. március 16. - 16:29
Írta 2004. március 16. - 16:25
nem mondtam, hogy loptak, csak azt, hogy a kettõ ugyanaz, lévén a manitou egészen egyszerûen megvette a licence-t a progressive suspensiontól. hogy aztán mindenbe beleépíti, az egy másik dolog. (gondolom az új butább 5th elementek a manitou gyártókapacitásán készülnek, nem hiszem, hogy a progressive elbírna ennyit még.)
az meg, hogy a progressive és a curnutt között i volt/van, no azt nem tudom.
az meg, hogy minek iljicsnek, csak találgatom. igazam van? major nem tudja eladni a vázat, ezért eladja a tagot, és vetet bele iljiccsel valamit (5th-t vagy 6-wayt) hogy team váza legyen. (legalábbis 2003-mas team váza, mert a 2004-esen a 6-way túlfolyója el van vezetve, mint a vanilla dh-nak vagy el-jaffáknak.)
és még valami: felötlött bennem a gondolat, hoyg te most mivel is biciklizel?
te használod majd a saint tesztcuccot, meg említettél valami 6-wyt is, hogy tesztelni fogjátok.... hogy is van ez?
az meg, hogy a progressive és a curnutt között i volt/van, no azt nem tudom.
az meg, hogy minek iljicsnek, csak találgatom. igazam van? major nem tudja eladni a vázat, ezért eladja a tagot, és vetet bele iljiccsel valamit (5th-t vagy 6-wayt) hogy team váza legyen. (legalábbis 2003-mas team váza, mert a 2004-esen a 6-way túlfolyója el van vezetve, mint a vanilla dh-nak vagy el-jaffáknak.)
és még valami: felötlött bennem a gondolat, hoyg te most mivel is biciklizel?
te használod majd a saint tesztcuccot, meg említettél valami 6-wyt is, hogy tesztelni fogjátok.... hogy is van ez?
Írta 2004. március 16. - 16:24
ööö...én kifejezetten nem erre akartam kilyukadni -külön :-* hogy megválaszoltad az anno még [rob]-nak feltett kérdésemet, hogy Curnutt bácsi, hogy jön a sztoriba- tényleg csak arra vótam kiváncsi, hogy van-e valami különbség köztük vagy csak más a külsejük ill. az áruk.
Írta 2004. március 16. - 16:17
aki mindent tud, nem kérdez...
és most akkor kezdõdik megint a 6way vs. 5.emelet, meg a Shimano vs. Sram, Fidesz vs. Mszp, meg hogy ki lopott kitõl, jajjjjjjjj istenem :
tudja valaki egyáltalán, ki lopott kitõl?
egyébként mindkettõ lopott, ha már azt vesszük, lásd újság... :
és most akkor kezdõdik megint a 6way vs. 5.emelet, meg a Shimano vs. Sram, Fidesz vs. Mszp, meg hogy ki lopott kitõl, jajjjjjjjj istenem :
tudja valaki egyáltalán, ki lopott kitõl?
egyébként mindkettõ lopott, ha már azt vesszük, lásd újság... :
Írta 2004. március 16. - 16:06
Rob!
azt én is tudom, mi különbség a 4 meg 6 között.
2 ;D
na de tréfát félretéve 6 way csak 190-es be van minimum.
t
azt én is tudom, mi különbség a 4 meg 6 között.
2 ;D
na de tréfát félretéve 6 way csak 190-es be van minimum.
t
Írta 2004. március 16. - 15:48
jahh: iljics - nem jó a stratos helix pro, vagy csak sznobulsz? 165-öst veszel? vagy mekkora fér a vázba? vagy nme neked lesz? majornak veszel egyet a vázába?
(ps: lesz 3-way és 2-way 5th element is. nem tudom mikortól, de lesz)
(ps: lesz 3-way és 2-way 5th element is. nem tudom mikortól, de lesz)
Írta 2004. március 16. - 15:39
szerintem iljics jobban tudja, mi a különbség a 4-way és a 6-way között
amúgy amig a 6-way egy átmatricázott 5th element, addig tökmindegy. azért 6 way, mert beleszámolták az 5th element 5 állítási lehetõsége mellé hatodiknak a rugóelõfeszítést. király. szóval amelyiket olcsóbban veszed. (bár a manitou jobban néz ki, mert feka.)
amúgy amig a 6-way egy átmatricázott 5th element, addig tökmindegy. azért 6 way, mert beleszámolták az 5th element 5 állítási lehetõsége mellé hatodiknak a rugóelõfeszítést. király. szóval amelyiket olcsóbban veszed. (bár a manitou jobban néz ki, mert feka.)
Írta 2004. március 16. - 15:13
Iljics!
akkor megin jön a duma:
igaz nem régóta, és nem is 6 way, hanem csak 4 way-m van, de talán segít: ;D
nagyon jó kis rugóstag, kicsit bonyolult.
szépen mozog, jó a dizájn is 8)
szerintem ha manitoubrekout plus lesz elõre akkor válaszd a swinger 6 wayt. mindkettõ SPV és talán jobban össze lehet "hangolni", vagy nem?
különben melyik mennyibe kerül?
vagy inkább: melyiket mennyiért vennéd?
mert a manitou újan 112 e FT.
és az ár se mind1 vagy?
t
akkor megin jön a duma:
igaz nem régóta, és nem is 6 way, hanem csak 4 way-m van, de talán segít: ;D
nagyon jó kis rugóstag, kicsit bonyolult.
szépen mozog, jó a dizájn is 8)
szerintem ha manitoubrekout plus lesz elõre akkor válaszd a swinger 6 wayt. mindkettõ SPV és talán jobban össze lehet "hangolni", vagy nem?
különben melyik mennyibe kerül?
vagy inkább: melyiket mennyiért vennéd?
mert a manitou újan 112 e FT.
és az ár se mind1 vagy?
t
Írta 2004. március 16. - 14:52
Ja, másra... ;D
Azt szerettem volna kérdezni, hogy szerintetek 6-way-t vagy 5th emeletet érdemes-e venni ?
Azt szerettem volna kérdezni, hogy szerintetek 6-way-t vagy 5th emeletet érdemes-e venni ?
Írta 2004. március 16. - 14:43
Iljics!
nem tudom pontossan mire gondolsz, de Swinger 4 ról volt szó.
vagy másra gondolsz?
t
nem tudom pontossan mire gondolsz, de Swinger 4 ról volt szó.
vagy másra gondolsz?
t
Írta 2004. március 16. - 14:25
Írta 2004. március 16. - 13:34
Kösz Rob!
a FreeStyler-nek akartál válaszolni nem?
de hozzá kell tennem, hogy "közös az ügy"
mert együtt járunk tekerni és mindkettõnknek jenny-je van.
ugyhogy köszi, azt hiszem, kis nyomás Dh-s érzés mellett döntök ;D, most is valami hasonlóan van beállítva, és nem pogózik szerencsére.
persze "csak" 13,5 cmt mozog nem 20-at.
remélem a 400-as rugó megtámogatva az SPV-vel jó lesz a mázsámhoz....
t
a FreeStyler-nek akartál válaszolni nem?
de hozzá kell tennem, hogy "közös az ügy"
mert együtt járunk tekerni és mindkettõnknek jenny-je van.
ugyhogy köszi, azt hiszem, kis nyomás Dh-s érzés mellett döntök ;D, most is valami hasonlóan van beállítva, és nem pogózik szerencsére.
persze "csak" 13,5 cmt mozog nem 20-at.
remélem a 400-as rugó megtámogatva az SPV-vel jó lesz a mázsámhoz....
t
Írta 2004. március 14. - 21:50
bocika: ha értesz angolul, akkor itt van ez: (vinnie utólagos engedelmével) 5th element csak neked nincsen benne a két odaút állító bizbasz. (4-5 a túlfolyón)
amúgy meg: sok levegõ (120 psi felett, de max 170): nehezebben indul meg, és nagyobb ütésekre reagál, ergo cc-sebb, nem pogózik annyira.
kevés levegõ: (120 psi alatt, de min. 50) dh-s feeling: puha mint állat, pogózik rendesebben, de iszonyat érzékeny.
amúgy meg: sok levegõ (120 psi felett, de max 170): nehezebben indul meg, és nagyobb ütésekre reagál, ergo cc-sebb, nem pogózik annyira.
kevés levegõ: (120 psi alatt, de min. 50) dh-s feeling: puha mint állat, pogózik rendesebben, de iszonyat érzékeny.
Írta 2004. március 14. - 21:00
Írta 2004. március 14. - 20:39
Palmi palmi.......
A tulfojó tartály méret állítására gondolt.SPV tech újítása....
Amúgy fingom nincs de az új bikemagban Jorus fater eléggé kifejtette ezt a témát.
A tulfojó tartály méret állítására gondolt.SPV tech újítása....
Amúgy fingom nincs de az új bikemagban Jorus fater eléggé kifejtette ezt a témát.
Írta 2004. március 14. - 17:24
Írta 2004. március 14. - 14:05
Üdv!
Segítsen már valaki beállítani egy swinger 4way SPV-t,mert gõzöm sincs,hogy pl a kis térfogat/kis nyomás vagy a nagy térfogat/nagy nyomás milyen különbséget mutat a tekerés közben... Valakinek infója van errõl? Pumpa van,már bele tok nyomni 8bar-t is a tartályba (max 11,min 3.4bar lehet),de a térfogattal mit lehet variálni??
Help plííz!
Köszi!
Segítsen már valaki beállítani egy swinger 4way SPV-t,mert gõzöm sincs,hogy pl a kis térfogat/kis nyomás vagy a nagy térfogat/nagy nyomás milyen különbséget mutat a tekerés közben... Valakinek infója van errõl? Pumpa van,már bele tok nyomni 8bar-t is a tartályba (max 11,min 3.4bar lehet),de a térfogattal mit lehet variálni??
Help plííz!
Köszi!
Írta 2004. március 14. - 12:09
ez a himbakar megfordítás nem is olyan hülyeség.
de a legjobb lenne a Miskát megkérdezni, Vegában elég nagy guru.
http://gulyasmihaly.hu/html/gulyasm/
de a legjobb lenne a Miskát megkérdezni, Vegában elég nagy guru.
http://gulyasmihaly.hu/html/gulyasm/
Írta 2004. március 13. - 23:06
Írta 2004. március 13. - 22:41
bár nekem nincs ossztelosom, ezert sok tapasztalatom sem, de pont ma jott haza egyik srac nemetbol, akinek szinten uj vegaja van.
es meseli h ha megforditja a himbakart, sokkal kemenyebb lesz, nehezebben indul, stb, szal nem olyan aktiv. szal lehet h egy picit jatszanod kene a himbaval/a tobbi forgasponttal, van 90 lehetoseged...
mashonnan meg azt hallom, hogy ez a tag, ami van benne, olyan szutyok vmiert, hogy eddig a legtobb ember visszavitte, elrontotta :-X
(neked sem a legjobb, mondhatni fura)
srac is azt mondja hogy vmi eleresztett belole. de majd holnap megkerdezem, neki mi a tapasztalata bovebben vele.
www.tar.hu/thezolee/tag.jpg
www.tar.hu/thezolee/tag2.jpg
ittvan 2 kep, 2 oldalrol is, hatha ennyire messzirol ranezesre meg tud allapitani vki vmit... ( :)
es meseli h ha megforditja a himbakart, sokkal kemenyebb lesz, nehezebben indul, stb, szal nem olyan aktiv. szal lehet h egy picit jatszanod kene a himbaval/a tobbi forgasponttal, van 90 lehetoseged...
mashonnan meg azt hallom, hogy ez a tag, ami van benne, olyan szutyok vmiert, hogy eddig a legtobb ember visszavitte, elrontotta :-X
(neked sem a legjobb, mondhatni fura)
srac is azt mondja hogy vmi eleresztett belole. de majd holnap megkerdezem, neki mi a tapasztalata bovebben vele.
www.tar.hu/thezolee/tag.jpg
www.tar.hu/thezolee/tag2.jpg
ittvan 2 kep, 2 oldalrol is, hatha ennyire messzirol ranezesre meg tud allapitani vki vmit... ( :)