Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
de rob te 5th elementrol beszelsz
o meg nemtom...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
megtévesztõ ez a 600-as számozás, mert milán 250-es rugóval nyomja a letöréseket.... ;) (meg is halt az 5th elementje)
65 kilóhoz nekem 325-ös van, 75 psi mellett 30% sag. a milán 250-esével alattam 100 psi mellett 40% sag.
szóval egy 600-as még 120 kilóhoz is jó szerintem.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Hi!

én is 100 kg körül vagyok és nekem 3,5-4 baron! a 450-es rugó 35 %-ot ül!
és asszem vagy 10 barig lehet nyomni bele.
simán jó!
persze ez függ a rugózási rendszertõl is.
de 600-as rugóval tuti jó bármibe!

t

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nemtom eleg gyorsan reagalok-e?!
de mi az a reagalas?

szertem inakbb rugo kene bele

rém:
az spv eleg sokat ad. tehat valos, hoyg gyengebb rugoval kiadja ugyanazt a kemenyseget, mint egy masik nem spv-s tag kemeny rugoval.

az el jeffe nemtud ilyet.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na nekem fox vanilla rc tagom van 450-es rugóval és mondhatni 70%-ra beül ha a leggyorsabb reagálásra állítom..97 kiló vagyok..erõsebb rugó vagy lassabb reagálás?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
El Jefe-m nem volt még, de most SPV-s Manitou-t használok épp. A kívánt rugóerõsség függ a vázad mozgási karakterisztikájától, áttételtõl, stb. Én 105 kg körül vagyok és 450-es rugóval használom a tagot gyári nyomáson. Sag 40%-ra van belõve.

bbbbb

bbbbb

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello!
Lenne egy kérdésem!
Rugóstagot szándékozom vásárolni,valami értelmesebbet.Manitou spv,ElJeffe,ilyesmi.
A baj csak az hogy nekem 900-1000-es rugoval kellene,de ezekhez csak 600-as rugo van.Az spvrõl mintha olvastam volna hogy a 600-as rugo az spv-vel megtámogatva kivalt egy erõsebb rugot.A kérdésem az lenne hogy az El Jeffe is képes-e erre,meg hogy hogy is van ez?
Bocs ez már 2 kérdés:-)

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Ne vegyél DNM-et, mert sz*r! Van nála fényévekkel jobb (és nem sokkal drágább)! Amit én ajálok, ha jó ár-érték arányut akarsz venni, akkor Rock Shox vagy Fox. A Rock Shox-ot, ha jól tudom, akkor a Nella szervízeli, de a Kerékvárban meg tudják csináltatni, ha valami gond van. A Fox-ot, ha jól tudom, akkor az X-Factor.

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Kossz,na ennek is utanna nézek! ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
norbi: az x-fusionnak van 200-as, 56 mm-t mozgó acélrugós, nem túlfolyós rugóstagja, 25.000 körüli áron. (van benne lockout is) glyde prime a neve.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
"valaki nem tuggya ki foglalkozik vele?"
a kukásbácsi.... ;D ! nemtom esetleg x-faktorr, nella......próbáltad már ezeket?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
norbert: nem ajanlom a DNMet.
nekem az van es nem lehet szervizelni, vagyis eddig nem tudtam:( meghalt a csillapitas, elereszti az olajat, levegot nem lehet bele fujni, letort a csili allito pocok...
háágrr... :'(
valaki nem tuggya ki foglalkozik vele?

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
DNM tagokat hol lehet kapni, vagy csak az authorokban árulják és külön nincs?
Sajna még nem jutottam elôre a tagcserében, de már kezdem beadni a derekam ;D,az egyik tetszik és még árban is jó de nem lehet kapni a másik jó de drága a harmadik árban jó de amúgy sz*r :-[!

+ Fs-be rakott már be vki túlfolyós tagot? Befér normálisan, vagy fordítsam meg?

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
tõlem meg ne vegyetek meg semmit! csak, pénzt vagy alkatrészt!! mert megõrülök ha nem lesz nyáron kész ez is!!:(((((

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Milyen teló?
Nekem meg vegye meg valaki a GT vázamat a hozzá való cuccokkal, mert nekem meg kell a pénz alkatrészre!

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
:)
Még nincs meg a Giant.
Amúgy a GT Tempesttel kezdõdött a lista,amikor komolyabban kezdtem biciklizni.
A nickem: EdEm.
Vegye már meg valaki a telóm!brühühühü....nem lesz így DH bicóm :'(
;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

link=board=5;threadid=4198;start=330#msg182459 date=1084213972]
bocs iljics.
teljesen láma vagyok a fullikhoz.

Láma kérdésen nem szoktam röhögni, azon :) -tam, hogy milyen rögös utat jártál be a GT Avalanche-tól a GIANT DH-ig ! Lehet módosítani a nick-ed is ! ;)

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
GT-Rider!
Azt mond meg, hogy mekkora szemtávolságú Pro Deluxe-hoz kell rugó, mert lehet tudok.
Még annyit, hogy nem vagyok annyira GYP-s és nehézfelfogású!
Vole!
Nem tudom komolyan mi ez, de az is lehet, hogy egy versenyzésre gyártott modell. Lehet, hogy LST-DH, de az is lehet, hogy valami más. Egy biztos: GT márkájú. Régebben itt a Bikemag-en volt egy kép, amin ilyen vázzal és piros nagy Boxxer-ral küldte egy Angol srác (ha jól emlékszem fekete színû volt a váz és szürke a "feneke" és teljesen tárcsafékes volt a gép, a srác ruháján lévõ Angol zászlóról tudom, hogy Angol volt a srác).

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
bocs iljics.
teljesen láma vagyok a fullikhoz.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás